Sport

LIVE WK 2014: Brazilië - Mexico

Foto van 'Metro redactie'

17 JUN 2014

Opstelling Brazilië
César; Alves, Luiz, Marcelo, Silva; Gustavo, Oscar ('84 Willian), Paulinho; Ramires ('46 Bernard), Fred ('68 Jo), Neymar

Opstelling Mexico
Ochoa; Rodríguez, Márquez, Layún, Aguilar, Moreno; Guardado, Herrera ('76 Fabian), Vázquez; Dos Santos ('84 JImenez), Peralta  ('74 Hernandez)

Scoreverloop
-

Gele kaarten
Brazilië: Ramires, Silva
Mexico: Aguilar, Vazquez

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 22:50 uur: Het zit erop! In een allerminst saaie 0-0 delen Brazilië en Mexico de punten.

Update 22:47 uur: Jimenez neemt de bal op de pantoffel en zet Julio Cesar aan het werk. De goalie redt met moeite.

Update 22:46 uur: Aardige poging Guardado. Vanaf rechts kruipt hij naar binnen en probeert hij de bal in de verre hoek te krullen. De bal komt op het dak van het doel terecht. Drie minuten extra tijd gaan in.

Update 22:45 uur: Marcelo probeert een strafschop te versieren, maar vindt geen gehoor bij de arbiter. Hij wordt even bij de schouder gegrepen in de zestien, maar nadat de Mexicaan loslaat gaat de verdediger pas liggen.

Update 22:42 uur: Ochoa ontpopt zich zo onderhand tot man van de wedstrijd. Na een indraaiende vrije trap van Neymar lijkt Thiago Silva de 1-0 binnen te koppen, maar de goalie redt andermaal knap.

Update 22:40 uur: Laatste wissel bij Mexico. Giovani dos Santos gaat eraf en Raul Jimenez komt erin. Ook de Brazilianen wisselen voor het laatst. Voor Oscar zit het duel erop, Willian komt erin.

Update 22:36 uur: Aardige aanval Mexico, waar Javier Hernandez uiteindelijk knap wegdraait bij Thiago Silva. De Braziliaan trekt aan de noodrem en krijgt geel.

Update 22:35 uur: Eerste momentje voor invaller Hernandez. Koppend weet de aanvaller Cesar echter niet echt te testen.

Update 22:33 uur: Hector Herrera wordt vervangen door Marco Fabian. Het is de tweede wissel van Mexico.

Update 22:32 uur: Bernard vindt Jo, die in een keer uithaalt. Zijn inzet gaat naast.

Update 22:29 uur: Terwijl Brazilië de Mexicanen weer wat meer onder druk heeft, gaat Oribe Peralta er af bij Mexico. Zijn vervanger is Javier Hernandez.

Update 22:27 uur: Op aangeven van Oscar lijkt David Luiz een poging te kunnen gaan wagen, maar de verdediger vergeet de bal goed te raken.

Update 22:25 uur: Neymar lijkt Brazilië op 1-0 te zetten, maar Ochoa staat opnieuw in de weg met een knappe save. In tweede instantie komt Neymar niet nog een keer tot schieten. Uiteindelijk houden de Brazilianen er niet meer aan over dan een hoekschop.

Update 22:24 uur: De onzichtbare Fred wordt naar de kant gehaald. Jo is zijn vervanger.

Update 22:19 uur: Neymar plaatst de vrije trap die hij zelf verdiende net naast het Mexicaanse doel. Ochoa zweeft richting de hoek, maar hoeft niet in actie te komen.

Update 22:18 uur: Jose Vazquez krijgt geel voor een overtreding op Neymar.

Update 22:17 uur: Weer een poging uit de tweede lijn van Mexico, Guardado schuift de bal naast.

Update 22:15 uur: Paul Aguilar krijgt een gele kaart voor het van achter aantikken van Bernard.

Update 22:14 uur: Uitstekende actie Herrera, die van een meter of achttien uithaalt met links. Zijn inzet gaat net over, maar Mexico is nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer.

Update 22:13 uur: Giovani dos Santos komt goed naar binnen en haalt uit. Het schot wordt aangeraakt door Silva, waarna de bal in de handen van Cesar verdwijnt.

Update 22:11 uur: Vazquez is opnieuw dreigend met een schot van afstand. De inzet van de middenvelder gaat dit keer net over. Mexico kent een prima fase.

Update 22:05 uur: Bijna een goede kans voor Neymar. Bernard is weg op links en kan voortrekken, maar Maza Rodriguez voorkomt dat Neymar zijn derde van het toernooi binnen kan knikken.

Update 22:02 uur: We voetballen weer. Ramires is in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Bernard.

Update 21:46 uur: Brazilië en Mexico gaan rusten met een 0-0 stand. Hoewel de doelpunten uitblijven is het een alleraardigste wedstrijd om naar te kijken.

Update 21:44 uur: Op slag van rust de eerste gele kaart. Ramires gaat te fel door op Aguilar en gaat op de bon.

Update 21:43 uur: Brazilië dicht bij 1-0 via David Luiz, die de bal voor het intikken heeft na een 'borstbal' van Silva. Mexico-goalie Ochoa let echter goed op en voorkomt een treffer.

Update 21:41 uur: Vazquez is dicht bij de openingstreffer. Vanuit de tweede lijn schiet hij de bal net naast.

Update 21:38 uur: Afstandspoging Marcelo gaat een paar meter naast.

Update 21:35 uur: Uit een Braziliaanse hoekschop kan Fred het Mexicaanse doel onder vuur nemen. De kopbal gaat echter net op Ochoa af.

Update 21:29 uur: Een afstandspoging van Oscar wordt even van richting veranderd, maar levert evenwel geen probleem op voor Ochoa.

Update 21:26 uur: Aan de andere kant nu weer een afstandspoging van Layun, maar die bal gaat over. Het spel golft in hoog tempo op en neer en is zodoende zeer aangenaam om naar te kijken.

Update 21:25 uur: Neymar is dicht bij zijn derde treffer van het toernooi. De kopstoot van de Barcelona-aanvaller wordt op miraculeuze wijze uit de goal gehaald door Ochoa.

Update 21:23 uur: Geweldige knal van Herrera brengt Mexico bijna op 0-1. Julio Cesar zit er met zijn hand tegenaan. De bal gaat over, maar Mexico krijgt geen hoekschop.

Update 21:18 uur: Luiz Gustavo produceert een afzwaaier. Het gastland wordt langzaam maar zeker wel sterker.

Update 21:13 uur: Stevige tackle van Dani Alves op Guardado. De Braziliaan heeft geluk dat geel uitblijft.

Update 21:10 uur: Enorme kans Fred, al had de bal niet geteld omdat de spits buitenspel stond. De actie ervoor van Oscar was in ieder geval alleraardigst.

Update 21:04 uur: Mexico begint aardig aan het duel. Silva moet al snel een corner weggeven, die overigens niets oplevert voor de Mexicanen.

Update 21:00 uur: Het duel tussen Brazilië en Mexico is van start gegaan! Wie zet een reuzenstap richting de achtste finale?

Update 20:58 uur: Het volkslied der Brazilianen wordt weer vol passie en hartstocht gezongen. Bij Neymar is aan het einde zelfs emotie te bespeuren. Hij wrijft met de handen in de ogen om zijn tranen tegen te houden.

Update 20:55 uur: De Mexicanen zijn in groten getale aanwezig in het stadion en zingen het volkslied hartstochtelijk mee. Toch zullen de Brazilianen er zo nog een schepje bovenop doen.

Update 20:53 uur: De spelers staan op het veld. Het is tijd voor de volksliederen van Mexico en Brazilië en daarna kan het derde duel in groep A van start gaan.

Update 20:38 uur: In Zuid-Amerika gaat iedereen weer uit van een overwinning voor la Seleção. Wat kan Mexico? Nog twintig minuten. De Brazilianen en de Mexicanen zijn inmiddels bezig aan hun warming-up.

Update 20:32 uur: Over een klein half uur mogen de Brazilianen weer los voor het eigen publiek. Kan Mexico het de Goddelijke Kanaries, net als Kroatië in de openingswedstrijd, moeilijk maken?

Update 20:18 uur: Brazilië en Mexico maken zich op voor hun tweede groepsduel op dit wereldkampioenschap voetbal. Beide landen wonnen hun openingsduel. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich zo goed als zeker voor de achtste finale en maakt bovendien een prima kans om groepswinnaar te worden.

Update 14:05 uur: Beide landen wonnen hun eerste wedstrijd op dit WK. Brazilië deed dit met 3-1 tegen Kroatië, mede dankzij een discutabele strafschop, terwijl Mexico met 1-0 won van Kameroen.

De WK-geschiedenis tussen Brazilië en Mexico
Brazilië en Mexico hebben beide heel vaak meegedaan aan het WK - de Brazilianen misten er zelfs geen een - en in totaal troffen ze elkaar drie keer. Zowel in de groepsfase van het WK van 1950, 1954 en 1962 zaten de landen bij elkaar ingedeeld. In 1950 was het zelfs de openingswedstrijd van het toernooi, die Brazilië met 4-0 wist te winnen. Vier jaar later werd het liefst 5-0, maar in 1962 boekte de Brazilianen een veel moeizamere zege: 2-0. Toch is Mexico na 270 minuten WK-voetbal nog altijd op zoek naar zijn eerste treffer tegen de Brazilianen.


Michel Platini opgepakt voor corruptie WK 2022

De 63-jarige Fransman, voormalig topvoetballer, fungeerde jarenlang als voorzitter van de Europese bond UEFA en als vicevoorzitter van de mondiale federatie FIFA. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Franse justitie heeft Michel Platini laten oppakken op verdenking van corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. Dat meldt de onderzoekswebsite Mediapart. Platini zou zijn vastgezet op het kantoor van de anticorruptie-eenheid van justitie.

Dubieuze financiële deal

De 63-jarige Fransman, voormalig topvoetballer, fungeerde jarenlang als voorzitter van de Europese bond UEFA en als vicevoorzitter van de mondiale federatie FIFA. Platini raakte echter in opspraak vanwege een dubieuze financiële deal met FIFA-voorzitter Sepp Blatter uit 2011. Beiden werden eind 2015 in eerste instantie voor acht jaar geschorst. Na diverse beroepszaken werd de straf voor Platini teruggebracht naar vier jaar, die van Blatter naar zes jaar.


Herstelde Ibrahim Afellay tekent contract bij PSV

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Ibrahim Afellay gaat weer voetballen bij PSV. De 33-jarige middenvelder tekent een contract voor één jaar bij de Brabantse club en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Mark van Bommel.

Afellay keerde in maart al terug in Eindhoven, aanvankelijk alleen met de bedoeling om bij zijn oude club aan zijn herstel te werken. Het heeft nu echter zelfs geresulteerd in een dienstverband.

Zware tijd achter de rug


Bertens verliest finale Rosmalen na vijf matchpunten

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 JUN 2019

Kiki Bertens heeft op het grastoernooi van Rosmalen naast de titel gegrepen. De als eerste geplaatste Bertens liet in de finale tegen de Amerikaanse Alison Riske vijf wedstrijdpunten onbenut. Ze verloor met 0-6 7-6 (3) 7-5. Bertens gaf een voorsprong van 6-0 en 4-1 uit handen.

Uitglijder

De schrik was groot toen Bertens in de beginfase van de tweede set uitgleed. Ze liep meteen naar haar bankje en kreeg een behandeling buiten de baan, waardoor de partij meer dan vijf minuten stillag. Bertens keerde rennend terug op het centrecourt en dat werd met een luid applaus ontvangen. Met een ingepakt bovenbeen leek ze de finale tot een goed einde te brengen, maar Riske zorgde voor een anticlimax in Rosmalen.


Bertens in Rosmalen twee keer naar halve finale

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUN 2019

Kiki Bertens lijkt de kater van haar ziekte op Roland Garros lekker weg te slaan. De Nederlandse tennister staat op Rosmalen zowel in het enkel- als het dubbelspel in de halve finale van het WTA-toernooi.

6-3, 6-3

De als eerste geplaatste Bertens, de enige overgebleven geplaatste speelster in het vrouwentoernooi, was in twee sets te sterk voor de Russin Natalja Vichljantseva 6-3, 6-3. Bertens had eerder op de dag haar partij in de tweede ronde gewonnen van landgenote Arantxa Rus (7-5, 6-3). Die partij was donderdagavond stilgelegd wegens de regen.


Supporters voorkomen zondagavondduels in Eredivisie

Ajax mag proberen zijn titel te verdedigen in het nieuwe seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUN 2019

Er komen vooralsnog geen Eredivisie-wedstrijden op de zondagavond. Hoewel dat oorspronkelijk het plan was, heeft een collectief van supportersverenigingen en de lokale autoriteiten daar tijdens een vergadering met de KNVB een stokje voor gestoken.

Meer ruimte

Volgens manager competitiezaken Jan Bluyssen was het geen commercieel plan van de KNVB om op zondag pas wedstrijden om 20.00 te laten beginnen. „Het was de insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven."


Froome mist Tour na zware val, sterke test Dumoulin

Chris Froome/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JUN 2019

Chris Froome mist de Tour de France, die op 6 juli van start gaat in de Belgische hoofdstad Brussel. De 34-jarige Brit van Team Ineos is woensdag tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné zwaar ten val gekomen. De viervoudig Tourwinnaar werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Teammanager Dave Brailsford heeft aan Franse media bevestigd dat Froome niet kan starten in de Ronde van Frankrijk.

Neusgaten legen

Volgens berichten viel Froome op het moment dat hij zijn stuur even had losgelaten. „Hij kwam even met zijn hand van het tijdritstuur om zijn neusgaten te legen, en vervolgens kwam er een windhoos en kon hij een val niet voorkomen", zo meldt het Algemeen Dagblad. De windhoos van 60 kilometer per uur gooide hem tegen een muur aan.


Oranje neemt Le Havre over: mars trekt naar stadion

Videostil

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUN 2019

Op dag vier van het WK vrouwenvoetbal komen de Oranje Leeuwinnen eindelijk voor het eerst in actie. Nieuw-Zeeland is de tegenstander en de fans die zijn ook in grote getalen afgereisd naar het Franse Le Havre.

Net zoals bij wedstrijden van de mannen op eindtoernooien trekt er ook voor deze wedstrijd een grote groep fans door de straten van de stad richting het stadion. Dat is te zien op beelden die gedeeld worden via het officiële Twitter-kanaal van de nationale ploeg.


Rust bij Groenen: Niks anders aan mijn hoofd dan WK

Jackie Groenen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUN 2019

Voor de tweede keer ooit staan de Oranje Leeuwinnen op het WK. Alleen dit keer doen ze dat als regerend Europees kampioen. Jackie Groenen is een van de architecten van de ploeg. „We zijn beter op elkaar ingespeeld dan twee jaar terug.”

„Twee jaar geleden vlak voor het EK kon ik nog even afspreken met Jackie Groenen voor een interview via Skype”, vertelt een collega-journalist na afloop van het rondetafelgesprek met de middenvelder van de Oranje Leeuwinnen. Dat hij tot zijn teleurstelling haar nu met een paar collega’s moest delen, zegt genoeg over de enorm toegenomen populariteit van het vrouwenelftal.

De ploeg van Sarina Wiegman is hot en voor de regerend Europees kampioen zijn de verwachtingen hooggespannen voor het aanstaande wereldkampioenschap. Maar dat maakt Groenen allerminst zenuwachtig. „Ik hoor die optimistische stemming heel erg er door geduwd worden. Het feit dat mensen hoge verwachtingen bij ons hebben, zie ik als iets positiefs. Dat betekent direct ook dat de mensen enthousiast over ons zijn. Stel dat iedereen zou zeggen: we gaan er naartoe en als we de groep maar overleven, dan is het al prima. Dat zou ook geen goed teken zijn. Dat zou betekenen dat mensen niet positief over ons denken.”


Dumoulin maakt rentree na val in Giro: twijfels

Tom Dumoulin/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUN 2019

Tom Dumoulin stapt zondag weer op de fiets voor een wedstrijd, voor het eerst sinds zijn val in de Giro d'Italia. De Nederlander rijdt het Critérium du Dauphiné in voorbereiding op de Tour de France.

Goede vorm

Toch weet de nummer twee van afgelopen jaar nog niet of hij daar in topvorm zal verschijnen. „Als het echt tegenvalt, wordt het moeilijk de Tour in goede vorm te halen", zo geeft hij toe in gesprek met de NOS. „Dan moet ik misschien mijn ambities bijstellen. Twee weken geleden dacht ik dat ik nu geen twijfels meer zou hebben, maar die twijfels heb ik wel."


Fans boos om Djokovic-gunstige staking Roland Garros

Novak Djokovic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2019

Het duel tussen de Serviër Novak Djokovic en Dominic Thiem uit Oostenrijk in de halve finale van Roland Garros wordt zaterdag hervat. De wedstrijd werd vrijdagavond om iets na 18.00 uur gestaakt wegens noodweer in Parijs.

Veel fans zijn echter niet te spreken over de organisatie van Roland Garros, volgens hen had de wedstrijd gewoon door kunnen gaan na de regen. De zon scheen immers niet lang nadat de halve finale was stilgelegd.

Djokovic Open


Nadal na drie sets tegen Federer naar de RG-finale

Rafael Nadal/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2019

Rafael Nadal heeft zich ten koste van zijn rivaal Roger Federer geplaatst voor de eindstrijd van Roland Garros. De Spanjaard won de 39e ontmoeting tussen de twee tennislegendes, op een winderig centre court, met 6-3 6-4 6-2.

De negende game in de tweede set was cruciaal. Federer leek zijn service comfortabel te behouden toen hij 40-0 voor stond, maar uiteindelijk werd hij gebroken door Nadal. Dat was cruciaal voor het vervolg van de set en daarna bood hij in de derde weinig verweer.

Eerste sinds 2014


Oranje via verlenging naar de finale Nations League

Memphis Depay legt de bal terug op Quincy Promes van het Nederlands elftal voor de 3-1 tegen Engeland tijdens de Nations League Finals tussen Nederland en Engeland. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JUN 2019

Het Nederlands elftal staat in de finale van de Nations League. Oranje klopte donderdag Engeland in de halve eindstrijd met verlenging: 3-1.

Eindwedstrijd Porto

Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers stuiten zondagavond op Portugal in de finale van de nieuwe competitie van de UEFA. Het gastland rekende woensdag al af met Zwitserland (3-1). De eindstrijd wordt gespeeld in Estádio do Dragão van Porto.


Mastercard stopt met advertenties voetbalster Neymar

Neymar beweert dat de beschuldigingen niet meer zijn dan een poging hem af te persen. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JUN 2019

Mastercard stopt per direct met zijn advertenties rond de Braziliaanse voetbalster Neymar. Het bedrijf neemt voorlopig afstand van de speler, omdat die onlangs werd beschuldigd van verkrachting. Mastercard zegt de situatie rond Neymar opnieuw te bekijken, als er meer duidelijkheid in de zaak is.

Neymar beweert dat de beschuldigingen niet meer zijn dan een poging hem af te persen.

Copa América afgezegd


Oranje tegen Engeland voor plaats in finale

Bondscoach Ronald Koeman, Kevin Strootman en Frenkie de Jong van het Nederlands elftal tijdens een training. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JUN 2019

Donderdagavond strijdt het Nederlands elftal met Engeland om een plaats in de finale van de Nations League. De winnaar van de halve eindstrijd in het uitverkochte Estádio D. Afonso Henriques van Guimarães stuit zondag op Portugal, dat woensdag in de slotfase afrekende met Zwitserland: 3-1.

Betere voorbereiding

Bondscoach Ronald Koeman en zijn internationals geloven in een goede afloop van het duel met Engeland, dat vorig jaar voor het eerst in 28 jaar weer eens de halve finale van een WK bereikte. Oranje beleefde een betere voorbereiding op de Nations League.


Vormgever en grondlegger Champions League overleden

Feyenoord-captain Paul Bosvelt ontvangt in 2002 de UEFA Cup van Johansson/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

5 JUN 2019

Voormalig UEFA-voorzitter Lennart Johansson is dinsdagnacht op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Zweedse voetbalbond. Johansson leidde de Europese voetbalunie van 1990 tot 2007. Hij was de opvolger van de Fransman Jacques Georges, die eveneens zeventien jaar aan het hoofd stond van de UEFA.

Kort ziektebed

„Het Zweedse voetbal is in rouw. Lennart Johansson is dood. Hij is in de nacht van 4 juni ingeslapen na een kort ziektebed", meldt de Zweedse voetbalbond SvFF woensdagochtend.


KNVB wil EK zaalvoetbal in Nederland in 2022

KNVB wil zaalvoetbal naar Nederland halen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 JUN 2019

Als het aan de Nederlandse voetbalbond KNVB ligt, is er binnenkort nóg een groot evenement in ons land. De organisatie heeft Nederland namelijk kandidaat gesteld voor de organisatie van het EK futsal van 2022. In september beslist het bestuur van de Europese bond UEFA waar het EK wordt gehouden. Naast Nederland hebben nog vijf landen zich kandidaat gesteld.

Grootste toernooi ooit

De Europese eindronde van 2022 wordt het grootste EK zaalvoetbal ooit, met zestien deelnemende landen in plaats van twaalf. Dat betekent dat er 32 wedstrijden worden gespeeld. Als Nederland de organisatie krijgt, worden twintig duels afgewerkt in de Ziggo Dome in Amsterdam. De andere twaalf zijn in het Groningse evenementencomplex MartiniPlaza.


Likeability of5

Leeuwinnen verslaan Australië twee keer in 24 uur

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 JUN 2019

Een dag na de gewonnen oefeninterland in Eindhoven hebben de Nederlandse voetbalsters wederom Australië verslagen. Beide landen troffen elkaar zondag op het complex van de KNVB in Zeist, voor een besloten trainingswedstrijd waarin voornamelijk de reserves van zaterdag in actie kwamen. De 'Leeuwinnen' wonnen met 3-1.

Van de Sanden

Ruim 30.000 toeschouwers zagen de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zaterdag in het stadion van PSV met 3-0 winnen. Shanice van de Sanden nam twee doelpunten voor haar rekening en ook Vivianne Miedema kwam tot scoren. Wiegman startte met de ploeg die vermoedelijk op dinsdag 11 juni ook aan de aftrap verschijnt van de eerste WK-wedstrijd, in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland.


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Van Dijk en Wijnaldum: eigen weg naar groot succes

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 JUN 2019

Het beste team van Europa bevat twee Nederlanders. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vierden zaterdag met Liverpool de winst in de Champions League. In de finale in Madrid werd er eigenlijk vrij simpel afgerekend met Tottenham Hotspur. 2-0 door een vroege strafschop van Mohammed Salah en een late schuiver van Divock Origi.

Gouden Bal

Van Dijk en Wijnaldum zijn niet de minste spelers binnen de selectie van Jürgen Klopp. Het zijn sterkhouders en Van Dijk is zelfs de populairste speler onder de fans van The Reds. Er gaan na de gewonnen finale stemmen op dat hij dit jaar de Gouden Bal verdient, al is hij daar zelf duidelijk over. „Als ik 'm win, zou ik er uiteraard blij mee zijn. Maar Messi moet 'm winnen. Hij is de beste van de wereld, of hij nu in de finale staat of niet.” Van Dijk is sinds zijn komst op Anfield, anderhalf jaar geleden, onomstreden en ook Wijnaldum staat bijna altijd in de basisopstelling.


Richard Carapaz wint Giro

Carapaz wint Giro, podium Jumbo, Mollema 5e

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 JUN 2019

Richard Carapaz heeft de Ronde van Italië gewonnen. In de laatste etappe, een individuele tijdrit over 17 kilometer in Verona, eindigde de Ecuadoraan van Movistar als 36e, ruim achter ritwinnaar Chad Haga. De Amerikaan van Sunweb had al vroeg de uiteindelijk snelste tijd (22.07) neergezet.

Achter Carapaz, die met een veilige marge op zijn concurrenten aan de tijdrit was begonnen, sloot de Italiaan Vincenzo Nibali de Giro af als tweede. Primoz Roglic, de Sloveense kopman van Jumbo-Visma, werd derde. Hij slaagde er net in de benodigde seconden goed te maken op de Spanjaard Mikel Landa, die als nummer drie van het klassement aan de afsluitende tijdrit was begonnen. Bauke Mollema was de beste Nederlander en eindigde op de vijfde plaats. Tom Dumoulin begon aan de Giro als een van de favorieten, maar hij moest al in de eerste week na een val opgeven.

Toejuichingen