Bokswereld geschokt na overlijden Tim Hague (34)

19 juni 2017 om 12:42 door Metro
Bokswereld geschokt na overlijden Tim Hague (34)
Foto: Videostill.

In de bokswereld is geschokt gereageerd op het overlijden van Tim Hague. De ex-MMA’er ging vrijdag tijdens een wedstrijd knock-out. Twee dagen later overleed hij aan een hersenbloeding. De dood van de 34-jarige Canadees is door zijn familie bekendgemaakt via social media.

Knock-out

Hague stond vrijdag tegenover Adam Braidwood in de ring. In de eerste ronde werd ‘The Thrashing Machine’ al twee keer tegen het canvas geslagen. In de tweede ronde stond hij te trillen op zijn benen, waarna hij knock-out ging.

De bokser werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een hersenoperatie. Een dag later werd hij hersendood verklaard. „Met groot verdriet, leed en hartzeer melden we dat Tim is overleden vandaag”, aldus Hague’s zus in een verklaring op Facebook. „Hij was omgeven door familie, luisterde naar zijn favoriete nummers. We zullen hem heel erg missen. We vragen om privacy tijdens deze moeilijke tijd.”

Voor hij in 2016 de overstap maakte naar het boksen, vocht Hague in de MMA. Daarin won hij 21 van zijn 34 partijen. Na vier keer in minder dan elf maanden tijd knock-out te zijn gegaan, besloot hij de overstap te maken.

Onderzoek

Tegenover Global News verklaarde de directeur van de Edmonton Combative Sports Commission (ECSC), die de leiding had over het gevecht, dat het voorval wordt onderzocht. „Na evaluaties zullen vervolgstappen besloten worden. Onze gedachten en gebeden zijn met Tim en zijn familie”, aldus Pat Reid.

Zondag werd ook een GoFundMe-campagne gelanceerd om geld op te halen om de begrafenis van Hague te kunnen bekostigen. De benodigde 5000 dollar is ruimschoots opgehaald. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 11.000 dollar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!