Sport

Likeability of 5

Camera videoKlaassen: Meneer Cruijff zou blij van ons worden

Foto van 'Sander Schomaker'

24 MEI 2017

Met een prachtige techniek en soms puur op karakter. Het is de perfecte beschrijving van het Europa League-seizoen van Ajax, maar het zou ook zomaar de omschrijving van aanvoerder Davy Klaassen kunnen zijn. De 24-jarige ras-Ajacied is de turbodiesel van het huidige succesteam van trainer Peter Bosz.

De Amsterdammers verwenden hun fans dit voetbaljaar met een paar prachtige wedstrijden. Vooral in De ArenA steeg Ajax in Europese duels tot een zeer hoog niveau. Maar dat deze ploeg ook op karakter een resultaat over de finish kan slepen, lijkt een verdienste van Bosz.

„Ik denk niet dat je kán werken aan een vechtersmentaliteit of aan onverzettelijkheid”, reageert Davy Klaassen. „Dat is iets wat dit seizoen ontstaan is. We kregen de speelstijl onder de knie en daarin moet iedereen er echt helemaal voor gaan. We hebben daardoor soms het gevoel onoverwinnelijk te zijn. Zoals altijd heeft Ajax heel veel ‘mooi-voetballers’, maar dit seizoen ook met karakter.”

Dat Ajax zo’n prachtig seizoen beleeft, hadden weinig mensen verwacht. Helemaal na de maand augustus van vorig jaar waarin Ajax faalde met zeperds tegen Roda JC, Willem II en FK Rostov. „Het is zo’n wereld van verschil hoe we aan het begin van het seizoen speelden en hoe wij nu voetballen”, kijkt Klaassen terug. „Op dit moment kunnen we hele wedstrijden domineren. Het lukt niet elke wedstrijd, maar in veel duels heb ik het gevoel ‘wij zijn echt de baas hier’. Aan het begin van het seizoen wilden we dat heel graag en spraken we daar veel over, maar toen lukte dat niet. Alles moet op elkaar afgestemd zijn. Eén meter, of één seconde eerder vertrekken kan echt een heel groot verschil zijn.”

Belangrijk bij de ontwikkeling van Ajax was de zogenoemde ‘vijf secondenregel’. „De vijf secondenregel is op zich niet zo moeilijk, maar het druk zetten op de tegenstander, dat is in het begin wel lastig”, legt Klaassen uit. „Het was heel frustrerend dat het niet meteen lukte. En als dit systeem niet lukt, dan loop je je helemaal een ongeluk. We hadden nog niet de ‘feeling’ met z’n allen. ‘Als hij daar loopt, moet ik daar’, enzovoort. Nu zie je dat we heel compact spelen. Óf we gaan met iedereen naar voren, óf met iedereen naar achteren. Maar het heeft inderdaad tijd gekost. We hebben het druk zetten ook op verschillende manieren geprobeerd en op een gegeven moment kwamen we uit op een manier die we prettig vonden. Het was een proces, want dan zijn er toch weer teams die er een antwoord op vinden waardoor wij het weer even moeilijk krijgen. Dan moesten wij dáár weer wat op vinden en nu zijn we zover dat we tegen elke opbouw van een tegenstander wel een antwoord hebben. Het kost echter tijd om zoiets helemaal ingeslepen te krijgen. Nu zal het ons niet snel meer gebeuren dat we thuis punten morsen tegen Roda JC en Willem II. Dat waren natuurlijk heel dure punten in de competitie.”

Niet bang

Ajax bleef dit seizoen groeien en de selectie kreeg rond de winterstop ook nog eens steun van een paar nieuwe gezichten. Justin Kluivert en miljoenenaankoop David Neres kwamen bij de groep. „In de huidige selectie hebben we veel mogelijkheden. Dat is één van onze sterke punten. Ik weet nog dat we in de winterstop niemand als rechtsbuiten hadden. ‘Bertje’ Traoré was naar de Afrika Cup en Anwar El Ghazi zou weggaan en toen hadden we eigenlijk niemand. Dat is nu heel anders. We hebben nu zes buitenspelers, die niets voor elkaar onderdoen. Dat geeft aan dat iedereen dit seizoen steeds beter is geworden. We hebben vorige jaren ook goede spelers gehad, maar er is dit seizoen gewoon echt iets ontstaan. Wij spelen heel goed op dit moment, als meneer Cruijff dit zou zien, dan denk ik dat hij er blij van zou worden. De afgelopen maanden ben ik ook totaal niet bang geweest dat we er in een wedstrijd niets van zouden bakken, zoals we vorig seizoen nog weleens hadden. Dat is heel fijn. Een soort onoverwinnelijk gevoel.”

Dat is een fijne gedachte voor de Ajacieden met oog op de finale tegen Manchester United. „Het geeft een machtig gevoel om in de finale te staan. Helemaal omdat je altijd hoorde dat een Nederlandse ploeg nooit meer een finale zou halen en dat Ajax met een veel te jonge ploeg speelt. We hebben laten zien dat het op de voetballende manier, de Ajax-manier, toch mogelijk is. Het mooiste van het proces van dit seizoen vind ik waar we nu staan. Het gevoel dat we met z’n allen nu hebben. Er zijn natuurlijk heel veel mooie momenten geweest, maar dit huidige gevoel vind ik het mooist. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat wij favoriet zijn tegen United, dat is eigenlijk heel raar natuurlijk. Maar dat geeft wel aan hoe we zijn gegroeid dit seizoen.”

Eindeloos

Klaassen wordt moe van de vragen of hij vertrekt komende zomer, maar begrijpt dat ze gesteld worden. „Ik denk dat dit mijn beste jaar is bij Ajax. Maar dat is ook logisch, je hoort ieder jaar iets beter te worden. Ik denk dat niemand het mij kwalijk zou nemen als ik naar het buitenland zou gaan. Maar ik moet het zelf ook willen en het gevoel moet goed zijn. Ik kan er nu niet veel eerlijks over zeggen en ik heb ook wel iets anders aan mijn hoofd. Maar ik ben niet de enige met een goed seizoen. We zijn allemaal beter geworden. Er is niet één speler in dit team die aan het begin van het seizoen top was en nu slecht. Bij iedereen ging het aan de start van dit seizoen wat moeizaam, maar iedereen is gegroeid en veel beter geworden. We hebben ons spelsysteem ook eindeloos getraind. Iedereen weet van elkaar globaal wat zijn taken zijn, dus als je op iemands positie terechtkomt, dan weet je wat er daar gevraagd wordt.”

Het aantrekkelijke en aanvallende spel van Ajax is ook in de rest van Europa niet onopgemerkt gebleven. Vooral in de Engelse media verschenen lyrische verhalen met vergelijkingen met het grote Ajax uit het verleden.

„Het is een eer om met die gasten uit 1995 vergeleken te worden, maar het is niet zo dat we er daarom al zijn. Dan moeten we de vergelijking doortrekken en die cup maar pakken ook. We moeten United overrompelen, zoals we in elke thuiswedstrijd in de Europa League hebben gedaan.”

Euforie

De euforie onder Ajax-fans is enorm. Duizenden zijn er de afgelopen dagen naar Stockholm afgereisd. Alleen gisteren vlogen al 39 vluchten op de Zweedse hoofdstad met supporters. „Mooi om te zien wat een moeite alle fans doen om erbij te zijn. Er is zelfs iemand die een vliegtuig heeft gecharterd. Leuk om te lezen, maar op een gegeven moment moeten wij ons daarvan afsluiten. Wij hebben natuurlijk kaarten gekregen voor onze familie en vrienden. Daarom hebben we ook gezegd dat we dat nu allemaal wilden regelen. Nu is dat klaar. Iedereen kan zijn naaste familie meenemen en dat is prima.”

Feyenoord

Over naaste familie gesproken, Klaassens broertje Aron is een grote Feyenoord-supporter. „Haha, ja natuurlijk heb ik hem gefeliciteerd met de landstitel. Dat hoort erbij. Ach ja, het zat eraan te komen. Als je na 34 wedstrijden bovenaan staat, heb je de titel verdiend. Hij gaat ook mee naar Stockholm, ja natuurlijk. Of hij in een Ajax-shirt gaat zitten? Nee, dat denk ik niet. Maar familie gaat boven alles.”


lol
user_9bbb8298504585bb30401f306603f9c505b57f19_avatar

Views

100+

Ajax wint overtuigend van AEK Athene

Ajax wint in de Johan Cruijff ArenA de Champions Leaguewedstrijd tegen AEK Athene. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Ajax heeft thuis op overtuigende wijze concurrent AEK Athene verslagen in de groepsfase van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag nam na de rust afstand van AEK Athene (3-0). Grote man aan Amsterdamse zijde was Nicolás Tagliafico met twee doelpunten.

Het was niet alleen maar feest in een soms kolkende Johan Cruijff ArenA. Klaas-Jan Huntelaar moest zich na rust geblesseerd laten vervangen en het is hoogst onzeker of hij zondag tegen PSV in actie kan komen. Hetzelfde geldt voor Matthijs de Ligt. De aanvoerder ontbrak tegen AEK Athene wegens een knieblessure. Coach Ten Hag besloot zijn aanvoerder niet door een verdediger te vervangen maar dirigeerde Frenkie de Jong naar de achterste linie. Op het middenveld kwam er een plaats vrij voor Carel Eiting, die daar de voorkeur kreeg boven Donny van de Beek.

Voorspelbaar


Views

1k+

PSV gaat op avontuur en Ajax op missie in de CL

Steven Bergwijn is net als veel andere spelers goed in vorm op dit moment. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

18 SEP 2018

Met het hartslagverhogende bezoek aan Barcelona begint PSV dinsdagavond aan de groepsfase van de Champions League. Ajax start woensdag thuis tegen AEK Athene. Wat zijn de kansen van de Nederlandse troeven op het miljoenentoneel?

PSV

Voorspel
De sfeer was fantastisch, het spel uitstekend en het resultaat optimaal. PSV plaatste zich vorige maand op indrukwekkende wijze voor de groepsfase van de Champions League door BATE Borisov thuis met 3-0 compleet van de mat te vegen. In Wit-Rusland was eerder al een prima resultaat geboekt: 2-3.


Views

600+

Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

In samenwerking met Huawei

18 SEP 2018

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

2k+

Douglas Costa gedraagt zich schandalig in wedstrijd

Douglas Costa tijdens de wedstrijd. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Voetballer Douglas Costa heeft zich zondag schandalig gedragen tijdens een wedstrijd tegen het Italiaanse Sassuolo.

Hoewel Cristiano Ronaldo best een glansrol in de wedstrijd op zich nam voor Juventes, zorgt Costa ervoor dat alle glans eraf is. De voetballer werd zelfs weggestuurd na zijn schandalige gedrag tijdens de wedstrijd.

Elleboog, kopstoot en spugen


Views

1k+

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Er is een mondeling akkoord bereikt. Foto / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Dick Advocaat keert als trainer van FC Utrecht terug in de eredivisie. Ze hebben een mondeling akkoord bereikt en Advocaat zal in ieder geval tot het einde van dit seizoen het team gaan trainen, zo meldt de clubleiding. Zijn assistent wordt Zeljko Petrovic.

Advocaat (70) zal maandag met zijn werkzaamheden bij FC Utrecht beginnen. Hij is de opvolger van coach Jean-Paul de Jong, die vorige week moest vertrekken. De Jong werd in de winterstop van het vorige seizoen benaderd nadat trainer Erik ten Hag naar Ajax vertrok. FC Utrecht werd onder zijn leiding vijfde in de eredivisie. Afgelopen seizoen degradeerde Advocaat nog met Sparta naar de eerste divisie.

Tot het aantreden van Advocaat nemen Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys, die vanaf maandag dezelfde rol als Petrovic vervullen, de honneurs nog waar. Advocaat zit aankomende zondag bij de wedstrijd tegen FC Emmen dus nog niet op de bank.


Views

1k+

Formule 1: Kimi Räikkönen vertrekt bij Ferarri

Formule 1: Kimi Räikkönen vertrekt bij Ferrari

Räikkönen verruilt Ferrari voor Sauber

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

11 SEP 2018

Kimi Räikkönen vertrekt na dit seizoen bij Ferrari. De 38-jarige Fin maakt de overstap naar het Formule 1-team Sauber.

Leclerc

Het beroemde Italiaanse raceteam van Ferrari meldde het vertrek van Räikkönen en maakte kort daarna bekend dat Charles Leclerc in 2019 zijn stoeltje overneemt. De talentvolle Monegask rijdt dit seizoen voor Sauber.


Views

3k+

Sterk spelend Oranje komt nipt tekort in Frankrijk

Quincy Promes baalt na de nederlaag tegen de Fransen ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

9 SEP 2018

Het zou wat zijn, in de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League meteen winnen van de wereldkampioen. Even leek het erop dat het Oranje ging lukken om in Stade de France een klein wondertje neer te zetten. Het Nederlands elftal maakte een gretige indruk, maar kon niet voorkomen dat Frankrijk tweemaal scoorde. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Les Bleus.

Tegen de wereldkampioen


Views

1k+

Oranje niet zeker van WK na verlies van Noorwegen

Vivianne Miedema en Lieke Martens van Oranje met Maria Thorisdottir en Ingrid Moe Wold (Noorwegen) tijdens de kwalificatiewedstrijd van het WK-vrouwenvoetbal tussen Nederland en Noorwegen. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 SEP 2018

De Nederlandse voetbalvrouwen verloren dinsdagavond in Oslo een kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen met 2-1. Directe plaatsing voor het WK volgend jaar in Frankrijk is hierdoor niet meer mogelijk. Oranje kon de zeer snelle achterstand van 2-0 niet meer goed maken.

Play-offs

Door de eerste nederlaag van Nederland ging de eindzege in groep 3 naar de fysieke sterke thuisploeg, die daarmee het begeerde WK-ticket bemachtigde. Het team van bondscoach Sarina Wiegman moet nu via de (dubbele) play-offs deelname aan het WK zien af te dwingen.


Views

1k+

FC Utrecht stuurt trainer De Jong de laan uit

Jean Paul de jong heeft het vertrouwen niet meer ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 SEP 2018

Jean-Paul de Jong heeft dit voetbalseizoen de twijfelachtige eer om zichzelf de eerste ontslagen trainer van de Eredivisie te noemen. FC Utrecht heeft het contract met hoofdcoach Jean-Paul de Jong ontbonden en dat al na vier speelrondes. De club liet weten dat zijn taken voorlopig worden overgenomen door de huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. De Jong, oud-speler van de club, volgde vorig seizoen de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag op.

Ongelukkig huwelijk


Views

1k+

Ajax treft Bayern; PSV krijgt te maken met Barcelona

PSV-Barca en Ajax-Bayern München ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

30 AUG 2018

Voor het eerst sinds acht jaar zijn er weer twee Nederlandse ploegen vertegenwoordigd op het Europese miljoenenbal. PSV dat als eerste uit de koker kwam, moet het opnemen tegen drie zeer pittige tegenstanders. De Eindhovenaren werden ingedeeld in poule B met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internationale.

Ook de hoofdstedelingen die vlak daarna ingedeeld werden, krijgen het lastig. Zij spelen in poule E tegen grootmachten Bayern München, Benfica en AEK Athene. Het lijkt erop dat de Amsterdammers met AEK Athene een iets mindere sterke opponent getroffen hebben.


Views

1k+

Voetballer Dušan Tadić gaat basketbal-challenge aan

Tadic: "Breng de beste basketballer van Nederland naar de Toekomst en ik zal hem verslaan" ©ANP

Foto van 'metronieuws'

30 AUG 2018

We kennen Dušan Tadić vooral als aanvallende middenvelder met een verfijnde techniek en een strakke voorzet. Toch beweert de 29-jarige Serviër ook op het basketbalveld zijn mannetje te kunnen staan. In een interview met AjaxTV beweert hij ook een goede basketballer te zijn. En hier blijft het niet bij: hij wil de beste basketballer van Nederland uitdagen voor een 1 op 1 duel.

Worthy de Jong


Views

1k+

Lieke Martens: Ze moeten bal eerder naar mij spelen

Lieke Martens wil bij FC Barcelona net zo belangrijk worden als bij het Nederlands elftal. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

30 AUG 2018

Op mediadagen van de Oranjevrouwen is Lieke Martens normaal gesproken de drukst bezette speelster. Cameraploegen, radioverslaggevers en journalisten met een kladblokje; iedereen wil iets van haar weten. Vandaag is het anders, want Metro is de enige die een interview met de linksbuiten heeft aangevraagd. Dus hebben we alle tijd voor een gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen. We pikken er negen hoofdstukjes uit:

Uithangbord

Martens kijkt in de interviewruimte op de KNVB-campus om zich heen en ziet tot haar tevredenheid dat Kika van Es, Sari van Veenendaal, Jill Roord en Sherida Spitse tegenover journalisten van het AD, de Volkskrant, Trouw en de NOS zitten. „Ik vind dat iedereen uit het team aandacht verdient. Ik weet dat ik als uithangbord belangrijk ben voor het vrouwenvoetbal. Die rol vervul ik graag, maar het is goed om meerdere uithangborden te hebben. Ik ben nooit iemand geweest die graag op de voorgrond treedt. Nog steeds niet, eigenlijk. Maar ik ontkom er simpelweg niet aan. Ik ben een voorbeeld voor heel veel jonge meisjes en zelfs jongens. Ze weten nu dat het mogelijk is om ooit voor FC Barcelona te spelen.”


Views

2k+

Ajax verzekert zich van Champions League-voetbal

Huntelaar miste veel kansen, maar het deert Ajax niet/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

28 AUG 2018

Ajax heeft zich voor het eerst sinds 2014 weer geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Dinamo Kiev werd het 0-0, dat was meer dan genoeg na de 3-1 overwinning vorige week in eigen huis.

Gemiste strafschop

Alleen in de openingsfase van de wedstrijd had Ajax het lastig en kreeg Kiev een aardige kans, maar verder had de ploeg van Erik ten Hag het zichzelf vooral makkelijker moeten maken. Dusan Tadic schoot een strafschop tegen de paal, die ook nog geraakt werd door Donny van de Beek. Ook Klaas-Jan Huntelaar kreeg nog een grote kans.


Views

1k+

Wielrenners tijdens de 'Vuelta' van dit jaar, 2018. Foto: ANP
Likeability of 5

Ronde van Spanje waarschijnlijk naar de Domstad

Wielrenners tijdens de 'Vuelta' van dit jaar, 2018. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

27 AUG 2018

Als de organisatie op rolletjes blijft lopen zal de Ronde van Spanje (‘Vuelta a España’) in 2020 in Utrecht starten. Vervolgens zou er ook nog een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda op het programma staan, meldt het AD.

Weer groot feest

Het zou daarmee niet de eerste keer zijn dat de start van een grote wielerronde naar Utrecht komt: In 2015 was het Grand Départ van de Tour de France nog in ‘030’. Het AD meldt nu dat er afgelopen week een delegatie van de steden Utrecht, Den Bosch en Breda aanwezig was in Málaga om wederom een dergelijk spektakel te bewerkstelligen. Er werd eerder al bekend dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten hun goedkeuring hadden gegeven aan de organisatie.


love
user_3bb215ee962cad3f5016296717351aff9fd3d708_avatar

Views

900+

Camera videoJan Joost van Gangelen: Ik wil mijn eigen talkshow

Jan Joost van Gangelen in de 'statistiekenkamer' van FOX Sports. Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Johan van Boven'

26 AUG 2018

In de rubriek ‘In het spoor van…’ volgen we iemand uit de sportwereld op de voet. Vandaag Jan Joost van Gangelen, die er heilig van overtuigd is dat FOX Sports ooit het WK Voetbal uitzendt.

12:00 uur
Met twee kinderen van 4 en 6 jaar heeft Jan Joost van Gangelen altijd een drukke zaterdagochtend. Zwemmen, voetbal, hockey, noem maar op. „Tot lunchtijd ben ik vader, maar daarna zonder ik me af van die kleine monsters om in De Eretribune-modus te komen”, zegt de 44-jarige presentator. Vanavond staan Ajax-FC Emmen en PEC Zwolle-PSV centraal in het tv-programma van betaalzender FOX Sports. „Dus lees ik alles over die clubs. Maar NAC Breda-Excelsior wordt ook gespeeld, dus vind ik dat ik ook alles over die twee clubs moet weten. Ik ben nooit bang dat ik iets heb gemist.”

16:05 uur
Als het weer een beetje meezit pakt Van Gangelen de fiets naar de studio. „Maar nu is het weer zo onvoorspelbaar, dat ik toch maar de auto pak. Eerst fikte ik weg in de tuin en vervolgens begon het keihard te regenen. Dat risico neem ik niet op de fiets.”


Views

1k+

Feest voor Verstappen: podiumplek in België

Max Verstappen heeft zondag de derde plek behaald in de GP van België. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

26 AUG 2018

Voor de ogen van tienduizenden Nederlanders heeft Max Verstappen zondag de derde plek behaald in de Grote Prijs van België. Al in de eerste meters van zijn inhaalrace was zijn podiumplek in zicht.

Spectaculaire crash

Verstappen moest vanaf de zevende positie starten, waardoor het lastig leek voor de Nederlandse coureur om nog op het podium te komen. Maar al in de eerste meters van het parcours zorgde een crash ervoor dat het podium voor Verstappen toch in zicht kwam. Nico Hülkenberg remde te laat voor de eerste bocht en botste zo hard op de wagen van Fernando Alonso dat de Spanjaard over de bolide van Charles Leclerc vloog. Voor de drie hoofdrolspelers van de spectaculaire crash was de race meteen afgelopen.


Views

1k+

Verstappen start op zevende plek in GP van België

Max Verstappen start zondag vanaf de zevende plek in de GP van België. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

25 AUG 2018

Max Verstappen is zaterdag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van België niet verder gekomen dan de zevende tijd. Dat betekent dat hij zondag in de GP van België vanaf de zevende plek zal starten. „Een zevende plaats is niet wat je wil”, aldus een teleurgestelde Verstappen.

Slecht weer

De Nederlandse courier was een van de slachtoffers van het wisselende weer in de Ardennen. Hij reed zijn rondjes in de stromende regen terwijl het tijdens de laatste minuten van de chaotisch verlopen kwalificatie droog was. Verstappen had weinig brandstof getankt om zijn auto zo licht mogelijk te maken. „Ik had mezelf ingesteld op één snelle ronde”, stelde hij. „Dat pakte verkeerd uit toen het droog werd.”


Views

1k+

Roland Garros verbant zwangerschapsoutfit Williams

Serena Williams op de voorbije Rolland Garros/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

25 AUG 2018

Serena Williams beviel bijna een jaar geleden van een dochter. Door medische complicaties duurde het even voordat ze terugkeerde op de tennisbaan en dat deed ze in een speciale outfit. Tijdens Roland Garros had ze een zogenaamde catsuit aan.

Bloedcirculatie

,,Het is goed voor de bloedcirculatie", zo verklaarde de Amerikaanse tennisster niet veel later. "Daarnaast leef ik graag in een fantasiewereld. Dit is mijn manier om een superheld te zijn, want zo voel ik me als ik het aantrek."


Views

6k+

Kiki Bertens klopt Halep in finale Cincinnati

Kiki Bertens klopt Halep in finale Cincinnati

Kiki Bertens klopt Halep in finale Cincinnati. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

20 AUG 2018

Kiki Bertens heeft zondagavond in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan behaald. Ze won het hardcourttoernooi door in de finale de Roemeense nummer één van de wereld Simona Halep met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te verslaan.

„Ik denk dat ik niet echt een goede tijd had om zenuwachtig te worden, omdat ik gewoon zo moe was. Het was een moeilijke wedstrijd, maar na het winnen van die tweede set wist ik, dat alles nog steeds mogelijk is." zei een breed lachende Bertens na de gewonnen finale van het tennistoernooi van Cincinnati tegen de nummer 1 van de wereld Simona Halep.


Views

1k+