Sport

LIVE WK 2014: Frankrijk - Duitsland

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

4 JUL 2014

Vermoedelijke opstelling Frankrijk
Lloris; Debuchy, Varane, Sakho ('72 Koscielny), Evra; Pogba, Cabaye ('73 Remi), Matuidi; Valbuena ('85 Giroud), Benzema, Griezmann

Vermoedelijke opstelling Duitsland
Neuer; Lahmn, Boateng, Hummels, Höwedes; Schweinsteiger, Kroos ('90+2 Kramer), Khedira; Müller, Klose ('69 Schürrle), Özil ('83 Götze)

Scoreverloop
0-1 ('13) Hummels

Gele kaartenDuitsland: Khedira, Schweinsteiger

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 19:54 uur: Duitsland plaatst zich na een weinig sprankelende kwartfinale voor de halve finale van het WK voetbal. Die Mannschaft wint met 0-1 van Frankrijk door een vroege goal van Mats Hummels.

Update 19:53 uur: Benzema krijgt nog een goede kans, maar vanuit een moeilijke hoek weet hij Neuer niet te verslaan. De Duitse goalie stopt knap met zijn rechterhand.

Update 19:51 uur: Toni Kroos maakt nog plaats voor Christoph Kramer.

Update 19:49 uur: De extra tijd bedraagt 4 minuten.

Update 19:49 uur: Frankrijk is niet bij machte nog iets te forceren. Duitsland is op weg naar de halve finale...

Update 19:46 uur: Müller zet Evra van zich af en bereikt Schürrle. Die haalt uit, maar schiet tegen een Franse verdediger op.

Update 19:44 uur: Olivier Giroud komt voor Mathieu Valbuena.

Update 19:42 uur: Mario Götze vervanght Mesut Özil.

Update 19:41 uur: Özil is weg op links. Hij legt de bal klaar voor Müller, die de bal niet lekker raakt, maar de bal komt wel voor de voeten van Schürrle. Die kan voor 0-2 zorgen, maar stuit op de voeten van Lloris.

Update 19:40 uur: Vrije trap Valbuena gaat via het hoofd van Hummels bijna nog het Duitse doel in. Gelukkig voor de doelpuntenmaker van de 0-1, scoort hij niet voor een tweede keer.

Update 19:39 uur: Gele kaart voor Schweinsteiger, die Griezmann pootje haakt als de Fransman hem passeert.

Update 19:36 uur: Vanuit een moeilijke hoek probeert Matuidi het eens, maar Neuer redt.

Update 19:35 uur: Voorzet van rechts lijkt door Valbuena op de pantoffel te kunnen worden genomen, maar Benzema vangt voor hem al op. De aanvaller kapt zich wel vrij en schiet, maar een goal levert het niet op.

Update 19:34 uur: Matige poging Valbuena, die eigenlijk niet voor eigen succes had moeten gaan.

Update 19:33 uur: Aan de ene kant een ongevaarlijke poging van Griezmann, aan de andere kant geldt hetzelfde voor Schürrle.

Update 19:32 uur: Tweede wissel Frankrijk: Yohan Cabaye maakt plaats voor Loic Remy.

Update 19:30 uur: Ook de Fransen wisselen: Mamadou Sakho gaat ogenschijnlijk geblesseerd naar de kant. Laurent Koscielny komt in zijn plek.

Update 19:28 uur: Slordige inspeelpass van Sakho levert een kans op voor de Duitsers. Het is uiteindelijk Müller die de bal naast schuift.

Update 19:27 uur: Wissel bij Duitsland: Miroslav Klose wordt vervangen door André Schürrle

Update 19:25 uur: De Fransen begonnen beter aan de tweede helft, maar inmiddels lijkt Duitsland weer wat meer grip op de wedstrijd te hebben. Les Bleus heeft nog 24 minuten aan reguliere speeltijd plus extra tijd om een goal te maken.

Update 19:19 uur: Goede aanval Frankrijk: Matuidi kan door op links en probeert terug te leggen, maar er zit een Duitser tussen waardoor Frankrijk niet meer dan een corner verdient. Die corner kan worden weggekopt.

Uiteindelijk wordt de bal wel nog voorgetrokken: Varana zet zijn hoofd tegen de bal, maar Neuer kan relatief simpel vangen.

Update 19:14 uur: Op aangeven van Schweinsteiger doet Kroos een poging uit de tweede lijn, maar zijn schot mislukt.

Update 19:12 uur: Lange bal op Griezmann, die zichzelf een grote kans verschaft als hij de bal goed aanneemt, maar daar slaagt hij niet in.

Update 19:11 uur: De Fransen zetten hoger druk, waardoor de Duitsers er moeilijker uitkomen. Wanneer dat gebeurt ligt er echter wel ruimte: voorzetje van Özil kan echter worden onderschept.

Update 19:08 uur: Passje van Klose op Schweinsteiger komt niet aan, omdat Lloris er goed bij zit.

Update 19:05 uur: Eerste voorzet vanaf rechts van Benzema komt terecht bij Griezmann. Die weet zich net niet vrij te spelen en zijn daaropvolgende val in de zestien-meter levert terecht geen penalty op.

Update 19:04 uur: We zijn weer van start gegaan in Estadio Maracana. Nog geen wissels!

Update 19:14 uur: Griezmann maakt snelheid en lijkt een Franse tegenaanval in te leiden. Khedira pakt hem echter vast en krijgt daarvoor geel.

Update 18:49 uur: Rust in Rio de Janeiro: Duitsland op een voorsprong tegen Frankrijk door de goal van Hummels.

Update 18:48 uur: De extra tijd in de eerste helft bedraagt een minuut.

Update 18:46 uur: Pogba stuurt Benzema links de hoek in. De aanvaller komt naar binnen en komt tot een schot, maar de inzet van de aanvaller komt recht in de handen van Neuer.

Update 18:45 uur: Duitsland vindt het prima en probeert de 0-1 voorsprong mee de rust in te nemen. Frankrijk zal nog op zoek gaan naar een gelijkmaker. Nog twee minuutjes...

Update 18:44 uur: Prima voorzet van Evra komt op het hoofd van Benzema. Die ziet zijn bal tegen Hummels aankomen. De Fransen appeleren voor hands, maar de scheids wil daar niet aan.

Update 18:39 uur: De Franse defensie kan net op tijd ingrijpen wanneer Kroos aanvaller Klose bijna een schietkans verschaft. Het is Debuchy die goed ingrijpt namens Les Bleus.

Update 18:37 uur: Hoekschop Valbuena komt op het hoofd van Sakho, maar zijn inzet gaat naast.

Update 18:36 uur: Dan toch een enorme kans voor de Fransen na een lange bal van achteruit! Griezmann legt knap klaar voor Valbuena, die neemt de bal op de slof, maar Neuer redt met een hand. In de rebound kan Benzema net niet toeslaan.

Update 18:35 uur: Bij de Duitsers heeft de griep plaatsgemaakt voor de vallende ziekte. Dit keer gaat Müller naar de grond, maar er is niets aan de hand.

Update 18:32 uur: Vrije trap van Özil komt strak voor en gaat via een Fransman over de achterlijn. Hoekschop voor de Duitsers, die Lloris kan worden weggebokst.

Update 18:30 uur: De Duitsers hebben het voorlopig goed voor elkaar. Na de openingstreffer zijn de Fransen er niet echt in geslaagd gevaarlijk te worden.

Update 18:27 uur: Khedira zoekt Müller, maar die wordt handig opzij gezet door Evra en ziet hoe Lloris de bal kan oppakken.

Update 18:26 uur: Aardige aanval Duitsland eindigt bij Klose, maar de aanvaller gaat wel erg makkelijk neer als hij een handje in zijn rug voelt. De arbiter wuift het weg.

Update 18:20 uur: Uitstekende actie Pogba, maar zijn pass op Griezmann kan ternauwernood worden onderschept door Lahm.

Update 18:15 uur: GOAL DUITSLAND! Een vrije trap van Kroos draait de Franse zestien-meter in. Verdediger Hummels knikt de bal onderkant lat binnen.

Update 18:13 uur: Valbuena ontvangt de bal in het Duitse strafschopgebied, maar de voorzet komt net niet bij Griezmann. Even later is het Griezmann die Benzema alleen voor Neuer moet zetten, maar ook die pass komt niet aan.

Update 18:09 uur: Bij de eerste Franse aanval zoekt Evra naar spits Benzema, maar laatstgenoemde glijdt uit. Een halve minuut later is er alsnog een poging van Benzema op aangeven van Valbuena. De inzet gaat net naast.

Update 18:08 uur: De Duitsers banen zich bijna een weg door de Franse verdediging, maar via Klose en Khedira komt de bal uiteindelijk net niet bij Kroos.

Update 18:07 uur: Het initiatief ligt in de eerste minuten bij Duitsland. Frankrijk komt er voetballend nog niet echt aan te pas.

Update 18:05 uur: Eerste mogelijkheidje voor de Duitsers. Lange bal van Lloris wordt onderschept. Müller komt niet tot een goede voorzet, waarna Kroos probeert te schieten. Zijn schot wordt geblokt en levert dus geen echt gevaar op.

Update 18:02 uur: De bal rolt in Rio de Janeiro! De kwartfinale tussen Frankrijk en Duitsland is begonnen.

Update 18:01 uur: Aanvoerder Lahm opereert vandaag dus als rechtsback bij de Duitsers.

Update 17:58 uur: Na het Franse volkslied, klinkt nu de Duitse hymne. De aftrap nadert...

Update 17:54 uur: De Marseillaise zal eerst klinken, daarna volgt het Duitse volkslied

Update 17:53 uur: De mannen staan klaar om het veld te betreden. Daar gaan we dan!

Update 17:51 uur: De eerste kwartfinale komt dichterbij. Krijgt Bild gelijk en wint Duitsland met 1-3 of komt er een andere uitslag?

Update 17:39 uur: Ook de bookmaker verwacht een gelijke strijd tussen Frankrijk en Duitsland. De Fransen zijn heel licht favoriet met een quotering van 2.80. Voor een Duitse overwinning krijg je met 2.85 iets meer. Voorspel je juist dat het duel na 90 minuten nog in evenwicht is, ontvang je 3.10.

Update 17:31 uur: De Franse spelers hadden het veld even daarvoor al betreden.

Update 17:30 uur: De Duitse spelers betreden het Estadio Maracana voor de warming-up. Nog een half uurtje!

Update 17:23 uur: De opstellingen van beide landen zijn hierboven te vinden! Nog iets meer dan een half uur en dan start de eerste kwartfinale van het WK 2014!

Update 17:00 uur: Bij de Duitsers start Miroslav Klose in de basis! In de verdediging is Mats Hummels terug. De stopper was bij het vorige duel met Algerije ziek. Sami Khedira is er eveneens van het begin bij. Per Mertesacker, Mario Götze en de geblesseerde Shkodran Mustafi zijn uit de formatie verdwenen.

Bij Frankrijk speelt Antoine Griezmann voor Olivier Giroud.

Nog een uur voor deze kraker van start gaat...

Update 16:57 uur: Volgens het Duitse Bild kan Joachim Löw maar beter een overwinning boeken met Duitsland. Anders kan het wel eens einde verhaal zijn voor de oefenmeester. LEES MEER!

Update 15:15 uur: Frankrijk en Duitsland maken zich op voor de 26e ontmoeting in de geschiedenis van het voetbal. In de 25 voorgaande duels wonnen de Fransen het meest: 11 keer. Duitsland moest het met 8 overwinningen doen, terwijl een interland tussen deze landen 6 keer onbeslist eindigde.

Op een eindronde zijn de statistieken iets in het voordeel van de Duitsers. In 1958 won Frankrijk de troostfinale, maar in 1982 (na strafschoppen) en 1986 trok Duitsland aan het langste eind in de halve finale.

Vrijdag beginnen de kwartfinales van het WK voetbal. De kraker tussen Frankrijk en Duitsland staat om 18.00 uur op het programma. Het duel zal worden afgewerkt in Rio de Janeiro.

Frankrijk zal met het nodige vertrouwen beginnen aan de wedstrijd tegen Duitsland. Het team van Didier Deschamps overtuigde in de groepsfase en wist de achtste finalewedstrijd tegen Nigeria binnen 90 minuten te beslissen: 2-0.

Duitsland had tegen Algerije wel een verlenging nodig, en won daarin met 2-1. Vooral in defensief opzicht oogde het team van bondscoach Joachim Löw zwak. De terugkeer van Mats Hummels, die tegen Algerije ziek was, komt de Duitsers wat dat betreft goed uit.


Bertens in Rosmalen twee keer naar halve finale

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUN 2019

Kiki Bertens lijkt de kater van haar ziekte op Roland Garros lekker weg te slaan. De Nederlandse tennister staat op Rosmalen zowel in het enkel- als het dubbelspel in de halve finale van het WTA-toernooi.

6-3, 6-3

De als eerste geplaatste Bertens, de enige overgebleven geplaatste speelster in het vrouwentoernooi, was in twee sets te sterk voor de Russin Natalja Vichljantseva 6-3, 6-3. Bertens had eerder op de dag haar partij in de tweede ronde gewonnen van landgenote Arantxa Rus (7-5, 6-3). Die partij was donderdagavond stilgelegd wegens de regen.


Supporters voorkomen zondagavondduels in Eredivisie

Ajax mag proberen zijn titel te verdedigen in het nieuwe seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUN 2019

Er komen vooralsnog geen Eredivisie-wedstrijden op de zondagavond. Hoewel dat oorspronkelijk het plan was, heeft een collectief van supportersverenigingen en de lokale autoriteiten daar tijdens een vergadering met de KNVB een stokje voor gestoken.

Meer ruimte

Volgens manager competitiezaken Jan Bluyssen was het geen commercieel plan van de KNVB om op zondag pas wedstrijden om 20.00 te laten beginnen. „Het was de insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven."


Froome mist Tour na zware val, sterke test Dumoulin

Chris Froome/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JUN 2019

Chris Froome mist de Tour de France, die op 6 juli van start gaat in de Belgische hoofdstad Brussel. De 34-jarige Brit van Team Ineos is woensdag tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné zwaar ten val gekomen. De viervoudig Tourwinnaar werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Teammanager Dave Brailsford heeft aan Franse media bevestigd dat Froome niet kan starten in de Ronde van Frankrijk.

Neusgaten legen

Volgens berichten viel Froome op het moment dat hij zijn stuur even had losgelaten. „Hij kwam even met zijn hand van het tijdritstuur om zijn neusgaten te legen, en vervolgens kwam er een windhoos en kon hij een val niet voorkomen", zo meldt het Algemeen Dagblad. De windhoos van 60 kilometer per uur gooide hem tegen een muur aan.


Oranje neemt Le Havre over: mars trekt naar stadion

Videostil

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUN 2019

Op dag vier van het WK vrouwenvoetbal komen de Oranje Leeuwinnen eindelijk voor het eerst in actie. Nieuw-Zeeland is de tegenstander en de fans die zijn ook in grote getalen afgereisd naar het Franse Le Havre.

Net zoals bij wedstrijden van de mannen op eindtoernooien trekt er ook voor deze wedstrijd een grote groep fans door de straten van de stad richting het stadion. Dat is te zien op beelden die gedeeld worden via het officiële Twitter-kanaal van de nationale ploeg.


Rust bij Groenen: Niks anders aan mijn hoofd dan WK

Jackie Groenen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUN 2019

Voor de tweede keer ooit staan de Oranje Leeuwinnen op het WK. Alleen dit keer doen ze dat als regerend Europees kampioen. Jackie Groenen is een van de architecten van de ploeg. „We zijn beter op elkaar ingespeeld dan twee jaar terug.”

„Twee jaar geleden vlak voor het EK kon ik nog even afspreken met Jackie Groenen voor een interview via Skype”, vertelt een collega-journalist na afloop van het rondetafelgesprek met de middenvelder van de Oranje Leeuwinnen. Dat hij tot zijn teleurstelling haar nu met een paar collega’s moest delen, zegt genoeg over de enorm toegenomen populariteit van het vrouwenelftal.

De ploeg van Sarina Wiegman is hot en voor de regerend Europees kampioen zijn de verwachtingen hooggespannen voor het aanstaande wereldkampioenschap. Maar dat maakt Groenen allerminst zenuwachtig. „Ik hoor die optimistische stemming heel erg er door geduwd worden. Het feit dat mensen hoge verwachtingen bij ons hebben, zie ik als iets positiefs. Dat betekent direct ook dat de mensen enthousiast over ons zijn. Stel dat iedereen zou zeggen: we gaan er naartoe en als we de groep maar overleven, dan is het al prima. Dat zou ook geen goed teken zijn. Dat zou betekenen dat mensen niet positief over ons denken.”


Dumoulin maakt rentree na val in Giro: twijfels

Tom Dumoulin/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUN 2019

Tom Dumoulin stapt zondag weer op de fiets voor een wedstrijd, voor het eerst sinds zijn val in de Giro d'Italia. De Nederlander rijdt het Critérium du Dauphiné in voorbereiding op de Tour de France.

Goede vorm

Toch weet de nummer twee van afgelopen jaar nog niet of hij daar in topvorm zal verschijnen. „Als het echt tegenvalt, wordt het moeilijk de Tour in goede vorm te halen", zo geeft hij toe in gesprek met de NOS. „Dan moet ik misschien mijn ambities bijstellen. Twee weken geleden dacht ik dat ik nu geen twijfels meer zou hebben, maar die twijfels heb ik wel."


Fans boos om Djokovic-gunstige staking Roland Garros

Novak Djokovic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2019

Het duel tussen de Serviër Novak Djokovic en Dominic Thiem uit Oostenrijk in de halve finale van Roland Garros wordt zaterdag hervat. De wedstrijd werd vrijdagavond om iets na 18.00 uur gestaakt wegens noodweer in Parijs.

Veel fans zijn echter niet te spreken over de organisatie van Roland Garros, volgens hen had de wedstrijd gewoon door kunnen gaan na de regen. De zon scheen immers niet lang nadat de halve finale was stilgelegd.

Djokovic Open


Nadal na drie sets tegen Federer naar de RG-finale

Rafael Nadal/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2019

Rafael Nadal heeft zich ten koste van zijn rivaal Roger Federer geplaatst voor de eindstrijd van Roland Garros. De Spanjaard won de 39e ontmoeting tussen de twee tennislegendes, op een winderig centre court, met 6-3 6-4 6-2.

De negende game in de tweede set was cruciaal. Federer leek zijn service comfortabel te behouden toen hij 40-0 voor stond, maar uiteindelijk werd hij gebroken door Nadal. Dat was cruciaal voor het vervolg van de set en daarna bood hij in de derde weinig verweer.

Eerste sinds 2014


Oranje via verlenging naar de finale Nations League

Memphis Depay legt de bal terug op Quincy Promes van het Nederlands elftal voor de 3-1 tegen Engeland tijdens de Nations League Finals tussen Nederland en Engeland. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JUN 2019

Het Nederlands elftal staat in de finale van de Nations League. Oranje klopte donderdag Engeland in de halve eindstrijd met verlenging: 3-1.

Eindwedstrijd Porto

Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers stuiten zondagavond op Portugal in de finale van de nieuwe competitie van de UEFA. Het gastland rekende woensdag al af met Zwitserland (3-1). De eindstrijd wordt gespeeld in Estádio do Dragão van Porto.


Mastercard stopt met advertenties voetbalster Neymar

Neymar beweert dat de beschuldigingen niet meer zijn dan een poging hem af te persen. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JUN 2019

Mastercard stopt per direct met zijn advertenties rond de Braziliaanse voetbalster Neymar. Het bedrijf neemt voorlopig afstand van de speler, omdat die onlangs werd beschuldigd van verkrachting. Mastercard zegt de situatie rond Neymar opnieuw te bekijken, als er meer duidelijkheid in de zaak is.

Neymar beweert dat de beschuldigingen niet meer zijn dan een poging hem af te persen.

Copa América afgezegd


Oranje tegen Engeland voor plaats in finale

Bondscoach Ronald Koeman, Kevin Strootman en Frenkie de Jong van het Nederlands elftal tijdens een training. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JUN 2019

Donderdagavond strijdt het Nederlands elftal met Engeland om een plaats in de finale van de Nations League. De winnaar van de halve eindstrijd in het uitverkochte Estádio D. Afonso Henriques van Guimarães stuit zondag op Portugal, dat woensdag in de slotfase afrekende met Zwitserland: 3-1.

Betere voorbereiding

Bondscoach Ronald Koeman en zijn internationals geloven in een goede afloop van het duel met Engeland, dat vorig jaar voor het eerst in 28 jaar weer eens de halve finale van een WK bereikte. Oranje beleefde een betere voorbereiding op de Nations League.


Vormgever en grondlegger Champions League overleden

Feyenoord-captain Paul Bosvelt ontvangt in 2002 de UEFA Cup van Johansson/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

5 JUN 2019

Voormalig UEFA-voorzitter Lennart Johansson is dinsdagnacht op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Zweedse voetbalbond. Johansson leidde de Europese voetbalunie van 1990 tot 2007. Hij was de opvolger van de Fransman Jacques Georges, die eveneens zeventien jaar aan het hoofd stond van de UEFA.

Kort ziektebed

„Het Zweedse voetbal is in rouw. Lennart Johansson is dood. Hij is in de nacht van 4 juni ingeslapen na een kort ziektebed", meldt de Zweedse voetbalbond SvFF woensdagochtend.


KNVB wil EK zaalvoetbal in Nederland in 2022

KNVB wil zaalvoetbal naar Nederland halen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 JUN 2019

Als het aan de Nederlandse voetbalbond KNVB ligt, is er binnenkort nóg een groot evenement in ons land. De organisatie heeft Nederland namelijk kandidaat gesteld voor de organisatie van het EK futsal van 2022. In september beslist het bestuur van de Europese bond UEFA waar het EK wordt gehouden. Naast Nederland hebben nog vijf landen zich kandidaat gesteld.

Grootste toernooi ooit

De Europese eindronde van 2022 wordt het grootste EK zaalvoetbal ooit, met zestien deelnemende landen in plaats van twaalf. Dat betekent dat er 32 wedstrijden worden gespeeld. Als Nederland de organisatie krijgt, worden twintig duels afgewerkt in de Ziggo Dome in Amsterdam. De andere twaalf zijn in het Groningse evenementencomplex MartiniPlaza.


Likeability of5

Leeuwinnen verslaan Australië twee keer in 24 uur

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 JUN 2019

Een dag na de gewonnen oefeninterland in Eindhoven hebben de Nederlandse voetbalsters wederom Australië verslagen. Beide landen troffen elkaar zondag op het complex van de KNVB in Zeist, voor een besloten trainingswedstrijd waarin voornamelijk de reserves van zaterdag in actie kwamen. De 'Leeuwinnen' wonnen met 3-1.

Van de Sanden

Ruim 30.000 toeschouwers zagen de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zaterdag in het stadion van PSV met 3-0 winnen. Shanice van de Sanden nam twee doelpunten voor haar rekening en ook Vivianne Miedema kwam tot scoren. Wiegman startte met de ploeg die vermoedelijk op dinsdag 11 juni ook aan de aftrap verschijnt van de eerste WK-wedstrijd, in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland.


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Van Dijk en Wijnaldum: eigen weg naar groot succes

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 JUN 2019

Het beste team van Europa bevat twee Nederlanders. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vierden zaterdag met Liverpool de winst in de Champions League. In de finale in Madrid werd er eigenlijk vrij simpel afgerekend met Tottenham Hotspur. 2-0 door een vroege strafschop van Mohammed Salah en een late schuiver van Divock Origi.

Gouden Bal

Van Dijk en Wijnaldum zijn niet de minste spelers binnen de selectie van Jürgen Klopp. Het zijn sterkhouders en Van Dijk is zelfs de populairste speler onder de fans van The Reds. Er gaan na de gewonnen finale stemmen op dat hij dit jaar de Gouden Bal verdient, al is hij daar zelf duidelijk over. „Als ik 'm win, zou ik er uiteraard blij mee zijn. Maar Messi moet 'm winnen. Hij is de beste van de wereld, of hij nu in de finale staat of niet.” Van Dijk is sinds zijn komst op Anfield, anderhalf jaar geleden, onomstreden en ook Wijnaldum staat bijna altijd in de basisopstelling.


Richard Carapaz wint Giro

Carapaz wint Giro, podium Jumbo, Mollema 5e

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 JUN 2019

Richard Carapaz heeft de Ronde van Italië gewonnen. In de laatste etappe, een individuele tijdrit over 17 kilometer in Verona, eindigde de Ecuadoraan van Movistar als 36e, ruim achter ritwinnaar Chad Haga. De Amerikaan van Sunweb had al vroeg de uiteindelijk snelste tijd (22.07) neergezet.

Achter Carapaz, die met een veilige marge op zijn concurrenten aan de tijdrit was begonnen, sloot de Italiaan Vincenzo Nibali de Giro af als tweede. Primoz Roglic, de Sloveense kopman van Jumbo-Visma, werd derde. Hij slaagde er net in de benodigde seconden goed te maken op de Spanjaard Mikel Landa, die als nummer drie van het klassement aan de afsluitende tijdrit was begonnen. Bauke Mollema was de beste Nederlander en eindigde op de vijfde plaats. Tom Dumoulin begon aan de Giro als een van de favorieten, maar hij moest al in de eerste week na een val opgeven.

Toejuichingen


Belgische topclubs bevestigen gesprek BeNeLiga

Belgische topclubs bevestigen gesprek BeNeLiga

Belgische topclubs bevestigen gesprek BeNeLiga. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 JUN 2019

De Pro League, de belangenvereniging van Belgische profclubs, heeft zaterdag bevestigd dat er afgelopen week door vier topclubs gesproken is over een zogenoemde BeNeLiga. Dat zou een nieuwe competitie moeten worden waarin vijf Nederlandse en vijf Belgische clubs uitkomen.

„Op initiatief van de G5 (de vijf Belgische topteams) is er eerder deze week een verkennend gesprek gevoerd met betrekking tot een mogelijke BeNeLiga", meldt de Pro League.

Nieuwe competitie met meerwaarde


Van Dijk en Wijnaldum dicht bij de Champions League

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

31 MEI 2019

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kunnen zaterdag met Liverpool de Champions League winnen. Daarmee kan het voor het eerst sinds 2006 gebeuren dat twee Nederlandse spelers samen de Cup met de Grote Oren omhoog mogen tillen. Destijds waren het Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst bij Barcelona.

Twee vertegenwoordigers

Het was sowieso een meer dan uitstekend Champions League-seizoen vanuit Nederlands perspectief. Voor slechts de tweede keer in de laatste dertien edities deden er twee ploegen uit de Eredivisie mee aan het Miljoenenbal. En dat juist in het jaar dat de kampioen niet meer direct geplaatst was voor het hoofdtoernooi. PSV en Ajax versloegen op weg naar de groepsfase ploegen uit Oostenrijk, Oekraïne, België en Wit-Rusland. Landen die ons volgens de sceptische voorbij zouden zijn gestoken. Echter leverden de acht wedstrijden zes zeges en twee remises op en dus mochten Ajax en PSV aanschuiven bij de Europese elitie.


Schippers loopt snelste 200 metertijd sinds blessure

Dafne Schippers/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 MEI 2019

Atlete Dafne Schippers is op de 200 meter bij wedstrijden in de Diamond League in Stockholm als derde geëindigd. De tweevoudig wereldkampioene op het nummer liep de race in 22,78, haar beste prestatie van dit seizoen. De Britse Dina Asher-Smith, Europees kampioene, won in 22,18.

Jamile Samuel eindigde als nummer zeven, in 23,25. Dat was niet haar beste seizoenstijd (22,90) tot nu toe. Schippers en Samuel zijn al geplaatst voor de WK atletiek in Doha.

Val van de trap