Sport

LIVE WK 2014: Australië - Nederland

Foto van 'Metro redactie'

18 JUN 2014

Opstelling AustraliëRyan; Mcgowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson; Leckie, McKay, Bresciano ('51 Brozanic), Jedinak, Oar ('77 Taggart); Cahill ('69 Halloran)Opstelling NederlandCillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi ('45 Depay), Blind; De Guzman ('78 Wijnaldum), Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie ('87 Lens)

Scoreverloop
0-1 ('20) Robben
1-1 ('21) Cahill
2-1 ('54) Jedinak (strafschop)
2-2 ('58) Van Persie
2-3 ('68) Depay

Gele kaarten
Australië: Cahill
Nederland: Van Persie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 19:51 uur: HET IS AFGELOPEN! Oranje wint met 2-3 van Australië en kan de achtste finale haast niet meer ontlopen!

Update 19:50 uur: Lens is in de tegenstoot nog dicht bij 2-4, maar hij stuit op Ryan.

Update 19:48 uur: De extra tijd bedraagt drie minuten.

Update 19:44 uur: Laatste wissel Nederland: Van Persie is op en wordt vervangen door Jeremain Lens.

Update 19:43 uur: Australië schiet de bal uit voor een op de grond liggende Van Persie. De Oranje-captain staat gelukkig weer op.

Update 19:42 uur: Nog vijf minuten. De Socceroos zullen een slotoffensief in huis hebben. Oranje moet zien te overleven.

Update 19:38 uur: Vrije trap op een gevaarlijke plek van Jedinak wordt goed weggekopt door Nigel de Jong. Nog tien minuten!

Update 19:35 uur: Leckie probeert een nieuwe strafschop te versieren, maar de scheids trapt daar niet in. Vlaar laat even weten niet van deze fopduiken gediend te zijn.

Oranje wisselt vervolgens: Georginio Wijnaldum vervangt Jonathan de Guzman.

Update 19:34 uur: Taggart komt voor Oar.

Update 19:31 uur: Grote kans Oranje: Van Persie neemt knap aan en behoudt het overzicht. Hij legt de bal terug op de inkomende Nigel de Jong, die strak uithaalt, maar Ryan ziet redden.

Update 19:31 uur: Vrije trap Robben, die de bal laag in de linkerbenedenhoek probeert te plaatsen. Daar stond Ryan ook ergens, dus die kan makkelijk redden.

Update 19:29 uur: Robben legt terug op Sneijder, die schiet, maar een Australisch been voorkomt dat de bal richting doel zeilt.

Update 19:29 uur: Tussendoor is Cahill naar de kant gehaald en is Halloran erin gekomen.

Update 19:26 uur: Depay zoekt Robben, die zijn schot gekraakt ziet worden. Een poging uit de tweede lijn van Van Persie mist kracht.

Update 19:25 uur: GOAL NEDERLAND! Na zijn assist nu een treffer voor Depay. Hij schiet van grote afstand. De goalie moet hem hebben, maar de stuit is Ryan te machtig!

Update 19:24 uur: Nederland probeert uit te verdedigen, maar Vlaar gaat enorm in de fout. Oar laat de kans aan Leckie, die de bal met de borst probeert binnen te werken: Cillessen redt in twee instanties.

Update 19:20 uur: Voorzet McKay komt op het hoofd van Cahill, maar die kan de bal geen richting meegeven.

Update 19:16 uur: Direct na de aftrap is Robben er vandoor, maar zijn schot mist kracht om Ryan echt in de problemen te brengen.

Update 19:15 uur: GOAL NEDERLAND! Depay steekt op Van Persie. Davidson let niet op achterin bij Australië en Van Persie knalt de bal in het dak van het doel.

Update 19:11 uur: GOAL AUSTRALIE! Jedinak schiet de strafschop binnen, Cillessen gaat naar de verkeerde hoek. De makkelijk gegeven strafschop helpt de Socceroos aan 2-1. Oranje heeft nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen.

Update 19:10 uur: Penalty Australië: Janmaat krijgt de bal tegen zijn arm geschoten, de Algerijnse arbiter wijst naar de spits.

Update 19:08 uur: Wissel bij Australië: Bresciano gaat er geblesseerd af, Bozanic komt erin.

Update 19:08 uur: Prima aanval Oranje: Blind vindt Sneijder, die haalt uit, maar hij ziet hoe Ryan de bal nog weet te verwerken tot corner.

Update 19:07 uur: Oranje nu dus met Van Persie in de spits, Robben vanaf rechts en Depay vanaf links. Achterin van links naar rechts Janmaat, Vlaar, De Vrij en Blind.

Update 19:06 uur: Mislukt schot Van Persie komt op rechts terecht bij Janmaat. Die trekt voor, maar daar kan geen Oranje-speler bij.

Update 19:04 uur: Gele kaart voor Van Persie, die daardoor het laatste groepsduel tegen Chili mist. De Oranje-aanvoerder kreeg tegen Spanje ook al geel.

Update 19:02 uur: We zijn weer van start en de Australië scoren meteen, maar er is gevlagd voor buitenspel.

Update 18:47 uur: Daar is de wissel dan. Op slag van rust komt Depay het veld binnen. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Update 18:46 uur: Memphis Depay gaat komen voor Martins Indi. Oranje schakelt dus direct over naar 4-3-3.

Update 18:44 uur: Slecht nieuws zo te zien voor Martins Indi. Hij ligt op een brancard en lijkt er vanaf te moeten.

Memphis Depay loopt zich warm bij Oranje.

Update 18:43 uur: Cahill is geschorst voor de laatste wedstrijd van de Socceroos. Hij krijgt geel na een te stevige tackle op Martins Indi. In de eerste wedstrijd werd de maker van de 1-1 ook al op de bon geslingerd.

Update 18:40 uur: Nog vijf minuten in de eerste helft. Oranje is onmachtig de laatste minuten.

Update 18:37 uur: Na de 1-1  is Australië de betere ploeg.

Update 18:32 uur: Oranje mag van geluk spreken dat Spiranovic een vrije trap van Oar niet goed raakt. De verdediger dook zomaar vrij op voor Cillessen.

Update 18:30 uur: Enorme kans voor Bresciano op aangeven van Leckie. De middenvelder schiet de bal over van een meter of dertien van het Oranje-doel.

Update 18:27 uur: Uitstekende combinaties tussen Robben en Blind. De Ajax-speler wil de bal vervolgens voortrekken, maar bereikt Van Persie niet.

Update 18:24 uur: Uit de hoekshop van Sneijder zet Vlaar zijn hoofd tegen de bal. De inzet gaat een paar meter naast.

Update 18:24 uur: Robben komt vanaf rechts naar binnen. Hij wil vervolgens uithalen, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Update 18:20 uur: GOAL AUSTRALIE! Schitterende goal van Cahill, die de bal uit een lange pass in een keer op de pantoffel neemt. De bal gaat onderkant lat binnen.

Update 18:19 uur: GOAL NEDERLAND! Opeens kan Robben er vandoor na een fout in de Australische opbouw. Robben doet het vervolgens helemaal zelf en schiet Oranje op voorsprong.

Update 18:18 uur: Even leek er ruimte te liggen voor een tegenstoot van Oranje, maar de pass van Sneijder komt niet aan bij Robben.

Update 18:17 uur: Domme overtreding Davidson op Robben levert Oranje een vrije trap op, op een positie waar vandaan de bal het vijandelijke strafschopgebied ingedraaid kan worden. De vrije trap komt van de voet van Robben op het hoofd van Van Persie, maar de kopbal landt in de handen van Ryan.

Update 18:15 uur: Schotkans Bresciano: slordig balverlies Stefan de Vrij en Leckie vindt Bresciano even buiten de zestien. Die ziet zijn schot van richting worden veranderd. Hoekschop voor Australië, die niets oplevert.

Update 18:11 uur: De Socceroos zijn iets sterker in de beginfase. Oranje overtuigt nog niet, er gaat erg veel mis in de passing.

Update 18:09 uur: De Guzman verdedigt mee bij Oranje, maar tikt de bal wat zacht terug op Cillessen. De goalie kan de bal gelukkig op tijd wegschieten, voor Mckay kan profiteren.

Update 18:07 uur: Voorzet van Oar richting Leckie kan makkelijk uit de lucht worden gepikt door Jasper Cillessen.

Update 18:05 uur: Arjen Robben lijkt voor het eerst voor Nederlands gevaar te gaan zorgen, maar de bal rolt wat knullig van zijn voet.

Update 18:03 uur: Bruno Martins Indi ligt geblesseerd op het veld na een trap tegen de achillespees van Cahill. Verzorging is nodig voor de Oranje-verdediger.

Update 18:01 uur: Nigel de Jong gaat er direct stevig in. Hij krijgt een vrije trap tegen na een overtreding op Oar. De lange mannen melden zich voor het Oranje-doel, maar de vrije trap levert niets op.

Update 18:00 uur: Nederland heeft afgetrapt. We zijn onderweg...

Update 17:58 uur: De Algerijn Haimoudi leidt het duel dus. Vorig jaar floot hij nog de finale van de Afrika Cup. Vorig jaar was hij ook aanwezig bij de Confederations Cup, het toernooi dat de Brazilianen wonnen.

Update 17:56 uur: Iedereen zingt weer mee, Bruno Martins Indi zelfs met de ogen dicht! DAAR GAAN WE!

Update 17:54 uur: Het audiosysteem werkt, het volkslied van Australië klinkt. Straks zal het Wilhelmus klinken en daarna beginnen Nederland en Australië aan hun tweede WK-duel. De Socceroos verloren hun eerste wedstrijd.

Update 17:50 uur: Bij de vorige wedstrijd in het stadion in Porto Alegre, tussen Frankrijk en Honduras, werkte het audiosysteem niet. Daardoor begon de wedstrijd toen zonder dat de volksliederen hadden geklonken.

Update 17:49 uur: De spanning loopt op, de wedstrijd komt dichterbij! Gaat Oranje een enorme stap zetten richting de achtste finale?

Update 17:39 uur: De koning en de koningin zijn ook aanwezig in het stadion. Nog twintig minuten!

Update 17:20 uur: Van Gaal wijzigt zijn elftal niet om de ''flow in het elftal'' te houden na de zege op Spanje. Bovendien vond hij het 4-4-2 experiment tegen Wales niet zo geslaagd. ''Bovendien speelt Australië met opkomende backs. Ik denk dat wij dat met deze opstelling goed kunnen bestrijden.''

De coach erkende dat het misschien moeilijk voor de spelers wordt om opnieuw te pieken. ''We hebben namelijk 5 weken de focus op Spanje gehad. Nu moeten we ons in 3 dagen op Australië richten. Maar dat zijn deze spelers wel gewend. Dat is niets nieuws.''

Update 16:50 uur: Toch geen Holland bij Australië. McKay krijgt een kans in de basis.
Update 16:42 uur:
Strooide Louis van Gaal iedereen gisteravond opzettelijk zand in de ogen? Nederland is ongewijzigd ten opzichte van het duel met de Spanjaarden.
Update 16:38 uur:
De Australiërs domineren om Porto Alegre heen. Volgens schattingen zijn er zo'n 16.000 supporters van onze Oranje-opponent.
Update 16:16 uur:
Harry Kewell stopte onlangs met voetbal, maar de meest succesvolle Australische voetballer ooit volgt The Socceroos wel fanatiek.

Update 17:07 uur: Onze verslaggever Johan van Boven is ook in Porto Alegre. Veel supporters voor

Update 15:15 uur: Het duel begint pas over een kleine drie uur, maar de eerste fans zijn al op weg naar het stadion. Ook de Australische fans.

Update 13:30 uur: James Holland begint deze avond vermoedelijk in de basis bij Australië als vervanger van Mark Milligan. Hij is niet de eerste Holland die het tegen 'Holland' op mag nemen. De Ier Matt Holland speelde ook al twee keer tegen Oranje en die heeft daar waarschijnlijk nog altijd zeer goede herinneringen aan, dit in tegenstelling tot Louis van Gaal. Matt Holland was namelijk negentig minuten actief in de wedstrijd die Ierland in 2001 met 1-0 won door een doelpunt van van Jason McAteer. Hierdoor liep het door Van Gaal gecoachte Nederlands elftal het WK van 2002 mis. Drie jaar later was hij ook basisspeler tijdens een oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA. Ook toen won Ierland met 1-0, dit keer was Robbie Keane het feestvarken.
De WK-geschiedenis tussen Australië en Nederland

Australië en Nederland troffen elkaar tot dusver enkel in oefenwedstrijden. Daarin was Nederland nimmer de winnaar. Tweemaal werd het gelijk en een keer gingen de Australiërs met de zege aan de haal. Dat gebeurde nota bene op Nederlandse bodem. Nadat doelman Maarten Stekelenburg een rode kaart had ontvangen, wonnen The Socceroos met 1-2.


Mathieu van der Poel: Mafkees, stuntman, fenomeen

Mathieu van der Poel: Mafkees, stuntman, fenomeen

Mathieu van der Poel passeert de Amstel Gold-finish en beseft: dit kán helemaal niet. / Bas Czerwinski | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Fenomeen, mafkees, alleskunner, stuntman, wondermens? In elk geval: Mathieu van der Poel, een ‘halve Belg’ die nu hélemaal van ons is.

Driekwart van de bevolking zat of lag Eerste Paasdag ongetwijfeld ergens in het overheerlijke zonnetje. Ondertussen speelde er zich in het Limburgse heuvelgebied een wonder af. Een zeldzame bizarre wielerontknoping. En het nu al bijna niet te overtreffen Nederlandse sportmoment van het jaar.

Onwaarschijnlijke manier


Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier

Cristiano Ronaldo/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 APR 2019

Juventus heeft vier dagen na het Champions League-drama tegen Ajax de Serie A-titel gewonnen. Makkelijk ging het niet, maar de 2-1 overwinning op Fiorentina was voldoende.

Landstitel 35

Het beste nieuws voor de 'Oude Dame' kwam echter kort na de wedstrijd, tijdens de viering van de 35e landstitel. Sterspeler Cristiano Ronaldo kondigde namelijk aan dat hij minimaal nog een jaar blijft in Turijn.


Ajax ontsnapt in Groningen door 'rode' Huntelaar

FC Gronigen - Ajax/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 APR 2019

Op bezoek bij FC Groningen heeft Ajax ternauwernood een zege geboekt. De Eredivisie-koploper won met 0-1 dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die ook nog rood kreeg. Het kan nu rustig afwachten wat PSV zondag doet tegen ADO Den Haag.

Weinig kansen

De Amsterdammers waren vier dagen na hun wereldpartij in Turijn slordig en liepen zich keer op keer stuk op de Groningse defensie. De beste kansen waren er voor rust voornamelijk uit standaardsituaties via Matthijs de Ligt die de paal raakte en Joel Veltman. Aan de andere kant was Ludovit Reis dichtbij met een schot.


Voorlaatste speelronde definitief verschoven

De spelers van Ajax in vieren de winst tegen Juventus tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 APR 2019

Het is definitief. De voorlaatste speelronde van de eredivisie wordt verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Alle thuisspelende clubs hebben toestemming gekregen van de lokale autoriteiten. De KNVB bereikte donderdag al overeenstemming met de clubs over het initiatief.

Halve finale

De bond besloot tot de ingreep nadat Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het schema voorzag hier niet in. Ajax zou daardoor op 28 april tegen De Graafschap spelen en 30 april tegen Tottenham Hotspur. Een club heeft recht op tenminste twee volledige rustdagen tussen de wedstrijden.


Oeps! Benfica-fan reist naar het verkeerde Frankfurt

Joao Felix was tijdens het eerste duel de grote man met drie goals/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Europese uitwedstrijden zijn voor voetbalfans altijd enorme avonturen. Een Portugees besloot rondom de wedstrijd Eintracht Frankfurt - SL Benfica een roadtrip te maken richting de Duitse stad, maar dat ging niet helemaal goed.

Main of Oder

Via Parijs trok hij naar Frankfurt, alleen deed hij dat ook nog eens 'via Frankfurt'. Die plaatsnaam komt namelijk twee keer voor in Duitsland: het bekende Frankfurt Am Main (centraal in Duitsland, waar Eintracht Frankfurt zijn wedstrijden speelt) en het kleinere Frankfurt (Oder) nabij de Poolse grens. Om dat te bereiken kwam hij praktisch langs het grotere Frankfurt.


KNVB verzet laatste speeldag Eredivisie naar 15 mei

De strijd tussen Ajax en PSV duurt nog drie dagen langer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

De 33e speelronde van de competitie vindt geen doorgang op de geplande datum van 28 april. In plaats daarvan worden de wedstrijden van die dag verzet naar 15 mei. Hierdoor wordt het ineens de laatste speelronde op de agenda.

Geen rekening

De late wijzigingen in het speelschema hebben alles te maken met de goede prestaties van Ajax in de Champions League. De KNVB had er met het maken van de competitieplanning geen rekening meegehouden dat Ajax (danwel PSV) zover zou komen in het grootste Europese bekertoernooi.


‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’
Likeability of5

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’. /ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 APR 2019

Groot feest in voetbalminnend Amsterdam en omstreken. Het is nu al een historisch seizoen: Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. De Amsterdamse voetbalclub won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten het hoofd op hol van Ajax, de fans en de internationale media. „Er waren zelfs een paar Juventus fans die na afloop van de wedstrijd bleven staan voor een applaus”, zegt de 30-jarige Menno Weller die dinsdagavond bij de onvergetelijke wedstrijd in Turijn was.

Of je nou fan bent van PSV, Feyenoord of FC Utrecht, de overwinning van Ajax kunnen we nu heel voorzichtig toch al best een historisch moment noemen. PSV was de laatste Nederlandse ploeg die de halve finale van de Champions League haalde, in het seizoen 2004/2005. De Amsterdamse godenzonen lieten Real Madrid (die tot nu toe vijf keer de Champions League titel binnen sleepte) achter zich en versloegen Juventus. Op het moment dat deze krant naar de drukker ging was het nog niet bekend tegen wie Ajax het in de halve finale moet opnemen. Het is of het Engelse Manchester City of het Engelse Tottenham Hotspur.

‘Ajax-baby’s tackelen Juventus’


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Ajax in halve finale Champoins League tegen de Spurs

Ajax in halve finale Champions League tegen de Spurs

Tottenham Hotspur's Fernando Llorente na de derde goal / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

In de halve finale van de Champions League zullen de Amsterdammers het opnemen tegen Tottenham Hotspur. De Londense club wist zich na een knotsgekke wedstrijd te plaatsen voor de halve finale.

De ploeg verloor weliswaar van Manchester City met 4-3, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.

Turbulent


Likeability of5

Geen joelende fans bij aankomst Ajax in NL

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Geen joelende fans en hard gegil op Schiphol, waar woensdagmiddag de spelers van Ajax aan moeten komen. De club heeft laten weten dat de spelersbus de voetballers direct uit het vliegtuig op zal pikken, naast het toestel op de landingsbaan. Geen uitgelaten aankomst dus.

Onthaal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Zo wordt de overwinning van Ajax gevierd

Foto van 'Metro'

17 APR 2019

Groot feest in Amsterdam en op heel veel plekken elders in Nederland dinsdagavond, voor een groot deel van de aanwezigen dan. Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. Het elftal uit Amsterdam won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus.

En dat mag best worden gevierd. Ronaldo - later letterlijk en figuurlijk verslagen op het veld - kopte nog wel de 1-0 voor Juve binnen. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten Ajax en fans in extase.

Verslagenheid


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Van der Poel favoriet in AGR: ‘Rijdt ongelooflijk'

Van der Poel wint in Dwars door Vlaanderen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 APR 2019

De Amstel Gold Race staat zondag op het programma. In de enige grote wielerklassieker die Nederland rijk is, is het al jaren zoeken naar succes van een coureur van eigen bodem.

Dylan Groenewegen is een van de beste sprinters ter wereld. Tom Dumoulin behoort tot de absolute wereldtop in het tijdrijden en in de grote rondes. Niki Terpstra rijdt als een van de allersnelste over kasseien. ‘We’ hebben in het wielrennen in bijna elke discipline minimaal een wereldtopper, maar uitgerekend in onze eigen klassieker de Amstel Gold Race doen we al jaren niet meer mee om de knikkers.

Geklopt door een Rus


Ajax pas goed op stoom als het eerste goal scoort

Cristiano Ronaldo in duel met Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Ajax kan dinsdagavond voor het eerst in de 21ste eeuw de halve finale van de Champions League bereiken. Het wordt wel een loodzware klus voor de koploper van de Eredivisie.

Op een goede honderd kilometer van Milaan, de plek waar Ajax zestien jaar geleden tegen AC Milan op het allerlaatste moment de halve finale van de Champions League aan zich voorbij zag gaan, speelt Ajax dinsdagavond voor het eerst sinds die vermaarde 23 april 2003 om een plek bij de beste vier clubs van Europa.

De Nederlandse stuntploeg gaat na het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena op bezoek bij misschien wel de topfavoriet voor de beker: Juventus. Het is op papier andermaal een schier onmogelijke opdracht. Alleen al sterspeler Cristiano Ronaldo kostte Juventus ruim twee keer zoveel (100 miljoen euro) als dat Ajax-directeur Marc Overmars voor de basisploeg heeft betaald.


Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Turner Epke Zonderland heeft voor de derde keer de Europese titel gepakt aan de rekstok. Twee dagen voor zijn 33e verjaardag, kwam de Fries in de finale in de Poolse stad Szczecin tot een zeldzaam hoge score van 15,266.

Zonderland was in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia) ook de beste van Europa aan de rekstok. Bij het EK van 2018 in Glasgow moest de turner genoegen nemen met zilver.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.


Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK.

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

De Rotterdamse turnster Eythora Thorsdottir heeft bij het EK in de Poolse stad Szczecin zilver veroverd op het onderdeel vloer. De 20-jarige kwam in de finale tot een score van 13,666.

Alleen Mélanie de Jesus dos Santos scoorde hoger (13,833). De 19-jarige Française was vorig jaar bij het EK in Glasgow ook al de beste op vloer.

Het brons ging naar Angelina Melnikova uit Rusland, die even met beide hielen buiten de lijnen kwam en daardoor na aftrek op 13,466 eindigde.


Verstappen vierde in China, Hamilton wint

Hamilton wint. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Na de duizendste race in de Formule 1 haalde Max Verstappen net niet het podium. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing eindigde in de Grote Prijs van China als vierde.

De zege in de jubileumrace was voor Lewis Hamilton in zijn Mercedes. De Britse wereldkampioen was bij de start het beste weg. Hij passeerde voor het ingaan van de eerste bocht zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition was vertrokken.

Jagen op Sebastian Vettel


Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. De wedstrijdleiding stelde de wedstrijd al twee keer uit door de sneeuw.

De race, waarin Michael van der Mark vanaf de tweede plek zou vertrekken, werd rond 14.45 definitief afgelast. De wedstrijdleiding stelde de race al twee keer uit. Bij de derde keer werd de wedstrijd zaterdag definitief afgelast.

Zondag


Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah.
Likeability of5

Liverpoolfans zingen anti-racisme lied voor Salah

Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Dat de supporters van de Engelse voetbalclub Liverpool volledig achter hun team staan was al bekend, maar hun steun gaat nog een stap verder. Waar iedere wedstrijd You'll Never Walk Alone uit volle borst meegezongen wordt, worden ook individuele spelers weleens toegezongen.

Zo hebben de fans een speciaal lied voor verdediger Virgil van Dijk.


love
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole.

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Een boze Max Verstappen start zondag als vijfde tijdens de Grand Prix van China. Mercedes-coureur Valtteri Bottas was het snelst tijdens de kwalificatie en start dus vanaf poleposition.

Verstappen kon maar één rondje rijden tijdens de laatste kwalificatierun, omdat hij bij het inzetten van het tweede rondje gehinderd werd door andere coureurs op de baan.

Ongeschreven regel


Italianen verrast door De Jong: 'Hij had ons door'

Frenkie de Jong van Ajax in duel met Cristiano Ronaldo van Juventus. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

De Italiaanse media waren de dag na de wedstrijd van Juventus tegen Ajax vol lof over de Amsterdammers. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport berichtte over een 'geweldige Europese voetbalavond. Intens, met hoog ritme en hoogwaardige techniek'. En concludeert: „De Nederlanders waren beter.”

Ajax maakt weer indruk

Volgens Juventus-coach Massimiliano Allegri kwam dit vooral door Frenkie de Jong. De coach van de Italianen had Federico Bernardeschi de taak meegegeven om De Jong zoveel mogelijk voor de voeten te lopen. „Die jongen had ons plan meteen door”, aldus Allegri. „Hij draaide zo makkelijk weg, zodat we hem anders moesten bespelen. Bij De Jong begint bijna iedere aanval van Ajax. We hebben hem niet kunnen afstoppen.”