Sport

LIVE: Tour de France 2014 – etappe 7 - Trentin verslaat Sagan

Foto van 'Metro'

11 JUL 2014

Koerssituatie
Top 10: 
1. Matteo Trentin
2. Sagan
3. Gallopin4. T. Dumoulin
5. Gerrans
6. Oss
7. Gautier
8. Chavanel
9. Vanmarcke
10. Van Avermaet
Bergsprint

Côte de Maron (cat. 4): 1 Yates 1 punt
Côte de Boufflers (cat. 4): 1 Van Avermaet 1 puntTussensprint
Hannonville-Sous-Les-Côtes: 1 Elmiger 20 punten, 2 Pichot 17, 3 Delaplace 15, 4 Busche 13, 5 Edet i11, 6 Huzarski 10, 7 Coquard 9, 8 Renshaw 8, 9 Sagan 7, 10 Viviani 6, 11 Petacchi  5, 12 Sabatini 4, 13 Terpstra 3, 14 Kittel 2, 15 Delage 1Nog te rijden: 3 kilometerOpgave: Stef Clement (Belkin), Danny van Poppel (Trek), Hurtado Atapuma (BMC)

Update 17:31 uur: De leiders in de klassementen zijn ongewijzigd ten opzichte van gisteren. Morgen zullen er aantal mogelijk op de schot gaan als er voor het eerst bergop wordt gefinisht.
Update 17:12 uur: TRENTIN WINT! 
Een valpartij op het laatste moment met onder andere Talansky ontsiert de sprint. Kwiatkowski trekt de sprint aan voor Trentin en dit verslaat Sagan met enkle millimeter. Tom Dumoulin wordt knap vierde. Van Garderen verliest een dikke minuut.
Update 17:10 uur:
Albasini trekt vol door en loopt de twee vooraan in. Met nog een dikke kilometer te gaan.
Update 17:09 uur:
FDJ neemt het intiatief in het overgebleven groepje.
Update 17:08 uur:
Van Avermaet en Sagan slaan een gaatje. De Belg pakt bovendien het bergpuntje. In het peloton wordt er afgewacht.
Update 17:05 uur:
In het peloton zijn er nog twee BMC's die in aanloop naar de klim doorrekken. Op de klim is het de enig overgebleven knecht van Sagan die doortrekt, als hij afgeeft. Gautier vindt het tijd voor een aanval. Maar Roche rijdt het dicht in functie van Contador.
Update 16:59 uur:
Terwijl Van Garderen op de fiets van Velits achtervolgt, komt het nieuws binnen dat zijn eveneens gevallen ploegmaat Atapuma moet opgeven.
Update 16:57 uur:
Ook Bardet en Rojas lagen erbij. Rojas maakte met zijn sprint grote kans op de ritzege en Bardet is in de strijd om het jongerenklassement. Ondertussen heeft Tinkoff-Saxo het initiatief in het peloton.
Update 16:55 uur:
Valpartij kort na de top. BMC is het grootste slachtoffer met onder andere Tejay van Garderen. Mollema zat achter de val, maar kon wel verder.
Update 16:54 uur;
Yates trekt zo hard door dat niemand er aan denkt om boven Maron het puntje op de pikken. De Brit staat zodoende genoteerd in het bergklassement.
Update 16:52 uur:
Voeckler is er alweer aan voor de moeite. Orica overvleugelt de Fransman.
Update 16:51 uur:
Veel sprinters moeten de rol lossen. Onder andere Greipel, Démare, Kittel en Degenkolb zitten niet meer in het peloton.
Update 16:50 uur:
Voeckler kan zich niet bedwingen en gaat in de aanval. De Fransman pakt een meter of dertig. Ondertussen neemt Orica-GreenEDGE het initiatief in het pelton.
Update 16:46 uur:
De twee vluchters zijn er aan voor de moeite. Vlak voor het eerste colletje worden de Zwitser en Pool opgeraapt. Achterin lossen er veel renners, onder wie de beoogde klassementsman Navarro. De Spanjaard van Cofidis kende al een beroerde eerste week en mag zich de rest van de Tour gaan concentreren op ritzeges.
Update 16:40 uur:
Het peloton is begonnen aan de zone met de heuvels. Dertig seconden daarvoor rijden nog altijd Huzarski en Elmiger.
Update 16:33 uur:
Het peloton is weer op stoom gekomen. Sky neemt het initiatief even over van Canondale. 
Update 16:24 uur:
Vier vluchters zijn ingelopen. Elmiger en Huzarski rijden samen nog vooruit. Het duo nam deze morgen ook het initiatief voor de lange ontsnapping.
Update 16:18 uur: 
Elmiger trekt de kopgroep uiteen. Edet probeert nog wel te volgen, mar Huzarski is de enige die in het wiel zit. Na een korte achtervolging geeft Edet het op. Er zijn nog maar twee leiders.Update 16:11 uur: Het peloton heeft de kopgroep al minuten in het vizier, maar ze laten de zes nog steeds voor zich uit spartelen op een seconde of veertig.

Update 15:58 uur: Na vier uur ligt het koersgemiddelde nog altijd rond de 43 kilometer per uur.
Update 15:55 uur:
Van Poppel reed drie dagen rond met kniepijn. Dat is de reden van zijn opgave.
Update 15:53 uur:
Edet raakt niet echt weg en wordt weer ingelopen door de andere vijf. Ondertussen rijdt he peloton op slechts driekwart minuut.
Update 15:51 uur:
De samenwerking bij de zes vooraan is alles behalve optimaal. Vooral Elmiger en Delaplace ravotten. Edet heeft er genoeg van en gaat er in zijn eentje vandoor.
Update 15:38 uur:
En toen waren er ineens nog maar vijftien Nederlanders. De jonge Danny van Poppel geeft op, de reden hiervan is nog niet bekend. Simon Yates is nu de jongste renner in koers.
Update 15:37 uur:
Veel ruimte krijgen de voorste zes niet meer. Het gat wordt gecontroleerd op een goede minuut.
Update 15:23 uur:
In de kopgroep spant Elmiger zich in vor de tussensprint. In het peloton is Coquard de rapste voor Renshaw en Sagan.
Update 15:13 uur:
De open velden worden steeds afgewisseld met dorpjes en bossen. Hierdoor is er te weinig tijd om het peloton echt in waaiers te trekken, ondanks het lekkere windje dat door Frankrijk waait. Ondertussen nadert de kopgroep de tussensprint.

Update 15:01 uur: Cannondale trekt even goed door als de wind vrij spel heeft. Er waait een groepje van een man of tien af. Voeckler is een van hen en probeert het gat te dichten. De Fransman heeft geluk dat het open stuk als snel overgaat in een gedeelte met meer bos.
Update 14:58 uur:
De eerste drie uur koers hebben gezorgd voor een racegemiddelde van ruim 42 kilometer per uur.

Update 14:43 uur: Cannondale speelt met de zes leiders. De ploeg merkt dat het verschil met de vluchters nu wel heel hard terugloopt en laat de voorsprong weer wat oplopen tot boven de twee minuten.
Update 14:32 uur:
De ploeg van Sagan trekt nu echt goed door. Het verschil duikt ineens ruim onder de twee minuten: 1'40".
Update 14:28 uur:
Voor Edet is het niet de eerste keer dat hij deze Tour meezit in de vroege vlucht. De Fransman kan in het bergklassement op gelijke hoogte komen met zijn ploegmaat en leider Cyril Lemoine, als hij op beide colletjes als eerste bovenkomt.
Update 14:16 uur:
Het peloton rijdt in een lang lint en er staat een beetje wind. Waaiers behoren wellicht tot de mogelijkheden.
Update 13:58 uur:
Cannondale geeft het sextet weinig ruimte. De voorsprong schommelt al kilometers tussen de 2'20" en de drie minuten.
Update 13:48 uur:
Een leuke statistiekje van ProCyclingStats. Clement is al de tiende uitvaller in de eerste week. Daarmee komt de Tour de France van dit jaar nog lang niet aan de zeventien opgevers van de editie van 2012. Laten we hopen dat dat zo blijft.

Update 13:30 uur: De aankomstplaats Nancy leverde een keer een Nederlandse ritwinnaar op. In 1973 won Joop Zoetemelk de rit van Reims naar Nancy. Reims was gisteren nog de finishplaats.
Update 13:14 uur:
Ondertussen trekt Cannondale lekker door aan kop van het peloton. Het verschil met de zes leiders is nu al teruggebracht tot onder de drie minuten.
Update 13:09 uur:
Clement kwam na zijn val in het gras terecht, maar lag er niet heel lekker bij. De renner is inmiddels onderweg naar het ziekenhuis, zo laat zijn ploeg weten.

Update 13:05 uur: Clement speelde gisteren nog een belangrijke rol voor Bauke Mollema in de slotfase, toen het peloton in stukken brak. De Nederlander stond zelf niet hoog in het klassement: 121e. Er zijn nu nog zestien landgenoten over in deze Ronde van Frankrijk.
Update 12:58 uur:
Een bittere pil voor Belkin. Stef Clement komt na een klein uur racen ten val en kan niet verder. De tijdrijder is de eerste Nederlander die deze Tour de France moet verlaten.
Update 12:53 uur:
Vooraan is Elmiger de bestgeklasseerde renner, maar Nibali hoeft zich niet druk te maken om de renner van IAM Cycling. De Zwitsers kampioen staat al op ruim negen minuten. Elmiger is van de zes ook degene met de meeste Tourervaring. In 2008 was hij zelfs al heel dicht bij een ritzege. Hij werd tweede achter Kurt-Asle Arvesen. De Noor is niet meer actief als renner, maar rijdt wel rond in de karavaan als ploegleider van Sky.
Update 12:44 uur:
Sagan heeft zijn zinnen gezet op het rijden van een finale. Hij wil zijn ritzege.

Update 12:37 uur: In het peloton heeft FDJ het initiatief inmiddels toch overgelaten aan Cannondale. Sagan mag dan al een week in het groen rijden, de ritzege heeft de Slowaak nog altijd niet in zijn bezit.
Update 12:22 uur:
Niet de ploeg van Peter Sagan, maar FDJ neemt de leiding in het peloton. De Franse ploeg miste de slag, maar heeft veel rappe mannen in de gelederen met Démare, Bonnet, Delage en Vichot. Met name de eerste drie kwamen de voorbije dagen de heuvels niet goed over. 
Update 12:15 uur:
De zes vooraan mogen het voorlopig uitvechten. Na een minuut of twintig koers hebben ze en voorsprong van ruim drie minuten.
Update 12:08 uur:
De zes komen vooraan samen en pakken in een klap een minuut op de grote groep, dat toch al vroeg de strijdbijl lijkt te begraven.
Update 12:05 uur:
Twee groepjes hebben minieme voorsprong op het peloton. Een duo en daarachter een kwartet.
Update 12:02 uur:
Het tempo in de eerste kilometers ligt gigantisch hoog. Iedereen lijkt koste wat het kost in de vlucht te willen zitten.
Update 11:55 uur:
 De renners zijn vertrokken aan hun 234,5 kilometer lange tocht.Vrijdag lijkt een ideale dag voor een eerste succesvolle lange vlucht in deze Tour de France. De etappe kent weliswaar een nagenoeg vlakke aanloop van ruim tweehonderd kilometer, maar de finale lijkt te lastig voor de meeste sprinters met twee colletjes van de vierde categorie. Ploegen met veel vrijbuiters zullen er ongetwijfeld alles aan doen om mee te zitten in de ontsnapping.


Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone

Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone

Gestrekt been van Donny van de Beek of niet? Dinsdag zie je het gelijk terug. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:32

Oranjesupporters kunnen dinsdagavond voor VAR spelen (maar beslissingsbevoegdheid hebben ze uiteraard niet).

Voetbalfans die dinsdag in de Johan Cruijff ArenA op de tribune zitten bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland, kunnen wedstrijdbeelden direct terugkijken via een speciale app op hun smartphone. Als ze verbonden zijn met het draadloze netwerk van het stadion, kunnen ze zelf een camerastandpunt selecteren en de beelden live of in herhaling bekijken. De KNVB heeft een groep fans geselecteerd die mag testen met de app Vogo Sport.

Meer innovaties


Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Max Verstappen wint op indrukwekkende wijze in Brazilië

Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van dit jaar in de Formule 1 behaald. De Nederlandse coureur van Red Bull zegevierde in de Grote Prijs van Brazilië na een indrukwekkende race, waarin hij met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes aftroefde.

Verstappen klom naar de derde plaats in het wereldkampioenschap. Hij profiteerde van een crash tussen de beide Ferraris. Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwamen enkele ronden voor het einde met elkaar in botsing en vielen uit.

Pierre Gasly


Ethiopische atlete Letesenbet Gidey verbetert wereldrecord 15 km

Letesenbet Gidey. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey heeft in de Zevenheuvelenloop het wereldrecord op de 15 kilometer verbeterd. De 21-jarige Ethiopische kwam op het parcours in Nijmegen tot 44.20 minuten. Ze was daarmee veel sneller dan de 45.37 die Joyciline Jepkosgei in 2017 in Praag liep.

Gidey pakte op de WK atletiek dit najaar in Doha zilver op de 10.000 meter. Ze moest toen alleen de Nederlandse Sifan Hassan voor laten.

Foto: ANP


Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’
Likeability of5

Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Hèhè, we hebben weer een groot mannenvoetbaltoernooi, waar Nederland wél aan meedoet, om naar uit te kijken.

Het heeft 52.400 uur geduurd voor Oranje zich weer eens plaatste voor een groot voetbaltoernooi, maar het is een feit. Voetbal International was zo vriendelijk om dat urenaantal uit te rekenen. Hoe lang gewacht ook, na twee gemiste toernooien (EK 2016 en WK 2018) is het Nederlands Elftal de komende zomer actief tijdens het Europees Kampioenschap, EURO 2020.

Puntje halen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Oranje plaatst zich voor het EK ondanks matige wedstrijd

Virgil van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 NOV 2019

Een hele moeizame interland van het Nederlands elftal op bezoek bij Noord-Ierland is plaatsing voor het EK 2020 een feit. Na twee hoofdtoernooien te hebben gemist, is Oranje er dus weer bij.

Met Steven Berghuis op rechtsbuiten, Ryan Babel als spits en Joël Veltman als rechtsback als grootste verrassingen begon Nederland in Belfast. Het begin was voor de thuisploeg, vooral doordat doelman Jasper Cillessen veel te veel tijd nam bij het wegtrappen van de bal, waarna hij al het geluk had dat de bal niet binnenviel. De tegenreactie kwam na negen minuten. Na een fraaie combinatie over links caramboleerde de bal via Berghuis tegen de lat. Ook Babel en Quincy Promes stichtten gevaar met schoten.

Strafschop à la Stam


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Verstappen grijpt poleposition in Brazilië

Verstappen mag zondag aan kop beginnen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 NOV 2019

Max Verstappen begint de Grote Prijs van Brazilië zondag vanaf poleposition. De 22-jarige Nederlander was in zijn Red Bull de snelste in de kwalificatie. Verstappen zette met 1.07,508 de beste tijd neer op het circuit van Interlagos in São Paulo.

De Nederlandse coureur veroverde in augustus van dit jaar in Hongarije zijn eerste 'pole' in de Formule 1. Verstappen was eind vorige maand in Mexico ook de snelste in de kwalificatie, maar moest voor straf drie plaatsen naar achteren op de startopstelling omdat hij in het laatste deel van de sessie gele waarschuwingsvlaggen had genegeerd.

Verjaardagscadeau


Likeability of5

Van der Poel draagt ritzege op aan overleden opa Poulidor

Mathieu van der Poel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 NOV 2019

Dat Mathieu van der Poel een veldrit wint is amper nieuwswaardig. De wereldbekerzege in Tabor was maar liefst zijn dertigste op een rij! Toch was het een emotionele race voor hem, het was namelijk de eerste sinds de dood van zijn opa Raymond Poulidor eerder deze week.

Poulidor was zelf ook een groot wielrenner. Hij won Milaan - San Remo, de Vuelta en stond acht keer op het Tourpodium (drie keer tweede, een keer derde). Maar voor Mathieu van der Poel was hij vooral zijn grootste supporter.

Achterin starten


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Twijfel bij Kramer: 'Ik weet nu even niet wat ik eraan kan doen'

Sven Kramer/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Na zijn historisch lage klassering op de 5000 meter tijdens de wereldbeker in Minsk, dertiende in 6.28,53, sprak de Friese schaatsgrootmeester Sven Kramer flinke twijfels uit over zijn nabije toekomst.

„Als het zo gaat als nu, liever niet natuurlijk", antwoordde de 33-jarige Fries op de NOS-vraag of hij over een week nog wil deelnemen aan het tweede wereldbekerweekeinde in Polen. „Ik wil er echter ook niet voor weglopen", doelde hij op zijn aanhoudende fysieke problemen. „Ik wil er beter van worden. Het is alleen de vraag of je hier beter van wordt. Ik wil niet op deze manier in de rondte rijden. Daar heb ik het nu oprecht moeilijk mee. Dat past niet bij mij."

Ongeluk


Edwin van der Sar voorafgaand aan Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax.
Likeability of5

Van der Sar blij met vertrouwen bij Ajax

Edwin van der Sar voorafgaand aan Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Edwin van der Sar werkt ook de komende vier jaar als algemeen directeur bij Ajax. De 49-jarige Van der Sar staat op het punt zijn contract te verlengen tot november 2023.

„Edwin van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren. Om dit succes te bestendigen, willen wij zijn contract graag verlengen", zei Leen Meijaard, voorzitter van de rvc, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van vrijdag in de Johan Cruijff ArenA.

Bijtekenen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlanders krijgen ruimte in Surinaams elftal

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst kunnen toch voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. Dat heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) na intensief onderzoek van relevante wetten donderdag bekendgemaakt.

Dit maakt de weg vrij voor Nigel Hasselbaink om vrijdag zijn debuut maken voor Suriname. De SVB hoopt in de toekomst meer spelers met eredivisie-ervaring te interesseren om voor Suriname uit te komen, aldus SVB-voorzitter John Krisnadath. Het is goed nieuws voor Dean Gorré, de bondscoach die Hasselbaink wellicht vrijdag in een duel uit de Concacaf Nations League laat debuteren tegen Dominica.

Lang gekoesterde wens


‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’
Likeability of5

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

Cruijff typerend wijzend in een wedstrijd tegen NEC in 1982 (5-0). / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 NOV 2019

Auke Kok vond dat hij dé definitieve biografie van Johan Cruijff moest schrijven. „Ik zag het als een opdracht, van mezelf. Het ei moest gelegd.”

Op 24 maart is voetballer Johan Cruijff vier jaar dood. Vier jaar! Over de Amsterdammer was al tijdens zijn leven geschreven, veel geschreven zelfs. Maar toch, dé biografie was er volgens journalist en columnist Auke Kok nog niet. Nu wel, uiteraard donderdag op de 14e, zijn rugnummer bij Ajax dat haast iconisch werd. Kok zag dat een groot deel van Johan Cruijffs carrière en leven zich in het volle licht van de schijnwerpers voltrok. Maar als mens, sportman, voetbalfilosoof en commercieel pionier bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Koks eigen opdracht en ambitie voor Johan Cruijff, de biografie luidde daarom: probeer zo compleet mogelijk te zijn en maak van El Salvador, zoals hij door zijn tijd bij FC Barcelona ging heten, een mens van vlees en bloed. Geef de lezer het gevoel dat hij door het boek het fenomeen Cruijff denkt te kennen. Die opdracht kostte Kok drie jaar aan research, 160 interviews en een jaar schrijven. Zijn monnikenwerk ligt nu in de winkel, 640 pagina’s schoon aan de haak.

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

De cover van Johan Cruijff, de biografie.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Mark van Bommel zondagmiddag. /Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Voor de zesde keer op rij heeft PSV wéér niet gewonnen. In de Brabantse derby tegen Willem II waren de Tilburgers te sterk (2-1).

PSV-trainer Mark van Bommel en zijn selectie zijn wanhopig. Zondagmiddag werd voor de derde keer in vier Eredivisiewedstrijden verloren. Tegen Sparta werd slechts 1 competitiepunt gepakt en in de Europa League kwamen de Eindhovenaren twee keer niet langs LASK Linz, bepaald geen hoogvlieger. Ajax staat nu 11 punten voor op de concurrent en die ‘straatlengte’ werd in vier competitiepotjes geregeld. Inmiddels geldt de kwalificatie grootste concurrent veel meer voor AZ trouwens.

Zoet geslachtofferd


Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg
Likeability of5

Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg

Lisandro Martínez na zijn 4-0. / Maurice van Steen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Met een grotendeels swingende voorstelling heeft Ajax de Champions League-kater van dinsdag van zich af gespeeld. FC Utrecht werd zondagmiddag met 4-0 afgedroogd.

Trots kon Ajax zijn op het eerste uur in het Champions League-duel tegen Chelsea. En trots dat het na rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind met negen man nog stand hield en een punt meenam uit Londen. Toch keerde de selectie van Erik ten Hag katerig terug in Amsterdam, in de wetenschap dat de ploeg met 1-4 had voorgestaan.

Weer Utrecht


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

De dolblije Menno van Gorp. /Marcel van Hoorn | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Duizenden uitzinnige toeschouwers hebben zaterdagavond in Mumbai (India) Menno van Gorp de Red Bull BC One World Final 2019 zien winnen. Anders gezegd: hij is wereldkampioen.

Nederlander Menno van Gorp won de finale van het WK Breakdance in de National Sports Club of India. Hiermee is hij de beste b-boy ter wereld en de eerste danser ooit die de Red Bull BC One World Final voor de derde keer wint. De 30-jarige breaker wist in totaal vijftien andere deelnemers uit veertien verschillende landen te verslaan.

Kazachstaan geklopt


Likeability of5

Leeuwinnen denderen over Turkije heen met acht goals

Juichen na een van de vele treffers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

De Nederlandse voetbalsters hebben op weg naar het EK van 2021 weer een doelpuntrijke overwinning geboekt. De regerend kampioen van Europa versloeg Turkije in Izmir met 8-0. Plaatsing voor het EK in Engeland is nu nog slechts een formaliteit voor Oranje, dat dinsdag Slovenië ontvangt in Arnhem.

Het duurde aan de Turkse westkust even voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman grip kregen op de wedstrijd. Turkije kwam er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit en Oranje had een aantal overtredingen nodig om de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken. Toen de Nederlandse voetbalsters na 25 minuten echter de score hadden geopend, was het Turkse verzet ook direct gebroken.

Buitenspelgoal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Alarmfase één bij PSV: 'Dit hoort niet bij een topclub'

Mark van Bommel/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De laatste overwinning van PSV dateert van 6 oktober, toen VVV-Venlo met 4-1 aan de kant werd gezet. Het roer moet om Eindhoven, zo weet ook de trainer.

Mark van Bommel heeft er vertrouwen in dat hij PSV weer aan het voetballen krijgt. Dat liet de trainer vrijdag blijken bij terugkeer vanuit Oostenrijk, waar de Eindhovenaren donderdag in de Europa League met 4-1 van LASK Linz verloren.

Herpakken


Likeability of5

Fans Brescia steunen racisme tegen eigen spits Balotelli

Mario Balotelli is er klaar mee na de racistische uitingen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

Internationaal oogste Mario Balotelli veel lof nadat hij dit weekend van het veld afliep toen fans van Hellas Verona hem racistisch bejegende. De fanatieke aanhang van zijn eigen club Brescia vindt de actie van de spits echter getuigen van weinig karakter.

Het bestuur van Hellas Verona gaf een van de fanatieke leiders van het vak, Luca Castellini, een stadionverbod tot en met 2030. Castellini sprak zich op de radio ook op niet misverstane wijze uit over Balotelli: „Balotelli is enkel Italiaans door zijn identiteitskaart, maar hij zal nooit helemaal Italiaans kunnen zijn.”

De 36-voudig Italiaans international werd in het interview ook meermaals 'neger' genoemd door Castellini. Toch scharen de Brescianen zich achter de actie van de rivaliserende fans.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Crisis dreigt bij PSV na 4-1 afstraffing in Oostenrijk

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 NOV 2019

De problemen bij PSV beginnen steeds grotere vormen aan te nemen. De Eindhovenaren lieten zich donderdag in de Europa League na rust overrompelen door LASK Linz en verloren met 4-1. PSV leidde halverwege nog door een vroeg benutte strafschop van Daniel Schwaab.

PSV won een maand geleden voor het laatst een wedstrijd, thuis tegen VVV-Venlo. Daarna volgde een gelijkspel tegen Linz (0-0) in de Europa League, nederlagen tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4) en een moeizaam gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (2-2). Zondag volgt de uitwedstrijd tegen Willem II.

Tot nog toe bleef het redelijk rustig in Eindhoven, waar trainer Mark van Bommel veel vertrouwen geniet. Na de nieuwe klap tegen LASK Linz zal er snel wat moeten veranderen. Van Bommel mag als excuus aanvoeren dat hij met Donyell Malen en Steven Bergwijn belangrijke basisspelers mist. Maar het zou te makkelijk zijn om het alleen daar op te gooien. Veel nieuwelingen renderen niet en PSV mist echte leiders.


EK in twaalf landen wordt gespeeld met bal Uniforia

De Unifiora/Adidas

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2019

De bal voor het Europees kampioenschap 2020 – waarvan een aantal wedstrijden in Amsterdam gespeeld worden – is officieel gepresenteerd door Adidas.

Het speeltuig gaat de Uniforia heten, wat een combinatie is van de woorden eenheid (Unity) en euforie (Euforia). Het is voor het eerst dat het EK in twaalf verschillende landen wordt gehouden.

GPS-coördinaten