Sport

LIVE WK 2014: Zuid-Korea - Algerije

Foto van 'Metro'

22 JUN 2014

Opstelling Zuid-Korea
Jung; Lee Yong, Hong, Kim Y., Yun; Ki, Han ('78 Ji), Lee C.Y. ('64 Lee, K.), Koo; Park ('57 Kim S.), Son

Opstelling Algerije
Mbolhi; Mandi, Bougherra ('89 Belkalem), Mesbah, Halliche; Medjani, Bentaleb, Feghouli, Djabou ('72 Ghilas), Brahimi ('77 Lacen); Slimani

Scoreverloop
0-1 ('26) Slimani
0-2 ('28) Halliche
0-3 ('38) Djabou
1-3 ('50) Son
1-4 ('62) Brahimi
2-4 ('72) Koo

Gele kaartenZuid-Korea: Lee Yong, HanAlgerije: Bougherra

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 22:52 uur: De scheidsrechter fluit voor het laatst. Algerije wint met 2-4 van Zuid-Korea en pakt de tweede plek in groep H.

Update 22:50 uur: Son wordt in de rug gelopen in het strafschopgebied van Algerije, maar de arbiter vindt het niet genoeg voor een strafschop.

Update 22:47 uur: De extra tijd bedraagt vier minuten.

Update 22:46 uur: Laatste wissel Algerije waar aanvoerder Madjid Bougherra plaats maakt voor Esseid Belkalem.

Update 22:44 uur: Lange bal op de lange Kim, die de bal laat vallen op de inlopende Ji. Die haalt uit maar ziet zijn inzet naast het doel van Mbolhi verdwijnen.

Update 22:41 uur: Lange bal van achteruit valt voor de voeten van Lee. Die probeert het Algerijnse doel onder vuur te nemen, maar hij schiet hoog over.

Update 22:38 uur: Zuid-Korea heeft nog een kleine tien minuten om nog eens twee treffers te maken. Zit er nog een stunt in?

Update 22:35 uur: Invaller Ghilas krijgt een aardige kopkans, maar hij mikt te hoog.

Update 22:35 uur: Laatste wissel Zuid-Korea: Donwon Ji vervangt Kookyong Han.

Update 22:33 uur: Tweede wissel bij Algerije: Yacine Brahimi, maker van de vierde Algerijnse treffer, gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Mehdi Lacen.

Update 22:31 uur: Voorzet Lee zorgt voor problemen bij Mbolhi, die een corner moet weggeven. Die hoekschop wordt door Kim richting doel gekopt, maar zijn inzet gaat over.

Update 22:30 uur: Nabil Ghilas is bij Algerije in de ploeg gekomen voor Abdelmoumene Djabou.

Update 22:29 uur: GOAL ZUID-KOREA! Son wordt het schieten belet, maar vervolgens kan Lee K. panklaar leggen voor Koo. Koo kan de bal simpel binnentikken.

Update 22:26 uur: Gele kaart voor Han.

Update 22:23 uur: Son gaat over het been bij Bougherra. Het kost de Algerijn een gele kaart.

Update 22:21 uur: Chung Yong Lee gaat naar de kant en Keunho Lee komt erin bij Zuid-Korea

Update 22:19 uur: GOAL ALGERIJE! Prachtige aanval Algerije, waar Brahimi en Feghouli er heerlijk op los combineren. Het is Brahimi die de bal uiteindelijk door de benen schuift bij Jung: 1-4.

Update 22:16 uur: Ki haalt van afstand heerlijk uit, maar ziet hoe Mbolhi nog net een treffer weet te voorkomen.

Update 22:14 uur: Opvallend moment wanneer Zuid-Korea een vrije trap krijgt. Koo neemt de vrije trap heel snel, waardoor de goalie van Algerije verslagen is. Mandi kopt de bal echter net voor de doellijn weg en voorkomt de aansluitingstreffer.

Chuyoun Park gaat er vervolgens af bij de Koreanen. De bijna twee meter lange Shinwook Kim is zijn vervanger.

Update 22:10 uur: Eerste gele kaart is voor rechtsback Lee, die een opstomende Mesbah op onreglementaire wijze afstopt.

Update 22:09 uur: Grote kans voor Koo, die de bal naastkopt en bovendien werd teruggefloten wegens buitenspel.

Update 22:09 uur: Kopstoot Halliche belandt in de handen van Jung.

Update 22:07 uur: GOAL ZUID-KOREA! Een lange bal van achteruit komt op de rug van Son terecht. Hij draait vervolgens naar het doel van Mbolhi en schiet de bal onder de benen van de goalie door. Het brengt de spanning weer een beetje terug.

Update 22:06 uur: De vrije trap levert niets op en ook in tweede instantie komen de Koreanen niet gevaarlijk voor het doel.

Update 22:05 uur: Zuid-Korea is de zoektocht naar de 1-3 begonnen. Feghouli legt Yun neer op een plek waar vandaan de bal het strafschopgebied kan worden ingedraaid. Wellicht liggen hier mogelijkheden voor de Aziaten.

Update 22:02 uur: We voetballen weer in Porto Alegre. Wat kan Zuid-Korea doen tegen de 0-3 achterstand die het in de eerste drie kwartier opliep?

Update 21:47 uur: Algerije zit op rozen en staat halverwege op een 0-3 voorsprong tegen Zuid-Korea

Update 21:45 uur: Twee minuten extra in de eerste helft.

Update 21:43 uur: Slimani zet zijn hoofd nog maar eens tegen de bal na een Algerijnse hoekschop. Zijn inzet gaat ver naast.

Update 21:37 uur: GOAL ALGERIJE! Het gaat wel heel erg hard in Porto Alegre. Een lange bal van Algerije wordt slecht weggewerkt door de Koreaanse verdediging. Slimani krijgt de bal in bezit en legt de bal breed op Djabou. Die laat Jung vervolgens met een simpele schuiver kansloos.

Update 21:36 uur: Brahimi gaat neer in de Koreaanse zestien-meter. De scheidsrechter staat er bovenop en oordeelt dat er geen sprake is van een overtreding.

Update 21:32 uur: Zuid-Korea moet in de achtervolging en zal het spel meer moeten gaan maken. Met een 0-2 voorsprong kan Algerije iets meer inzakken. Andere optie is de lijn door te trekken en zoeken naar een derde treffer.

Update 21:28 uur: GOAL ALGERIJE! Een hoekschop van Djabou wordt door Halliche hard binnengekopt. Doelman Jung zit er helemaal naast: 0-2.

Update 21:27 uur: Direct na de aftrap is Brahimi dicht bij de 0-2, maar zijn inzet gaat voorlangs

Update 21:26 uur: GOAL ALGERIJE! Slimani zet Algerije op voorsprong. Hij is het meest alert na een lange bal van Medjani. Hij is Kim en Hong te slim af en lepelt de bal heel listig over doelman Jung heen.

Update 21:25 uur: Aardige pass van Feghouli op Slimani. De spits staat op het randje van buitenspel, maar mag niet door.

Update 21:20 uur: Aardige bal vanaf links komt op de voet bij Slimani. Die rekende daar echter niet op, waardoor de bal van zijn voet springt. Een grotere kans dan de spits van Algerije zelf besefte.

Update 21:18 uur: Slimani laat de bal vallen op Djabou, die de bal kort na de stuit op zijn slof neemt. De Zuid-Koreaanse doelman Jung kan de bal naastkijken.

Update 21:12 uur: Zuid-Korea komt iets beter in de wedstrijd. Son wurmt zich bijna door de Algerijnse defensie, maar Mandi weet er nog net een hoekschop van te maken.

Update 21:08 uur: Uit een Algerijnse hoekschop kan Slimani zijn hoofd tegen de bal zetten. Zijn kopstoot komt in het zijnet terecht.

Update 21:07 uur: Het begin is overduidelijk voor Algerije. Zuid-Korea staat behoorlijk onder druk.

Update 21:03 uur: Veel consternatie voor het doel van Zuid-Korea. Veel Algerijnen willen een strafschop wanneer Feghouli over het been gaat bij Kim, maar uiteindelijk krijgt Brahimi een schietkans en geeft de scheids niets. De inzet van Brahimi gaat over.

Update 21:01 uur: Eerste gevaar van Algerije, waar de bal wat gelukkig voor de voeten van Feghouli komt. Die kan in de vijandelijke zestien uithalen, maar hij schiet naast.

Update 21:00 uur: Het duel tussen Zuid-Korea en Algerije is van start gegaan! Wie speelt zich naar plek 2 in poule H?

Update 20:57 uur: De volksliederen hebben geklonken. Op naar de aftrap!

Update 20:54 uur: De 22 spelers staan klaar voor de volksliederen. Over zes minuutjes kunnen we van start!

Update 20:41 uur: Het duel tussen Zuid-Korea en Algerije gaat over twintig minuten van start in Porto Alegre. Het is de tweede ontmoeting tussen deze landen in de geschiedenis van het voetbal. De eerste ontmoeting, in 1985, werd door de Aziaten met 2-0 gewonnen.

Update 19:58 uur: Het duel wordt gespeeld in Estádio Beira-Rio in Porto Alegre. Fans bevinden zich inmiddels al in en om het stadion.

Update 19:54 uur: De opstelling zijn bekend (zie hierboven). Over iets meer dan een uur start het duel tussen Zuid-Korea en Algerije. België weet zich na een zege op Rusland verzekerd van de achtste finale. De winnaar van het duel tussen Zuid-Korea en Algerije neemt plek twee in de groep in.

Update 11:27 uur: De bookmakers zien Zuid-Korea als lichte favoriet voor een overwinning. De quotering voor een overwinning van de Aziaten is het laagst (2.45). Een gelijkspel tussen de landen wordt het meest onwaarschijnlijk geacht (3.30). Voor een overwinning van Algerije krijg je drie keer je inleg terug.

Zuid-Korea en Algerije in de geschiedenis
De teams van Zuid-Korea en Algerije treffen elkaar zondag in Porto Alegre voor het eerst op een groot toernooi. In de geschiedenis van het voetbal stonden de teams eenmaal vriendschappelijk tegenover elkaar. Op 14 december 1985 was Zuid-Korea toen met 2-0 te sterk voor Algerije.

Zuid-Korea heeft een punt na het gelijke spel in de openingswedstrijd tegen Rusland. Algerije verloor het eerste duel met 2-1 van België en heeft dus een resultaat nodig.


WK darts: nog één keer Van Barneveld

WK darts: nog één keer Barney

Barney, het afgelopen voorjaar in Rotterdam Ahoy. / Bas Czerwinski | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

6 MIN

Voor dart-icoon Barney staat zijn allerlaatste toernooi op het punt van beginnen: het WK.

Veel ogen zijn vanaf vrijdagavond gericht op geweldenaar en regerend wereldkampioen Michael van Gerwen, op welke kleuren de hanenkam van Schot Peter Wright nu weer heeft, en op de man in vorm; de vaak uitgefloten mannetjesputter Gerwyn Price uit Wales. Wat flikken zij op het 27e wereldkampioenschap darts? Wie grijpt het WK-bedrag van 590.000 euro op 1 januari?

Laatste WK


Flikt Ajax het opnieuw in de Champions League?
Likeability of5

Flikt Ajax het opnieuw in de Champions League?

André Onana. / EPA

Foto van 'Metro'

10 DEC 2019

Ajax weet het na dinsdagavond: overwinteren in de Champions League of toch in de Europa League? Er waren wat vraagtekens, maar de paniek is al verdwenen.

Quincy Promes ontbreekt dinsdagavond tijdens de Champions League-kraker tegen Valencia, maar daar blijft het bij wat tegenvallers betreft. De grootste meevaller: André Onana staat gewoon onder de lat. Ook aan zijn meespelen werd getwijfeld.

Voor Nederlandse begrippen heeft Ajax een brede selectie. De afwezigheid van de geblesseerde David Neres werd moeiteloos opgevangen door Zakaria Labyad en Noah Lang stond alweer klaar toen Labyad zelf geblesseerd raakte. Maar is de swingende machine van Erik ten Hag bestand tegen nog meer blessureleed?


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Mooie voetbalweek waarin AZ de jacht op Ajax opent

Mooie voetbalweek waarin AZ de jacht op Ajax opent

Oussama Idrissi scoorde zaterdag twee keer. Achter hem Wijndal en Stengs. / Gerrit van Keulen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

8 DEC 2019

AZ kan komende zondag de achterstand op Ajax in de Eredivisie plotsklaps – binnen acht dagen - terugbrengen van zes naar nul.

De Alkmaarders profiteerden dit weekend optimaal van een uitglijder van de Amsterdammers (slordig spel leidde tot een zeldzame 0-2 nederlaag tegen een sterk spelende Willem II). Met AZ – Ajax, zondag om 16.45 uur als toetje van de zeventiende speelronde, in het verschiet, greep de ploeg van Arne Slot bij PEC Zwolle optimaal: 0-3. Oussama Idrissi werd met twee goals man van de wedstrijd, de jonge spits Boadu maakte al weer zijn tiende.

Stadion zonder dak


Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje in actie tijdens het Wereldkampioenschap Schaatsen in in Tomaszow Mazowiecki, Polen.

Schaatssters tweede op ploegachtervolging

Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje in actie tijdens het Wereldkampioenschap Schaatsen in in Tomaszow Mazowiecki, Polen. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

8 DEC 2019

De Nederlandse vrouwenploeg heeft bij de wereldbeker schaatsen in Kazachstan opnieuw zilver veroverd op de achtervolging. De formatie van bondscoach Jan Coopmans moest net voorrang verlenen aan Canada.

Het trio van Oranje, bestaande uit Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje, gaf na zes ronden welgeteld 0,1 seconde toe.

Derde gouden medaille


Olympische chefs de mission: Meer dan alleen goud halen

Chefs de mission: Meer dan alleen goud halen

Foto van 'Erik Jonk'

3 DEC 2019

Natuurlijk, successen behalen is tijdens de komende Olympische Spelen oerbelangrijk. Maar er is meer dan dat.

Je zou door het evenementengeweld in Nederland in 2020 haast vergeten dat er de komende zomer ook nog Olympische Spelen en Paralympische Spelen zijn. Daar staken de chefs de mission dinsdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam een stokje voor. Ex-wereldtoppers Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer hielden samen met sportorganisatie NOC*NSF een informele kick-off om de pers een beetje warm te maken voor ‘Tokyo’. In Japan worden de Zomerspelen tussen 24 juli en 9 augustus gehouden, de gehandicaptensporters komen iets later in actie (25 augustus tot en met 6 september).

Olympische chefs de mission: Meer dan alleen goud halen

Esther Vergeer.


Red Bull Uncontained: laat dit het nieuwe BMX’en zijn

Camera videoRed Bull Uncontained: laat dit het nieuwe BMX’en zijn

Tom van den Bogaard op z'n kop. / Foto’s: Rutger Pauw | Red Bull Content Pool

Foto van 'Erik Jonk'

1 DEC 2019

BMX freestylers zijn ‘goed gek’, bleek zaterdag bij Red Bull Uncontained in Nijmegen.

Een startafdaling van 14 meter - bijna loodrecht omlaag - en schansen van 7, 8 meter terwijl 2 tot 3 meter gangbaar is. Dat waren zaterdagavond in Nijmegen nog nooit vertoonde baanafmetingen in Red Bull Uncontained. Waarom dit BMX Freestyle-evenement met zestien van de beste wereldtoppers werd gehouden? Voor de lol, voor de eer. En om te laten zien hoe mooi BMX freestylen kan zijn (en worden).

Publiek vermaken


Toernooidirecteur De Jong: Alle potjes EURO 2020 een feest

Toernooidirecteur De Jong: Alle potjes EURO 2020 een feest

Ronald Koeman, Andriy Shevchenko (bondscoach Oekraïne) en Franco Foda (bondscoach Oostenrijk). /Dean Mouhtaropoulos | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

1 DEC 2019

Een niet te volgen loting geeft Oranje iets meer duidelijkheid voor EURO 2020. Ook voor toernooidirecteur Gijs de Jong.

Oostenrijk als tweede tegenstander. Een openingsduel tegen Oekraïne. En Roemenië als mogelijke opponent nummer vier. Of Georgië. Of Noord-Macedonië. Of Wit-Rusland. Of Kosovo. Dat wisten het Nederlands elftal en bondscoach Ronald Koeman na de loting voor Euro 2020. Grote voetbalnamen graaiden in het Roemeense Boekarest de balletjes uit de glazen kommen (zo pakte Ruud Gullit Oranje), maar te volgen was het amper.

Hilarisch gezicht Löw


Vitesse-trainer neemt direct vijfde nederlaag op rij

Vitesse-trainer neemt direct ontslag na vijfde nederlaag op rij

Leonid Slutskiy, trainer bij Vitesse, neemt na vijf nederlagen op rij direct ontslag. / ANP

Foto van 'Amarins de Boer'

29 NOV 2019

Trainer Leonid Sloetski heeft onmiddellijk na de nederlaag van Vitesse bij sc Heerenveen (3-2) ontslag genomen. De Russische coach trok zelf zijn conclusie na het vijfde verlies op rij, een evenaring van een negatief clubrecord.

„Ik heb een mooie tijd gehad in Nederland", zei Leonid Sloetski (48) bij FOX Sports. „Nu heeft de club iemand anders nodig om de zaak weer op het juiste spoor te krijgen." Sloetski deelde zijn beslissing meteen na het duel aan de spelersgroep mee.

Sloetski was bezig aan zijn tweede seizoen bij Vitesse. „Ik heb in mijn lange loopbaan niet eerder zo vaak achter elkaar verloren. In deze situatie gaat het niet meer om de trainer, maar om de club en de fans. Daarom kan ik niet anders dan deze stap zetten. Ik heb hard gewerkt, er alles aan gedaan, maar ook dit hoort erbij. In het voetbal kun je nu eenmaal van 'hero to zero' gaan. Dat is niet iets om dramatisch over te doen."


Ziyechs actie met jonge fan, zo kan het dus ook
Likeability of5

Ziyechs actie met jonge fan, zo kan het dus ook

Ziyech wandelt rustig met het jongetje richting beveiliger. / Geert van Erven | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

28 NOV 2019

Een knuffelactie van Ajacied Hakim Ziyech met een Frans jongetje, heeft bijval uit de hele wereld gekregen. Ook uit Rotterdam en Eindhoven.

Hakim Ziyech viel woensdagavond in het Champions League-duel in en tegen Lille niet alleen op door zijn geweldige voetbal, doelpunt en armblessure. Nee, ook – en vooral – zijn actie met een Frans jongetje dat het lukte het veld op rennen sprong in het oog. Waar bij volwassen ongenode veldbetreders in paniek schieten en zich na een spurt op de ‘dader’ storten, daar bleef iedereen nu rustig. Dankzij de Ajacied, die een arm om de schouder van het kind legde, hem en knuffel gaf en rustig richting een beveiliger wandelde. Via de vader van het jongetje ontving de fan na afloop van Lille – Ajax nog Ziyechs wedstrijdshirt.

Een kind dat zijn idool zag


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Basic-Fit heropent Ladies Gym: ‘Je wilt jezelf overbodig maken’

Basic-Fit heropent Ladies Gym: ‘Je wilt jezelf overbodig maken’

Na dertien jaar is het tijd voor vernieuwing, meer dan een likje verf. / Basic-Fit

Foto van 'Ingelise de Vries'

28 NOV 2019

Vijf weken hebben de sportieve vrouwen rondom de Overtoom in Amsterdam het zonder sportschool moeten stellen. Woensdag heropende dan toch eindelijk de vernieuwde Ladies Only Gym van Basic-Fit de deuren.

Na dertien jaar is het tijd voor vernieuwing, meer dan een likje verf. Een team vrouwen van Basic-Fit deed zelf onderzoek én liet onderzoek uitvoeren. Wat willen vrouwen in een sportschool nu écht? Zo blijkt onder andere dat vrouwen zich vaker schamen, omdat ze niet weten hoe fitnessapparaten werken. Videoschermen met uitleg moeten de schaamte doen verdwijnen. Daarnaast hebben vrouwen meer behoefte aan een huiselijke entree en sporten ze graag samen, deels om elkaar te motiveren.

Bij binnenkomst hoef je - gelukkig voor veel sportieve vrouwen - geen Barbie’s Sportschool-taferelen te verwachten. Ja, met planten, mintgroen, grijs en inspirerende quotes op de muur, is de inrichting wel feminien te noemen. De verlichting is prettig. Geen fletse tl-lampen, waardoor de sportschool meer de uitstraling van een luxe gym dan een typische sportplek voor vrouwen krijgt. Om toch een beetje aan de clichés te voldoen, zijn de kleedkamer én fitnessapparatuur wel roze. Subtiel, maar roze. Het deert de leden weinig: ze trekken een sprintje naar de kleedkamer om daarna zo snel mogelijk de nieuwe cardioapparatuur, gewichten en virtuele lessen uit te proberen.


Wereldtop zelfs verbaasd over next level BMX-park

Camera videoWereldtop zelfs verbaasd over next level BMX-park

Daniel Wedemeijer (vooraan) bekijkt de 14 meter hoge starthelling.

Foto van 'Erik Jonk'

28 NOV 2019

De wereldtop aan BMX’ers is neergestreken in Nijmegen. Zaterdagavond zullen de freestyle waaghalzen ongelooflijke capriolen uithalen tijdens Red Bull Uncontained. Dat kun je live zien (zie onderaan).

De voormalige Papierfabriek van Nijmegen staat al langere tijd leeg, maar op dit moment is er reuring van jewelste. Tientallen werklieden zijn bezig, continu gehamer op staal klinkt door de lege hal. Nou ja, leeg: een enorm BMX-park is al verrezen. De werklieden zijn bezig met het bouwen van tribunes op grote hoogte. Dat hier wat staat te gebeuren is wel zo duidelijk. We zien de voorbereidingen van het nieuwe BMX Freestyle-evenement Red Bull Uncontained.

Wereldtop zelfs verbaasd over next level BMX-park

Daniel Wedemeijer vliegt door de oude papierfabriek van Nijmegen.


Trainer Conte geeft zijn voetballers seksadvies

Antonio Conte/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

22 NOV 2019

De Italiaanse voetbaltrainer Antonio Conte staat bekend om zijn drukke gebaren langs het veld. De trainer is dan ook enorm bevlogen. Zo erg zelfs, dat zijn adviezen lang niet alleen maar over voetbal gaan.

Conte - momenteel trainer van onder andere Stefan de Vrij bij Internazionale - geeft zijn spelers ook advies voor in de slaapkamer. Zo vertelt hij tegenover L'Equipe. „Ik ben ook speler geweest. Tijdens de competitie is het best dat het seksuele contact eerder van korte duur is."

Zo min mogelijk inspanningen


Van der Poel en Hassan: het sportkoppel van 2019

Mathieu van der Poel juicht na weer een overwinning/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

22 NOV 2019

De shortlists voor het Sportgala worden zondag bekendgemaakt. Metro doet alvast uit de doeken wie met de prijzen aan de haal moeten gaan.

Man: Mathieu van der Poel (24)

Het wereldkampioenschap wielrennen op de weg duurde twaalf kilometer te lang, maar los daarvan kende Mathieu van der Poel een droomseizoen. Hij werd wereldkampioen veldrijden en heeft daar momenteel een ongekende zegereeks van 31 wedstrijden. Op de mountainbike werd hij Europees kampioen, maar zijn meest memorabele prestaties leverde hij op de weg met een paar imponerende sprints in de ronde van Groot-Brittannië, Dwars door Vlaanderen, maar vooral de Amstel Gold Race. Op drie kilometer van de streep leek Van der Poel nog kansloos voor de zege. Door een geweldige inspanning kwam zijn groep terug bij de koplopers. Daar bleek hij nog genoeg energie over te hebben om de rest gewoon uit het wiel te sprinten. Daarmee was hij de eerste winnaar van de enige Nederlandse klassieker in achttien jaar tijd. Dat moet genoeg zijn om Virgil van Dijk, Michael van Gerwen, Noël van ’t End, Harrie Lavreysen, Patrick Roest en Max Verstappen achter zich te houden.


Likeability of5

Postbus Excelsior stroomt over met kaartjes voor Moreira

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 NOV 2019

Een kaartjesactie voor Ahmad Mendes Moreira zorgt voor een overvolle Excelsior Postbus. Na een spontane oproep op Twitter hebben tal van mensen een kaartje naar Moreira gestuurd.

Dit weekend werd Moreira tijdens de uitwedstrijd bij FC Den Bosch (3-3) racistisch bejegend door supporters uit een thuisvak. Ellen Gerritsen wilde hem steunen, besloot hem een kaartje te sturen en deed een poging om anderen ook mee te laten doen.

Tegengeluid


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nadat Ajax was uitgeschakeld ging alles mis: Mourinho mag het opruimen

José Mourinho/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 NOV 2019

Mauricio Pochettino was in mei nog verantwoordelijk voor een van de grootste voetbaldrama's van Nederland. De manager van Tottenham Hotspur bereikte in de laatste seconden ten koste van Ajax de finale van de Champions League. Het was voor de Londenaren een sprookje.

Maar sinds 8 mei ging op sportief vlak bijna alles fout bij The Spurs. Tottenham Hotspur verloor de Champions League-finale van Liverpool, kende een dramatische start van de Premier League, waarin het nu veertiende staat, en in de League Cup was het nietige Colchester - uitkomend op het vierde niveau van Engeland - te sterk.

Gratis de deur uit


Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone
Likeability of5

Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone

Gestrekt been van Donny van de Beek of niet? Dinsdag zie je het gelijk terug. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 NOV 2019

Oranjesupporters kunnen dinsdagavond voor VAR spelen (maar beslissingsbevoegdheid hebben ze uiteraard niet).

Voetbalfans die dinsdag in de Johan Cruijff ArenA op de tribune zitten bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland, kunnen wedstrijdbeelden direct terugkijken via een speciale app op hun smartphone. Als ze verbonden zijn met het draadloze netwerk van het stadion, kunnen ze zelf een camerastandpunt selecteren en de beelden live of in herhaling bekijken. De KNVB heeft een groep fans geselecteerd die mag testen met de app Vogo Sport.

Meer innovaties


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Max Verstappen wint op indrukwekkende wijze in Brazilië

Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 NOV 2019

Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van dit jaar in de Formule 1 behaald. De Nederlandse coureur van Red Bull zegevierde in de Grote Prijs van Brazilië na een indrukwekkende race, waarin hij met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes aftroefde.

Verstappen klom naar de derde plaats in het wereldkampioenschap. Hij profiteerde van een crash tussen de beide Ferraris. Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwamen enkele ronden voor het einde met elkaar in botsing en vielen uit.

Pierre Gasly


Ethiopische atlete Letesenbet Gidey verbetert wereldrecord 15 km

Letesenbet Gidey. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 NOV 2019

De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey heeft in de Zevenheuvelenloop het wereldrecord op de 15 kilometer verbeterd. De 21-jarige Ethiopische kwam op het parcours in Nijmegen tot 44.20 minuten. Ze was daarmee veel sneller dan de 45.37 die Joyciline Jepkosgei in 2017 in Praag liep.

Gidey pakte op de WK atletiek dit najaar in Doha zilver op de 10.000 meter. Ze moest toen alleen de Nederlandse Sifan Hassan voor laten.

Foto: ANP


Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’
Likeability of5

Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’

Foto van 'Erik Jonk'

17 NOV 2019

Hèhè, we hebben weer een groot mannenvoetbaltoernooi, waar Nederland wél aan meedoet, om naar uit te kijken.

Het heeft 52.400 uur geduurd voor Oranje zich weer eens plaatste voor een groot voetbaltoernooi, maar het is een feit. Voetbal International was zo vriendelijk om dat urenaantal uit te rekenen. Hoe lang gewacht ook, na twee gemiste toernooien (EK 2016 en WK 2018) is het Nederlands Elftal de komende zomer actief tijdens het Europees Kampioenschap, EURO 2020.

Puntje halen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar