Sport

LIVE WK 2014: Brazilië - Mexico

Foto van 'Metro redactie'

17 JUN 2014

Opstelling Brazilië
César; Alves, Luiz, Marcelo, Silva; Gustavo, Oscar ('84 Willian), Paulinho; Ramires ('46 Bernard), Fred ('68 Jo), Neymar

Opstelling Mexico
Ochoa; Rodríguez, Márquez, Layún, Aguilar, Moreno; Guardado, Herrera ('76 Fabian), Vázquez; Dos Santos ('84 JImenez), Peralta  ('74 Hernandez)

Scoreverloop
-

Gele kaarten
Brazilië: Ramires, Silva
Mexico: Aguilar, Vazquez

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 22:50 uur: Het zit erop! In een allerminst saaie 0-0 delen Brazilië en Mexico de punten.

Update 22:47 uur: Jimenez neemt de bal op de pantoffel en zet Julio Cesar aan het werk. De goalie redt met moeite.

Update 22:46 uur: Aardige poging Guardado. Vanaf rechts kruipt hij naar binnen en probeert hij de bal in de verre hoek te krullen. De bal komt op het dak van het doel terecht. Drie minuten extra tijd gaan in.

Update 22:45 uur: Marcelo probeert een strafschop te versieren, maar vindt geen gehoor bij de arbiter. Hij wordt even bij de schouder gegrepen in de zestien, maar nadat de Mexicaan loslaat gaat de verdediger pas liggen.

Update 22:42 uur: Ochoa ontpopt zich zo onderhand tot man van de wedstrijd. Na een indraaiende vrije trap van Neymar lijkt Thiago Silva de 1-0 binnen te koppen, maar de goalie redt andermaal knap.

Update 22:40 uur: Laatste wissel bij Mexico. Giovani dos Santos gaat eraf en Raul Jimenez komt erin. Ook de Brazilianen wisselen voor het laatst. Voor Oscar zit het duel erop, Willian komt erin.

Update 22:36 uur: Aardige aanval Mexico, waar Javier Hernandez uiteindelijk knap wegdraait bij Thiago Silva. De Braziliaan trekt aan de noodrem en krijgt geel.

Update 22:35 uur: Eerste momentje voor invaller Hernandez. Koppend weet de aanvaller Cesar echter niet echt te testen.

Update 22:33 uur: Hector Herrera wordt vervangen door Marco Fabian. Het is de tweede wissel van Mexico.

Update 22:32 uur: Bernard vindt Jo, die in een keer uithaalt. Zijn inzet gaat naast.

Update 22:29 uur: Terwijl Brazilië de Mexicanen weer wat meer onder druk heeft, gaat Oribe Peralta er af bij Mexico. Zijn vervanger is Javier Hernandez.

Update 22:27 uur: Op aangeven van Oscar lijkt David Luiz een poging te kunnen gaan wagen, maar de verdediger vergeet de bal goed te raken.

Update 22:25 uur: Neymar lijkt Brazilië op 1-0 te zetten, maar Ochoa staat opnieuw in de weg met een knappe save. In tweede instantie komt Neymar niet nog een keer tot schieten. Uiteindelijk houden de Brazilianen er niet meer aan over dan een hoekschop.

Update 22:24 uur: De onzichtbare Fred wordt naar de kant gehaald. Jo is zijn vervanger.

Update 22:19 uur: Neymar plaatst de vrije trap die hij zelf verdiende net naast het Mexicaanse doel. Ochoa zweeft richting de hoek, maar hoeft niet in actie te komen.

Update 22:18 uur: Jose Vazquez krijgt geel voor een overtreding op Neymar.

Update 22:17 uur: Weer een poging uit de tweede lijn van Mexico, Guardado schuift de bal naast.

Update 22:15 uur: Paul Aguilar krijgt een gele kaart voor het van achter aantikken van Bernard.

Update 22:14 uur: Uitstekende actie Herrera, die van een meter of achttien uithaalt met links. Zijn inzet gaat net over, maar Mexico is nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer.

Update 22:13 uur: Giovani dos Santos komt goed naar binnen en haalt uit. Het schot wordt aangeraakt door Silva, waarna de bal in de handen van Cesar verdwijnt.

Update 22:11 uur: Vazquez is opnieuw dreigend met een schot van afstand. De inzet van de middenvelder gaat dit keer net over. Mexico kent een prima fase.

Update 22:05 uur: Bijna een goede kans voor Neymar. Bernard is weg op links en kan voortrekken, maar Maza Rodriguez voorkomt dat Neymar zijn derde van het toernooi binnen kan knikken.

Update 22:02 uur: We voetballen weer. Ramires is in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Bernard.

Update 21:46 uur: Brazilië en Mexico gaan rusten met een 0-0 stand. Hoewel de doelpunten uitblijven is het een alleraardigste wedstrijd om naar te kijken.

Update 21:44 uur: Op slag van rust de eerste gele kaart. Ramires gaat te fel door op Aguilar en gaat op de bon.

Update 21:43 uur: Brazilië dicht bij 1-0 via David Luiz, die de bal voor het intikken heeft na een 'borstbal' van Silva. Mexico-goalie Ochoa let echter goed op en voorkomt een treffer.

Update 21:41 uur: Vazquez is dicht bij de openingstreffer. Vanuit de tweede lijn schiet hij de bal net naast.

Update 21:38 uur: Afstandspoging Marcelo gaat een paar meter naast.

Update 21:35 uur: Uit een Braziliaanse hoekschop kan Fred het Mexicaanse doel onder vuur nemen. De kopbal gaat echter net op Ochoa af.

Update 21:29 uur: Een afstandspoging van Oscar wordt even van richting veranderd, maar levert evenwel geen probleem op voor Ochoa.

Update 21:26 uur: Aan de andere kant nu weer een afstandspoging van Layun, maar die bal gaat over. Het spel golft in hoog tempo op en neer en is zodoende zeer aangenaam om naar te kijken.

Update 21:25 uur: Neymar is dicht bij zijn derde treffer van het toernooi. De kopstoot van de Barcelona-aanvaller wordt op miraculeuze wijze uit de goal gehaald door Ochoa.

Update 21:23 uur: Geweldige knal van Herrera brengt Mexico bijna op 0-1. Julio Cesar zit er met zijn hand tegenaan. De bal gaat over, maar Mexico krijgt geen hoekschop.

Update 21:18 uur: Luiz Gustavo produceert een afzwaaier. Het gastland wordt langzaam maar zeker wel sterker.

Update 21:13 uur: Stevige tackle van Dani Alves op Guardado. De Braziliaan heeft geluk dat geel uitblijft.

Update 21:10 uur: Enorme kans Fred, al had de bal niet geteld omdat de spits buitenspel stond. De actie ervoor van Oscar was in ieder geval alleraardigst.

Update 21:04 uur: Mexico begint aardig aan het duel. Silva moet al snel een corner weggeven, die overigens niets oplevert voor de Mexicanen.

Update 21:00 uur: Het duel tussen Brazilië en Mexico is van start gegaan! Wie zet een reuzenstap richting de achtste finale?

Update 20:58 uur: Het volkslied der Brazilianen wordt weer vol passie en hartstocht gezongen. Bij Neymar is aan het einde zelfs emotie te bespeuren. Hij wrijft met de handen in de ogen om zijn tranen tegen te houden.

Update 20:55 uur: De Mexicanen zijn in groten getale aanwezig in het stadion en zingen het volkslied hartstochtelijk mee. Toch zullen de Brazilianen er zo nog een schepje bovenop doen.

Update 20:53 uur: De spelers staan op het veld. Het is tijd voor de volksliederen van Mexico en Brazilië en daarna kan het derde duel in groep A van start gaan.

Update 20:38 uur: In Zuid-Amerika gaat iedereen weer uit van een overwinning voor la Seleção. Wat kan Mexico? Nog twintig minuten. De Brazilianen en de Mexicanen zijn inmiddels bezig aan hun warming-up.

Update 20:32 uur: Over een klein half uur mogen de Brazilianen weer los voor het eigen publiek. Kan Mexico het de Goddelijke Kanaries, net als Kroatië in de openingswedstrijd, moeilijk maken?

Update 20:18 uur: Brazilië en Mexico maken zich op voor hun tweede groepsduel op dit wereldkampioenschap voetbal. Beide landen wonnen hun openingsduel. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich zo goed als zeker voor de achtste finale en maakt bovendien een prima kans om groepswinnaar te worden.

Update 14:05 uur: Beide landen wonnen hun eerste wedstrijd op dit WK. Brazilië deed dit met 3-1 tegen Kroatië, mede dankzij een discutabele strafschop, terwijl Mexico met 1-0 won van Kameroen.

De WK-geschiedenis tussen Brazilië en Mexico
Brazilië en Mexico hebben beide heel vaak meegedaan aan het WK - de Brazilianen misten er zelfs geen een - en in totaal troffen ze elkaar drie keer. Zowel in de groepsfase van het WK van 1950, 1954 en 1962 zaten de landen bij elkaar ingedeeld. In 1950 was het zelfs de openingswedstrijd van het toernooi, die Brazilië met 4-0 wist te winnen. Vier jaar later werd het liefst 5-0, maar in 1962 boekte de Brazilianen een veel moeizamere zege: 2-0. Toch is Mexico na 270 minuten WK-voetbal nog altijd op zoek naar zijn eerste treffer tegen de Brazilianen.


AZ blaast Ajax weg in eredivisie

AZ blaast Ajax weg in Eredivisie

Guus Til weet hem voor AZ in het doel te krijgen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 MRT 2019

Een slechte voorbode voor de aankomende wedstrijd tegen Juventus. Ajax is zondag door AZ van het veld geblazen. De Alkmaarders waren veel te sterk voor de Amsterdammers.

Nederlaag

De achterstand op koploper PSV is door de 1-0 van zondag naar vijf punten gegroeid. Ook betekent de nederlaag dat Ajax over twee weken voor eigen publiek tegen PSV niet om de koppositie zal strijden. Het is al de vierde nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie.


Verstappen direct derde in Melbourne, zege Bottas

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 MRT 2019

Max Verstappen is het nieuwe seizoen in de Formule 1 begonnen met een plek op het podium. De Nederlander - beginnend op plek vier - reed in de Grote Prijs van Australië naar de derde plaats. Niet eerder presteerde de 21-jarige coureur van Red Bull zo goed in de openingsrace op het circuit Albert Park.

Bottas superieur

Verstappen moest alleen het Mercedes-duo Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton voor zich dulden. De Fin Bottas was verreweg de snelste in Melbourne. Hij reed het veld op grote afstand en boekte zijn vierde GP-overwinning in zijn carrière.


Verstappen P4 in kwalificatie GP Australië

Verstappen op P4 in kwalificatie GP Australië

Verstappen P4 in kwalificatie GP Australië. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

16 MRT 2019

Tijdens de eerste Formule 1-kwalificatie van het seizoen in het Australische Melbourne heeft Max Verstappen de vierde tijd gereden.

„We hebben wat dingen geprobeerd, maar dat pakte heel slecht uit", vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. „We mogen niet klagen als je in de derde training nog niet de juiste balans weet te vinden. De veranderingen pakten goed uit."

De Red Bull Racing-coureur finishte met een tijd van 1.21,320 vlak achter de top drie. Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte de pole position. Het is de achtste keer dat hij vanaf pole position start in Melbourne.


Ajax loot Juventus met Ronaldo in kwartfinale

Dusan Tadic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 MRT 2019

Ajax heeft in de Champions League een zware loting voor de kwartfinale gekregen. Juventus is de tegenstander van de Amsterdammers, die eerst thuisspelen (10 april) en zes dagen later af zullen reizen naar Turijn.

Cristiano Ronaldo

Een rondgang op social media leerde vooraf dat Juventus een van de minst favoriete tegenstanders bij de fans was en dat is niet onlogisch. De ploeg scoorde maar liefst drie keer in de return tegen Atlético Madrid, nadat het een 2-0 achterstand moest goed maken. Cristiano Ronaldo maakte alle drie de treffers.


Verstappen: all-in met nieuwe motor en party-mode

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 MRT 2019

Max Verstappen, waarschijnlijk de populairste sporter van de Lage Landen, begint zondag in Melbourne aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. De twee dagen ervoor komt hij al de baan op voor de vrije training en kwalificaties. Tijd dus om te kijken wat we dit seizoen van hem mogen verwachten.

De motor

Grote blijdschap was er bij veel Nederlandse Formule 1-fans toen bekend werd dat Red Bull de soms vervloekte Renault-motor verruilde voor een van Honda. Ook Verstappen zelf reageerde enthousiast na de eerste testdagen in Barcelona. „De bestuurbaarheid van de nieuwe auto met de Honda-motor is geweldig, alles is perfect geïntegreerd en dat merk je op de baan. We hoefden tijdens de tests zeer weinig te veranderen om de motor naar mijn zin te maken.”


Groenewegen wint de openingsrit in Parijs - Nice

Dylan Groenewegen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

Dylan Groenewegen heeft in Parijs-Nice de zwaar betwiste eerste etappe gewonnen. De Nederlander nam in een lichte sprint bergop de maat van zijn Australische concurrent Caleb Ewan. Ook de derde plaats was voor een Nederlander met Fabio Jakobsen.

Waaiervorming

De openingsrit met aankomst in Saint-Germain-en-Laye was kort (138,5 kilometer), maar enorm zwaar door de vele wind, wat de kans bood voor waaiers. Het peloton lag dan ook al snel in meerdere stukken.


Schulting pakt ook allroundtitel op WK shorttrack

Suzanne Schulting/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor het eerst de wereldtitel behaald. De Nederlandse was zondag in de afsluitende superfinale de snelste en nam daardoor de leiding in het klassement over van Choi Min-jeong. De Zuid-Koreaanse moest genoegen nemen met zilver, het brons ging naar de Canadese Kim Boutin. Lara van Ruijven, zaterdag winnares van de 500 meter, eindigde in het klassement als vierde. Rianne de Vries werd twaalfde.

Oorspronkelijk bericht

Suzanne Schulting heeft op overtuigende wijze de wereldtitel op de 1000 meter behaald. De Nederlandse shorttrackster nam in de finale in Sofia vanaf het begin de leiding en stond die niet meer af. Schulting won vorig jaar bij de Olympische Spelen ook al goud op de kilometer.


Likeability of3

Fan rent het veld op en slaat speler tegen de grond

Jack Grealish/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

The Second City Derby wordt al een paar jaar niet meer in de Premier League uitgevochten, maar op het tweede niveau van Engeland. Dat betekent echter niet dat de wedstrijd tussen Birmingham City en Aston Villa geen wereldnieuws meer kan worden.

Helaas gebeurt het niet op een positieve manier. Bij een fan van Birmingham liepen na een paar minuten de emoties al zo hoog op dat hij het veld bestormde met een duidelijk doel voor ogen: Jack Grealish.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Shorttrackster Van Ruijven wint goud op WK 500 meter

Lara van Ruijven / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 MRT 2019

Lara van Ruijven heeft zaterdag goud gewonnen op de 500 meter op het WK shorttrack in Sofia. De Nederlandse Suzanne Schulting eindigde als derde.

Tweede

Misschien ietwat verwarrend is dat Van Ruijven als tweede over de finish kwam. Het was Martina Valcepina die als eerste finishte. Maar na besturing van de beelden constateerde de jury een overtreding van Valcepina. Ze gaf Van Ruijven enkele meters voor de finish een duw. Valcepina werd gediskwalificeerd en het goud kwam alsnog in handen van Van Ruijven.


Likeability of5

Ajax profiteert nu al van succes: shirts zijn hot

Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Loop je binnenkort ergens op straat in bijvoorbeeld Spanje of Amerika en je ziet iemand in een Ajax-shirt? Dan is de kans ineens een stuk kleiner dat het om een Nederlander gaat. De tenues van de Amsterdammers gaan namelijk als warme broodjes over de digitale toonbank.

Uittenue

Door de 1-4 overwinning op Real Madrid in de Champions League is er een grote run gekomen op met name de uitshirts, waarin Ajax dinsdag speelde. Meer dan de helft van de orders komen uit het buitenland, terwijl dit percentage normaal ongeveer achttien is.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

'Waarom kan Ajax niet wat Porto deed in 2004?'

Ajax schitterde dinsdag in maandag/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 MRT 2019

The king is dead, long live the king. Real Madrid won vier van de vijf laatste keer de Champions League, waaronder de drie voorbije edities. De Koninklijke werd dinsdag door een sensationeel Ajax (1-4) van de troon gestoten. Hoe groot is de kans dat Ajax over twee maanden zelf die troon kan bestijgen?

De lof is in ieder geval niet uit de lucht voor de ploeg van Erik ten Hag, zowel in binnen- als buitenland. „Dit is echt een gigantische overwinning. Real Madrid krijgt er niet zomaar vier tegen in eigen huis”, zegt Sid Lowe, die namens The Guardian in Madrid was. „Ze scoorden vier keer en de ene goal was nog mooier dan de ander. Het waren echt goede doelpunten en allemaal om verschillende redenen. Ajax was al bijzonder goed tijdens de eerste wedstrijd in Amsterdam. Die verdienden ze niet met 1-2 te verliezen. Dit keer kregen ze alsnog het resultaat waar ze recht op hadden. Wat ze nog beter deden dan drie weken geleden was de manier waarop ze anticipeerden tijdens de cruciale momenten en hoe scherp ze daarbij waren.”

Blind en Tadic


Stam wordt komend seizoen nieuwe trainer Feyenoord

Jaap Stam/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 MRT 2019

Hij speelde voor Ajax en PSV en nu maakt hij de top drie compleet op zijn cv: Jaap Stam is door Feyenoord aangesteld als de opvolger van Giovanni van Bronckhorst, zo is woensdagmiddag officieel bekend gemaakt.

„Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", vertelt Stam op de site van zijn aanstaande werkgever. „Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."

PEC Zwolle


Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-0 gescoord.

Ajax stunt tegen Real Madrid in Champions League

Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-0 gescoord. / ANP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

Een enorme stunt heeft Ajax naar de kwartfinales van de Champions League gebracht. De club uit Amsterdam vernederde titelhouder Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabéu en zegevierde met maar liefst 4-1.

Ajax had de thuiswedstrijd tegen Real drie weken geleden nog verloren (1-2). Het elftal van trainer Erik ten Hag had slechts 18 minuten nodig om die achterstand te repareren. Hakim Ziyech opende de score, op aangeven van Dusan Tadic. De Serviër bereidde ook de 2-0 van David Neres voor.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord. / ANP


Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax na het verlies in februari / ANP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

Ajax tegen Real Madrid. Dinsdagavond is het dan eindelijk zo ver: weer treffen de Amsterdammers de huidige titelhouder van de Champions League.

Succes

Ajax is al hard bezig met de voorbereidingen op de wedstrijd, dat blijkt uit een emotionele post op Twitter. Drie spelers worden uitgelicht, die allen een telefoontje krijgen van een geliefde om hen succes te wensen voor de wedstrijd. Zeker het kijken waard!


Ducttape schildpadden
Likeability of3

1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten

In vier koffers zijn 1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

4 MRT 2019

Op het vliegveld van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, zijn 1529 levende schildpadden gevonden door de douane. De schildpadden waren gewikkeld in ducttape en in koffers gestopt. De koffers waren achtergelaten.

Geld waard

De bedoeling was waarschijnlijk dat de diertjes op de zwarte markt verkocht zouden worden. In de koffers zijn verschillende soorten land- en zeeschildpadden aangetroffen, die veel geld waard zijn. In totaal wordt de waarde geschat op omgerekend 75.000 euro.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Lavreysen pakt baanwereldtitel op de sprint

Harrie Lavreysen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 MRT 2019

Dat Nederland de wereldkampioen bij het WK sprint bij het baanwielrennen zou gaan leveren, dat was al vroeg bekend. De vraag was alleen wie het zou worden: Jeffrey Hoogland of Harrie Lavreysen.

De allereerste sprint werd overtuigend gewonnen door Lavreysen. Hij moest buitenom komen bij zijn landgenoot, maar deed dat uiteindelijk zonder al te veel problemen. Ook tijdens de tweede omloop was hij de baas en dus mag hij zich de snelste wielrenner te wereld noemen.

Succesvol weekend


Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis?

Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis?

Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis? Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 MRT 2019

Geen tijdrekken meer en gele of rode kaarten voor teamofficials die zich misdragen. Het voetbal kent vanaf volgend seizoen een aantal nieuwe regels zo werd zaterdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de internationale spelregelcommissie van het voetbal (IFAB) in het Schotse Aberdeen.

Welke nieuwe regels komen er allemaal? Metro zet ze voor je op een rij:

  • Doelpunten waar onopzettelijk hands aan vooraf is gegaan worden vanaf volgend seizoen afgekeurd.
  • Spelers die gewisseld worden moeten vanaf volgend seizoen het veld via de dichtstbijzijnde achter- of zijlijn verlaten. Op dit moment moet dat nog via de middenlijn aan de zijkant van het veld. De IFAB hoopt zo tijdrekken te kunnen voorkomen.
  • Teamofficials die zich niet kunnen gedragen, hebben vanaf volgend seizoen de kans om gele of rode kaart te krijgen.
  • Aanvallers mogen vanaf volgend seizoen niet meer in de muur van de tegenstander staan bij een vrije trap. Zo kan de aanvallende partij het zicht van de keeper niet belemmeren. 
  • Als laatste is er een wijziging bij het nemen van een doeltrap. Keepers hoeven bij strafschoppen voortaan nog maar met één voet op de doellijn te staan en niet met beide voeten.

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 MRT 2019

De 29-jarige Nederlandse wielrenster Chantal Blaak is de grote winnares van de Omloop Het Nieuwsblad. De renster van ploeg Boels-Dolmans, die ook wel de Hoge Snelheidstrein wordt genoemd, ontsnapte na de Muur van Geraardsbergen uit een groep van acht.

De laatste vijftien kilometer van de koers reed ze solo naar de finish in Ninove. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse op het podium eindigde bij deze Vlaamse koers. Zo werd ze al twee keer tweede en één keer derde.

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad. Foto: ANP


Bos pakt zilver op kilometer tijdrit

Bos pakt zilver op kilometer tijdrit

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 MRT 2019

Theo Bos is bij de wereldtitelstrijd baanwielrennen in het Poolse Pruszkow als tweede geëindigd op de kilometer tijdrit. De 35-jarige routinier realiseerde een tijd van 1.00,388. De Fransman Quentin Lafargue, ook al de snelste in de kwalificaties, dook daar nog onder: 1.00,029.

Bos was in 2005 nog wereldkampioen op 'de kilometer' en pakte vorig jaar het brons achter Jeffrey Hoogland, die het zware onderdeel in Pruszkow liet schieten.

Ligtlee op plek zeven