Erik Jonk
Erik Jonk Sport 30 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Profronde Etten-Leur regelt privéjet voor Froome

De profwielerronde Etten-Leur heeft er alles voor over om Tour de France-winnaar Christopher Froome aan de start te krijgen. Dat is voor de elfde editie van het evenement, op zondag 13 augustus, gelukt. De organisatie heeft voor Froomes derde deelname wel ‘even’ een privéjet voor moeten regelen.

Geld geen probleem

De zak geld voor viervoudig Tourwinnaar Froome (het Algemeen Dagblad meldde vorig jaar dat de gele trui in een rondje om de kerk zo’n 40.000 euro kost) was voor profronde Etten-Leur niet zo’n probleem. Froome meldde graag naar de Brabantse plaats te willen komen, maar hoe?

Profronde Etten-Leur regelt privéjet voor Froome
Chris Froome op de hoogste Tourtrede. Links Uran, rechts Bardet. / Franck Faugere | EPA

Op 12 augustus fietst de Brit in Kazachstan en met een lijnvlucht zou hij nooit op tijd in Nederland kunnen zijn. Aangezien de ronde van Etten-Leur uit drie onderdelen bestaat, moet Froome om 13.40 uur al klaar voor de start staan (tijdrit). Vervolgens rijdt hij in het geel van de Tour ook een rit in lijn en een puntenkoers.

Veel truien?

Organisatievoorzitter Ronnie Buiks en een sponsor hebben nu een privéjet weten te fiksen. Op de website van de wielerronde wordt gesproken van een stunt. „We gaan voor zoveel mogelijk truien aan de start”, zei Buiks al eerder. Zo werd in ieder geval al Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam geboekt. Laat die van zijn team Sunweb nou net het roodwitblauw niet mogen dragen. Hij moet het doen met een Nederlands vlaggetje op zijn sponsorshirt. Maar goed, het geel zal op 13 augustus door Etten-Leur flitsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.