Sport

LIVE WK 2014: Zuid-Korea - Algerije

Foto van 'Metro'

22 JUN 2014

Opstelling Zuid-Korea
Jung; Lee Yong, Hong, Kim Y., Yun; Ki, Han ('78 Ji), Lee C.Y. ('64 Lee, K.), Koo; Park ('57 Kim S.), Son

Opstelling Algerije
Mbolhi; Mandi, Bougherra ('89 Belkalem), Mesbah, Halliche; Medjani, Bentaleb, Feghouli, Djabou ('72 Ghilas), Brahimi ('77 Lacen); Slimani

Scoreverloop
0-1 ('26) Slimani
0-2 ('28) Halliche
0-3 ('38) Djabou
1-3 ('50) Son
1-4 ('62) Brahimi
2-4 ('72) Koo

Gele kaartenZuid-Korea: Lee Yong, HanAlgerije: Bougherra

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 22:52 uur: De scheidsrechter fluit voor het laatst. Algerije wint met 2-4 van Zuid-Korea en pakt de tweede plek in groep H.

Update 22:50 uur: Son wordt in de rug gelopen in het strafschopgebied van Algerije, maar de arbiter vindt het niet genoeg voor een strafschop.

Update 22:47 uur: De extra tijd bedraagt vier minuten.

Update 22:46 uur: Laatste wissel Algerije waar aanvoerder Madjid Bougherra plaats maakt voor Esseid Belkalem.

Update 22:44 uur: Lange bal op de lange Kim, die de bal laat vallen op de inlopende Ji. Die haalt uit maar ziet zijn inzet naast het doel van Mbolhi verdwijnen.

Update 22:41 uur: Lange bal van achteruit valt voor de voeten van Lee. Die probeert het Algerijnse doel onder vuur te nemen, maar hij schiet hoog over.

Update 22:38 uur: Zuid-Korea heeft nog een kleine tien minuten om nog eens twee treffers te maken. Zit er nog een stunt in?

Update 22:35 uur: Invaller Ghilas krijgt een aardige kopkans, maar hij mikt te hoog.

Update 22:35 uur: Laatste wissel Zuid-Korea: Donwon Ji vervangt Kookyong Han.

Update 22:33 uur: Tweede wissel bij Algerije: Yacine Brahimi, maker van de vierde Algerijnse treffer, gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Mehdi Lacen.

Update 22:31 uur: Voorzet Lee zorgt voor problemen bij Mbolhi, die een corner moet weggeven. Die hoekschop wordt door Kim richting doel gekopt, maar zijn inzet gaat over.

Update 22:30 uur: Nabil Ghilas is bij Algerije in de ploeg gekomen voor Abdelmoumene Djabou.

Update 22:29 uur: GOAL ZUID-KOREA! Son wordt het schieten belet, maar vervolgens kan Lee K. panklaar leggen voor Koo. Koo kan de bal simpel binnentikken.

Update 22:26 uur: Gele kaart voor Han.

Update 22:23 uur: Son gaat over het been bij Bougherra. Het kost de Algerijn een gele kaart.

Update 22:21 uur: Chung Yong Lee gaat naar de kant en Keunho Lee komt erin bij Zuid-Korea

Update 22:19 uur: GOAL ALGERIJE! Prachtige aanval Algerije, waar Brahimi en Feghouli er heerlijk op los combineren. Het is Brahimi die de bal uiteindelijk door de benen schuift bij Jung: 1-4.

Update 22:16 uur: Ki haalt van afstand heerlijk uit, maar ziet hoe Mbolhi nog net een treffer weet te voorkomen.

Update 22:14 uur: Opvallend moment wanneer Zuid-Korea een vrije trap krijgt. Koo neemt de vrije trap heel snel, waardoor de goalie van Algerije verslagen is. Mandi kopt de bal echter net voor de doellijn weg en voorkomt de aansluitingstreffer.

Chuyoun Park gaat er vervolgens af bij de Koreanen. De bijna twee meter lange Shinwook Kim is zijn vervanger.

Update 22:10 uur: Eerste gele kaart is voor rechtsback Lee, die een opstomende Mesbah op onreglementaire wijze afstopt.

Update 22:09 uur: Grote kans voor Koo, die de bal naastkopt en bovendien werd teruggefloten wegens buitenspel.

Update 22:09 uur: Kopstoot Halliche belandt in de handen van Jung.

Update 22:07 uur: GOAL ZUID-KOREA! Een lange bal van achteruit komt op de rug van Son terecht. Hij draait vervolgens naar het doel van Mbolhi en schiet de bal onder de benen van de goalie door. Het brengt de spanning weer een beetje terug.

Update 22:06 uur: De vrije trap levert niets op en ook in tweede instantie komen de Koreanen niet gevaarlijk voor het doel.

Update 22:05 uur: Zuid-Korea is de zoektocht naar de 1-3 begonnen. Feghouli legt Yun neer op een plek waar vandaan de bal het strafschopgebied kan worden ingedraaid. Wellicht liggen hier mogelijkheden voor de Aziaten.

Update 22:02 uur: We voetballen weer in Porto Alegre. Wat kan Zuid-Korea doen tegen de 0-3 achterstand die het in de eerste drie kwartier opliep?

Update 21:47 uur: Algerije zit op rozen en staat halverwege op een 0-3 voorsprong tegen Zuid-Korea

Update 21:45 uur: Twee minuten extra in de eerste helft.

Update 21:43 uur: Slimani zet zijn hoofd nog maar eens tegen de bal na een Algerijnse hoekschop. Zijn inzet gaat ver naast.

Update 21:37 uur: GOAL ALGERIJE! Het gaat wel heel erg hard in Porto Alegre. Een lange bal van Algerije wordt slecht weggewerkt door de Koreaanse verdediging. Slimani krijgt de bal in bezit en legt de bal breed op Djabou. Die laat Jung vervolgens met een simpele schuiver kansloos.

Update 21:36 uur: Brahimi gaat neer in de Koreaanse zestien-meter. De scheidsrechter staat er bovenop en oordeelt dat er geen sprake is van een overtreding.

Update 21:32 uur: Zuid-Korea moet in de achtervolging en zal het spel meer moeten gaan maken. Met een 0-2 voorsprong kan Algerije iets meer inzakken. Andere optie is de lijn door te trekken en zoeken naar een derde treffer.

Update 21:28 uur: GOAL ALGERIJE! Een hoekschop van Djabou wordt door Halliche hard binnengekopt. Doelman Jung zit er helemaal naast: 0-2.

Update 21:27 uur: Direct na de aftrap is Brahimi dicht bij de 0-2, maar zijn inzet gaat voorlangs

Update 21:26 uur: GOAL ALGERIJE! Slimani zet Algerije op voorsprong. Hij is het meest alert na een lange bal van Medjani. Hij is Kim en Hong te slim af en lepelt de bal heel listig over doelman Jung heen.

Update 21:25 uur: Aardige pass van Feghouli op Slimani. De spits staat op het randje van buitenspel, maar mag niet door.

Update 21:20 uur: Aardige bal vanaf links komt op de voet bij Slimani. Die rekende daar echter niet op, waardoor de bal van zijn voet springt. Een grotere kans dan de spits van Algerije zelf besefte.

Update 21:18 uur: Slimani laat de bal vallen op Djabou, die de bal kort na de stuit op zijn slof neemt. De Zuid-Koreaanse doelman Jung kan de bal naastkijken.

Update 21:12 uur: Zuid-Korea komt iets beter in de wedstrijd. Son wurmt zich bijna door de Algerijnse defensie, maar Mandi weet er nog net een hoekschop van te maken.

Update 21:08 uur: Uit een Algerijnse hoekschop kan Slimani zijn hoofd tegen de bal zetten. Zijn kopstoot komt in het zijnet terecht.

Update 21:07 uur: Het begin is overduidelijk voor Algerije. Zuid-Korea staat behoorlijk onder druk.

Update 21:03 uur: Veel consternatie voor het doel van Zuid-Korea. Veel Algerijnen willen een strafschop wanneer Feghouli over het been gaat bij Kim, maar uiteindelijk krijgt Brahimi een schietkans en geeft de scheids niets. De inzet van Brahimi gaat over.

Update 21:01 uur: Eerste gevaar van Algerije, waar de bal wat gelukkig voor de voeten van Feghouli komt. Die kan in de vijandelijke zestien uithalen, maar hij schiet naast.

Update 21:00 uur: Het duel tussen Zuid-Korea en Algerije is van start gegaan! Wie speelt zich naar plek 2 in poule H?

Update 20:57 uur: De volksliederen hebben geklonken. Op naar de aftrap!

Update 20:54 uur: De 22 spelers staan klaar voor de volksliederen. Over zes minuutjes kunnen we van start!

Update 20:41 uur: Het duel tussen Zuid-Korea en Algerije gaat over twintig minuten van start in Porto Alegre. Het is de tweede ontmoeting tussen deze landen in de geschiedenis van het voetbal. De eerste ontmoeting, in 1985, werd door de Aziaten met 2-0 gewonnen.

Update 19:58 uur: Het duel wordt gespeeld in Estádio Beira-Rio in Porto Alegre. Fans bevinden zich inmiddels al in en om het stadion.

Update 19:54 uur: De opstelling zijn bekend (zie hierboven). Over iets meer dan een uur start het duel tussen Zuid-Korea en Algerije. België weet zich na een zege op Rusland verzekerd van de achtste finale. De winnaar van het duel tussen Zuid-Korea en Algerije neemt plek twee in de groep in.

Update 11:27 uur: De bookmakers zien Zuid-Korea als lichte favoriet voor een overwinning. De quotering voor een overwinning van de Aziaten is het laagst (2.45). Een gelijkspel tussen de landen wordt het meest onwaarschijnlijk geacht (3.30). Voor een overwinning van Algerije krijg je drie keer je inleg terug.

Zuid-Korea en Algerije in de geschiedenis
De teams van Zuid-Korea en Algerije treffen elkaar zondag in Porto Alegre voor het eerst op een groot toernooi. In de geschiedenis van het voetbal stonden de teams eenmaal vriendschappelijk tegenover elkaar. Op 14 december 1985 was Zuid-Korea toen met 2-0 te sterk voor Algerije.

Zuid-Korea heeft een punt na het gelijke spel in de openingswedstrijd tegen Rusland. Algerije verloor het eerste duel met 2-1 van België en heeft dus een resultaat nodig.


Zeer slordig Ajax speelt 0-0 gelijk op Cyprus

Mazraoui pakt zijn eerste gele kaart/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 AUG 2019

Het hoofdtoernooi van de Champions League is nog lang niet binnen handbereik voor Ajax. De halvefinalist van afgelopen seizoen speelde op een paar fases na een slechte wedstrijd op bezoek bij APOEL Nicosia en mocht blij zijn dat het bij 0-0 bleef.

Goede start

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen via onder andere Dusan Tadic. Met slordig spel bracht de ploeg zichzelf echter een paar keer in de problemen, waardoor het halverwege de eerste helft al drie kaarten had geïncasseerd. Ook kreeg APOEL daardoor langzaam wat mogelijkheden via vooral Musa Al-Taamari, die net voorlangs punterde.


Martens ontbreekt bij eerste EK-kwalificatieduels

Lieke Martens/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 AUG 2019

De Nederlandse voetbalsters starten de kwalificatiereeks richting het EK van 2021 zonder de geblesseerde sterspeelster Lieke Martens.

De linksbuiten van FC Barcelona neemt de tijd om goed te herstellen van de teenblessure die haar deze zomer tijdens het WK zo hinderde. Martens slaat de eerste twee kwalificatiewedstrijden tegen Estland (30 augustus in Tallinn) en Turkije (3 september in Heerenveen) daarom over.

Martens kreeg tijdens het WK in Frankrijk zoveel last van een teen, dat ze gedurende het toernooi amper meer kon trainen. Met pijnstillers kon de Limburgse wel steeds spelen. Ze haalde echter niet het topniveau dat ze wel had tijdens het gewonnen EK 2017 in eigen land.


Ajax strijdt op Cyprus om CL-ticket

Ajacieden trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen APOEL Nicosia. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

20 AUG 2019

Dinsdagavond begint Ajax op Cyprus aan het tweeluik met APOEL Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee wedstrijden) en treft nu de kampioen van Cyprus.

Twee voorrondes

Ajax bereikte afgelopen seizoen weliswaar de halve finales van de Champions League en miste maar net de eindstrijd, maar moet desondanks twee voorrondes zien door te komen om weer het hoofdtoernooi te halen.


Kogel door de kerk: Dumoulin weg bij Sunweb

Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma

Dumoulin nog in dienst van Sunweg. / Anne-Christine Poujoulat | AFP

Foto van 'Metro en ANP'

19 AUG 2019

Wielrenner Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De 28-jarige Limburger is na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging, zo werd maandag bekend. Hij rijdt de komende drie jaar voor het Nederlandse topteam Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg heeft de komst van de 28-jarige Limburger met een filmpje bekendgemaakt.

Jumbo-Visma heeft met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic echter al twee kopmannen in dienst. Dylan Groenewegen is daar succesvol als topsprinter.


'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'
Likeability of3

'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

18 AUG 2019

Jan de Roos, de voormalig eigenaar van het staalmontagebedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het AZ-stadion, heeft tegenover het AD een boekje open gedaan over de werkwijze van zijn voormalige bedrijf tijdens de bouw van het sportpark. Volgens De Roos werd er op veel onderdelen beknibbeld.

De Roos geeft aan dat er 'op het randje' werd gebouwd. „Het moest zo goedkoop mogelijk. Dirk Scheringa wilde het onderste uit de kan, een echte zakenman. Uiteindelijk kon het qua keuring en inspectie door de beugel, maar de marges waren dun."

'Sponsor'


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Frenkie de Jong keek teleurgesteld terug op zijn debuut in de Spaanse competitie. De Jong verloor met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao door een fraaie treffer in de slotminuten.

„Dit was een slechte dag en een slecht begin", zei de middenvelder tegen ZiggoSport. „Ik ben teleurgesteld dat we hebben verloren."

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.


Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Is de UEFA-speler van het jaar stiekem al bekend?

Vorig jaar won Luca Modric (midden foto) de felbegeerde prijs. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Het lijkt een grote blunder van de Europese Voetbalbond. Er is namelijk een briefje 'uitgelekt' waar de uitslag van de UEFA-speler van het jaar op staat.

Deze blunder komt slechts een paar dagen na de bekendmaking van de genomineerden voor de prijs. Na de bekendmaking werd nog geroepen dat Virgil van Dijk, die zowel voor het Nederlands Elftal als voor Liverpool speelt, een grote kans maakt om als eerste Nederlander ooit deze prijs in de wacht te slepen.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Virgil van Dijk zou tweede worden. Foto: ANP.


Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona
Likeability of5

Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 AUG 2019

Frenkie de Jong speelt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijk in de basis van FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder is door trainer Ernesto Valverde opgenomen in het elftal. In de zomer is De Jong voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 86 miljoen.

De Jong vormt in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao het middenveld met Sergi Roberto en Carles Aleña. De middenvelder moest zich aanvankelijk bij Barcelona in de voorbereiding tevreden stellen met invalbeurten, maar mocht later in twee oefenduels starten.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hersenaandoening bij Van Wolfswinkel ontdekt

Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt

Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen vanwege een aneurysma in zijn hersenen. De Nederlandse spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Videoboodschap


Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar

Virgil van Dijk in actie voor Liverpool. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Er is sprake van stevige concurrentie, maar Virgil van Dijk neemt het op tegen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, voor de titel van ‘speler van het jaar’ van de Europese Voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Supercup.

Eerste Nederlander

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.


'Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit'

Virgil van Dijk tijdens een eerdere wedstrijd van Liverpool / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 AUG 2019

De Française Stéphanie Frappart heeft woensdag de leiding over de wedstrijd over de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Virgil van Dijk laat weten dat hij het prima vindt dat een vrouw de wedstrijd fluit. „Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Geslacht niet relevant

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. „Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. „Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant."


Wesley Sneijder stopt definitief met profvoetbal

Wesley Sneijder tijdens de training van het Nederlands Elftal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

De recordinternational stopt definitief met profvoetbal. Wesley Sneijder vertelde dat maandag voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad.

De 35-jarige Sneijder was in stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. „Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Recordinternational


Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Alexander Albon is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

Het Formule 1-team van Red Bull heeft coureur Pierre Gasly voor de tweede helft van het seizoen vervangen door Alexander Albon. De Fransman Gasly moet een stapje terugdoen naar Toro Rosso, de opleidingsploeg van de renstal van Max Verstappen. De Thaise Brit Albon verschijnt op 1 september voor het eerst namens Red Bull aan de start, bij de Grote Prijs van België.

„Red Bull verkeert in de situatie dat het vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft staan die kunnen roteren", meldt het Oostenrijkse raceteam, waarbij Verstappen de kopman is. „Het team zal de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en aan de hand daarvan zal worden besloten wie er naast Max wordt opgesteld in 2020."


AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

AZ heeft de kaartverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd in de Europa League, donderdag tegen FC Marioepol, tot nader order stilgelegd. Het duel met de club uit Oekraïne begint vooralsnog om 20.30 uur, maar de locatie is nog onbekend.

Jong AZ

De Alkmaarse club moet op zoek naar een ander onderkomen omdat een deel van het dak van het eigen AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.


PSV verzuimt ruime score neer te zetten tegen ADO

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2019

PSV heeft de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie te pakken. Na het puntenverlies bij FC Twente (1-1) wist het elftal van trainer Mark van Bommel in eigen stadion wel van ADO Den Haag te winnen: 3-1. Tegenvaller voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Hirving Lozano.

Magere score

De score in het Philips Stadion had veel hoger kunnen uitvallen. De gedachten bij veel supporters van PSV zullen de eerste helft terug zijn gegaan naar Luuk de Jong. De in de zomer naar Sevilla vertrokken kopsterke spits had vaak aan een kleine kans genoeg om een doelpunt te maken of een wedstrijd open te breken.


Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 AUG 2019

Een stuk van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, het AFAS Stadion, is zaterdagmiddag ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen. Harde wind is de oorzaak.

De club was op het moment dat het gebeurde niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de wind werd elders binnen getraind.

AZ-directeur Robert Eenhoorn reageerde zaterdagavond: "Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."


Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland

Hakim Ziyech en Dusan Tadic na de 0-1/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2019

Ajax heeft op bezoek bij PAOK Thessaloniki met 2-2 gelijkgespeeld in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ontvangt de Grieken volgende week thuis.

Ondanks alle geruchten begon Ajax gewoon met Donny van de Beek in de basis. Het duurde dik tien minuten voordat de ploeg voor het eerst mocht juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Hakim Ziyech viel via het hoofd van tegenstander Dimitris Giannoulis binnen. PAOK was in de counters niet ongevaarlijk, maar vaak ging het mis in de laatste fase, nog voordat André Onana getest kon worden.

Diego Biseswar


Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen is blij na zijn eerste pole position in de GP van Hongarije. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

3 AUG 2019

Max Verstappen start zondag in de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer op poleposition. Op de Hungaroring kwam de rijder van Red Bull in de kwalificatie tot 1.14,572. Dat was sneller dan Valtteri Bottas (op 0,018) en Lewis Hamilton, de coureurs van Mercedes die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In de Formule 1 startte niet eerder een Nederlander vanaf de eerste plek.

'Ongelooflijk'


Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen

Lionel Messi in duel met Gary Medel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 AUG 2019

Vechtersbaas Lionel Messi mag voorlopig niet voor Argentinië spelen. De sterspeler heeft een interlandschorsing van drie maanden gekregen.

Rode kaart

Reden hiervoor is een incident tijdens de Copa America-wedstrijd tegen Chili. In de wedstrijd om de derde plaats kreeg hij het aan de stok met Gary Medel. Messi kreeg een rode kaart en een wedstrijd schorsing, maar daar bleef het niet bij.