Sport

LIVE WK 2014: Spanje - Chili

Foto van 'Metro'

18 JUN 2014

Opstelling SpanjeCasillas; Azpilicueta, Ramos, Martinez, Alba; Alonso ('46 Koke), Busquets, Iniesta; Pedro ('76 Cazorla), Costa ('64 Torres), Silva

Opstelling ChiliBravo; Medel, Silva, Jara; Isla, Aranguiz ('64 Gutierrez), Diaz, Mena; Sanchez, Vidal ('88 Carmona), Vargas ('85 Valdivia)

Scoreverloop
0-1 ('20) Vargas
0-2 ('43) Aranguiz

Gele kaarten
Spanje: Alonso
Chili: Vidal, Mena

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 22:55 uur: Het is afgelopen! Nederland en Chili mogen gaan uitmaken wie in groep B de groepswinnaar wordt. Wereldkampioen Spanje is na twee groepsduels al uitgeschakeld. Na de Europese titel van 2008, de wereldtitel van 2010 en de Europese titel van 2012, een zeer pijnlijke afgang voor de Zuid-Europeanen.

Update 22:51 uur: Schietkans voor Ramos, maar er zit een Chileen tussen. Na de Spaanse hoekschop neemt Jordi Alba de bal op de slof, maar hij produceert een afzwaaier.

Update 22:49 uur: Er worden liefst zes minuten bij getrokken.

Update 22:47 uur: Vrije trap Cazorla gaat richting rechterbenedenhoek, maar Bravo redt. Uit de daaropvolgende corner neemt Ramos de bal op de pantoffel, maar de verdediger ziet zijn inzet huizenhoog over gaan.

Update 22:46 uur: Laatste wissel bij de Chilenen: Arturo Vidal wordt vervangen door Carlos Carmona.

Update 22:43 uur: Fraaie poging Iniesta die de bal richting de bovenhoek stuurt. Bravo toont zich echter een prima keeper en redt.

Vervolgens wisselt Chili: Eduardo Vargas gaat eraf en wordt vervangen door Jorge Valdivia.

Update 22:39 uur: Aardige poging Cazorla kan door Bravo nog net worden verwerkt tot corner.

Update 22:35 uur: Laatste wissel bij Spanje: Cazorla vervangt Pedro.

Update 22:28 uur: Met nog twintig minuten te spelen wijst toch niets erop dat Spanje deze partij nog naar zich toe gaat trekken.

Update 22:27 uur: Isla is dicht bij de genadeklap, maar hij schiet de bal over het doel van Casillas.

Update 22:22 uur: Wissel bij beide landen: Diego Costa eraf en Fernando Torres erin. Bij Chili komt Felipe Gutierrez voor Charles Aranguiz

Update 22:19 uur: Onnodige en vervelende overtreding Mena, die Pedro van achteren aantikt. Het levert de Chileen geel op.

Update 22:15 uur: Doelpuntenmaker Aranguiz wordt momenteel behandeld wegens een blessure. Het geeft de Chilenen even gelegenheid op adem te komen, want de Spanjaarden weten in de tweede helft aardig druk uit te oefenen op hun defensie.

Update 22:12 uur: Een niet te missen kans wordt gemist door Busquets! De vrije trap van Ramos wordt met de vuisten gekeerd door Bravo. Vervolgens komt Costa met een omhaal, die terechtkomt bij Busquets. De middenvelder hoeft de bal alleen maar vooruit te schieten om voor 1-2 te zorgen, maar hij schiet de bal links naast de paal.

Update 22:11 uur: Vrije trap Spanje op een aardige plek, verdiend door Pedro na een overtreding van Vidal. De Spanjaarden beginnen aardig aan de tweede helft.

Update 22:08 uur: Na de afgeslagen hoekschop probeert Jordi Alba het maar eens vanuit de tweede lijn. De inzet van de verdediger gaat een meter of twee naast.

Update 22:07 uur: Enorme kans Diego Costa, die op geweldige manier voor de goalie wordt gezet door Iniesta. Zijn aanname is echter vrij matig, waardoor de Chileense defensie orde op zaken kan stellen en Spanje slechts een corner overhoudt aan deze kans.

Update 22:04 uur: Het duel in het Maracana stadion is hervat. Spanje vecht voor de laatste kans. Lukt het niet, kan de wereldkampioen na de groepsfase naar huis.

Update 22:02 uur: Xabi Alonso blijft in de kleedkamer achter. Koke van de Spaanse kampioen Atletico Madrid is zijn vervanger.

Update 22:00 uur: Heeft Del Bosque nog een idee hoe het WK van Spanje te redden valt, of is het na twee groepsduels over en uit voor de Zuid-Europeanen? We maken ons op voor een tweede helft waarin Spanje minimaal twee keer moet scoren om uitzicht te blijven houden op de volgende ronde.

Update 21:48 uur: Het is rust in Maracana. Spanje in grote problemen, want het kijkt tegen een 0-2 achterstand aan.

Update 21:43 uur: GOAL CHILI! Spanje is bijna onttroond, want het wordt nu een wel heel lastig verhaal. Vrije trap Sanchez wordt weggebokst door Casillas, waarna Aranguiz de 0-2 binnenschiet.

Update 21:40 uur: Alonso gaat er vol in bij Isla en ontvangt een gele kaart.

Update 21:37 uur: Spanje komt er niet echt doorheen. De Chilenen vechten als leeuwen en knokken voor elke bal. Spanje moet iets verzinnen om de Chileense verdediging kapot te spelen.

Update 21:27 uur: Kans voor Diego Costa, maar hij schiet de bal in het zijnet.

Update 21:26 uur: Arturo Vidal krijgt geel als hij een snelle vrije trap van Spanje probeert te voorkomen.

Update 21:23 uur: Schietkans Xabi Alonso, die de bal teruggelegd krijgt van Diego Costa. De poging van de middenvelder gaat meters over.

Update 21:19 uur: GOAL CHILI! Vargas brengt de Chilenen op een voorsprong. Foute terugspeelbal Alonso levert een Chileense uitbraak op. Sanchez steekt op Aranguiz, die de bal panklaar legt voor Vargas: 0-1.

Update 21:17 uur: Spanje begint wat beter in de wedstrijd te komen, hoewel het nog niet bepaald swingend is wat de Zuid-Europeanen laten zien.

Update 21:15 uur: Uitstekende kans voor de Spanjaarden: eerst doet Diego Costa een poging, maar dat levert nog weinig gevaar op. Daarna duikt Xabi Alonso op voor doelman Bravo. De middenvelder schiet de bal uiteindelijk tegen de Chileense goalie op.

Update 21:08 uur: Vrije trap gaat richting Ramos, maar de Spaanse verdediger kan de bal uiteindelijk niet richting het Chileense doel koppen.

Update 21:06 uur: Spanje overtuigt nog niet in de eerste minuten.

Update 21:01 uur: Eerste kans voor Chili. Vargas komt niet tot schieten, via de kluts en uiteindelijk Alba gaat de bal naast. Uit de hoekschop erna kan Jara inkoppen. Zijn inzet gaat naast.

Update 21:00 uur: Er is afgetrapt! Houdt Spanje de hoop op titelprolongatie levend? Of slaagt Chili er in zich samen met Nederland te plaatsen voor de achtste finale?

Update 20:54 uur: Spanje en Chili hebben het veld betreden in Maracana. De Zuid-Europeanen vechten voor hun laatste kans.

Update 20:45 uur: Honderden supporters van Chili hebben woensdag stadion Maracanã bestormd in een poging de wedstrijd tegen Spanje te bezoeken. Ze braken door de hekken buiten het stadion en probeerden via het perscentrum op de tribunes te komen.

Update 20:15 uur: Het smadelijke verlies tegen Nederland heeft Gerard Piqué en Xavi een basisplek gekost. De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque kiest op hun plekken voor respectievelijk Javi Martinez en Pedro.

Bij Chili begint Jorge Valdivia, nog trefzeker tegen Australië, op de bank. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft wel basisplaatsen voor sterspelers Alexis Sanchez en Arturo Vidal.

Update 20:05 uur: Over een klein uur gaat Spanje op jacht naar eerherstel tegen Chili. Wanneer de Zuid-Europeanen niet weten te winnen is Oranje zeker van de achtste finale.

Update 14:15 uur: Het heeft er alle schijn van dat Iker Casillas gewoon weer in de basis zal beginnen. De Spaanse doelman kreeg veel kritiek over zich heen na de 5-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal van afgelopen vrijdag en hij bood zelfs zijn excuses aan. Desondanks zijn er geen berichten vanuit het Spaanse kamp gekomen, die duiden op een keeperswissel. 
De WK-geschiedenis tussen Spanje en Chili:

Spanje en Chili troffen elkaar nog op het meest recente WK. De landen speelden ook een groepswedstrijd tegen elkaar. Na twee duels stond Chili op zes punten, Spanje en Zwisterland hadden er zes. De Spanjaarden wonnen met 2-1 dankzij goals van David Villa en Andrés Iniesta. De Chilleens doelpuntenmaker van die dag, Rodrigo Millar, is er dit WK niet bij. Hij viel af voor de definitieve selectie. De enige andere WK-ontmoeting tussen beide vond plaats in 1950. Weer was er een zege voor de Europeanen. Door doelpunten van Estanislau Basora en Telmo Zarraonaindía werd het 2-0.


Pinot wint op de Tourmalet, Kruijswijk zeer sterk

Thibaut Pinot/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Thibaut Pinot heeft de rit met aankomst op de Tourmalet gewonnen. Julian Alaphilippe ligt na deze etappe in pole-position om de Tour de France te winnen.

Na een vanwege protesten uitgestelde start reed er een kopgroep weg met daarbij onder andere Peter Sagan (groen), Tim Wellens en oud-winnaar Vincenzo Nibali. Zij hadden nog veertien medevluchters, maar kregen nooit veel ruimte.

Eerste slachtoffers


Simon Yates wint Pyreneeënrit na knappe sprint

Simon Yates met zijn medevluchters/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 JUL 2019

Simon Yates heeft de twaalfde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de eerste Pyreneeënrit maar de top van de laatste col lag op 30 kilometer voor de finish. De Brit van Mitchelton-Scott was in de sprint te sterk voor zijn twee medevluchters. De Spanjaard Pello Bilbao werd tweede, de Oostenrijker Gregor Mühlberger derde.

De rit begon met tal van pogingen een ontsnapping op gang te zetten. Uiteindelijk slaagde een veertigtal renners erin zich af te scheiden. Onder hen renners die goed bergop kunnen rijden, maar ook sprinters als Dylan Groenewegen en Peter Sagan, de laatste op jacht naar de punten bij de tussensprint.

Vroege aanvallen


De Ligt voor 75 miljoen van Ajax naar Juventus

Zo'n beetje alle Europese topclubs zaten deze zomer achter de verdediger aan, die eind vorig jaar tot 'Golden Boy' (grootste talent) van Europa werd uitgeroepen. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

18 JUL 2019

Ajax en Juventus hebben dan eindelijk de transfer van Matthijs de Ligt afgerond. De 19-jarige verdediger verhuist voor 75 miljoen euro van Amsterdam naar Turijn. De international van Oranje ondertekende bij de Italiaanse kampioen een contract voor vijf jaar.

Gespreid over vijf jaar

Ajax ontvangt de transfersom niet in één keer, maar gespreid over vijf jaar. De Amsterdamse club verkocht deze zomer ook Frenkie de Jong voor 75 miljoen euro. De middenvelder verhuisde naar FC Barcelona. De transfersom van De Jong kan via bonussen nog oplopen tot 86 miljoen.


Novak Djokovic wint voor vijfde keer Wimbledon.

Novak Djokovic wint voor vijfde keer Wimbledon

Novak Djokovic wint voor vijfde keer Wimbledon. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 JUL 2019

Novak Djokovic heeft zijn titel op Wimbledon geprolongeerd. De als eerste geplaatste Serviër was in een spectaculaire finale Roger Federer, die over de hele wedstrijd vijftien punten meer maakte, in vijf sets de baas: 7-6 (5) 1-6 7-6 (4) 4-6 13-12 (4).

Voor het eerst in de historie werd een enkelspelwedstrijd beslist met een tiebreak op 12-12 in de vijfde set. De wedstrijd duurde vier uur en 55 minuten en is daarmee de langste finale op Wimbledon ooit. Die stond op naam van Federer en Rafael Nadal, die in 2008 vier uur en 48 minuten over de eindstrijd deden.


Sterke Impey pakt indrukwekkende ritzege in de Tour

Daryl Impey/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUL 2019

De negende etappe in de Tour de France is gewonnen door Daryl Impey na een sprint met twee. De renner van Mitchelton-Scott is pas de tweede Zuid-Afrikaan ooit die een rit wint in de Ronde van Frankrijk.

Op de Franse feestdag reed er een grote kopgroep weg van veertien met daarbij slechts twee Fransen. Marc Soler wist nadat de vlucht al weg was, in zijn eentje nog de oversteek te maken, waardoor het een groep van vijftien werd.

Lange finale


Verstappen na crash vijfde, thuiszege Hamilton

De vonken vlogen er van af/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUL 2019

Sebastian Vettel heeft de Grote Prijs van Groot-Brittannië goed verpest voor Max Verstappen. De Nederlander lag op koers voor een plek op het podium, toen de Duitser zijn Ferrari hard achterop reed bij de Red Bull van de Nederlander. Verstappen stuiterde met zijn auto de grindbak in, maar kon wonder boven wonder de race op Silverstone vervolgen. Hij moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Lewis Hamilton liet de 140.000 Britse fans juichen. Hij won in zijn Mercedes voor de zesde keer zijn thuisrace. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition was gestart, eindigde als tweede en de Monegask Charles Leclerc finishte als derde in zijn Ferrari.

Ronde 38


Van Vleuten pakt eindwinst Giro Rosa, ritzege Vos

Annemiek van Vleuten/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUL 2019

Terwijl de mannen bezig zijn met de Tour de France, hebben ook de vrouwen hun grootste ronde van het jaar afgewerkt. Annemiek van Vleuten is glansrijk de winnares geworden, terwijl Marianne Vos de slotrit won.

Van Vleuten was zeer dominant in de race. Tijdens de vijfde rit greep ze de macht tijdens de klim naar Lago di Cancano. Op die klim verloren haar concurrenten een kleine drie minuten en dus kon ze het roze aantrekken. Een dag later verstevigde ze haar leiding nog eens door een superieure tijdrit neer te zetten.

Nederlandse dominantie


De Gendt wint etappe na lange ontsnapping

De Gendt wint etappe na lange ontsnapping

De Gendt won de rit van Mâcon naar Saint-Étienne met liefst zeven beklimmingen na een ontsnapping van 200 kilometer. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 JUL 2019

De Belgische wielrenner Thomas De Gendt heeft een waar kunststukje geleverd in de achtste etappe van de Tour de France. De renner van Lotto-Soudal won de rit van Mâcon naar Saint-Étienne met liefst zeven beklimmingen na een ontsnapping van 200 kilometer.

Enkele seconden na De Gendt arriveerde de Fransman Thibaut Pinot als tweede. Zijn landgenoot Julian Alaphilippe eindigde als derde en heroverde de gele trui. Hij had genoeg voorsprong om het leiderstricot af te pakken van de Italiaan Giulio Ciccone.

De Gendt trok al al vanaf de eerste kilometer ten aanval, samen met Niki Terpstra, de Amerikaan Ben King en de Italiaan Alessandro de Marchi. Het kwartet nam al snel 4 minuten voorsprong en wist die marge meer dan 100 kilometer vasthouden.


Halep wint Wimbledon na eenzijdige finale

Halep wint Wimbledon na eenzijdige finale

Na 55 minuten sloeg Williams op matchpoint de bal in het net en gooide Halep haar armen in de lucht van vreugde. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 JUL 2019

Simona Halep heeft voor het eerst Wimbledon gewonnen. De Roemeense nummer 7 van de wereld speelde uitstekend in de finale tegen 23-voudig grandslamwinnares Serena Williams. Halep stond slechts vier games af (6-2 6-2) en veroverde zo na Roland Garros vorig jaar haar tweede grandslamtitel.

De Amerikaanse voormalige nummer 1 van de wereld en huidige nummer 11 kon haar achtste titel veroveren op Wimbledon maar trof een ontketende Halep. In tien voorgaande partijen won ze er slechts eentje maar ze was vastbesloten Williams deze keer wel te verslaan.

In de hele wedstrijd maakte Halep slechts drie onnodige fouten en Williams 25. Na 55 minuten sloeg Williams op matchpoint de bal in het net en gooide Halep haar armen in de lucht van vreugde.


Sifan Hassan loopt wereldrecord op Engelse Mijl

Sifan Hassan loopt wereldrecord op Engelse Mijl

Sifan Hassan loopt wereldrecord op Engelse Mijl. / ANP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Sifan Hassan heeft bij de Diamond League in Monaco het wereldrecord op de Engels mijl verbeterd. De Nederlandse atlete liep het 23 jaar oude record van de Russin Svetlana Masterkova uit de boeken. Ze scherpte de beste mondiale tijd op de 1609 meter aan met enkele tienden tot 4.12,33.

Het record (4.12,56) is al bijna 23 jaar oud. De Russin Svetlana Masterkova liep die tijd op 14 augustus 1996 in Zürich.

Hassan had in aanloop naar de race in het prinsdom een dikke verbetering van haar persoonlijk record aangekondigd. Dat stond op 4.14,71. Ze was zich er toen nog niet van bewust dat ze dan ook het wereldrecord zou aanvallen.


Er zijn fouten gemaakt rond Ajax-Juventus

Er zijn fouten gemaakt rond Ajax-Juventus

Femke Halsema voor de gemeenteraadsbespreking over het politieoptreden dat voorafging aan de Champions League wedstrijd Ajax tegen Juventus. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 JUL 2019

Er zijn meerdere fouten gemaakt rond de Champions League-wedstrijd in april tussen Ajax en Juventus door de gemeente Amsterdam en de politie. Dat concludeert het COT, het instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, in een rapport.

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema heeft vrijdag de gemeenteraad geïnformeerd in een brief.

Aanloop naar de wedstrijd


Groenewegen sprint naar zege in zevende etappe

Dylan Groenewegen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

12 JUL 2019

Dylan Groenewegen heeft dan toch zijn etappezege binnen. Hij sprintte naar de zege in de zevende rit van de Ronde van Frankrijk. De sprinter van Jumbo-Visma versloeg in Chalon-sur-Saône de Australiër Caleb Ewan op de streep. „Op 500 meter van de streep raakte ik even ingesloten en toen ben ik maar gegaan. Ik zag Ewan wel komen en als ik tegen hem sprint is het altijd een close finish", zei Groenewegen die voor de vierde keer een massasprint wint in de Tour de France.

Goede dag

„Ik hoef niet onder stoelen of banken te schuiven dat ik de eerste etappe had willen winnen", zei de sprinter bij de NOS. „Het was niet het begin van de Tour waarop ik had gehoopt. Voor de ploeg was die eerste etappe in Brussel een succes, maar voor mezelf een grote teleurstelling. Dan wil je per se die overwinning. Ik viel die eerste dag en daarna heb ik wat dagen nodig gehad om te herstellen, maar vandaag voelde ik me goed."


Matthijs de Ligt naar Juventus

Matthijs de Ligt. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Matthijs de Ligt verruilt komend seizoen landskampioen Ajax in voor Juventus. De Italiaanse topclub legde rond de 70 miljoen euro neer voor de komst van de Ajacied. In Turijn ligt een contract voor de duur van vijf jaar voor hem klaar.

Veel belangstelling

Hoewel het gerucht al enige tijd in de lucht hing, bleef het gissen naar waar De Ligt uiteindelijk terecht zou komen. Mede door de grote belangstelling van verschillende Europese topclubs. Zo was er een heuse driestrijd gaande tussen FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus.


Teuns wint bergrit, geel Ciccone, klap Kruijswijk

Dylan Teuns/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Dylan Teuns (Bahrain) heeft de zesde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de eerste bergrit met aankomst op La Planche des Belles Filles. Teuns versloeg in een sprint zijn medevluchter Giulio Ciccone. De Italiaan van Trek-Segafredo nam de gele leiderstrui over van de Fransman Julian Alaphilippe.

Teuns vertrok al vroeg in de rit met nog dertien metgezellen, waaronder zijn landgenoot en bergkoning Tim Wellens. Op de slotklim bleef hij met Ciccone over. De twee beleven lang bij elkaar op de heel steile aankomst. Uiteindelijk plooide de Italiaan voor de Belg.

Landa opent


Oppermachtige Sagan klopt Van Aert in vijfde Tourrit

Peter Sagan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 JUL 2019

Peter Sagan heeft de vijfde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Slowaakse wielrenner van Bora was na 175 kilometer oppermachtig in de sprint in een groep van een kleine tachtig man.

Bollen vooraan

De vlucht van de dag werd gevormd door Tim Wellens, Toms Skujins, Mads Würz-Schmidt en Simon Clarke. Vooral bolletjestruidrager Wellens had een duidelijk doel namelijk punten sprokkelen onderweg. Toch moest de Belg op de een na laatste klim van de dag Skujins laten rijden. Op dat moment werden veel sprinters zoals Dylan Groenewegen gelost in het peloton.


Likeability of5

Rapinoe niet naar Witte Huis: ‘U sluit mij uit'

Megan Rapinoe. / AFP

Foto van 'Metro'

10 JUL 2019

De aanvoerder van het Amerikaanse voetbalelftal, Megan Rapinoe, heeft president Trump opnieuw laten weten niet naar het Witte Huis te komen. „U sluit mij uit, u sluit mensen uit die op mij lijken, u sluit mensen van kleur uit. U moet het voor iedereen beter doen.” Zo zei Rapinoe tegenover CNN.

Verantwoordelijkheid

De vedette liet eerder al weten niet naar het Witte Huis te zullen afreizen voor een huldiging indien zij en haar teamgenoten het WK zouden winnen. Rapinoe is een lesbienne en met haar roze haar een opvallende verschijning.


love
user_80c66550f59707ea6c5250a0975abb6edbd2f242_avatar

Italiaan Viviani wint vierde etappe Tour de France

Italiaan Viviani wint vierde etappe Tour de France

Viviani na de winst / ANP

Foto van 'Metro'

9 JUL 2019

De Italiaan Elia Viviani heeft de vierde etappe van de Tour de France gewonnen. De rit ging van Reims naar Nancy en besloeg zo'n 213 kilometer. Nederlander Dylan Groenewegen finishte als vijfde.

Hoofddoel

Viviani, van Deceuninck - Quick-Step, hield de Noor Alexander Kristoff en de Australiër Australiër Caleb Ewan achter zich. Slowaak Peter Sagan eindigde als vierde. Voor de Italiaan is dit de eerste ritzege ooit in de Tour. Wel won hij eerder ritten in de Giro en de Vuelta. „De Tour ontbrak nog, dat was het hoofddoel van mij dit jaar", aldus de Italiaan.


'Start Tour de France in 2025 in Amsterdam'
Likeability of3

'Start Tour de France in 2025 in Amsterdam'

In 2015 vertrokken de wielrenners vanuit Utrecht / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 JUL 2019

Als het aan de Amsterdamse afdeling van GroenLinks ligt, vindt de start van de Tour de France in 2025 plaats in de hoofdstad. Dat initiatiefvoorstel heeft de partij ingediend. De meerderheid van de gemeenteraad lijkt het te ondersteunen.

Perfect

Amsterdam viert dat jaar haar 750-jarige bestaan en wil dan gaststad zijn van een internationaal aansprekend topsportevenement. Het begin van de Tour past perfect in dit streven, zegt GroenLinks-raadslid Dorrit de Jong. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Tour in Nederland zou starten. In 1973 vertrokken de wielrenners vanuit Scheveningen, in 2010 vanuit Rotterdam en in 2015 was Utrecht de plek waar vanuit gestart werd. In Amsterdam werd er ook al eens eerder gestart, namelijk in 1954.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Statenlid SP zegt sorry tegen Derksen: Nooit bedoeld

Johan Derksen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 JUL 2019

Het Utrechtse lid van Provinciale Staten voor de SP Andrea Poppe heeft toch haar excuses aan Johan Derksen aangeboden voor een tweet van maandag. Poppe twitterde „Afschieten die man", als reactie op uitspraken van Derksen over de Oranjevrouwen bij Veronica Inside.

Eerder zei ze tegen RTV Utrecht nog haar uitspraak niet terug te nemen. Dinsdag heeft ze het bericht toch verwijderd. „Ik wil bij deze mijn excuses maken aan Johan Derksen voor de tweet die ik eerder schreef. Ik heb het nooit zo bedoeld. Ik neem mijn woorden terug."