Bokswereld geschokt na overlijden Tim Hague (34)

Camera videoBokswereld geschokt na overlijden Tim Hague (34)

Foto: Videostill.

Foto van 'Metro'

Metro

19 JUN 2017

In de bokswereld is geschokt gereageerd op het overlijden van Tim Hague. De ex-MMA’er ging vrijdag tijdens een wedstrijd knock-out. Twee dagen later overleed hij aan een hersenbloeding. De dood van de 34-jarige Canadees is door zijn familie bekendgemaakt via social media.

Knock-out

Hague stond vrijdag tegenover Adam Braidwood in de ring. In de eerste ronde werd ‘The Thrashing Machine’ al twee keer tegen het canvas geslagen. In de tweede ronde stond hij te trillen op zijn benen, waarna hij knock-out ging.

De bokser werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een hersenoperatie. Een dag later werd hij hersendood verklaard. „Met groot verdriet, leed en hartzeer melden we dat Tim is overleden vandaag”, aldus Hague’s zus in een verklaring op Facebook. „Hij was omgeven door familie, luisterde naar zijn favoriete nummers. We zullen hem heel erg missen. We vragen om privacy tijdens deze moeilijke tijd.”

Voor hij in 2016 de overstap maakte naar het boksen, vocht Hague in de MMA. Daarin won hij 21 van zijn 34 partijen. Na vier keer in minder dan elf maanden tijd knock-out te zijn gegaan, besloot hij de overstap te maken.

Onderzoek

Tegenover Global News verklaarde de directeur van de Edmonton Combative Sports Commission (ECSC), die de leiding had over het gevecht, dat het voorval wordt onderzocht. „Na evaluaties zullen vervolgstappen besloten worden. Onze gedachten en gebeden zijn met Tim en zijn familie”, aldus Pat Reid.

Zondag werd ook een GoFundMe-campagne gelanceerd om geld op te halen om de begrafenis van Hague te kunnen bekostigen. De benodigde 5000 dollar is ruimschoots opgehaald. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 11.000 dollar.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Likeability of 5

Verhoeven lost belofte in en is eindelijk verlost

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Rico Verhoeven heeft eindelijk zijn verlossing. In een episch gevecht snoerde hij iedereen de mond, in het bijzonder die van Jamal Ben Saddik.

Thema

'Bosz ontslagen bij Borussia Dortmund'

Zaterdag verloor de ploeg van Bosz voor de achtste keer op rij in de Bundesliga. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse krant Sport Bild. Zaterdag verloor Dortmund thuis met 1-2 van het laaggeklasseerde Werder Bremen.

De beslissing om Bosz te ontslaan wordt zondag officieel naar buiten gebracht. Sport Bild baseert zich op bronnen binnen de club.

Camera videoRico is voor Glory een lot uit de loterij

Rico Verhoeven.

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

8 DEC 2017

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt morgen in Ahoy zijn Glory-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Glory-oprichter Jon J. Franklin kijkt uit naar het gevecht. De oprichter van Glory is blij met Verhoeven. De man uit Halsteren heeft het imago van het kickboksen opgeschoond en daar profiteert de kickboksbond van. „Elke sport heeft verschillende karakters nodig”, zegt de Amerikaan. „Wij misten a family guy, de man die ’s ochtends het ontbijt voor zijn dochtertje maakt.”

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Nicolai Jörgensen viert zijn goal tegen SSC Napoli. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.