Sport

LIVE: Tour de France 2014 – Kittel wint met overmacht in de sprint

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUL 2014

Koerssituatie: FinishTop tien:
1. Marcel Kittel

2. Sagan
3. Renshaw
4. Coquard
5. Kristoff
6. Van Poppel
7. Haussler
8. Rojas
9. Feillu
10. Oss
Tussensprint

Epping Forest: 1 Bideau 20 punten, 2 Barta 17, 3 Coquard 15, 4 Sagan 13, 5 Viviani 11, 6 Démare 10, 7 Van Avermaet 9, 8 Pichot 8, 9 Sabatini 7, 10 Reza 6, 11 Bodnar 5, 12 Visconti 4, 13 Bennati 3, 14 Paulinho 2, 15 Roy 1

In de klassementen verandert er weinig. Nibali blijft in het geel. Sagan behoudt het wit en het groen, en Lemoine mag nogmaals aantreden in de bolletjestrui. Sky blijft leider in het ploegenklassement. Jan Barta krijgt de prijs van de strijdlust.
Update 17:15 uur:
Kittel complimenteert in zijn interview direct na de finish onder andere Koen de Kort voor zijn werk. De Duitser spreekt verder over de 'mooiste aankomstlijn die hij ooit heeft gezien.'
Update 17:11 uur:
Er komen wel wat renners op achterstand binnen, maar dit heeft vermoedelijk te maken met de val op een kilometer of twee van de streep. Dus of de renners (onder wie Frank Schleck) daadwerkelijk het tijdsverlies oplopen, is nog maar de vraag.
Update 17:07 uur: KITTEL WINT 
Kittel gaat van kop af aan en wint voor Sagan. Kristoff lag niet bij de val en eindigt in de top vijf. Van Poppel wordt knap zesde.
Update 17:06 uur:
Val met een renner van Cofidis en ook Kristoff wordt erbij gemeld.
Update 17:04 uur:
Met nog vier kilometer te gaan meldt de trein van Giant-Shimano zich voor het eert aan het front.
Update 17:01 uur:
Ook Jan Barta is er nu aan voor de moeite. Het peloton stevent af op een massasprint, terwijl Porsev uit zijn pedaal schiet. De Russisch kampioen blijft wonderwel op de been.
Update 16:58 uur:
Barta heeft de moegestreden Bideau van zich af geworpen. En probeert de laatste acht kilometer solo af te leggen.
Update 16:53 uur:
Leezer houdt Mollema perfect van voren in het wiel van Tinkoff-Saxo met Contador. Vooraan lijkt de tank bij Bideau inmiddels leeg te zijn.
Update 16:49 uur:
Naast Lotto voert ook Nibali met zijn ploeg het woord vooraan. Astana wil geen risico's nemen met de leider in een nat Londen.
Update 16:44 uur:
De karavaan rijdt inmiddels in de buitenwijken van Londen. Barta en Bideau hebben nog zo'n anderhalve minuut voorsprong.
Update 16:38 uur:
In het peloton wordt het tempo ook een stuk verhoogd. De ploeg van Greipel (Lotto) leidt de debatten met de Deen Bak voorop.
Update 16:32 uur:
Chaos in het pelton. Achtereenvolgens vallen Andy Schleck en Ted King. Beiden kunnen hun weg wel vervolgen. Ondertussen gaat het regen in in Londen.
Update 16:27 uur:
Vooraan hebben Barta en Bideau het tempo wat opgeschroefd. In het peloton wordt daarentegen voor de laatste keer wat eten en drinken gehaald. Zodoende loopt de voorsprong van de Tsjech en de Fransman weer op tot dik twee minuten.
Update 16:23 uur:
Op een lange rechte weg ziet het peloton de twee vluchters gewoon rijden. Ook is in de verte al wat van finishplaats Londen te zien. De renners zullen aankomen vlak voor Buckingham Palace.
Update 16:11 uur:
In het peloton wint Coquard voor de derde dag op rij bij het tussensprintje. De Fransman blijf Sagan voor.
Update 16:10 uur:
De twee vooraan sprinten bij de enige tussensprint van de dag. Bideau klopt Barta eenvoudig.
Update 16:01 uur:
Nog vijf kilometer tot aan de tussensprint. Aangezien er slechts twee man op kop rijden, liggen er nog flink wat punten voor de sprinters in het peloton.
Update 15:47 uur:
De koplopers komen aan op iets heuveliger terrein. Het parcours blijft nu lichtjes op en af lopen tot de laatste pakweg 25 kilometer.
Update 15:38 uur:
In het peloton helpt ook FDJ een handje op kop. De Franse ploeg heeft Démare in de gelederen. Naast Kittel en Greipel is hij misschien wel de grootste kanshebber op de etappezege van vandaag. De andere sprinters zijn Coquard, Kristoff, Sagan, Van Poppel, Petit, Rojas.
Update 15:28 uur:
De koplopers rijden door de bevoorrading. In de eerste twee uur werd er door Barta en Bideau 81 kilometer afgelegd. De twee hebben het in het tweede uur dus iets rustiger aan gedaan.
Update 15:24 uur:
Binnen de twee uur zijn de renners halfweg koers. De twee vooraan hebben nog altijd een kleine drie minuten voorsprong.

Update 15:07 uur: De meeste klassementsmannen rijden van voren, maar Mollema lijkt zich totaal niet druk te maken om zijn positie en bungelt met een paar ploegmaats wat meer achterin.
Update 14:55 uur:
Het peloton wil blijkbaar toch snel het vliegtuig in en de overstap naar Frankrijk maken. Het verschil loopt ineens terug tot een dikke drie minuten. In het peloton doen Astana, Lotto-Belisol en Giant-Shimano het meeste kopwerk.
Update 14:46 uur:
Het peloton doet het rustig aan en Bakelandts sukkelt vanwege concentratieverlies van de weg. De Belg gaat zelf onderuit waarna Vachon er nog overheen kukelt. De geletruidrager van de Tour de France van 2013 heeft wat schade aan de heup, maar rijdt toch verder.
Update 14:38 uur:
Barta mocht dit seizoen al eenmaal aan het feest. De Tsjech werd anderhalve week geleden voor de derde keer op een rij nationaal kampioen tijdrijden. Internationaal kan hij er overigens ook wat van. In 2012 werd hij zevende op het WK tijdrijden in Valkenburg. Hij eindigde op iets meer dan twee minuten van winnaar Tony Martin. Bideau staat dit jaar nog droog.
Update 14:30 uur:
De twee vooraan - beiden Tourdebutanten - houden er een lekker tempo op na van zo'n 42 kilometer per uur. Het peloton controleert de voorsprong van het duo op een goede viereneenhalve minuut.
Update 14:15 uur:
Wat er vandaag ook gebeurt. Cyril Lemoine mag als hij over de streep komt morgen weer de bergtrui aantrekken. Er liggen namelijk geen gecategoriseerde bergjes op het parcours.
Update 14:00 uur:
Behalve Cavendish is ook Modolo naar huis. De Italiaan won net zoals Cavendish nog een etappe in de voorbije Ronde van Zwitserland. Door zijn vertrek zijn er voor de massasprints al twee grote namen afwezig, hetgeen wellicht ruimte biedt aan bijvoorbeeld Danny van Poppel.
Update 13:49 uur:
Nibali hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken om zijn gele trui. Van de twee vooraan is Barta de bestgeplaatste renner. Hij staat tachtigste op 10'31" van de Italiaan.
Update 13:41 uur:
Astana besluit het initiatief te nemen. De voorsprong van de twee wordt gecontroleerd rond de drie minuten.
Update 13:35 uur:
Het peloton heeft momenteel weinig trek in grote inspanningen. Zodoende rijden Barta en Bideau al snel twee minuten voorsprong bijelkaar.

Update 13:30 uur: Het zijn de contenitale ploegen die gelijk het vuur openen. Bideau is mee voor Bretagne en Barta voor Netapp. De overige 194 man vinden het nog te vroeg voor actie. 
Update 13:28 uur:
De neutrale zone ligt achter de coureurs. Er kan gekoerst worden.
Update 13:15 uur:
De renners zijn vertrokken. Met 196 man rijden ze de neutrale zone door.
Na de eerste strijd tussen de klassementsmannen is het op deze maandag normaliter weer een sprintersetappe met in de hoofdrollen André Greipel, Marcel Kittel en Peter Sagan. Maar misschien dat de 155 kilometer tussen Cambridge en Londen voor verschillen kunnen zorgen. De voorbije twee dagen hebben de wegen, wind en het publiek in Engeland al getoond de nodige invloed te hebben op de koers.


Duitsers willen in mei ‘gewoon’ weer voetballen

'Duitsers willen weer voetballen', bond spreekt tegen

Zijn Thomas Müller (l) en Robert Lewandowski met Bayern snel weer op het veld te zien? | Foto: AFP / Aris Messinis

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Als het aan de Duitse voetbalclubs in de twee hoogste divisies ligt, wordt er in de eerste of tweede week van mei al weer gevoetbald. Zonder publiek.

De Bundesliga en 2nd Bundesliga kunnen dan op 30 juni volledig zijn afgerond. Volgens voetbaltijdschrift Kicker zijn de 36 profclubs dat nu overeengekomen. De wens is opmerkelijk. In veel andere Europese landen wordt voetballen in mei door het coronavirus als ondenkbaar gezien.

De DFL, de organisatie van de twee hoogste voetbaldivisies in Duitsland, ontkent dat er een plan ligt om de Bundesliga in het eerste of tweede weekeinde van mei te hervatten. Volgens de DFL gaat het echter om een „misleidend" bericht. Er zou helemaal geen duidelijk plan op tafel liggen voor het restant van het seizoen. De DFL besloot dinsdag dat er in ieder geval tot eind april niet wordt gevoetbald.


Dinsdag meer duidelijkheid verwacht over eredivisie

Dinsdag meer duidelijkheid verwacht over eredivisie

Daley Blind. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

De Eredivisie CV (ECV) verwacht dinsdag meer duidelijkheid te kunnen geven over wat er dit seizoen met de hoogste profklasse van het betaalde voetbal gebeurt.

Op die dag praat de KNVB met alle profclubs, de ECV en de Coöperatie Eerste Divisie over de gevolgen van de twee scenario's die nog op tafel liggen.

„Iedereen hunkert naar duidelijkheid. Maar duidelijkheid is er nog niet, daar is tijd voor nodig", stelt de koepelorganisatie van alle clubs uit de eredivisie in een verklaring. „We weten niet hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen. Wat we wel weten, is dat we streven helderheid te scheppen voor zover mogelijk. Na 7 april verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven. Hierbij is ieders gezondheid het vertrekpunt, altijd en vooral nu."


'Voorlopig geen sprake van ingekorte Vuelta'

'Voorlopig geen sprake van ingekorte Vuelta'

De Vuelta werd vorig jaar gewonnen door Primoz Roglic. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

De Ronde van Spanje wordt, als het aan directeur Javier Guillén ligt, zeker niet ingekort. In de speculaties over de herinrichting van de wielerkalender vanwege de sportpauze door de coronacrisis komt geregeld het inkorten van de grote rondes naar voren. 

„De Vuelta wordt verreden van 14 augustus tot en met 6 september. Die data blijven zoals ze zijn", zegt Guillén in de Spaanse sportkrant AS. De Vuelta start dit jaar in Utrecht.

Omdat de Tour de France mogelijk met enkele weken moet worden uitgesteld, concludeerde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport dat in dat geval de Vuelta een week moeten worden ingekort. „Dat is op dit moment totaal niet aan de orde", zegt Guillén. „Wij houden vast aan 21 etappes." De eerste drie daarvan worden in Nederland verreden met een ploegentijdrit in Utrecht, een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda.


UEFA dreigt met sancties bij niet uitspelen competitie

UEFA dreigt met sancties bij niet uitspelen competitie

Bestuursleden van de KVNB tijdens het overleg via een videoverbinding met de UEFA. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

De Europese voetbalbond UEFA dreigt met sancties als landen hun nationale competitie nu al beëindigen. De UEFA stuurde donderdagavond een brief naar alle bonden, competities en clubs, waarin het oproept om het seizoen indien mogelijk af te maken.

De federatie benadrukt dat landen die nu al een punt achter het seizoen zetten mogelijk minder clubs kunnen afvaardigen voor de Europese toernooien in het seizoen 2020-2021.

„We hebben er vertrouwen in dat het voetbal in de komende maanden weer kan worden opgestart, in omstandigheden die de autoriteiten bepalen. We denken dat het voorbarig en niet te rechtvaardigen is als nationale competities op dit moment al worden afgeblazen", staat in de brief, die is ondertekend door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, voorzitter Andrea Agnelli van de associatie van Europese clubs (ECA) en Lars-Christer Olsson, de voorzitter van European Leagues.


Teambazen Jumbo en Sunweb hopen op Tour, ook zonder publiek

Teambazen Jumbo en Sunweb hopen op Tour, ook zonder publiek

Iwan Spekenbrink, ploegleider van team Sunweb. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 APR 2020

Hoewel Tourbaas Christian Prudhomme zich inmiddels heeft uitgesproken tegen een Ronde van Frankrijk zonder publiek, zijn de teambazen van Jumbo-Visma en Sunweb juist wel te spreken over een uitgeklede versie.

De Franse sportminister Roxana Maracineanu is er veel aan gelegen de Franse wielerkoers door te laten gaan, indien nodig achter gesloten deuren. „Het zou fantastisch zijn als de Tour doorgaat", zegt Richard Plugge, algemeen directeur van Jumbo-Visma. „Als het veilig is kunnen we nog iets van het seizoen maken", zo sluit collega Iwan Spekenbrink zich bij hem aan.

Hoop


'Er komt zeker geen Tour achter gesloten deuren'
Likeability of3

'Er komt zeker geen Tour achter gesloten deuren'

Tourbaas Christian Prudhomme. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 APR 2020

Tourbaas Christian Prudhomme weet nog helemaal niet of de Ronde van Frankrijk komende zomer kan worden afgewerkt. Maar de 59-jarige Fransman wil één ding wel graag duidelijk maken: „Er komt zeker geen Tour achter gesloten deuren", benadrukte hij.

De Ronde van Frankrijk (in de volksmond ook wel de Tour de France) staat nog op de kalender voor 27 juni tot en met 19 juli. Door de enorme impact van het coronavirus in de wereld is echter ook het doorgaan van het jaarlijkse wielerfestijn zeer onzeker geworden. Een verschuiving naar begin augustus zou wellicht nog een oplossing kunnen zijn, maar Prudhomme wil naar eigen zeggen vooralsnog vasthouden aan de oorspronkelijke data.

Gesloten deuren


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Profrenners rijden finale virtuele Ronde van Vlaanderen

Profrenners rijden finale virtuele Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen vorig jaar. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 APR 2020

De zege in de Ronde van Vlaanderen wordt zondag betwist vanaf de rollerbank. Dertien wielerprofs nemen het vanuit huis tegen elkaar op in de eerste virtuele editie van de Vlaamse koers, die vanwege het coronavirus niet kan doorgaan. Ook de Amstel Gold Race (19 april) komt mogelijk met een soortgelijk initiatief.

De renners, hun namen worden zondag bekendgemaakt, rijden de laatste 32 kilometer thuis. De virtuele koers is zondag vanaf 15.30 op tv-zender Sporza te volgen.

'DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot', heet het samenwerkingsverband tussen Flanders Classics en Sporza en technologiepartners Bkool en Kiswe. Alsof er gewoon op de weg gefietst wordt, zullen Michel Wuyts en José De Cauwer het commentaar verzorgen. De techniek laat toe dat de tv-kijker ook thuis bij de deelnemende renners kan meekijken, wanneer ze op het Bkool-platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.


Wimbledon afgelast.

Ook Wimbledon afgelast

Luchtfoto van tennisclub Wimbledon in Londen. Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

Wimbledon gaat dit jaar niet door. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus kan deze zomer in Londen niet worden getennist.

De organisatie van het grandslamtoernooi gaat niet op zoek naar een andere datum. De volgende editie van Wimbledon is van 28 juni tot en met 11 juli 2021.

Het is voor het eerst in 75 jaar dat Wimbledon niet doorgaat. Het toernooi lag van 1940 tot en met 1945 stil vanwege de Tweede Wereldoorlog.


Nationale voetbalcompetities moeten 3 augustus zijn afgerond
Likeability of3

Nationale voetbalcompetities moeten 3 augustus zijn afgerond

Secretaris generaal Gijs de Jong (R) en directeur betaald voetbal Eric Gudde van de KNVB tijdens het overleg via een videoverbinding met de UEFA. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

Als het aan de UEFA ligt worden de nationale competities voor clubteams alsnog afgesloten. 

De Europese voetbalbond wilde dat alle competities op 30 juni afgelopen moesten zijn, maar laat die eis los. De eredivisie, eerste divisie en alle buitenlandse competities krijgen nu tot 3 augustus de tijd.

De UEFA heeft de kalender zo veel als mogelijk vrijgemaakt voor alle nationale competities. Resterende duels in de Champions League en Europa League zijn uitgesteld, net als interlands in de play-offs voor het EK en vele andere internationale wedstrijden. Dat heeft het bestuur van de Europese voetbalunie woensdagmiddag bekendgemaakt na een vergadering via een videoverbinding met alle lidstaten.


dislike
user_52309df3870da5db9e71397765be48481001d899_avatar

Boek 'Appie' Nouri komt binnen op nummer 1
Likeability of5

Boek 'Appie' Nouri komt binnen op nummer 1

Nouri bij zijn debuut in 2016, tegen Willem II. Hij scoorde direct en wordt hier opgetild door Lasse Schöne. | Foto: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

1 APR 2020

Het boek Abdelhak Nouri: een onvervulde droom is woensdag op nummer 1 binnengekomen in De Bestseller60 van stichting CPNB.

Het werk over de jonge Ajacied uit Amsterdam kreeg vorige week een uitzending lang aandacht in de laatste week van De Wereld Draait Door. Onder meer Abdelhaks boezem- en voetbalvrienden Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn schoven aan bij presentator Matthijs van Nieuwkerk. Nour, ‘Appie’ in de volksmond, zakte op 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar. Niet veel later werd duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Nouri gold als een van de grootste talenten van Ajax en was al snel een lieveling van het publiek. Tot waar zijn talent zou reiken, zullen we echter nooit weten.

Ook belangrijk in deze tijd


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Amateurvoetballers komen dit seizoen niet meer in actie
Likeability of5

Amateurvoetballers komen dit seizoen niet meer in actie

De nationale voetbalbond heeft een streep gezet door alle amateurduels. | Foto: ANP / Bart Maat

Foto van 'Metro en ANP'

31 MRT 2020

De amateurvoetballers komen dit seizoen niet meer in actie. Dat heeft de KNVB besloten na het besluit van het kabinet om de geldende maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus te verlengen.

De nationale voetbalbond heeft een streep gezet door alle amateurduels voor mannen, vrouwen en jeugd. Op het veld en in de zaal en op alle niveau's.

De KNVB hoopt nog wel dat de eredivisie en eerste divisie kunnen worden afgewerkt, al is dat niet eenvoudiger geworden nu premier Rutte heeft laten weten dat het profvoetbal tot 1 juni stilligt.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nieuwe startdatum Spelen zit onder meer Tour in de weg

Nieuwe startdatum Spelen zit onder meer Tour in de weg

Olympische ringen in Tokio, Japan Foto: EPA

Foto van 'Metro en ANP'

30 MRT 2020

Er is officieel een nieuwe startdatum voor de Olympische Spelen aangekondigd. Het verplaatsen van het grootste sportevenement ter wereld door het coronavirus heeft echter gevolgen voor andere sportevenementen, waaronder de Tour de France.

Tokio 2020, zo blijft het evenement heten, gaat plaatsvinden van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Dit maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag bekend na een overleg van IOC-voorzitter Thomas Bach, Yoshiro Mori namens de lokale organisatie, Tokio's gouverneur Yuriko Koike en olympisch minister Seiko Hashimoto.

De gezondheid van de sporters en alle andere mensen die meewerken aan de Spelen staat voorop in het verplaatsen ervan. Ook werd gekeken naar de belangen van de sporters en de olympische sporttakken en de internationale sportkalender.


'Eredivisie uitspelen met publiek steeds minder realistisch'

'Eredivisie uitspelen met publiek steeds minder realistisch'

Als gevolg van de coronacrisis ligt de volledige sportwereld stil. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 MRT 2020

Mattijs Manders ziet de kans steeds kleiner worden dat de Nederlandse voetbalcompetitie met publiek erbij uitgespeeld kan worden. Als gevolg van de coronacrisis ligt de volledige sportwereld stil.

„Het moet nu eigenlijk helemaal niet over voetbal gaan. Maar goed, het streven is om de competitie uit te spelen, we proberen op allerlei manieren om dat mogelijk te maken”, zei de directeur van koepelorganisatie Eredivisie CV bij de NOS. „Maar het scenario waarin de competitie met publiek wordt uitgespeeld, wordt steeds minder realistisch.”

Het kabinet beslist dinsdag wat er gebeurt met de maatregelen die voor onder meer sportclubs gelden tot en met 6 april. Ook de profvoetballers kunnen nu al ruim twee weken niet trainen. „We laten ons volledig adviseren door het ministerie en het RIVM”, aldus Manders. „We krijgen dinsdag te horen waar we staan met het virus: zijn we op de goede weg? Of moeten de maatregelen misschien wel worden verscherpt?”


Angstige tijd voor profclubs: 'Impact nog niet in te schatten'
Likeability of5

Angstige tijd voor profclubs: 'Impact nog niet in te schatten'

Onder andere bij PEC Zwolle heerst er onzekerheid over de toekomst. „Ik ben onrustig en maak me zeker zorgen." | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 MRT 2020

De Eredivisie ligt door de coronacrisis op zijn gat en dat zorgt voor kopzorgen. Niet bij de grote clubs, maar wel bij de verenigingen een laag eronder.

Onder andere bij PEC Zwolle heerst er onzekerheid over de toekomst. „Ik ben onrustig en maak me zeker zorgen", zegt voorzitter Adriaan Visser tegenover de NOS. „Vooral voor het komende seizoen. Het is nog niet in te schatten wat de impact is van deze crisis. Voor de korte termijn hebben we bij PEC nog een aardige buffer. Maar die kan ook snel op zijn."

Ook een niveau lager in de Keuken Kampioen Divisie heerst de onderzekerheid, zoals bij NEC Nijmegen vertelt directeur Wilco van Schaik. „Bij NEC komt de sponsoring uit 350 mkb-bedrijven, die gaan niet ongeschonden door deze periode. Meer dan gemiddeld hebben sponsoren hun bijdrage voor volgend seizoen opgezegd. Het gaat om het dubbele van wat we normaal te verduren krijgen."


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Schaatser Kramer gaat door tot Spelen van 2022

Schaatser Kramer gaat door tot Spelen van 2022

Sven Kramer in actie op de 5000 meter tijdens het WK allround in Hamar. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

27 MRT 2020

Schaatser Sven Kramer gaat door tot de Olympische Spelen van 2022 in Beijing. De 33-jarige Fries heeft zijn contract bij Jumbo-Visma met twee jaar verlengd.

Kramer, die al op vier Spelen van de partij was, hield zijn toekomst de afgelopen tijd steeds open. Hij wilde het jaar voor jaar bekijken. „We zitten nog twee jaar van de Olympische Winterspelen van Beijing, dus er is nog van alles mogelijk", zegt Kramer. „Het zou fantastisch zijn om mijn carrière met een olympische gouden plak af te sluiten."

Fysieke problemen


Fraaie ode van Ali B en Douwe Bob aan Nouri in DWDD

Fraaie ode van Ali B en Douwe Bob aan Nouri in DWDD

Fraaie ode van Ali B en Douwe Bob aan Nouri in DWDD/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 MRT 2020

De een na laatste uitzending van De Wereld Draait Door stond geheel in het teken van Abdelhak Nouri. Ali B en Douwe Bob maakten samen het lied nummer 34 voor de middenvelder.

In de uitzending werden er veel beelden getoond van Nouri, ook toen hij nog een jeugdspeler was. Een groot deel daarvan was geschoten door zijn vader, die ook aanwezig was in de uitzending. Er werd onder andere verteld dat Nouri tegenwoordig thuiswoont en met bijvoorbeeld zijn wenkbrauwen kan communiceren.


Oud-Ajacied móét voetballen: 'En dagelijks wodka drinken'

Oud-Ajacied móét voetballen: 'En dagelijks wodka drinken'

Oud-Ajacied Darko Bodul (in het wit) móét voetballen: 'En dagelijks wodka drinken' | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 MRT 2020

Vrijwel alle sportcompetities in Europa en ver daarbuiten zijn onderbroken of afgelast vanwege het coronavirus. Behalve in Wit-Rusland. Daar worden de spelers gedwongen te spelen.

Dat ondervindt ook Darko Bodul (op de foto in het wit). De aanvaller komt uit voor Shakhtjor Soligorsk en afgelopen weekend ging de nationale competitie, de Vysheyshaya Liha, van start. Dit tot grote verbazing van Bodul. „Het was echt een schok, om eerlijk te zijn", zegt Bodul (oud-Ajax en -Sparta) tegenover The Courier. „Toen ik hoorde dat de competitie gewoon zou gaan beginnen, was dat een enorme teleurstelling voor mij."

Honderd milliliter wodka


Geen sport meer op tv? Dit zijn alternatieven

Geen sport meer op tv; dit zijn alternatieven

Voor degenen die rouwen om de verplaatsing van het EK, is er FIFA Ultimate QuaranTeam. | Foto: ANP

Foto van 'Merel van 't Hooft'

26 MRT 2020

Het zijn donkere dagen voor sportliefhebbers. Na het EK werd dinsdag besloten om ook de Olympische Spelen met een jaar uit te stellen tot 2021. Wielerwedstrijden gaan niet door, en ook de Formule 1-kalender is flink aangepast. Gelukkig hebben we het internet nog, dat troost en alternatieven biedt voor verveelde sportfanaten.

Zo is er sinds vorige maand een nieuwe competitie: Marbula One. Een soort Formule 1 dus, maar dan met knikkers (marbles). Compleet met indrukwekkende banen, herkenbaar commentaar („De meesten kiezen hier voor de binnenbocht”), sponsors, teams en enthousiaste fans.

De wedstrijden zijn te volgen op YouTube, en trekken honderdduizenden kijkers. Volgens de Nederlandse bedenkers Jelle en Dion Bakker was de F1 „zo aardig ons ervan te verzekeren dat ze er geen problemen mee hadden dat we deze naam gebruiken.”


Hendriks tegen Nederlandse olympiërs: Focus op gezondheid

Hendriks tegen Nederlandse olympiërs: Focus op gezondheid

Maurits Hendriks Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

24 MRT 2020

Na het bericht dat de Olympische Spelen in Tokio deze zomer niet doorgaan, heeft Maurits Hendriks Nederlandse sporters opgeroepen zich volledig te richten op hun gezondheid. 

Dinsdagmiddag bracht het Internationaal Olympisch Comité (IOC) een officieel statement naar buiten over het uitstellen van de Spelen die deze zomer in Tokio, Japan hadden moeten plaatsvinden. 's Werelds beroemdste sportevenement wordt verplaatst naar uiterlijk de zomer van 2021.

Bevestiging