Oranje Leeuwinnen trekken meer kijkers dan CL-finale

17 juli 2017 om 09:23 door ANP en Metro
Oranje Leeuwinnen trekken meer kijkers dan CL-finale
Matchwinner Shanice van de Sanden. / ANP

Ruim 2,1 miljoen mensen hebben zondag de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal tegen Noorwegen op NPO1 bekeken. De 1-0-overwinning op Noorwegen van de Oranjeleeuwinnen was daarmee, na het NOS Journaal van 20.00 uur, het best bekeken programma van de avond en van de afgelopen week. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag.

Nooit eerder trok een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal zo veel kijkers. Ter vergelijking: naar de finale van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid keken op zaterdagavond 3 juni 400.000 mensen minder: 1,7 miljoen.

 

Donderdagavond speelt Oranje de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken, maandag volgt het duel met de Belgen. Ook die duels worden live uitgezonden door de NPO.

Sportuitzendingen domineren traditioneel de lijst met veelkijkers. De winst van Bauke Mollema in de Touretappe van zondag werd door 927.000 belangstellenden gevolgd. De uitzending van de Formule 1-race in het Engelse Silverstone op Ziggo Sport hield 849.000 kijkers aan de buis gekluisterd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!