Sport

LIVE WK 2014: Australië - Nederland

Foto van 'Metro redactie'

18 JUN 2014

Opstelling AustraliëRyan; Mcgowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson; Leckie, McKay, Bresciano ('51 Brozanic), Jedinak, Oar ('77 Taggart); Cahill ('69 Halloran)Opstelling NederlandCillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi ('45 Depay), Blind; De Guzman ('78 Wijnaldum), Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie ('87 Lens)

Scoreverloop
0-1 ('20) Robben
1-1 ('21) Cahill
2-1 ('54) Jedinak (strafschop)
2-2 ('58) Van Persie
2-3 ('68) Depay

Gele kaarten
Australië: Cahill
Nederland: Van Persie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 19:51 uur: HET IS AFGELOPEN! Oranje wint met 2-3 van Australië en kan de achtste finale haast niet meer ontlopen!

Update 19:50 uur: Lens is in de tegenstoot nog dicht bij 2-4, maar hij stuit op Ryan.

Update 19:48 uur: De extra tijd bedraagt drie minuten.

Update 19:44 uur: Laatste wissel Nederland: Van Persie is op en wordt vervangen door Jeremain Lens.

Update 19:43 uur: Australië schiet de bal uit voor een op de grond liggende Van Persie. De Oranje-captain staat gelukkig weer op.

Update 19:42 uur: Nog vijf minuten. De Socceroos zullen een slotoffensief in huis hebben. Oranje moet zien te overleven.

Update 19:38 uur: Vrije trap op een gevaarlijke plek van Jedinak wordt goed weggekopt door Nigel de Jong. Nog tien minuten!

Update 19:35 uur: Leckie probeert een nieuwe strafschop te versieren, maar de scheids trapt daar niet in. Vlaar laat even weten niet van deze fopduiken gediend te zijn.

Oranje wisselt vervolgens: Georginio Wijnaldum vervangt Jonathan de Guzman.

Update 19:34 uur: Taggart komt voor Oar.

Update 19:31 uur: Grote kans Oranje: Van Persie neemt knap aan en behoudt het overzicht. Hij legt de bal terug op de inkomende Nigel de Jong, die strak uithaalt, maar Ryan ziet redden.

Update 19:31 uur: Vrije trap Robben, die de bal laag in de linkerbenedenhoek probeert te plaatsen. Daar stond Ryan ook ergens, dus die kan makkelijk redden.

Update 19:29 uur: Robben legt terug op Sneijder, die schiet, maar een Australisch been voorkomt dat de bal richting doel zeilt.

Update 19:29 uur: Tussendoor is Cahill naar de kant gehaald en is Halloran erin gekomen.

Update 19:26 uur: Depay zoekt Robben, die zijn schot gekraakt ziet worden. Een poging uit de tweede lijn van Van Persie mist kracht.

Update 19:25 uur: GOAL NEDERLAND! Na zijn assist nu een treffer voor Depay. Hij schiet van grote afstand. De goalie moet hem hebben, maar de stuit is Ryan te machtig!

Update 19:24 uur: Nederland probeert uit te verdedigen, maar Vlaar gaat enorm in de fout. Oar laat de kans aan Leckie, die de bal met de borst probeert binnen te werken: Cillessen redt in twee instanties.

Update 19:20 uur: Voorzet McKay komt op het hoofd van Cahill, maar die kan de bal geen richting meegeven.

Update 19:16 uur: Direct na de aftrap is Robben er vandoor, maar zijn schot mist kracht om Ryan echt in de problemen te brengen.

Update 19:15 uur: GOAL NEDERLAND! Depay steekt op Van Persie. Davidson let niet op achterin bij Australië en Van Persie knalt de bal in het dak van het doel.

Update 19:11 uur: GOAL AUSTRALIE! Jedinak schiet de strafschop binnen, Cillessen gaat naar de verkeerde hoek. De makkelijk gegeven strafschop helpt de Socceroos aan 2-1. Oranje heeft nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen.

Update 19:10 uur: Penalty Australië: Janmaat krijgt de bal tegen zijn arm geschoten, de Algerijnse arbiter wijst naar de spits.

Update 19:08 uur: Wissel bij Australië: Bresciano gaat er geblesseerd af, Bozanic komt erin.

Update 19:08 uur: Prima aanval Oranje: Blind vindt Sneijder, die haalt uit, maar hij ziet hoe Ryan de bal nog weet te verwerken tot corner.

Update 19:07 uur: Oranje nu dus met Van Persie in de spits, Robben vanaf rechts en Depay vanaf links. Achterin van links naar rechts Janmaat, Vlaar, De Vrij en Blind.

Update 19:06 uur: Mislukt schot Van Persie komt op rechts terecht bij Janmaat. Die trekt voor, maar daar kan geen Oranje-speler bij.

Update 19:04 uur: Gele kaart voor Van Persie, die daardoor het laatste groepsduel tegen Chili mist. De Oranje-aanvoerder kreeg tegen Spanje ook al geel.

Update 19:02 uur: We zijn weer van start en de Australië scoren meteen, maar er is gevlagd voor buitenspel.

Update 18:47 uur: Daar is de wissel dan. Op slag van rust komt Depay het veld binnen. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Update 18:46 uur: Memphis Depay gaat komen voor Martins Indi. Oranje schakelt dus direct over naar 4-3-3.

Update 18:44 uur: Slecht nieuws zo te zien voor Martins Indi. Hij ligt op een brancard en lijkt er vanaf te moeten.

Memphis Depay loopt zich warm bij Oranje.

Update 18:43 uur: Cahill is geschorst voor de laatste wedstrijd van de Socceroos. Hij krijgt geel na een te stevige tackle op Martins Indi. In de eerste wedstrijd werd de maker van de 1-1 ook al op de bon geslingerd.

Update 18:40 uur: Nog vijf minuten in de eerste helft. Oranje is onmachtig de laatste minuten.

Update 18:37 uur: Na de 1-1  is Australië de betere ploeg.

Update 18:32 uur: Oranje mag van geluk spreken dat Spiranovic een vrije trap van Oar niet goed raakt. De verdediger dook zomaar vrij op voor Cillessen.

Update 18:30 uur: Enorme kans voor Bresciano op aangeven van Leckie. De middenvelder schiet de bal over van een meter of dertien van het Oranje-doel.

Update 18:27 uur: Uitstekende combinaties tussen Robben en Blind. De Ajax-speler wil de bal vervolgens voortrekken, maar bereikt Van Persie niet.

Update 18:24 uur: Uit de hoekshop van Sneijder zet Vlaar zijn hoofd tegen de bal. De inzet gaat een paar meter naast.

Update 18:24 uur: Robben komt vanaf rechts naar binnen. Hij wil vervolgens uithalen, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Update 18:20 uur: GOAL AUSTRALIE! Schitterende goal van Cahill, die de bal uit een lange pass in een keer op de pantoffel neemt. De bal gaat onderkant lat binnen.

Update 18:19 uur: GOAL NEDERLAND! Opeens kan Robben er vandoor na een fout in de Australische opbouw. Robben doet het vervolgens helemaal zelf en schiet Oranje op voorsprong.

Update 18:18 uur: Even leek er ruimte te liggen voor een tegenstoot van Oranje, maar de pass van Sneijder komt niet aan bij Robben.

Update 18:17 uur: Domme overtreding Davidson op Robben levert Oranje een vrije trap op, op een positie waar vandaan de bal het vijandelijke strafschopgebied ingedraaid kan worden. De vrije trap komt van de voet van Robben op het hoofd van Van Persie, maar de kopbal landt in de handen van Ryan.

Update 18:15 uur: Schotkans Bresciano: slordig balverlies Stefan de Vrij en Leckie vindt Bresciano even buiten de zestien. Die ziet zijn schot van richting worden veranderd. Hoekschop voor Australië, die niets oplevert.

Update 18:11 uur: De Socceroos zijn iets sterker in de beginfase. Oranje overtuigt nog niet, er gaat erg veel mis in de passing.

Update 18:09 uur: De Guzman verdedigt mee bij Oranje, maar tikt de bal wat zacht terug op Cillessen. De goalie kan de bal gelukkig op tijd wegschieten, voor Mckay kan profiteren.

Update 18:07 uur: Voorzet van Oar richting Leckie kan makkelijk uit de lucht worden gepikt door Jasper Cillessen.

Update 18:05 uur: Arjen Robben lijkt voor het eerst voor Nederlands gevaar te gaan zorgen, maar de bal rolt wat knullig van zijn voet.

Update 18:03 uur: Bruno Martins Indi ligt geblesseerd op het veld na een trap tegen de achillespees van Cahill. Verzorging is nodig voor de Oranje-verdediger.

Update 18:01 uur: Nigel de Jong gaat er direct stevig in. Hij krijgt een vrije trap tegen na een overtreding op Oar. De lange mannen melden zich voor het Oranje-doel, maar de vrije trap levert niets op.

Update 18:00 uur: Nederland heeft afgetrapt. We zijn onderweg...

Update 17:58 uur: De Algerijn Haimoudi leidt het duel dus. Vorig jaar floot hij nog de finale van de Afrika Cup. Vorig jaar was hij ook aanwezig bij de Confederations Cup, het toernooi dat de Brazilianen wonnen.

Update 17:56 uur: Iedereen zingt weer mee, Bruno Martins Indi zelfs met de ogen dicht! DAAR GAAN WE!

Update 17:54 uur: Het audiosysteem werkt, het volkslied van Australië klinkt. Straks zal het Wilhelmus klinken en daarna beginnen Nederland en Australië aan hun tweede WK-duel. De Socceroos verloren hun eerste wedstrijd.

Update 17:50 uur: Bij de vorige wedstrijd in het stadion in Porto Alegre, tussen Frankrijk en Honduras, werkte het audiosysteem niet. Daardoor begon de wedstrijd toen zonder dat de volksliederen hadden geklonken.

Update 17:49 uur: De spanning loopt op, de wedstrijd komt dichterbij! Gaat Oranje een enorme stap zetten richting de achtste finale?

Update 17:39 uur: De koning en de koningin zijn ook aanwezig in het stadion. Nog twintig minuten!

Update 17:20 uur: Van Gaal wijzigt zijn elftal niet om de ''flow in het elftal'' te houden na de zege op Spanje. Bovendien vond hij het 4-4-2 experiment tegen Wales niet zo geslaagd. ''Bovendien speelt Australië met opkomende backs. Ik denk dat wij dat met deze opstelling goed kunnen bestrijden.''

De coach erkende dat het misschien moeilijk voor de spelers wordt om opnieuw te pieken. ''We hebben namelijk 5 weken de focus op Spanje gehad. Nu moeten we ons in 3 dagen op Australië richten. Maar dat zijn deze spelers wel gewend. Dat is niets nieuws.''

Update 16:50 uur: Toch geen Holland bij Australië. McKay krijgt een kans in de basis.
Update 16:42 uur:
Strooide Louis van Gaal iedereen gisteravond opzettelijk zand in de ogen? Nederland is ongewijzigd ten opzichte van het duel met de Spanjaarden.
Update 16:38 uur:
De Australiërs domineren om Porto Alegre heen. Volgens schattingen zijn er zo'n 16.000 supporters van onze Oranje-opponent.
Update 16:16 uur:
Harry Kewell stopte onlangs met voetbal, maar de meest succesvolle Australische voetballer ooit volgt The Socceroos wel fanatiek.

Update 17:07 uur: Onze verslaggever Johan van Boven is ook in Porto Alegre. Veel supporters voor

Update 15:15 uur: Het duel begint pas over een kleine drie uur, maar de eerste fans zijn al op weg naar het stadion. Ook de Australische fans.

Update 13:30 uur: James Holland begint deze avond vermoedelijk in de basis bij Australië als vervanger van Mark Milligan. Hij is niet de eerste Holland die het tegen 'Holland' op mag nemen. De Ier Matt Holland speelde ook al twee keer tegen Oranje en die heeft daar waarschijnlijk nog altijd zeer goede herinneringen aan, dit in tegenstelling tot Louis van Gaal. Matt Holland was namelijk negentig minuten actief in de wedstrijd die Ierland in 2001 met 1-0 won door een doelpunt van van Jason McAteer. Hierdoor liep het door Van Gaal gecoachte Nederlands elftal het WK van 2002 mis. Drie jaar later was hij ook basisspeler tijdens een oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA. Ook toen won Ierland met 1-0, dit keer was Robbie Keane het feestvarken.
De WK-geschiedenis tussen Australië en Nederland

Australië en Nederland troffen elkaar tot dusver enkel in oefenwedstrijden. Daarin was Nederland nimmer de winnaar. Tweemaal werd het gelijk en een keer gingen de Australiërs met de zege aan de haal. Dat gebeurde nota bene op Nederlandse bodem. Nadat doelman Maarten Stekelenburg een rode kaart had ontvangen, wonnen The Socceroos met 1-2.


Zeer slordig Ajax speelt 0-0 gelijk op Cyprus

Mazraoui pakt zijn eerste gele kaart/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Het hoofdtoernooi van de Champions League is nog lang niet binnen handbereik voor Ajax. De halvefinalist van afgelopen seizoen speelde op een paar fases na een slechte wedstrijd op bezoek bij APOEL Nicosia en mocht blij zijn dat het bij 0-0 bleef.

Goede start

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen via onder andere Dusan Tadic. Met slordig spel bracht de ploeg zichzelf echter een paar keer in de problemen, waardoor het halverwege de eerste helft al drie kaarten had geïncasseerd. Ook kreeg APOEL daardoor langzaam wat mogelijkheden via vooral Musa Al-Taamari, die net voorlangs punterde.


Martens ontbreekt bij eerste EK-kwalificatieduels

Lieke Martens/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Nederlandse voetbalsters starten de kwalificatiereeks richting het EK van 2021 zonder de geblesseerde sterspeelster Lieke Martens.

De linksbuiten van FC Barcelona neemt de tijd om goed te herstellen van de teenblessure die haar deze zomer tijdens het WK zo hinderde. Martens slaat de eerste twee kwalificatiewedstrijden tegen Estland (30 augustus in Tallinn) en Turkije (3 september in Heerenveen) daarom over.

Martens kreeg tijdens het WK in Frankrijk zoveel last van een teen, dat ze gedurende het toernooi amper meer kon trainen. Met pijnstillers kon de Limburgse wel steeds spelen. Ze haalde echter niet het topniveau dat ze wel had tijdens het gewonnen EK 2017 in eigen land.


Ajax strijdt op Cyprus om CL-ticket

Ajacieden trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen APOEL Nicosia. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Dinsdagavond begint Ajax op Cyprus aan het tweeluik met APOEL Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee wedstrijden) en treft nu de kampioen van Cyprus.

Twee voorrondes

Ajax bereikte afgelopen seizoen weliswaar de halve finales van de Champions League en miste maar net de eindstrijd, maar moet desondanks twee voorrondes zien door te komen om weer het hoofdtoernooi te halen.


Kogel door de kerk: Dumoulin weg bij Sunweb

Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma

Dumoulin nog in dienst van Sunweg. / Anne-Christine Poujoulat | AFP

Foto van 'Metro en ANP'

19 AUG 2019

Wielrenner Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De 28-jarige Limburger is na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging, zo werd maandag bekend. Hij rijdt de komende drie jaar voor het Nederlandse topteam Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg heeft de komst van de 28-jarige Limburger met een filmpje bekendgemaakt.

Jumbo-Visma heeft met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic echter al twee kopmannen in dienst. Dylan Groenewegen is daar succesvol als topsprinter.


'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'
Likeability of3

'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

18 AUG 2019

Jan de Roos, de voormalig eigenaar van het staalmontagebedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het AZ-stadion, heeft tegenover het AD een boekje open gedaan over de werkwijze van zijn voormalige bedrijf tijdens de bouw van het sportpark. Volgens De Roos werd er op veel onderdelen beknibbeld.

De Roos geeft aan dat er 'op het randje' werd gebouwd. „Het moest zo goedkoop mogelijk. Dirk Scheringa wilde het onderste uit de kan, een echte zakenman. Uiteindelijk kon het qua keuring en inspectie door de beugel, maar de marges waren dun."

'Sponsor'


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Frenkie de Jong keek teleurgesteld terug op zijn debuut in de Spaanse competitie. De Jong verloor met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao door een fraaie treffer in de slotminuten.

„Dit was een slechte dag en een slecht begin", zei de middenvelder tegen ZiggoSport. „Ik ben teleurgesteld dat we hebben verloren."

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.


Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Is de UEFA-speler van het jaar stiekem al bekend?

Vorig jaar won Luca Modric (midden foto) de felbegeerde prijs. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Het lijkt een grote blunder van de Europese Voetbalbond. Er is namelijk een briefje 'uitgelekt' waar de uitslag van de UEFA-speler van het jaar op staat.

Deze blunder komt slechts een paar dagen na de bekendmaking van de genomineerden voor de prijs. Na de bekendmaking werd nog geroepen dat Virgil van Dijk, die zowel voor het Nederlands Elftal als voor Liverpool speelt, een grote kans maakt om als eerste Nederlander ooit deze prijs in de wacht te slepen.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Virgil van Dijk zou tweede worden. Foto: ANP.


Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona
Likeability of5

Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 AUG 2019

Frenkie de Jong speelt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijk in de basis van FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder is door trainer Ernesto Valverde opgenomen in het elftal. In de zomer is De Jong voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 86 miljoen.

De Jong vormt in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao het middenveld met Sergi Roberto en Carles Aleña. De middenvelder moest zich aanvankelijk bij Barcelona in de voorbereiding tevreden stellen met invalbeurten, maar mocht later in twee oefenduels starten.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hersenaandoening bij Van Wolfswinkel ontdekt

Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt

Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen vanwege een aneurysma in zijn hersenen. De Nederlandse spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Videoboodschap


Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar

Virgil van Dijk in actie voor Liverpool. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Er is sprake van stevige concurrentie, maar Virgil van Dijk neemt het op tegen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, voor de titel van ‘speler van het jaar’ van de Europese Voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Supercup.

Eerste Nederlander

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.


'Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit'

Virgil van Dijk tijdens een eerdere wedstrijd van Liverpool / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 AUG 2019

De Française Stéphanie Frappart heeft woensdag de leiding over de wedstrijd over de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Virgil van Dijk laat weten dat hij het prima vindt dat een vrouw de wedstrijd fluit. „Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Geslacht niet relevant

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. „Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. „Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant."


Wesley Sneijder stopt definitief met profvoetbal

Wesley Sneijder tijdens de training van het Nederlands Elftal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

De recordinternational stopt definitief met profvoetbal. Wesley Sneijder vertelde dat maandag voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad.

De 35-jarige Sneijder was in stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. „Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Recordinternational


Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Alexander Albon is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

Het Formule 1-team van Red Bull heeft coureur Pierre Gasly voor de tweede helft van het seizoen vervangen door Alexander Albon. De Fransman Gasly moet een stapje terugdoen naar Toro Rosso, de opleidingsploeg van de renstal van Max Verstappen. De Thaise Brit Albon verschijnt op 1 september voor het eerst namens Red Bull aan de start, bij de Grote Prijs van België.

„Red Bull verkeert in de situatie dat het vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft staan die kunnen roteren", meldt het Oostenrijkse raceteam, waarbij Verstappen de kopman is. „Het team zal de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en aan de hand daarvan zal worden besloten wie er naast Max wordt opgesteld in 2020."


AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

AZ heeft de kaartverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd in de Europa League, donderdag tegen FC Marioepol, tot nader order stilgelegd. Het duel met de club uit Oekraïne begint vooralsnog om 20.30 uur, maar de locatie is nog onbekend.

Jong AZ

De Alkmaarse club moet op zoek naar een ander onderkomen omdat een deel van het dak van het eigen AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.


PSV verzuimt ruime score neer te zetten tegen ADO

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2019

PSV heeft de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie te pakken. Na het puntenverlies bij FC Twente (1-1) wist het elftal van trainer Mark van Bommel in eigen stadion wel van ADO Den Haag te winnen: 3-1. Tegenvaller voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Hirving Lozano.

Magere score

De score in het Philips Stadion had veel hoger kunnen uitvallen. De gedachten bij veel supporters van PSV zullen de eerste helft terug zijn gegaan naar Luuk de Jong. De in de zomer naar Sevilla vertrokken kopsterke spits had vaak aan een kleine kans genoeg om een doelpunt te maken of een wedstrijd open te breken.


Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 AUG 2019

Een stuk van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, het AFAS Stadion, is zaterdagmiddag ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen. Harde wind is de oorzaak.

De club was op het moment dat het gebeurde niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de wind werd elders binnen getraind.

AZ-directeur Robert Eenhoorn reageerde zaterdagavond: "Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."


Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland

Hakim Ziyech en Dusan Tadic na de 0-1/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2019

Ajax heeft op bezoek bij PAOK Thessaloniki met 2-2 gelijkgespeeld in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ontvangt de Grieken volgende week thuis.

Ondanks alle geruchten begon Ajax gewoon met Donny van de Beek in de basis. Het duurde dik tien minuten voordat de ploeg voor het eerst mocht juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Hakim Ziyech viel via het hoofd van tegenstander Dimitris Giannoulis binnen. PAOK was in de counters niet ongevaarlijk, maar vaak ging het mis in de laatste fase, nog voordat André Onana getest kon worden.

Diego Biseswar


Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen is blij na zijn eerste pole position in de GP van Hongarije. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

3 AUG 2019

Max Verstappen start zondag in de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer op poleposition. Op de Hungaroring kwam de rijder van Red Bull in de kwalificatie tot 1.14,572. Dat was sneller dan Valtteri Bottas (op 0,018) en Lewis Hamilton, de coureurs van Mercedes die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In de Formule 1 startte niet eerder een Nederlander vanaf de eerste plek.

'Ongelooflijk'


Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen

Lionel Messi in duel met Gary Medel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 AUG 2019

Vechtersbaas Lionel Messi mag voorlopig niet voor Argentinië spelen. De sterspeler heeft een interlandschorsing van drie maanden gekregen.

Rode kaart

Reden hiervoor is een incident tijdens de Copa America-wedstrijd tegen Chili. In de wedstrijd om de derde plaats kreeg hij het aan de stok met Gary Medel. Messi kreeg een rode kaart en een wedstrijd schorsing, maar daar bleef het niet bij.