Sport

LIVE WK 2014: Honduras - Zwitserland

Foto van 'Metro'

25 JUN 2014

Vermoedelijke opstelling Honduras
Valladares; Beckeler, Bernardez, Figueroa, J.C. Garcia ('77 Najar); Claros, W. Palacios, O. Garcia, Espinoza ('46 Chavez); Bengtson, Costly ('40 J. Palacios)

Vermoedelijke opstelling Zwitserland
Benaglio; Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodriguez; Behrami, Inler, Shaqiri ('87 Dzemaili), Xhaka ('77 Lang), Mehmedi; Drmic ('73 Seferovic)

Scoreverloop
0-1 ('6) Shaqiri
0-2 ('31) Shaqiri
0-3 ('71) Shaqiri

Gele kaartenHonduras: Palacios

EINDSTAND GROEP E1. Frankrijk - 7
2. Zwitserland - 6
3. Ecuador - 4
4. Honduras - 0

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 23:51 uur: Het is afgelopen! Zwitserland gaat dankzij de zege op Honduras met Frankrijk verder naar de achtste finale. De Zwitsers zullen het daarin gaan opnemen tegen Argentinië.

Update 23:48 uur: Afstandsschot is geen probleem voor Benaglio. De extra tijd bedraagt drie minuten.

Update 23:44 uur: Bengtson kan net niet bij een voorzet van Palacios. Hattrick-held Xherdan Shaqiri krijgt een publiekswissel. Voor hem komt Blerim Dzemaili.

Update 23:43 uur: Rodriguez lijkt nog op weg naar 0-4, maar op het moment van spelen staat hij buitenspel.

Update 23:41 uur: Schot van ver van Inler koost Valladares nog wat moeite, maar levert geen vierde Zwitserse treffer op.

Update 23:39 uur: Goede kans voor Mehmedi om voor 0-4 te zorgen, maar dit keer weet Valladares een tegentreffer te voorkomen.

Update 23:38 uur: Enorme kans voor Bengtson om de eretreffer te maken voor Honduras, maar Benaglio redt knap.

Update 23:35 uur: Schietkans Honduras uit de tweede lijn, maar Benaglio kan de inzet van invaller Najar keren met twee vuisten.

Update 23:34 uur: Wissel bij beide landen. Bij Zwitserland gaat Granit Xhaka eraf en komt Michael Lang erin. Bij Honduras maakt Boniek Garcia plaats voor Andy Najar.

Update 23:30 uur: Door de derde goal van Zwitserland moet Ecuador nu nog twee goals maken tegen Frankrijk.

Wissel bij Zwitserland: Josip Drmic, belangrijk met zijn assists op Shaqiri, wordt vervangen door Haris Seferovic.

Update 23:29 uur: GOAL ZWITSERLAND! Shaqiri tekent voor een hattrick. Zwitserland lijkt er meer en meer doorheen te zitten, maar wanneer Drmic er vandoor is kan hij de bal laten vallen voor de meegelopen Shaqiri. Die schuift de 0-3 binnen.

Update 23:26 uur: Schot Shaqiri van een meter of zeventien wordt geblokt.

Update 23:25 uur: Opnieuw flink wat tumult voor het Zwitserse doel. Voorzet van Garcia kan worden voorgekopt, maar bereikt uiteindelijk niet een van de Hondurese spelers voor de goal. Anders was een simpele intikker het gevolg geweest en had de spanning nog terug kunnen keren in de wedstrijd.

Update 23:24 uur: Jerry Palacios heeft geel gekregen.

Update 23:19 uur: De arbiter wuift een vermeende strafschop weg, al leek het er erg op. Jerry Palacios ontvangt de bal in de Zwitserse zestien-meter en wordt in de rug gelopen door Djourou. De scheids vindt het niet genoeg voor een penalty.

Update 23:17 uur: Leep balletje van Mehmedi op Shaqiri. Die duikt zo vlak voor Valladares op, maar de goalie is alert en verkleint zijn doel goed.

Update 23:15 uur: Goede pass op Drmic geeft de aanvaller de kans nog maar eens op doel te schieten. De poging van de aanvaller levert geen treffer op.

Update 23:13 uur: Mehmedi duikt opeens alleen op voor Valladares, maar hij staat buitenspel en mag dus niet door.

Update 23:09 uur: Enorme kans voor Honduras! Bengtson passeer Benaglio en lijkt de bal in het lege doel te schuiven, maar Rodriguez redt knap op de doellijn.

Update 23:08 uur: Garcia trekt voor op Palacios, die neergaat en een strafschop wil voor Honduras. Hij krijgt die terecht niet.

Update 23:07 uur: Uitstekende kans voor Honduras. Bengtson kan een voorzet bijna binnenwerken. Doordat hij de bal mist rolt de bal bijna alsnog in het doel bij de tweede paal, maar de bal rolt voor de Zwitsers precies langs de goede kant van de paal.

Update 23:05 uur: Inler krijgt een mogelijkheid van een meter of zeventien uit te halen. De aanvoerder raakt de bal niet lekker en ziet zijn inzet naast gaan.

Update 23:03 uur: We voetballen weer! Over drie kwartier weet Zwitserland of het bij de laatste 16 van het WK zit.

Update 23:02 uur: Zwitserland begint ongewijzigd aan de tweede helft. Bij Honduras komt Marvin Chavez erin voor Roger Espinoza.

Update 22:47 uur: Het is rust en het ziet er goed uit voor Zwitserland. De Europeanen staan halverwege met 0-2 voor tegen Honduras. Bij Ecuador tegen Frankrijk is het nog 0-0 en dus staan de Zwitsers voorlopig in de achtste finale.

Update 22:46 uur: Shaqiri geeft een mooie steekpass op Drmic. De aanvaller probeert de bal vervolgens over Valladares te wippen, maar slaagt daar niet in.

Update 22:45 uur: Weer levert Honduras de bal zomaar in op het middenveld. Het is aan de matige controle van Xhaka te danken dat Zwitserland niet opnieuw een grote kans krijgt.

Update 22:42 uur: Aardige kans voor Drmic, maar hij moet vanuit een moeilijke hoek uithalen. Daardoor kan Valladares redding brengen op de inzet van de Zwitserse aanvaller.

Update 22:42 uur: Benaglio ligt geblesseerd aan het hoofd op de grond na een luchtduel met Bengtson. Het biedt de spelers de mogelijkheid even wat te drinken.

Update 22:38 uur: Noodgedwongen wissel bij Honduras: Carlo Costly gaat naar de kant met een blessure en wordt vervangen door Jerry Palacios.

Update 22:36 uur: Aardige poging van Xhaka, die de bal in het strafschopgebied van Honduras voor zijn voeten krijgt en de bal in het Hondurese doel probeert te volleren. Zijn gedurfde poging gaat naast.

Update 22:35 uur: Schot van Bengtson, die Benaglio probeert te verrassen. De inzet van de Hondurees gaat ver naast.

Update 22:30 uur: GOAL ZWITSERLAND! Drmic kan Shaqiri alleen op de Hondurese goalie afsturen. De middenvelder maakt beheerst zijn tweede goal.

Update 22:25 uur: Dramatische inspeelpass van Benaglio loopt voor Zwitserland net goed af. De Europeanen beginnen de grip op de wedstrijd wat te verliezen.

Update 22:21 uur: Corner Honduras levert gevaar op: Beckeles kan uit de draai uithalen, maar mist doel. Even daarvoor leek er sprake van hands van Xhaka, maar dat wordt niet zo beoordeeld.

Update 22:20 uur: Opnieuw een schietkans voor Shaqiri, op aangeven van Drmic. Dit keer is het schot van de middenvelder een stuk minder goed. De inzet van Shaqiri gaat naast.

Update 22:15 uur: Shaqiri is er bijna vandoor, maar wordt de voet dwarsgezet door Figueroa. Een 'professionele overtreding', want anders lag er ruimte voor de Zwitsers.

Update 22:13 uur: Honduras probeert nu het initiatief te nemen, maar komt nog niet echt door de Zwitserse defensie heen.

Update 22:08 uur: J.C. Garcia probeert het met een schot van ver, maar zijn inzet gaat ver naast.

Update 22:05 uur: GOAL ZWITSERLAND! Schitterende goal van Shaqiri! Hij komt vanaf rechts naar binnen en krult de bal met links schitterend in de kruising.

Update 22:03 uur: Afstandsschotje Palacios gaat meters naast.

Update 22:02 uur: De eerste twee minuten is bijna al het balbezit voor Honduras. Wanneer Palacios balverlies lijdt op het middenveld levert het echter een grote kans op voor Zwitserland. Drmic neemt goed mee en gunt de kans aan Xhaka. Een Hondurees gooit zich ervoor en voorkomt een vroege openingstreffer.

Update 22:00 uur: De bal rolt in Manaus!

Update 21:57 uur: De volksliederen hebben geklonken. Over drie minuten kan de aftrap onder toeziend oog van FIFA-voorzitter Blatter plaatsvinden.

Update 21:53 uur: De spelers betreden het veld in Manaus.

Update 21:36 uur: Over iets meer dan twintig minuten beginnen de laatste twee groepsfaseduels in groep E. Weet Zwitserland zich te kwalificeren voor de volgende ronde of weet Honduras dat te voorkomen?

Update 21:31 uur: Bij Zwitserland begint Philippe Senderos op de reservebank. Bondscoach Ottmar Hitzfeld geeft de voorkeur aan zesvoudig international Fabian Schär. Schär verving vorige week tegen Frankrijk de geblesseerd uitgevallen Steve von Bergen. Ook Senderos viel toen in, maar de routinier maakte geen goede indruk.

Hitzfeld geeft in de voorhoede de voorkeur aan Josip Drmic. Haris Seferovic, tegen de Fransen nog basisspeler, valt nu buiten het team.

Zwitserland plaatst zich woensdag bij een overwinning op Honduras voor de achtste finale van het WK. Daarmee zou het land afrekenen met een klein WK-trauma. Vier jaar geleden stonden beide landen ook al tegenover elkaar in de laatste groepswedstrijd. De 0-0 van toen betekende dat beide landen destijds werden uitgeschakeld.

Zo'n uitslag is woensdagavond mogelijk wel voldoende voor de Zwitsers om door te gaan. De ploeg van bondscoach Ottmar Hitzfeld staat derde in groep E, maar weet dat concurrent Ecuador nog tegen het sterke Frankrijk moet. Als Ecuador verliest, is een punt voor Zwitserland genoeg. Honduras heeft alleen op papier nog kans op kwalificatie. Daarvoor moeten de Hondurezen in ieder geval winnen.

Hitzfeld wilde niets weten van vergelijkingen met de wedstrijd van 4 jaar geleden. ''We gaan nu namelijk wel winnen. Zo simpel is het. Ons team heeft nu veel meer potentie.'' De ervaren coach moet het wel stellen zonder Steve von Bergen. De centrale verdediger brak een jukbeen tegen Frankrijk.


Ajax en AZ in duels vol vraagtekens

Ajax en AZ in duels vol vraagtekens

Ajax voorafgaand aan het duel met Valencia, toen uitschakeling nog niet in de hoofden zat. | Foto: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Ajax en AZ ‘bekeren’ donderdagavond in de Europa League in op voorhand onvoorspelbare duels.

Voetbalanalisten Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marco van Basten bespreken donderdagavond in een zes (!) uur durende uitzending op FOX Sports duels uit de eerste knock out-ronde in de Europa League. Bij de laatste 32 clubs acteren Ajax als uitgeschakelde Champions League-deelnemer en poulefase-overlever AZ. Het Spaanse Getafe en het Oostenrijkse LASK Linz zijn de tegenstanders. ‘Kon slechter’, was bij de loting bij veel fans de eerste gedachte die opkwam. Kenneth Perez en Kees Kwakman blikken in Metro alvast vooruit op twee wedstrijden die in gesprekjes bij de koffieautomaat steeds moeilijker lijken te worden.

Getafe – Ajax


‘Het Nederlands elftal’ in de Champions League

‘Het Nederlands elftal’ in de Champions League

Champions League-winnaars Van Dijk en Wijnaldum. | Foto's: EPA, Getty Images en ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Ajax zien we na de dramatische uitschakeling niet meer terug in de Champions League, maar het miljoenenbal gaat dinsdagavond zonder de Amsterdammers gewoon verder.

Er blijven echter genoeg Nederlandse toppers op het hoogste Europese niveau actief. Hier zie je de elf spelers die kans maken op de meeste speelminuten en drie profs op de bank.

Jasper Cillessen, Valencia


Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen

Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen

Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen / Marianne Faber

Foto van 'Amarins de Boer'

17 FEB 2020

Duursporter Stefan van der Pal gaat van 2 tot 5 juli de Elfstedentocht zwemmen. En nee, hij is geen na-aper van Maarten van der Weijden. Hij zwom de tocht al eens eerder in estafettevorm.

Nadat Stefan van der Pal (39) uit Leeuwarden twee keer heeft meegevaren in de begeleidingsboot van Maarten van der Weijden, is dit jaar zijn beurt. Vrijdag maakte Van der Pal, duursporter en triatleet, bekend dat hij op 2 juli begint aan een zwemtocht van 200 kilometer. En hij is er nú al klaar voor, zegt hij na afloop van de persconferentie in Leeuwarden.

De tocht langs de elf Friese steden zwemmen is hem niet vreemd. Sterker nog: hij is de bedenker van de Elfstedenzwemtocht. In 2011 zwom Van der Pal de tocht namelijk ook al, in estafettevorm met vier andere triatleten. „Het plan ooit individueel de provincie rond te zwemmen, liet mij sindsdien niet meer los.”


Gelukkig was Jutta in Utah

Gelukkig was Jutta in Utah

Foto's: ANP /Soenar Chamid

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

We zijn het niet gewend, maar het was tot en met dag drie medailles schrapen tijdens de WK afstanden. Gelukkig schaatste Jutta in Utah.

Verbazing op het gezicht, tranen die in haar ooghoeken twijfelden of ze naar buiten zouden rollen of niet. Een hartslag van 200 ('ofzo', zei ze later) en een gevoel dat ze moest overgeven. Zo beleefde groeibriljant Jutta Leerdam (21) de laatste vier races op de 1000 meter WK afstanden.

Nederlands record


Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

In het midden voetballer Hakim Ziyech in het welbekende Ajax-tenue

Foto van 'Julia Osendarp'

13 FEB 2020

Voetballer Hakim Ziyech verlaat zijn Amsterdamse team voor Chelsea. Ajax bereikte donderdag een akkoord met de Engelse club over de transfer van de middenvelder. 

Voor 40 miljoen euro maakt de 26-jarige speler een overstap voor volgens seizoen naar Engeland. En dat bedrag zou door variabelen nog kunnen oplopen tot maximaal 44 miljoen euro. Tot augustus had Ziyech een vertrekclausule van 30 miljoen euro in zijn contract staan, maar verlengde de overeenkomst met een jaar.

Stilte na de bekerwedstrijd


AZ gaat nat tegen stuntend NAC Breda dat met 1-3 wint in Alkmaar

Foto van 'Jelmer Visser'

12 FEB 2020

Dat bekervoetbal vaak geroemd wordt om zijn verrassende wendingen, bleek woensdagavond maar weer eens toen NAC Breda tegen AZ moest aantreden in de kwartfinale van de KNVB-beker in Alkmaar. 

De ploeg uit Breda verraste vriend en vijand door de pittige uitwedstrijd met 1-3 te winnen. En hierdoor bekeren zij door ten koste van de nummer twee in de Eredivisie.


Zo zien we Max in Zandvoort

Zo zien we Max in Zandvoort

De eerste meters van Verstappen, woensdag in zijn nieuwe bolide. | Foto's: Getty Images / Mark Thompson

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2020

Wat er veranderd is aan de nieuwe auto van Max Verstappen? Eigenlijk alleen z’n helm.

Het is altijd zo’n momentje in februari: hoe ziet de auto van Max Verstappen – en dus die van het Red Bull-team – er komend Formule 1-seizoen uit? Woensdagmiddag was dat moment daar, op het Silverstone-circuit in Engeland. En waarmee reed ‘onze Max’ naar buiten? Met een Red Bull die er praktisch hetzelfde uit ziet als die van de afgelopen jaren.

Dat geldt voor het oog van het grote publiek uiteraard. Ongetwijfeld is er van alles anders en specialistische websites doken er woensdag gretig op. Motorsport.com meldde op basis van een foto bijvoorbeeld: „ Red Bull lijkt ook afscheid te hebben genomen van de multilink-wishbone voorwielophanging en gekozen voor een conventionele variant.”


‘Elfstedentocht straks alleen nog in geschiedenisboeken’
Likeability of5

‘Elfstedentocht straks alleen nog in geschiedenisboeken’

Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent kust, 23 jaar geleden, zijn vrouw Sannah. | Foto: ANP / Paul Vreeker

Foto van 'Erik Jonk'

8 FEB 2020

Een slechte voorspelling voor de schaatsliefhebbers die al jaren smachten naar de Tocht der Tochten. „Naar verwachting zal de Elfstedentocht op een gegeven moment alleen nog in de geschiedenisboeken te zien zijn.”

Dat stelde de organisatie Weeronline zaterdag. „De winter van de toekomst ziet er niet gunstig uit voor de Elfstedentocht. Het aantal ijsdagen met de hele dag vorst neemt geleidelijk af en het zal ook minder hard vriezen.” En daar krijg je dus geen Tocht der Tochten in Friesland meer mee…

8435 dagen geleden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Scheidsrechters van oordeel dat Ajax in Londen bestolen is

Scheidsrechters van oordeel dat Ajax in Londen bestolen is

oel Veltman van Ajax krijgt rood van scheidsrechter Gianluca Rocchi. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 FEB 2020

Eindelijk is bevestigd wat iedere voetbalfan eigenlijk wel wist: Ajax is bestolen in de Champions League.

Het zal niets veranderen, maar wellicht de pijn iets verzachten. Tijdens de ’scheidsrechter winterbijeenkomst’ van de Europese voetbalbond UEFA op Mallorca was het overgrote deel van de aanwezige toparbiters, inclusief scheidsrechterbaas Roberto Rosetti, het erover eens dat arbitrale blunders Ajax de zege bij Chelsea (4-4) én overwintering in het miljoenenbal kostten. Dat schrijft De Telegraaf.

Terugdraaien


Ajax en PSV balen allebei

Ajax en PSV balen allebei

Quincy Promes werd matchwinner met zijn 1-0. | Foto's: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

2 FEB 2020

Ajax stuurde PSV zondag (alwéér) met een nederlaag naar huis, maar ook in Amsterdam zijn ze niet blij.

Ajax – PSV wordt steeds meer een ‘topper van weleer’. De Amsterdammers waren zondag op alle fronten sterker en won toch maar met 1-0. Quincy Promes werd voor rust de matchwinner. Toch verloor Ajax met een druk programma op komst ook: drie basisspelers welteverstaan (zie onderaan).

Eindhovense rampweek


Van der Poel oppermachtig in de blubber

Van der Poel oppermachtig in de blubber

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 FEB 2020

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. In het Zitserse Dübendorf maakte de 25-jarige titelverdediger op een modderig parcours zijn favorietenrol waar. 

Al in de eerste ronde kwam hij alleen op kop. De concurrentie kon alleen strijden voor zilver. Dat ging naar de Brit Thomas Pidcock. De Belg Toon Aerts werd derde.

Wereldkampioen


Veldrijdster Alvarado pakt voor het eerst wereldtitel

Veldrijdster Alvarado pakt voor het eerst wereldtitel

De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 FEB 2020

De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. De 21-jarige versloeg in het Zwitserse Dübendorf in een spannende wedstrijd haar twee landgenotes Annemarie Worst en Lucinda Brand.

Het zilver was voor Worst. Voor Brand was er net als in 2018 brons.

Onbeschrijfelijk gevoel


Bertens verliest vierde ronde Australian Open

Bertens feliciteert haar tegenstander / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

27 JAN 2020

Het is Kiki Bertens niet gelukt door te dringen tot de kwartfinales van de Australian Open. De als negende geplaatste Bertens moest in Melbourne in de vierde ronde haar meerdere erkennen in de Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza.

In 68 minuten werd het 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 32. In de Rod Laver Arena had Bertens geen antwoord op het agressieve spel van de voormalig nummer 1 van de wereld en winnares van twee grand slams: Roland Garros in 2016 en Wimbledon in 2017. Bertens brak Muguruza nog wel in de openingsgame, maar kwam geen moment echt lekker in de wedstrijd.

Voor het eerst grandslamtoernooi


Ajacied in Spakenburg gaat keihard genieten

Ajacied in Spakenburg gaat keihard genieten

Nathaniel Will in het witblauw van Spakenburg. / Foto's: Sv Spakenburg

Foto van 'Erik Jonk'

22 JAN 2020

Ajax voetbalt woensdagavond tegen amateurs. Daar komen 55.000 mensen naar kijken. Nathaniel Will over de wedstrijd van z’n leven.

Nuchtere Nathaniel Will maak je niet zo snel gek, maar met heel veel zin uitkijken naar de wedstrijd van woensdagavond doet ie wel. De verdediger speelt met zijn topamateurclub Spakenburg in de achtste finales van de KNVB Beker tegen Ajax. 2200 Spakenburgers zullen in een lange rij bussen richting Amsterdam afreizen (hoeveel dorpsgenoten via een omweg een ticket kochten is niet bekend). Echter, de Johan Cruijff ArenA blijft niet half leeg, zoals je bij zo’n ‘potje’ zou verwachten. Duizenden zagen – met aantrekkelijke toegangsprijzen - kans om Ajax eindelijk eens aan het werk te zien. Het stadion is vanavond met 55.000 toeschouwers uitverkocht. De thuisblijvers kunnen inschakelen op een live-uitzending door Fox Sports.

Fins avontuur


Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn
Likeability of3

Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn

Jan Lammers, trots op ‘zijn’ circuit. / Foto’s: Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 JAN 2020

De tweede media-update over de Grand Prix in Zandvoort is achter de rug. Wat staat er allemaal te gebeuren?

Het is ‘vies nat’, winderig en modderig op het autocircuit in Zandvoort. Voor mensen die op deze vrijdag een slipcursus volgen, is er in elk geval water genoeg. Wat ook opvalt zijn bergen zand, shovels, graafmachines, zand, vrachtwagens en nog meer zand. Het is duidelijk: hier wordt gewerkt voor de Grand Prix die na 35 jaar in Nederland terugkeert. Mét Max Verstappen uiteraard. Duidelijk is ook dat er voor het raceweekend van 1, 2 en 3 mei en voor die ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ geen half werk wordt afgeleverd.

Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn

Overal op circuit Zandvoort wordt hard gewerkt.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

McGregor slaat Cerrone in 40 seconden tegen de grond

Videostill van McGregor na de overwinning op Cerrone. / YouTube UFC

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

De Ierse kooivechter Conor McGregor heeft zijn rentree, na een korte afwezigheid, ingeluid met een explosieve overwinning. In de T-Mobile Arena in Las Vegas sloeg hij de Amerikaan Donald 'Cowboy' Cerrone tegen de vlakte voor hij zo'n beetje met zijn ogen kon kipperen. 

De wedstrijd duurde namelijk wél (schrik niet): 40 seconden. In het begin deelde McGregor een aantal tikken uit met zijn schouder tegen het hoofd van de Amerikaan. Daarna raakte hij hem nog met een hoge trap. Een klap met McGregors linkervuist bracht Cowboy naar de grond. Vanaf dat moment kon de Ier erop los slaan, waarop de scheidsrechter Cerrone uit zijn lijden verloste.


Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Dag van de Elfstedentocht voor als-ie nooit meer komt

De doortocht in Harlingen tijdens de laatste Elfstedentocht. In tweede positie latere winnaar Henk Angenent. / Foto's: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 JAN 2020

Als we de tocht niet op het ijs kunnen beleven, dan doen we een Dag van de Elfstedentocht. Zo dacht historicus Jurryt van de Vooren.

Het is woensdag 8411 dagen geleden dat in 1997 de laatste Elfstedentocht werd gereden. De Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden is exact 111 jaar oud. Tijdens de 110e verjaardag presenteerde sporthistoricus Jurryt van de Vooren zijn boek 8070 Dagen, want kort daarna – op 8 februari – was het de langste tijd waarin heel Nederland op de Tocht der Tochten in Friesland had moeten wachten. Omdat dat wachten nog wel even kan voortduren, dacht Van de Vooren toen: ‘Geen Elfstedentocht op het ijs, dan maar in woord en beeld’.

Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

EK schaatsen: wedstrijdje Nederland - Rusland

Jutta Leerdam, winnares 1000 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 JAN 2020

Het Europees kampioenschap schaatsen is tegenwoordig een wedstrijdje Nederland - Rusland. Nederland won.

Het tweede EK Afstanden is door de Nederlandse schaatsers het afgelopen weekend voor de eerste keer serieus genomen. Naar de primeur in 2018 in het Russische Kolomna werd, met het oog op de veel belangrijker geachte Olympische Spelen, een veredelde B-ploeg gestuurd. Maar de afgelopen dagen, in een kolkend Thialf in Heerenveen, stonden de snelste schaatsers van de NK Afstanden aan de start. Dus met Wüst, met Kramer en met al die andere toppers.

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

Ireen Wüst, winnares 1500 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP


Van Gerwen verliest wereldtitel: 'Ik heb mezelf tekort gedaan'

Van Gerwen verliest wereldtitel: 'Ik heb mezelf tekort gedaan'

Micheal van Gerwen is tijdens de finale van het WK op de tweede plaats geëindigd. /Gettyimages

Foto van 'Metro en ANP'

2 JAN 2020

Darter Michael van Gerwen baalde na de verloren WK-finale tegen Peter Wright (3-7) in Londen vooral van zichzelf. „Ik heb mezelf tekort gedaan”, liet de onttroonde titelhouder bij RTL 7 een tikje aangeslagen weten.

„Ik gooide mijn dubbels niet. Daardoor kon ik hem niet onder druk zetten. Na 0-2 kwam ik nog wel op 2-2 en daarna had ik moeten doorzetten. Toen miste ik echter zes pijlen op een break, ja, en dan weet je dat je het tegen Wright in deze vorm moeilijk krijgt. Hij gooide wel de juiste dubbels op de juiste momenten. Maar deze nederlaag heb ik voornamelijk aan mezelf te wijten.”

'Voelde me prima'