Likeability of 5

Oranje Leeuwinnen met volle buit naar kwartfinale EK

De Oranje Leeuwinnen vieren de 1-0 tegen België. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Met negen punten uit drie wedstrijden hebben de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale van het EK in eigen land bereikt. Het Nederlands elftal won maandagavond in Tilburg met 2-1 van België en kroonde zichzelf tot winnaar van groep A.

In de volgende ronde neemt Oranje het op tegen de nummer 2 uit groep B, waar Zweden en Duitsland om de koppositie strijden. Beide landen hebben vier punten, maar de Scandinaviërs hebben een beter doelsaldo. Zweden neemt het dinsdagavond op tegen het nog puntenloze Italië en Duitsland treft de Russinnen die met drie punten ook nog volop in de race zijn voor een kwartfinaleticket.

Zenuwen

Met een plek bij de laatste acht van het EK in het achterhoofd begon Nederland nerveus aan de Derby der Lage Landen. De Red Flames hadden in het stadion van Willem II duidelijk minder last van zenuwen en mochten de ene na de andere aanval opzetten.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Het lukte de formatie van Sarina Wiegman op een gegeven moment de schroom van zich af te schudden en vrijuit te voetballen, zoals de Leeuwinnen dat in de eerste wedstrijd tegen Denemarken en in de eerste helft tegen Noorwegen lieten zien.

Jackie Groenen gaat over de knie bij Maud Coutereels en krijgt een penalty. Foto: ANP

Net als in de tweede wedstrijd kwam Oranje vanaf de strafschopstip op voorsprong. Op Het Kasteel koos Sherida Spitse voor de linkerhoek, maar dit keer schoot ze de bal in de andere hoek: 1-0.

In de tweede helft had Nederland duidelijk de overhand, maar kreeg België de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een uur spelen dwarrelde een voorzet van Tessa Wullaert over keepster Sari van Veenendaal het doel in: 1-1.

Die blunder zorgde voor een hoop onrust bij Nederland. De Belgische speelsters roken duidelijk bloed, maar uitblinkster Lieke Martens zorgde hoogstpersoonlijk voor opluchting door met een klutsbal de 2-1 voor haar rekening te nemen en de Oranje Leeuwinnen definitief naar de kwartfinale te schieten.


like
user_28ec576abfe42ea1d8ac24574d021a82e43d976c_avatar

Views

100+

Fanclub Feyenoord baalt van besloten trainingen

Feyenoord traint in aanloop naar het duel met Ajax achter gesloten deuren. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Vuurwerk, vlagvertoon en bulderend gezang. Lange tijd was de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan wedstrijden tegen aartsrivaal Ajax een hoogtepunt voor de supporters. Ook voor de spelers was het een belevenis om te merken hoe de Klassieker leeft bij de eigen aanhang. Die tijd is voorbij, want zaterdag traint de landskampioen achter gesloten deuren.

„Het is jammer dat dit soort tradities verdwijnt”, aldus Wim van Merkensteijn, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. „Niet dat ik een groot voorstander ben van fakkels, maar zo’n laatste training was wel altijd sfeerverhogend. Veel fans zijn dag en nacht met Feyenoord bezig, dan horen dit soort zaken er ook bij.”

Vuur en vlam

De afgelopen jaren werd het al steeds minder druk tijdens de laatste oefensessie van Feyenoord in aanloop naar de kraker tegen Ajax. Voorheen stonden duizenden mensen langs het trainingsveld op Varkenoord of zetten ze De Kuip in vuur en vlam, maar de laatste keren kwamen er slechts een paar honderd mensen naar de training kijken. Vanwege het verbod op vuurwerk lieten de fanatiekste fans de mogelijkheid schieten om hun ploeg een laatste steuntje in de rug te geven.

Het werd de laatste jaren steeds rustiger tijdens de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan de Klassieker. Foto: ANP

Van Merkensteijn: „Maar dat waren er altijd nog een paar honderd. Het is zonde dat zij nu niet meer bij de laatste training kunnen zijn omdat dat achter gesloten deuren gebeurt.” Tijdens het trainingskamp in Marbella gaf trainer Giovanni van Bronckhorst aan dat het in het buitenland heel normaal is dat trainingen besloten zijn. Daar deed hij nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij wellicht nog vaker zonder pottenkijkers wil gaan trainen als het nieuwe trainingscomplex klaar is.

Pleister

FSV De Feijenoorder heeft dit onderwerp met Feyenoord besproken, maar volgens Van Merkensteijn heeft de directie weinig invloed op de gang van zaken. „Het is de technische staf die dit bepaalt en wij zitten niet om de tafel met de technische staf. Ik denk niet dat een besloten training het verschil zal maken in een wedstrijd tegen Ajax. Maar als we zondag winnen, heeft Van Bronckhorst natuurlijk groot gelijk, haha. Dan is het een heel fijne pleister op de wonde die is ontstaan doordat we niet bij de laatste training mogen zijn.”

Zo ging het er in 2012 aan toe tijdens de laatste training van Feyenoord voor de Klassieker:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

16

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Feyenoord doet DNA-onderzoek onder eigen fans

Zit Feyenoord écht in het bloed bij de supporters? Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Het klinkt als een 1 aprilgrap, maar de initiatiefnemers zijn bloedserieus. Feyenoord gaat in samenwerking met sponsor Opel op zoek naar het Feyenoord-gen door DNA-onderzoek te doen onder de supporters. „Deze club zit in mijn bloed”, is tenslotte een veelgehoorde kreet bij Het Legioen.

Presentator en Feyenoordfan Sander de Kramer, het gezicht van Het Grote Feyenoord DNA-onderzoek, geeft tekst en uitleg: „Voor veel supporters is Feyenoord een belangrijk deel van hun leven. De liefde voor hun club zit diep, diep van binnen. Volgens velen zelfs in hun DNA. Daarom gaan we nu eens echt onderzoeken hoe het zit met die liefde voor Feyenoord. Wie weet ontdekken we een heus Feyenoord-gen.”

Wangslijm

Fans van de regerend landskampioen kunnen vrijwillig aan het onderzoek meedoen als zij toestemming geven voor het afstaan van DNA. Geïnteresseerden kunnen zich op opel.nl/feyenoord aanmelden, waarna bij een geselecteerde groep van 168 (anonieme) supporters wangslijm wordt afgenomen.

In het DNA-materiaal wordt niet alleen gezocht naar overeenkomsten. „We kijken ook naar de verschillen tussen supporters die bloedfanatiek zijn en de wereld over reizen om Feyenoord aan het werk te zien en fans die af en toe op de radio naar een wedstrijdverslag luisteren”, zegt Berry Kriesels van onderzoeksbureau Omnigen. „Heeft die eerste groep een ander gen dan de tweede groep? Het lijkt me prachtig om zoiets te ontdekken.”

Feyenoord en Opel hopen de resultaten van het onderzoek medio april te presenteren.


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

85

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Russische atleten massaal 'ziek' voor dopingcontrole

36 atleten wilden deze flesjes niet zien/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

De Russische sporters en doping: het blijft de gemoederen bezighouden. De atleten uit het land blijken nu ook evenementen te mijden waar geheid dopingcontroles zullen zijn.

Indoorkampioenschap

Het regende deze week ineens afmeldingen toen er op het Siberische indoor atletiekkampioenschap dopingcontroleurs aanwezig zouden zijn. In een paar dagen tijd hebben liefst 36 sporters zich 'ziek' afgemeld, meldt het Russische Championat.

De atletiekfederatie van het inmiddels beruchte dopingland laat het er niet bij zitten en heeft alle 36 sporters om een verklaring gevraagd. Het is immers niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In 2016 vluchtte een atlete zelfs het stadion uit toen ze erachter kwam dat ze gecontroleerd zou worden.

Gereguleerde doping

De voorbije jaren zijn er veel onthullingen geweest over het massale dopinggebruik van Russische sporters uit voornamelijk de atletiekwereld, waarbij de overheid ook een rol speelde. Voormalig discuswerpster Yevgeniya Petsjerina - die zelf ooit betrapt was - stelde dat 99 procent van de Russische atleten weleens verboden middelen heeft gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Max en Ricciardo rijden eerste 'crazy race' van 2018

Daniel Ricciardo en Max Verstappen staan te trappelen om komend seizoen weer op deze manier op de foto te gaan. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

De liefhebbers van Formule 1 moeten nog ruim twee maanden geduld hebben voordat in Australië het nieuwe seizoen losbarst en ook de coureurs zelf staan te trappelen. Bij Red Bull Racing werken ze uiteraard met de nodige humor toe richting de start van de eerste GP.

De renstal heeft een video opgenomen waarin Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo het op het kantoor van Red Bull tegen elkaar opnemen door in crazy carts door de gangen te racen.

Karretjes

De twee scheuren op hun kleine karretjes door de gangen langs het kantoorpersoneel richting de ruimte waarin hun Formule 1-bolides staan.

Het stelt allemaal natuurlijk niet zo veel voor, maar voor de fans van Verstappen is het een leuke manier om alvast een beetje in de stemming te komen voor het nieuwe seizoen.


Views

100+

Likeability of 5

Advocaat heeft zelfde voorgevoel als bij Oranje

Dick Advocaat in de stromende regen. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Op het kunstgrasveld van Het Kasteel stond maandagochtend een zwart Michelinmannetje. De capuchon van zijn gewatteerde jas ver over zijn hoofd getrokken en handen diep in de mouwen teruggetrokken, terwijl de windvlagen en slagregen tegen zijn gezicht sloegen. Dat doe je als 70-jarige trainer niet voor je plezier, zou je denken, maar Dick Advocaat geniet er juist van.

„Het was wel heel erg koud”, lacht Advocaat, vlak nadat hij heeft geklaagd over de temperatuur in de perskamer van Sparta. „Maar ik word sowieso gelukkig van trainen, anders zit ik de hele dag thuis. Het is erg leuk om met zo’n groep te werken en te kijken hoever we kunnen komen.”

Schreeuwen

De ex-bondscoach keert dinsdagavond tijdens de inhaalwedstrijd tussen zijn Sparta en Vitesse terug in de Eredivisie. In de tweede seizoenshelft moet Advocaat de Rotterdammers, nu op de voorlaatste positie op de ranglijst, voor degradatie behoeden. De laatste training greep hij aan om op de voor hem typerende wijze de boel nog even goed op scherp te zetten. Bijna bij elk balcontact van zijn spelers schreeuwde hij de longen uit zijn lijf. De ene keer positief (‘Wat een lekker bal zeg!’), de andere keer iets minder lovend (‘Zo’n pass kan toch niet!?’).

„Zoals je tijdens de training hebt kunnen zien is de beleving terug in de ploeg. Die was zo goed als helemaal verdwenen en dat is ook niet vreemd als je wedstrijd na wedstrijd verliest. Dan verdwijnt het vertrouwen en de strijd. De manier waarop de groep traint is voor mij wat dat betreft een belangrijke indicatie. Ik vind het heel positief dat er nu weer met beleving wordt getraind. Dat heb ik geprobeerd terug te krijgen door bepaalde oefenvormen toe te passen en met die gasten te praten. Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ze echt wel aardig kunnen voetballen, omdat ze anders niet in de Eredivisie zouden rondlopen. Bovendien hoef je geen wereldploeg te hebben om tot een goed resultaat te komen. Met strijd en beleving kun je al een heel eind komen. Maar ik vind het overdreven om over een Advocaat-effect te spreken. Uiteindelijk zijn het de spelers die het op het veld moeten doen.”

Geen stress

Hij staat te trappelen om vanavond weer tijdens een wedstrijd op de bank te zitten. Die hunkering zal waarschijnlijk nooit uit zijn lijf verdwijnen. „Wedstrijden zijn het leukst. Sommige trainers zeggen dat ze daar stress van krijgen. Nou, ik dus niet. Daar ben je de hele week mee bezig geweest en dan zie je eindelijk hoe het uitpakt. En op basis van zo’n wedstrijd kun je weer verder aan de slag. Natuurlijk voel ik ook spanning, maar het levert bij mij totaal geen negatieve energie op. Eerder positieve krachten.”

Dick Advocaat als bondscoach van Oranje. Foto: ANP

Het is uiteraard een wereld van verschil, maar er is wel degelijk een parallel te trekken tussen zijn klus bij het Nederlands elftal en de opdracht bij Sparta. Als bondscoach moest hij in een korte periode het WK zien te bereiken, als coach in Rotterdam-West moet hij in een half seizoen degradatie zien te ontlopen.

Met een glimlach zei Advocaat: „Het zijn iets andere omstandigheden. Zowel bij Oranje als hier had en heb ik het idee dat het gaat lukken.” Het is voor de supporters van Sparta te hopen dat zijn voorgevoel dit keer wel overeenkomt met het uiteindelijke resultaat.


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

62