Sport

LIVE WK 2014: Australië - Nederland

Foto van 'Metro redactie'

18 JUN 2014

Opstelling AustraliëRyan; Mcgowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson; Leckie, McKay, Bresciano ('51 Brozanic), Jedinak, Oar ('77 Taggart); Cahill ('69 Halloran)Opstelling NederlandCillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi ('45 Depay), Blind; De Guzman ('78 Wijnaldum), Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie ('87 Lens)

Scoreverloop
0-1 ('20) Robben
1-1 ('21) Cahill
2-1 ('54) Jedinak (strafschop)
2-2 ('58) Van Persie
2-3 ('68) Depay

Gele kaarten
Australië: Cahill
Nederland: Van Persie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 19:51 uur: HET IS AFGELOPEN! Oranje wint met 2-3 van Australië en kan de achtste finale haast niet meer ontlopen!

Update 19:50 uur: Lens is in de tegenstoot nog dicht bij 2-4, maar hij stuit op Ryan.

Update 19:48 uur: De extra tijd bedraagt drie minuten.

Update 19:44 uur: Laatste wissel Nederland: Van Persie is op en wordt vervangen door Jeremain Lens.

Update 19:43 uur: Australië schiet de bal uit voor een op de grond liggende Van Persie. De Oranje-captain staat gelukkig weer op.

Update 19:42 uur: Nog vijf minuten. De Socceroos zullen een slotoffensief in huis hebben. Oranje moet zien te overleven.

Update 19:38 uur: Vrije trap op een gevaarlijke plek van Jedinak wordt goed weggekopt door Nigel de Jong. Nog tien minuten!

Update 19:35 uur: Leckie probeert een nieuwe strafschop te versieren, maar de scheids trapt daar niet in. Vlaar laat even weten niet van deze fopduiken gediend te zijn.

Oranje wisselt vervolgens: Georginio Wijnaldum vervangt Jonathan de Guzman.

Update 19:34 uur: Taggart komt voor Oar.

Update 19:31 uur: Grote kans Oranje: Van Persie neemt knap aan en behoudt het overzicht. Hij legt de bal terug op de inkomende Nigel de Jong, die strak uithaalt, maar Ryan ziet redden.

Update 19:31 uur: Vrije trap Robben, die de bal laag in de linkerbenedenhoek probeert te plaatsen. Daar stond Ryan ook ergens, dus die kan makkelijk redden.

Update 19:29 uur: Robben legt terug op Sneijder, die schiet, maar een Australisch been voorkomt dat de bal richting doel zeilt.

Update 19:29 uur: Tussendoor is Cahill naar de kant gehaald en is Halloran erin gekomen.

Update 19:26 uur: Depay zoekt Robben, die zijn schot gekraakt ziet worden. Een poging uit de tweede lijn van Van Persie mist kracht.

Update 19:25 uur: GOAL NEDERLAND! Na zijn assist nu een treffer voor Depay. Hij schiet van grote afstand. De goalie moet hem hebben, maar de stuit is Ryan te machtig!

Update 19:24 uur: Nederland probeert uit te verdedigen, maar Vlaar gaat enorm in de fout. Oar laat de kans aan Leckie, die de bal met de borst probeert binnen te werken: Cillessen redt in twee instanties.

Update 19:20 uur: Voorzet McKay komt op het hoofd van Cahill, maar die kan de bal geen richting meegeven.

Update 19:16 uur: Direct na de aftrap is Robben er vandoor, maar zijn schot mist kracht om Ryan echt in de problemen te brengen.

Update 19:15 uur: GOAL NEDERLAND! Depay steekt op Van Persie. Davidson let niet op achterin bij Australië en Van Persie knalt de bal in het dak van het doel.

Update 19:11 uur: GOAL AUSTRALIE! Jedinak schiet de strafschop binnen, Cillessen gaat naar de verkeerde hoek. De makkelijk gegeven strafschop helpt de Socceroos aan 2-1. Oranje heeft nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen.

Update 19:10 uur: Penalty Australië: Janmaat krijgt de bal tegen zijn arm geschoten, de Algerijnse arbiter wijst naar de spits.

Update 19:08 uur: Wissel bij Australië: Bresciano gaat er geblesseerd af, Bozanic komt erin.

Update 19:08 uur: Prima aanval Oranje: Blind vindt Sneijder, die haalt uit, maar hij ziet hoe Ryan de bal nog weet te verwerken tot corner.

Update 19:07 uur: Oranje nu dus met Van Persie in de spits, Robben vanaf rechts en Depay vanaf links. Achterin van links naar rechts Janmaat, Vlaar, De Vrij en Blind.

Update 19:06 uur: Mislukt schot Van Persie komt op rechts terecht bij Janmaat. Die trekt voor, maar daar kan geen Oranje-speler bij.

Update 19:04 uur: Gele kaart voor Van Persie, die daardoor het laatste groepsduel tegen Chili mist. De Oranje-aanvoerder kreeg tegen Spanje ook al geel.

Update 19:02 uur: We zijn weer van start en de Australië scoren meteen, maar er is gevlagd voor buitenspel.

Update 18:47 uur: Daar is de wissel dan. Op slag van rust komt Depay het veld binnen. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Update 18:46 uur: Memphis Depay gaat komen voor Martins Indi. Oranje schakelt dus direct over naar 4-3-3.

Update 18:44 uur: Slecht nieuws zo te zien voor Martins Indi. Hij ligt op een brancard en lijkt er vanaf te moeten.

Memphis Depay loopt zich warm bij Oranje.

Update 18:43 uur: Cahill is geschorst voor de laatste wedstrijd van de Socceroos. Hij krijgt geel na een te stevige tackle op Martins Indi. In de eerste wedstrijd werd de maker van de 1-1 ook al op de bon geslingerd.

Update 18:40 uur: Nog vijf minuten in de eerste helft. Oranje is onmachtig de laatste minuten.

Update 18:37 uur: Na de 1-1  is Australië de betere ploeg.

Update 18:32 uur: Oranje mag van geluk spreken dat Spiranovic een vrije trap van Oar niet goed raakt. De verdediger dook zomaar vrij op voor Cillessen.

Update 18:30 uur: Enorme kans voor Bresciano op aangeven van Leckie. De middenvelder schiet de bal over van een meter of dertien van het Oranje-doel.

Update 18:27 uur: Uitstekende combinaties tussen Robben en Blind. De Ajax-speler wil de bal vervolgens voortrekken, maar bereikt Van Persie niet.

Update 18:24 uur: Uit de hoekshop van Sneijder zet Vlaar zijn hoofd tegen de bal. De inzet gaat een paar meter naast.

Update 18:24 uur: Robben komt vanaf rechts naar binnen. Hij wil vervolgens uithalen, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Update 18:20 uur: GOAL AUSTRALIE! Schitterende goal van Cahill, die de bal uit een lange pass in een keer op de pantoffel neemt. De bal gaat onderkant lat binnen.

Update 18:19 uur: GOAL NEDERLAND! Opeens kan Robben er vandoor na een fout in de Australische opbouw. Robben doet het vervolgens helemaal zelf en schiet Oranje op voorsprong.

Update 18:18 uur: Even leek er ruimte te liggen voor een tegenstoot van Oranje, maar de pass van Sneijder komt niet aan bij Robben.

Update 18:17 uur: Domme overtreding Davidson op Robben levert Oranje een vrije trap op, op een positie waar vandaan de bal het vijandelijke strafschopgebied ingedraaid kan worden. De vrije trap komt van de voet van Robben op het hoofd van Van Persie, maar de kopbal landt in de handen van Ryan.

Update 18:15 uur: Schotkans Bresciano: slordig balverlies Stefan de Vrij en Leckie vindt Bresciano even buiten de zestien. Die ziet zijn schot van richting worden veranderd. Hoekschop voor Australië, die niets oplevert.

Update 18:11 uur: De Socceroos zijn iets sterker in de beginfase. Oranje overtuigt nog niet, er gaat erg veel mis in de passing.

Update 18:09 uur: De Guzman verdedigt mee bij Oranje, maar tikt de bal wat zacht terug op Cillessen. De goalie kan de bal gelukkig op tijd wegschieten, voor Mckay kan profiteren.

Update 18:07 uur: Voorzet van Oar richting Leckie kan makkelijk uit de lucht worden gepikt door Jasper Cillessen.

Update 18:05 uur: Arjen Robben lijkt voor het eerst voor Nederlands gevaar te gaan zorgen, maar de bal rolt wat knullig van zijn voet.

Update 18:03 uur: Bruno Martins Indi ligt geblesseerd op het veld na een trap tegen de achillespees van Cahill. Verzorging is nodig voor de Oranje-verdediger.

Update 18:01 uur: Nigel de Jong gaat er direct stevig in. Hij krijgt een vrije trap tegen na een overtreding op Oar. De lange mannen melden zich voor het Oranje-doel, maar de vrije trap levert niets op.

Update 18:00 uur: Nederland heeft afgetrapt. We zijn onderweg...

Update 17:58 uur: De Algerijn Haimoudi leidt het duel dus. Vorig jaar floot hij nog de finale van de Afrika Cup. Vorig jaar was hij ook aanwezig bij de Confederations Cup, het toernooi dat de Brazilianen wonnen.

Update 17:56 uur: Iedereen zingt weer mee, Bruno Martins Indi zelfs met de ogen dicht! DAAR GAAN WE!

Update 17:54 uur: Het audiosysteem werkt, het volkslied van Australië klinkt. Straks zal het Wilhelmus klinken en daarna beginnen Nederland en Australië aan hun tweede WK-duel. De Socceroos verloren hun eerste wedstrijd.

Update 17:50 uur: Bij de vorige wedstrijd in het stadion in Porto Alegre, tussen Frankrijk en Honduras, werkte het audiosysteem niet. Daardoor begon de wedstrijd toen zonder dat de volksliederen hadden geklonken.

Update 17:49 uur: De spanning loopt op, de wedstrijd komt dichterbij! Gaat Oranje een enorme stap zetten richting de achtste finale?

Update 17:39 uur: De koning en de koningin zijn ook aanwezig in het stadion. Nog twintig minuten!

Update 17:20 uur: Van Gaal wijzigt zijn elftal niet om de ''flow in het elftal'' te houden na de zege op Spanje. Bovendien vond hij het 4-4-2 experiment tegen Wales niet zo geslaagd. ''Bovendien speelt Australië met opkomende backs. Ik denk dat wij dat met deze opstelling goed kunnen bestrijden.''

De coach erkende dat het misschien moeilijk voor de spelers wordt om opnieuw te pieken. ''We hebben namelijk 5 weken de focus op Spanje gehad. Nu moeten we ons in 3 dagen op Australië richten. Maar dat zijn deze spelers wel gewend. Dat is niets nieuws.''

Update 16:50 uur: Toch geen Holland bij Australië. McKay krijgt een kans in de basis.
Update 16:42 uur:
Strooide Louis van Gaal iedereen gisteravond opzettelijk zand in de ogen? Nederland is ongewijzigd ten opzichte van het duel met de Spanjaarden.
Update 16:38 uur:
De Australiërs domineren om Porto Alegre heen. Volgens schattingen zijn er zo'n 16.000 supporters van onze Oranje-opponent.
Update 16:16 uur:
Harry Kewell stopte onlangs met voetbal, maar de meest succesvolle Australische voetballer ooit volgt The Socceroos wel fanatiek.

Update 17:07 uur: Onze verslaggever Johan van Boven is ook in Porto Alegre. Veel supporters voor

Update 15:15 uur: Het duel begint pas over een kleine drie uur, maar de eerste fans zijn al op weg naar het stadion. Ook de Australische fans.

Update 13:30 uur: James Holland begint deze avond vermoedelijk in de basis bij Australië als vervanger van Mark Milligan. Hij is niet de eerste Holland die het tegen 'Holland' op mag nemen. De Ier Matt Holland speelde ook al twee keer tegen Oranje en die heeft daar waarschijnlijk nog altijd zeer goede herinneringen aan, dit in tegenstelling tot Louis van Gaal. Matt Holland was namelijk negentig minuten actief in de wedstrijd die Ierland in 2001 met 1-0 won door een doelpunt van van Jason McAteer. Hierdoor liep het door Van Gaal gecoachte Nederlands elftal het WK van 2002 mis. Drie jaar later was hij ook basisspeler tijdens een oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA. Ook toen won Ierland met 1-0, dit keer was Robbie Keane het feestvarken.
De WK-geschiedenis tussen Australië en Nederland

Australië en Nederland troffen elkaar tot dusver enkel in oefenwedstrijden. Daarin was Nederland nimmer de winnaar. Tweemaal werd het gelijk en een keer gingen de Australiërs met de zege aan de haal. Dat gebeurde nota bene op Nederlandse bodem. Nadat doelman Maarten Stekelenburg een rode kaart had ontvangen, wonnen The Socceroos met 1-2.


Views

100+

PSV-Ajax door de ogen van John van den Heuvel

John van den Heuvel viert feest na de 3-0 van PSV tegen Ajax. Foto: hank4photos

Foto van 'Johan van Boven'

23 SEP 2018

In de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag duiken we in het spoor van misdaadverslaggever John van den Heuvel, die een groot PSV-fan is. Samen bezoeken we de topper tegen Ajax.

Ergens in de middag
Op een niet nader te noemen tijdstip en op een onbekende locatie wacht misdaadverslaggever John van den Heuvel in zijn zwaarbeveiligde huis op Peter R. de Vries. De PSV-fan heeft de Ajax-supporter uitgenodigd om samen de topper in Eindhoven te bezoeken. „We rijden samen richting het stadion, dan zal het nog best gezellig zijn”, zegt Van den Heuvel. „Maar voor Peter wordt het een heel ongezellige terugrit. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax gaat winnen. Daar heb ik hem al voor gewaarschuwd. Peter zei toen dat hij me na de wedstrijd wel zou spreken…”

14:32 uur
Met hun beveiligde vervoer arriveren Van den Heuvel en De Vries bij het stadion van PSV. De misdaadverslaggever van De Telegraaf kan niet meer over straat zonder beveiligers. Motorclub No Surrender heeft een flink bedrag op zijn hoofd gezet, dus moet ook tijdens een bezoek aan een voetbalwedstrijdje alles op alles worden gezet om de dag veilig door te komen. Van den Heuvel wil er logischerwijs weinig over kwijt. Zelfs het kleinste detail over zijn beveiliging kan gevaar voor hem opleveren. „Maar neem van mij aan dat de beveiligers er alles aan doen om mij een wedstrijd te kunnen laten bezoeken. En PSV werkt ook altijd mee, ik heb nauw contact met het hoofd-beveiliging. Ik voel me altijd welkom en veilig in het Philips Stadion.”


Views

1k+

Nieuwe finaleplaats: Bertens wordt alleen maar beter

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

22 SEP 2018

Kiki Bertens kan zondag haar derde WTA-titel van het seizoen binnenhalen. In de halve eindstrijd in Seoul rekende ze in 6-4 en 6-2 met Maria Sakkari af. Het bevestigt nog maar eens dat ze aan een topseizoen bezig is.

Die extra uitschieter naar boven in een Grand Slam (zoals in 2016, toen ze de halve finale van Roland Garros bereikte) zat er dit keer niet in, maar buitengewoon constant is ze wel.


Views

1k+

Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

In samenwerking met Huawei

18 SEP 2018

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

4k+

Ajax wint overtuigend van AEK Athene

Ajax wint in de Johan Cruijff ArenA de Champions Leaguewedstrijd tegen AEK Athene. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Ajax heeft thuis op overtuigende wijze concurrent AEK Athene verslagen in de groepsfase van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag nam na de rust afstand van AEK Athene (3-0). Grote man aan Amsterdamse zijde was Nicolás Tagliafico met twee doelpunten.

Het was niet alleen maar feest in een soms kolkende Johan Cruijff ArenA. Klaas-Jan Huntelaar moest zich na rust geblesseerd laten vervangen en het is hoogst onzeker of hij zondag tegen PSV in actie kan komen. Hetzelfde geldt voor Matthijs de Ligt. De aanvoerder ontbrak tegen AEK Athene wegens een knieblessure. Coach Ten Hag besloot zijn aanvoerder niet door een verdediger te vervangen maar dirigeerde Frenkie de Jong naar de achterste linie. Op het middenveld kwam er een plaats vrij voor Carel Eiting, die daar de voorkeur kreeg boven Donny van de Beek.

Voorspelbaar


Views

2k+

PSV gaat op avontuur en Ajax op missie in de CL

Steven Bergwijn is net als veel andere spelers goed in vorm op dit moment. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

18 SEP 2018

Met het hartslagverhogende bezoek aan Barcelona begint PSV dinsdagavond aan de groepsfase van de Champions League. Ajax start woensdag thuis tegen AEK Athene. Wat zijn de kansen van de Nederlandse troeven op het miljoenentoneel?

PSV

Voorspel
De sfeer was fantastisch, het spel uitstekend en het resultaat optimaal. PSV plaatste zich vorige maand op indrukwekkende wijze voor de groepsfase van de Champions League door BATE Borisov thuis met 3-0 compleet van de mat te vegen. In Wit-Rusland was eerder al een prima resultaat geboekt: 2-3.


Views

700+

Douglas Costa gedraagt zich schandalig in wedstrijd

Douglas Costa tijdens de wedstrijd. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Voetballer Douglas Costa heeft zich zondag schandalig gedragen tijdens een wedstrijd tegen het Italiaanse Sassuolo.

Hoewel Cristiano Ronaldo best een glansrol in de wedstrijd op zich nam voor Juventes, zorgt Costa ervoor dat alle glans eraf is. De voetballer werd zelfs weggestuurd na zijn schandalige gedrag tijdens de wedstrijd.

Elleboog, kopstoot en spugen


Views

2k+

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Er is een mondeling akkoord bereikt. Foto / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Dick Advocaat keert als trainer van FC Utrecht terug in de eredivisie. Ze hebben een mondeling akkoord bereikt en Advocaat zal in ieder geval tot het einde van dit seizoen het team gaan trainen, zo meldt de clubleiding. Zijn assistent wordt Zeljko Petrovic.

Advocaat (70) zal maandag met zijn werkzaamheden bij FC Utrecht beginnen. Hij is de opvolger van coach Jean-Paul de Jong, die vorige week moest vertrekken. De Jong werd in de winterstop van het vorige seizoen benaderd nadat trainer Erik ten Hag naar Ajax vertrok. FC Utrecht werd onder zijn leiding vijfde in de eredivisie. Afgelopen seizoen degradeerde Advocaat nog met Sparta naar de eerste divisie.

Tot het aantreden van Advocaat nemen Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys, die vanaf maandag dezelfde rol als Petrovic vervullen, de honneurs nog waar. Advocaat zit aankomende zondag bij de wedstrijd tegen FC Emmen dus nog niet op de bank.


Views

1k+

Formule 1: Kimi Räikkönen vertrekt bij Ferarri

Formule 1: Kimi Räikkönen vertrekt bij Ferrari

Räikkönen verruilt Ferrari voor Sauber

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

11 SEP 2018

Kimi Räikkönen vertrekt na dit seizoen bij Ferrari. De 38-jarige Fin maakt de overstap naar het Formule 1-team Sauber.

Leclerc

Het beroemde Italiaanse raceteam van Ferrari meldde het vertrek van Räikkönen en maakte kort daarna bekend dat Charles Leclerc in 2019 zijn stoeltje overneemt. De talentvolle Monegask rijdt dit seizoen voor Sauber.


Views

3k+

Sterk spelend Oranje komt nipt tekort in Frankrijk

Quincy Promes baalt na de nederlaag tegen de Fransen ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

9 SEP 2018

Het zou wat zijn, in de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League meteen winnen van de wereldkampioen. Even leek het erop dat het Oranje ging lukken om in Stade de France een klein wondertje neer te zetten. Het Nederlands elftal maakte een gretige indruk, maar kon niet voorkomen dat Frankrijk tweemaal scoorde. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Les Bleus.

Tegen de wereldkampioen


Views

1k+

Oranje niet zeker van WK na verlies van Noorwegen

Vivianne Miedema en Lieke Martens van Oranje met Maria Thorisdottir en Ingrid Moe Wold (Noorwegen) tijdens de kwalificatiewedstrijd van het WK-vrouwenvoetbal tussen Nederland en Noorwegen. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 SEP 2018

De Nederlandse voetbalvrouwen verloren dinsdagavond in Oslo een kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen met 2-1. Directe plaatsing voor het WK volgend jaar in Frankrijk is hierdoor niet meer mogelijk. Oranje kon de zeer snelle achterstand van 2-0 niet meer goed maken.

Play-offs

Door de eerste nederlaag van Nederland ging de eindzege in groep 3 naar de fysieke sterke thuisploeg, die daarmee het begeerde WK-ticket bemachtigde. Het team van bondscoach Sarina Wiegman moet nu via de (dubbele) play-offs deelname aan het WK zien af te dwingen.


Views

1k+

FC Utrecht stuurt trainer De Jong de laan uit

Jean Paul de jong heeft het vertrouwen niet meer ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 SEP 2018

Jean-Paul de Jong heeft dit voetbalseizoen de twijfelachtige eer om zichzelf de eerste ontslagen trainer van de Eredivisie te noemen. FC Utrecht heeft het contract met hoofdcoach Jean-Paul de Jong ontbonden en dat al na vier speelrondes. De club liet weten dat zijn taken voorlopig worden overgenomen door de huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. De Jong, oud-speler van de club, volgde vorig seizoen de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag op.

Ongelukkig huwelijk


Views

1k+

Ajax treft Bayern; PSV krijgt te maken met Barcelona

PSV-Barca en Ajax-Bayern München ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

30 AUG 2018

Voor het eerst sinds acht jaar zijn er weer twee Nederlandse ploegen vertegenwoordigd op het Europese miljoenenbal. PSV dat als eerste uit de koker kwam, moet het opnemen tegen drie zeer pittige tegenstanders. De Eindhovenaren werden ingedeeld in poule B met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internationale.

Ook de hoofdstedelingen die vlak daarna ingedeeld werden, krijgen het lastig. Zij spelen in poule E tegen grootmachten Bayern München, Benfica en AEK Athene. Het lijkt erop dat de Amsterdammers met AEK Athene een iets mindere sterke opponent getroffen hebben.


Views

1k+

Voetballer Dušan Tadić gaat basketbal-challenge aan

Tadic: "Breng de beste basketballer van Nederland naar de Toekomst en ik zal hem verslaan" ©ANP

Foto van 'metronieuws'

30 AUG 2018

We kennen Dušan Tadić vooral als aanvallende middenvelder met een verfijnde techniek en een strakke voorzet. Toch beweert de 29-jarige Serviër ook op het basketbalveld zijn mannetje te kunnen staan. In een interview met AjaxTV beweert hij ook een goede basketballer te zijn. En hier blijft het niet bij: hij wil de beste basketballer van Nederland uitdagen voor een 1 op 1 duel.

Worthy de Jong


Views

1k+

Lieke Martens: Ze moeten bal eerder naar mij spelen

Lieke Martens wil bij FC Barcelona net zo belangrijk worden als bij het Nederlands elftal. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

30 AUG 2018

Op mediadagen van de Oranjevrouwen is Lieke Martens normaal gesproken de drukst bezette speelster. Cameraploegen, radioverslaggevers en journalisten met een kladblokje; iedereen wil iets van haar weten. Vandaag is het anders, want Metro is de enige die een interview met de linksbuiten heeft aangevraagd. Dus hebben we alle tijd voor een gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen. We pikken er negen hoofdstukjes uit:

Uithangbord

Martens kijkt in de interviewruimte op de KNVB-campus om zich heen en ziet tot haar tevredenheid dat Kika van Es, Sari van Veenendaal, Jill Roord en Sherida Spitse tegenover journalisten van het AD, de Volkskrant, Trouw en de NOS zitten. „Ik vind dat iedereen uit het team aandacht verdient. Ik weet dat ik als uithangbord belangrijk ben voor het vrouwenvoetbal. Die rol vervul ik graag, maar het is goed om meerdere uithangborden te hebben. Ik ben nooit iemand geweest die graag op de voorgrond treedt. Nog steeds niet, eigenlijk. Maar ik ontkom er simpelweg niet aan. Ik ben een voorbeeld voor heel veel jonge meisjes en zelfs jongens. Ze weten nu dat het mogelijk is om ooit voor FC Barcelona te spelen.”


Views

2k+

Ajax verzekert zich van Champions League-voetbal

Huntelaar miste veel kansen, maar het deert Ajax niet/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

28 AUG 2018

Ajax heeft zich voor het eerst sinds 2014 weer geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Dinamo Kiev werd het 0-0, dat was meer dan genoeg na de 3-1 overwinning vorige week in eigen huis.

Gemiste strafschop

Alleen in de openingsfase van de wedstrijd had Ajax het lastig en kreeg Kiev een aardige kans, maar verder had de ploeg van Erik ten Hag het zichzelf vooral makkelijker moeten maken. Dusan Tadic schoot een strafschop tegen de paal, die ook nog geraakt werd door Donny van de Beek. Ook Klaas-Jan Huntelaar kreeg nog een grote kans.


Views

1k+

Wielrenners tijdens de 'Vuelta' van dit jaar, 2018. Foto: ANP
Likeability of 5

Ronde van Spanje waarschijnlijk naar de Domstad

Wielrenners tijdens de 'Vuelta' van dit jaar, 2018. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

27 AUG 2018

Als de organisatie op rolletjes blijft lopen zal de Ronde van Spanje (‘Vuelta a España’) in 2020 in Utrecht starten. Vervolgens zou er ook nog een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda op het programma staan, meldt het AD.

Weer groot feest

Het zou daarmee niet de eerste keer zijn dat de start van een grote wielerronde naar Utrecht komt: In 2015 was het Grand Départ van de Tour de France nog in ‘030’. Het AD meldt nu dat er afgelopen week een delegatie van de steden Utrecht, Den Bosch en Breda aanwezig was in Málaga om wederom een dergelijk spektakel te bewerkstelligen. Er werd eerder al bekend dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten hun goedkeuring hadden gegeven aan de organisatie.


love
user_3bb215ee962cad3f5016296717351aff9fd3d708_avatar

Views

1k+

Camera videoJan Joost van Gangelen: Ik wil mijn eigen talkshow

Jan Joost van Gangelen in de 'statistiekenkamer' van FOX Sports. Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Johan van Boven'

26 AUG 2018

In de rubriek ‘In het spoor van…’ volgen we iemand uit de sportwereld op de voet. Vandaag Jan Joost van Gangelen, die er heilig van overtuigd is dat FOX Sports ooit het WK Voetbal uitzendt.

12:00 uur
Met twee kinderen van 4 en 6 jaar heeft Jan Joost van Gangelen altijd een drukke zaterdagochtend. Zwemmen, voetbal, hockey, noem maar op. „Tot lunchtijd ben ik vader, maar daarna zonder ik me af van die kleine monsters om in De Eretribune-modus te komen”, zegt de 44-jarige presentator. Vanavond staan Ajax-FC Emmen en PEC Zwolle-PSV centraal in het tv-programma van betaalzender FOX Sports. „Dus lees ik alles over die clubs. Maar NAC Breda-Excelsior wordt ook gespeeld, dus vind ik dat ik ook alles over die twee clubs moet weten. Ik ben nooit bang dat ik iets heb gemist.”

16:05 uur
Als het weer een beetje meezit pakt Van Gangelen de fiets naar de studio. „Maar nu is het weer zo onvoorspelbaar, dat ik toch maar de auto pak. Eerst fikte ik weg in de tuin en vervolgens begon het keihard te regenen. Dat risico neem ik niet op de fiets.”


Views

1k+

Feest voor Verstappen: podiumplek in België

Max Verstappen heeft zondag de derde plek behaald in de GP van België. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

26 AUG 2018

Voor de ogen van tienduizenden Nederlanders heeft Max Verstappen zondag de derde plek behaald in de Grote Prijs van België. Al in de eerste meters van zijn inhaalrace was zijn podiumplek in zicht.

Spectaculaire crash

Verstappen moest vanaf de zevende positie starten, waardoor het lastig leek voor de Nederlandse coureur om nog op het podium te komen. Maar al in de eerste meters van het parcours zorgde een crash ervoor dat het podium voor Verstappen toch in zicht kwam. Nico Hülkenberg remde te laat voor de eerste bocht en botste zo hard op de wagen van Fernando Alonso dat de Spanjaard over de bolide van Charles Leclerc vloog. Voor de drie hoofdrolspelers van de spectaculaire crash was de race meteen afgelopen.


Views

1k+

Verstappen start op zevende plek in GP van België

Max Verstappen start zondag vanaf de zevende plek in de GP van België. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

25 AUG 2018

Max Verstappen is zaterdag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van België niet verder gekomen dan de zevende tijd. Dat betekent dat hij zondag in de GP van België vanaf de zevende plek zal starten. „Een zevende plaats is niet wat je wil”, aldus een teleurgestelde Verstappen.

Slecht weer

De Nederlandse courier was een van de slachtoffers van het wisselende weer in de Ardennen. Hij reed zijn rondjes in de stromende regen terwijl het tijdens de laatste minuten van de chaotisch verlopen kwalificatie droog was. Verstappen had weinig brandstof getankt om zijn auto zo licht mogelijk te maken. „Ik had mezelf ingesteld op één snelle ronde”, stelde hij. „Dat pakte verkeerd uit toen het droog werd.”


Views

1k+