Sport

LIVE WK 2014: Brazilië - Colombia

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

4 JUL 2014

Vermoedelijke opstelling Brazilië
Cesar; Maicon, David Luiz, Silva, Marcelo; Paulinho ('86 Hernanes), Fernandinho, Oscar; Hulk ('83 Ramires), Neymar ('88 Henrique), Fred

Vermoedelijke opstelling Colombia
Ospina; Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Sanchez, Guarin, Cuadrado ('79 Quintero), Rodriguez, Ibarbo ('46 Ramos); Gutierrez ('70 Bacca)

Scoreverloop
1-0 ('7) Silva
2-0 ('68) Luiz
2-1 ('78) Rodriguez

Gele kaartenBrazilië: SilvaColombia: Rodriguez

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 23:56 uur: Mooi beeld om mee af te sluiten: David Luiz en Dani Alves troosten de huilende James Rodriguez.

Update 23:55 uur: Daar is het eindsignaal. Brazilië mag zich gaan opmaken voor de halve finale tegen Duitsland.

Update 23:54 uur: Vrije trap Colombia wordt 16-meter ingepompt. Bal komt op het hoofd van Ramos, maar de bal gaat over. Brazilië lijkt het te gaan redden.

Update 23:51 uur: Bal valt net niet voor de voeten van Yepes, maar het levert Colombia wel een hoekschop op. De hoekschop van Rodriguez komt op het hoofd van Ramos, maar die knikt de bal een meter of twee naast.

Update 23:50 uur: Bacca wurmt zich bijna door de Braziliaanse defensie, maar het loopt goed af voor het gastland.

Update 23:50 uur: De extra tijd van 5 minuten is ingegaan.

Update 23:47 uur: Slecht nieuws voor de Brazilianen, waar Neymar per brancard het veld wordt afgedragen. Scolari moet zijn laatste wissel gebruiken en brengt een verdediger: Henrique.

Update 23:45 uur: Colombia verdient opnieuw een hoekschop. De druk op het doel van Cesar neemt toe. Wissel bij Brazilië: Hernanes komt voor Paulinho.

Update 23:43 uur: De spanning is helemaal terug in Fortaleza! Slaagt Colombia er nog in een verlenging uit het vuur te slepen? Nog 6 minuten reguliere speeltijd.

Update 23:42 uur: Ramires komt voor Hulk bij Brazilië.

Update 23:40 uur: Enorme kans Bacca, maar hij kopt voorlangs. Bovendien was het buitenspel...

Update 23:39 uur: Wissel Colombia, waar Juan Cuadrado plaatsmaakt voor Juan Quintero.

Update 23:38 uur: GOAL COLOMBIA! Rodriguez, die de bal ook passte op Bacca, die vervolgens de penalty verdiende, schiet de strafschop feilloos binnen.

Update 23:37 uur: PENALTY COLOMBIA! Bacca is langs Cesar, die de speler vloert. Luiz loopt nog mee, waardoor de keeper wegkomt met geel... discutabel!

Update 23:34 uur: Schotje Cuadrado kan makkelijk worden gepakt door Cesar. Niets wijst erop dat er nog een geweldige comeback in zit voor de Colombianen.

Update 23:32 uur: Poging van Neymar verdwijnt naast het doel van Ospina.

Update 23:31 uur: Yepes heeft tussendoor ook nog geel gekregen. Colombia heeft nog ruim een kwartier om twee goals te maken.

Update 23:29 uur: Wissel Colombia: Teofilo Gutierrez is naar de kant gehaald, hij wordt vervangen door Carlos Bacca

Update 23:28 uur: GOAL DAVID LUIZ! Uit de door Rodriguez veroorzaakte vrije trap schiet David Luiz de bal schitterend in de rechterbovenhoek. Het lijkt beslist.

Update 23:27 uur: De eerste overtreding van James Rodriguez levert de middenvelder dan geel op. Bijzonder dat de scheidsrechter nu opeens wel een gele prent trekt, waar dat al veel vaker had gekund.

Update 23:25 uur: Yepes schiet de gelijkmaker binnen, maar er is al gefloten voor buitenspel. Dat zou dan op het moment van de vrije trap moeten zijn geweest.

Update 23:23 uur: Gele kaart voor Thiago Silva, die de Colombiaanse goalie in de weg loopt. Het betekent een schorsing voor de aanvoerder voor een eventuele halve finale.

Update 23:21 uur: Nog een klein half uur en bij de Brazilianen lijkt de spanning toch ook meer en meer toe te nemen. De Goddelijke Kanaries zakken iets meer in, wat Colombia wellicht de gelegenheid geeft de druk op het doel van Julio Cesar wat te vergroten.

Update 23:18 uur: Aardige aanval Colombia loopt niet helemaal lekker. Armero legt de bal terug op Rodriguez, die de bal aanneemt en klaarlegt voor Guarin. Die neemt de bal uit de lucht op de slof, maar het schot is zeer matig te noemen.

Update 23:17 uur: En weer ligt het spel stil. Daardoor komt er weinig snelheid in de wedstrijd. Dit keer ligt Silva geblesseerd op de grond nadat hij Ramos van achteren heeft aangetikt.

Update 23:09 uur: Veel overtredingen in de beginfase van de tweede helft. De arbiter heeft zijn fluitje in ieder geval veelvuldig nodig. Het heeft Colombia nu een vrije trap opgeleverd. De voorzet die daaruit volgt kan met moeite kan worden weggekopt door Thiago Silva.

Update 23:07 uur: In de beginfase lijkt Colombia te proberen het initatief wat meer naar zich toe te trekken. Resultaat heeft dat nog niet opgeleverd.

Update 23:04 uur: De bal rolt weer! Colombia moet op zoek naar de gelijkmaker.

Update 23:03 uur: De Colombianen hebben een wijziging doorgevoerd: Adrian Ramos is erin gekomen voor Victor Ibarbo.

Update 23:01 uur: Op de foto in onderstaande tweet is duidelijk te zien dat twee Brazilianen niet echt afstand hielden bij de vrije trap van de Colombiaan James Rodriguez.

Update 22:48 uur: Het is rust in Fortaleza. De Brazilianen staan met 1-0 voor door een vroege treffer van Silva. Daardoor is het duel wat dat betreft een kopie van de eerste kwartfinale tussen Frankrijk en Duitsland.

Update 22:47 uur: Minuutje extra in de eerste helft.

Update 22:45 uur: Neymar neemt de vrije trap zelf, maar mikt de bal over.

Update 22:44 uur: Neymar verdient een vrije trap net buiten de zestien van Colombia, na een overtreding van Zuniga.

Update 22:41 uur: Hulk met een actie en een vlammend schot, maar de inzet gaat ver naast en over. Wellicht had de spits de bal beter mee kunnen geven aan de mee opgekomen Marcelo.

Update 22:39 uur: Apart moment: twee Brazilianen, waaronder Neymar, komen veel te vroeg uitlopen, maar de scheidsrechter laat het toe. De vrije trap van James Rodriguez wordt geblokt door Neymar.

Update 22:37 uur: Vrije trap Colombia op rand strafschopgebied van Brazilië: Fernandinho heeft volgens de arbiter een overtreding begaan op Ibarbo.

Update 22:35 uur: Brazilië houdt de bal even rustig in de ploeg. De Goddelijke Kanaries staan op een terechte 1-0 voorsprong en hebben daarom geen haast.

Update 22:32 uur: Schot Cuadrado wordt gekraakt door Silva.

Update 22:29 uur: De Brazilianen maken een veel sterkere indruk dan tegen Chili. Marcelo legt goed terug op Hulk. De aanvaller vindt ruimte voor een schot, maar Ospina ligt in de weg.

Update 22:28 uur: Hulk legt klaar voor Marcelo, die uithaalt en zijn bal via het hoofd van Fred over het Colombiaanse doel ziet gaan.

Update 22:27 uur: Paulinho stoomt op tot in de Colombiaanse zestien-meter, maar weet een laatste verdediger niet te passeren.

Update 22:26 uur: De Colombianen zijn woest omdat ze denken dat de arbiter een snel genomen vrije trap terugfluit, maar dat blijkt de leidsman helemaal niet te doen. Daardoor ligt er ruimte voor de Brazilianen, maar die spelen dat niet goed uit.

Update 22:24 uur: Na een uitstekende actie van James Rodriguez ligt er opeens een enorme mogelijkheid voor Colombia, dat met 4 tegen 2 enkel nog zuiver hoeft te zijn in de passing. Dat lukt niet, waardoor een enorme kans verloren gaat.

Update 22:21 uur: Uitstekende combinatie tussen Hulk en Neymar leidt tot een goede kans voor eerstgenoemde. Ospina brengt redding, waarop de afvallende bal nog een schietkans oplevert voor Oscar. Ook diens inzet kan opnieuw worden gekeerd door Ospina.

Update 22:19 uur: Afgeslagen corner kan door Hulk worden opgepikt. De aanvaller probeert voor te trekken en bereikt bijna David Luiz, maar een grote kans levert het uiteindelijk niet op.

Update 22:15 uur: James Rodriguez krijgt nog een tik na van Fernandinho terwijl de bal al even weg is. De Braziliaan komt er vanaf zonder kaart.

Update 22:12 uur: Colombia heel dicht bij de gelijkmaker wanneer Cuadrado net buiten het Braziliaanse strafschop uithaalt. De inzet gaat net naast.

Update 22:11 uur: Guarin probeert het van ver in een keer, maar de vrije trap gaat hoog over.

Update 22:08 uur: GOAL BRAZILIE! Het is al heel vroeg raak voor het gastland. Uit een hoekschop van Neymar tikt aanvoerder Thiago Silva de bal bij de tweede paal binnen.

Update 22:06 uur: Neymar probeert het ineens, maar Ospina kan de bal naast kijken.

Update 22:05 uur: Er zit veel pit in de wedstrijd in de eerste paar minuten. Fred verdient een vrije trap voor de Brazilianen op een meter of 25 van het doel van Ospina.

Update 22:02 uur: Er is in Fortaleza afgetrapt voor de tweede kwartfinale van dit WK.

Update 21:58 uur: Uiteraard ging het Braziliaanse volkslied weer iets langer door. Toch is het nu bijna zover: Brazilië en Colombia maken zich op voor de aftrap.

Update 21:55 uur: Het volkslied van Colombia klinkt als eerst. Na het volkslied van de Brazilianen kunnen we ons opmaken voor de aftrap van de tweede kwartfinale.

Update 21:51 uur: De 22 mannen staan klaar om het veld te betreden.

Update 21:44 uur: Het Estadio Castelao zal tot de nok toe gevuld zijn. Kunnen de Brazilianen de druk aan en verslaan ze continentgenoot Colombia?

Update 21:35 uur: De spelers van Brazilië en Colombia lopen inmiddels op het veld in Fortaleza. Ze zijn zich aan het voorbereiden op de kwartfinale.

Update 21:30 uur: Het duel tussen Brazilië en Colombia is tevens de strijd tussen twee nummers 10: Neymar en James Rodriguez. Wie wordt vanavond de grote man en helpt zijn land naar de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal? Nog een half uurtje!

Update 21:27 uur: De keuze voor Maicon bij de Goddelijke Kanaries is een opvallende; de verdediger maakte dit toernooi namelijk nog geen minuten. Vier jaar geleden was hij wel een vaste kracht in het Braziliaanse elftal. Hij maakte toen onderstaande, fraaie treffer.


Update 21:15 uur:
De Brazilianen beginnen vrijdagavond met twee wijzigingen in het basisteam aan de kwartfinale. Paulinho en Maicon hebben van bondscoach Luiz Felipe Scolari een basisplaats gekregen. Luiz Gustavo (geschorst) en Dani Alves (gepasseerd) ontbreken in het Braziliaanse elftal.

Colombia, dat voor de eerste keer in de kwartfinales van het WK uitkomt, heeft eveneens twee andere spelers in het basisteam. Fredy Guarín en Victor Ibarbo hebben van bondscoach José Pekerman de voorkeur gekregen boven Abel Aguilar en Jackson Martinez.

Update 21:04 uur: Over een klein uur gaat de kwartfinale tussen Brazilië en Colombia van start. Kan het gastland de verwachtingen waarmaken of gaat Colombia voor een stunt zorgen?

Update 15:40 uur: Het is de 26e keer dat Brazilië en Colombia elkaar tegenkomen. Nog nooit eerder gebeurde dat op een WK. Van de 25 eerdere ontmoetingen won Colombia er slechts twee. Achtmaal was er een gelijkspel, maar meestal waren de Goddellijke Kanaries winnaar (15 keer).

Normaliter is Brazilië de grote favoriet voor een duel tegen Colombia. Tot aan de kwartfinale hebben de Colombianen echter meer laten zien dan het gastland. Het is dan ook niet vreemd dat de Colombiaanse bondscoach Jose Pekerman vertrouwen heeft in een goede afloop. ''Wij zijn allemaal fan van het voetbal in Brazilië, van de spelers, de trainer, de speelstijl en de denkwijze. We houden allemaal van de Brazilianen en hebben er heel veel van geleerd. Maar vrijdag willen we ons grote voorbeeld verslaan.''

Pekerman ziet de Brazilianen dan ook niet als uitgesproken favoriet. ''Wij moeten erin geloven dat we Brazilië kunnen verslaan. We zullen het publiek tegen ons hebben, maar het is een goede test en we zullen vooral op een goede manier met deze nieuwe situatie moeten omgaan.''


Max Verstappen derde in Grote Prijs van Singapore, Vettel eerste

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

Max Verstappen heeft er een podiumplaats uitgesleept in de Grote Prijs van Singapore.

De Nederlandse Formule 1-coureur van Red Bull reed onder het kunstlicht van het stratencircuit Marina Bay naar de derde plaats. De Limburger, die vanaf plek vier was vertrokken, moest aan de finish twee Ferrari's voor zich dulden.

Sebastian Vettel was de snelste van de rode bolides. De Duitser troefde zijn teamgenoot Charles Leclerc af. De Monegask was nota bene van pole position gestart en aasde op zijn derde zege op rij, maar hij raakte bij de enige pitstop in de race zijn koppositie kwijt aan Vettel. De viervoudig wereldkampioen boekte zijn eerste overwinning sinds de Grote Prijs van België van vorig jaar.


Credits: William West / AFP

Dit weekend is het NK Rubiks kubus oplossen

Credits: William West / AFP

Foto van 'Quincy Brouwer'

20 SEP 2019

Speedcuben: het zo snel mogelijk oplossen van een Rubiks kubus, is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Veenendaal. 

De interesse voor de sport wordt steeds groter, zegt Sandra de Geeter, voorzitter Speedcubing Nederland. „Aan het eerste NK in 2005 deden vierentwintig mensen mee, dit jaar hadden we plaats voor tweehonderdvijftig deelnemers en we zitten helemaal vol.”

Qua leeftijd is er veel verschil onder de deelnemers. De jongste speedcuber wordt tijdens het toernooi zes en de oudste is achtenvijftig.


F1-coureur Vettel hangt schorsing boven het hoofd

F1-coureur Vettel hangt mogelijke schorsing boven het hoofd

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 SEP 2019

Sebastian Vettel zal zich de komende tijd moeten gedragen. Er hangt hem een mogelijke schorsing boven het hoofd.

De Formule 1-coureur heeft inmiddels negen strafpunten verzameld in het strafsysteem van autosportbond FIA. Bij twaalf strafpunten binnen één jaar volgt automatisch een schorsing van één wedstrijd.

Botsing


Waarom sport de een vaker dan de ander?

Waarom sport de één vaker dan de ander?

Jongeren aan het voetballen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

18 SEP 2019

Waarom sport de één meer dan de ander? Sociaaleconomische kenmerken, het sportgedrag van ouders of partners en de motieven om te sporten blijken hieraan bij te dragen.

Heb je ouders die regelmatig de sportschool bezoeken, dan is de kans groter dat jij zelf ook vaker sportief actief bent. Het zijn allemaal redenen voor het feit dat de ene helft van de Nederlanders regelmatig gaat sporten, en andere helft niet of slechts af en toe.

De aanwezigheid van sportaccommodaties, aspecten van gemeentelijk sportbeleid of de leefbaarheid van de wijk, zijn minder van belang bij de keuze van mensen om te gaan sporten. Dat blijkt uit de publicatie Kansen op sportieve groei? Een verklarend model sportdeelname en sportverband van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).


Ajax flitsend van start in Champions League

Ajax flitsend van start in Champions League

Edson Alvarez van Ajax heeft de 2-0 gescoord. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 SEP 2019

Ajax heeft de Champions League weer omarmd. De halve finalist van vorig seizoen opende de nieuwe editie met een thuiszege op Lille OSC (3-0).

Natuurlijk wil Ajax dit seizoen weer landskampioen worden. Maar veel dragende spelers zijn vooral nog een jaartje gebleven om de Champions League weer mee te maken. In het toernooi voor beste clubteams van Europa willen ze het beste uit zichzelf naar boven halen. Daar willen ze schitteren, net als in het vorige memorabele seizoen. Dat lukte bij vlagen aardig tegen de Franse nummer twee van het afgelopen voetbaljaar.

Betere kansen


Ajax wil Tottenham-wond helen met nieuw wonderjaar in de CL

Gaan Dusan Tadic en Hakim Ziyech weer schitteren?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2019

De wond na de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur is nog open en zal vermoedelijk nooit meer helemaal helen. Als er een medicijn is, dan is het nieuw sportief (en automatisch financieel) succes in de Champions League. 

Dinsdagavond begint Ajax aan het avontuur met een thuiswedstrijd tegen Lille OSC. De Amsterdammers zitten verder ook nog in een groep met het Valencia van Jasper Cillessen en Europa League-winnaar Chelsea.

Kansrijke groep


Roglic: Dit is met geen woorden te beschrijven

Roglic viert een feestje. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 SEP 2019

Primoz Roglic bezorgde Jumbo-Visma zondag op de slotdag van de Vuelta in Madrid de eerste eindzege in een grote ronde.

Het leidde uiteraard tot grote vreugde bij de Nederlandse wielerploeg, die dit jaar al 47 zeges behaalde. „Ik ben heel erg blij. Dit is met geen woorden te beschrijven", zei de Sloveen. „Deze overwinning is niet alleen mijn mooiste overwinning, maar ook de grootste voor het wielrennen in Slovenië. Het waren drie zware en lastige weken met veel ups en downs. Vooral de vele valpartijen en tegenslagen maakten het ook mentaal moeilijk."

Veerkracht en weerbaarheid


Malen geeft het woord superweek een nieuwe definitie

Donyell Malen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2019

Een debuut in het Nederlands elftal tegen Duitsland met de cruciale 3-2 in de EK-kwalificatie. Gevolgd door een verdienstelijke eerste basisplaats tijdens de 0-4 zege op Estland. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte de nummer negen van PSV zaterdag tegen Vitesse (5-0) maar liefst vijf treffers.

Hij is de eerste die dat flikt in een Eredivisie-wedstrijd in bijna acht jaar tijd. Kortom, er zullen niet veel voetballers zijn die een betere week (negendaagse) achter de rug hebben dan Donyell Malen.

Niet zo heel lang geleden liet de aanvaller zich nog ontvallen dat hij niet tevreden was over zijn eigen doelpuntenproductie. „Mijn rendement kan nog omhoog”, zo gaf hij aan het begin van zijn Oranje-avontuur aan. Nog geen twee weken later toonde hij zich juist uiterst trefzeker met zijn allereerste hattrick-XXL - of hoe noem je het ook als iemand vijf keer scoort - voor PSV. Sterker nog, in de Eredivisie had Malen nog niet eens een keer tweemaal in één wedstrijd het net gevonden, maar nu was er geen houden aan. Van de zeven mogelijkheden die hij kreeg vlogen er vijf achter Remko Pasveer.


Pornoproducent wil naamgever worden van basketbalstadion

Heet deze arena straks het BangBros Center?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Onder andere Ajax, PSV, sc Heerenveen en NAC vernoemden hun stadion naar iconen die zowel voor de club als de stad enorm veel hebben betekend. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn bij de naamgeving van een stadion.

De thuishaven van de Amerikaanse basketballers van Miami Heat kan namelijk wel eens de naam gaan dragen van het bedrijf BangBros. Nou is het niet ongebruikelijk dat stadion worden vernoemd naar sponsoren - kijk in Nederland alleen al naar FC Twente, ADO Den Haag, FC Groningen, AZ en stiekem ook weer PSV - maar in dit geval is het wel bijzonder.

Tien miljoen dollar


Bertens verliest ook zonder Sluiter snel in Zhengzhou

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Het is even een mindere fase voor Kiki Bertens na haar topstart van 2019. De tennisster heeft een nieuwe teleurstelling moeten incasseren.

De 27-jarige Westlandse verloor in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Zhengzhou van de Australische Ajla Tomljanovic: 4-6 6-7 (1). Tomljanovic had in de eerste ronde ook al Lesley Pattinama-Kerkhove verslagen. Bertens, de nummer 8 van de wereld en als derde geplaatst op het Chinese hardcourttoernooi, begon met een 'bye'.

De Nederlandse verspeelde in de tweede set een voorsprong van 4-1. Het eerste punt in de tiebreak was voor Bertens, maar daarna gingen alle punten naar de in Kroatië geboren Tomljanovic. Bertens sloeg in de tiebreak twee dubbele fouten, de laatste op matchpoint. Vorig jaar won ze in de finale van het toernooi in Seoul nog van Tomljanovic en dat deed ze in 2017 ook op Roland Garros.


'Enorme winnaar' Roglic steeds dichter bij Vuelta-zege

Primoz Roglic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Als De Morgen Is Gekomen, klinkt er uit de koptelefoon van Primoz Roglic in het filmpje waarmee deze week zijn contractverlenging bevestigd werd. Natuurlijk was dat een verwijzing naar Jan Smit die eerder in de video een rolletje vervulde, maar het symboliseert ook de fase die de Sloveen en Jumbo-Visma nu ingaan. Na jaren investeren, is het tijd om te oogsten.

Nadat Rabobank eind 2012 vanwege het onthullende USADA-rapport de sponsoring stopzette, nam Richard Plugge de zaken over. Hij moest weer op nul beginnen en bouwde ‘steentje voor steentje’ een nieuw team op. Dat proces had tijd nodig. Zo reed – toen nog – LottoNL-Jumbo slechts zes overwinningen bij elkaar in 2015, verreweg het minst van alle WorldTour-ploegen. Maar elk jaar werden er meer en meer zeges geboekt. Dit seizoen staat de teller al op 46 en daar kan dit weekend nog eens een hele grote aan toegevoegd worden: Roglic is dicht bij winst in de Ronde van Spanje. „Dat zou voor ons de grootste winst zijn sinds we in 2013 deze tak hebben overgenomen”, stelt Plugge.


Jumbo houdt 'concurrent' Dumoulin in huis: Roglic verlengt tot 2023

Tom Dumoulin en Primoz Roglic eerder dit jaar in de UAE Tour/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 SEP 2019

Jumbo-Visma bouwt aan een enorm sterke ploeg. De wielerformatie haalde eerder deze zomer al Tom Dumoulin binnen en nu ligt ook Primoz Roglic tot 2023 vast.

Er was de voorbije weken veel speculatie rondom Roglic. Volgens verschillende bronnen zou de Sloveen niet happig zijn op de komst van Tom Dumoulin, die als Nederlander binnen een Nederlandse ploeg misschien wel automatisch boven hem zou worden geplaatst in de rangorde. Onder andere UAE - waar zijn talentvolle landgenoot en vriend Tadej Pogacar rijdt - werd genoemd. Maar die geruchten kunnen nu de prullenbak in.

„Ik ben blij met de rol die ik heb", zo zegt Roglic zelf op het ploegmedium. „Het belangrijkste argument om te blijven is dat ik hier kansen krijg. Ik houd van winnen. Die mogelijkheid heb ik binnen deze ploeg. Ik heb er dus niet lang over na hoeven te denken."


Virgil van Dijk wordt beste verdediger in FIFA20

Virgil van Dijk won onlangs de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar /ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

9 SEP 2019

Electronic Arts bracht maandag een ranglijst naar buiten met daarop de 100 beste spelers in de nieuwe editie van FIFA 20. Op deze lijst pronkt de naam van Nederlander Virgil van Dijk in de top tien. Hij heeft van de ontwikkelaar een rating van 90 gekregen en bezet hiermee de zevende plaats van alle spelers.

De speler met de hoogste rating van FIFA20 luistert naar de naam Lionel Messi met een waardering van 94. Hij wordt op de voet gevolgd door Cristiano Ronaldo met 93.


Max Verstappen pakt achtste plaats in GP Italië

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 SEP 2019

Max Verstappen is op de achtste plaats geëindigd in de Grote Prijs van Italië. Charles Leclerc pakte de eerste plek, voor de tweede keer op rij. 

Dat Verstappen op de achtste plaats eindigde is een prestatie op zich. Hij begon namelijk als voorlaatste aan de race en moest na de eerste rond al een pitstop maken vanwege schade aan zijn bolide. De beoogde vijfde plaats bleek toen onhaalbaar.

De Grote Prijs van Italië was voor Verstappen dan ook een inhaalrace. Vanaf de laatste plaats rukte hij gedurende de race geleidelijk op.


Max Verstappen valt uit in kwalificatie GP Italië

Max Verstappen valt uit in kwalificatie GP Italië

Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

7 SEP 2019

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië geen tijd kunnen neerzetten. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing ging pas kort voor het einde van de eerste sessie de baan op en werd tijdens zijn vliegende ronde, waarin hij een goede tijd probeerde neer te zetten, getroffen door motorproblemen.

„No power, no power", meldde Verstappen over de boordradio. Hij reed langzaam terug naar de pitsstraat. „Ik had geen vermogen meer", verklaarde Verstappen na de kwalificatie bij Ziggo Sport. „Ik wilde naar buiten om nog één rondetijd neer te zetten, zodat ik kon kijken hoe het ging. Helaas is het daar niet van gekomen."

Gridstraf


Oranje verslaat Duitsland in Hamburg

Donyell Malen van het Nederlands Elftal schiet de 2-3 tegen Duitsland binnen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Nederland in het Volksparkstadion. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 SEP 2019

Het Nederlands elftal heeft de uitwedstrijd tegen Duitsland in de EK-kwalificatie gewonnen (2-4). Oranje doet daardoor weer helemaal mee in de strijd om de twee bovenste plaatsen in de poule.

Noord-Ierland is met twaalf punten uit vier duels nog altijd foutloos. De koploper sluit de groepsfase echter af met twee dubbele ontmoetingen tegen Duitsland en Nederland, die beide drie verliespunten hebben.

Serge Gnabry bracht Duitsland al in de negende minuut op voorsprong: 1-0. De viervoudig wereldkampioen kwam in de problemen nadat bondscoach Ronald Koeman na een klein uur Denzel Dumfries en Marten de Roon wisselde voor Davy Pröpper en Donyell Malen.


'Tijd dat Oranje weer actief is op een eindtoernooi'

Ronald Koeman en Virigl van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 SEP 2019

Het Nederlands elftal staat voor een belangrijke week. Vooral de interland tegen Duitsland is belangrijk voor bondscoach Ronald Koeman.

Het was zo leuk en fijn: meedoen aan de finaletoernooi van de Nations League. Na het mislopen van het EK 2016 en het WK 2018 kreeg het Nederlands elftal weer wat kleur op de gezicht tijdens de voorbije zomer. Toch kleeft er een behoorlijk nadeel aan de goede resultaten in het nieuwste UEFA-toernooi.

Noord-Ierland


Williams halve finale US Open, Federer uitgeschakeld

Serena Williams schudt na de wedstrijd de hand van haar tegenstander Wang Qiang. Beeld: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 SEP 2019

Serena Williams heeft met speels gemak de kwartfinale gewonnen in de US Open. De Amerikaanse won met overtuigende cijfers (6-1 6-0) van de Chinese Wang Qiang. Roger Federer werd in de kwartfinale uitgeschakeld.

Het was Williams' honderdste overwinning op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Alleen haar landgenoot Chris Evert won nog meer wedstrijden op Flushing Meadows (101). Williams, die streeft naar haar 24ste grandslamtitel in New York, had slechts 44 minuten nodig voor haar succes. In de strijd om de finale ontmoet ze nu donderdag de Oekraïense Elina Svitolina.

Federer niet verder


Wereldgoal Van de Donk hoogtepunt bij winst Oranje

Daniëlle van de Donk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 SEP 2019

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun tweede EK-kwalificatieduel gewonnen. De nummer twee van het afgelopen WK was in Heerenveen duidelijk de baas over Turkije maar kwam moeizaam tot scoren: 3-0.

Volley

Bij rust leidde Oranje met 1-0 door een doelpunt van Stefanie van der Gragt. Na de pauze scoorden Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse, de laatste vanaf de strafschopstip. De mooiste goal was die van Van de Donk die fraai de bal met een volley tegen de touwen werkte na een pass van Spitse.