Sport

LIVE WK 2014: Australië - Nederland

Foto van 'Metro redactie'

18 JUN 2014

Opstelling AustraliëRyan; Mcgowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson; Leckie, McKay, Bresciano ('51 Brozanic), Jedinak, Oar ('77 Taggart); Cahill ('69 Halloran)Opstelling NederlandCillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi ('45 Depay), Blind; De Guzman ('78 Wijnaldum), Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie ('87 Lens)

Scoreverloop
0-1 ('20) Robben
1-1 ('21) Cahill
2-1 ('54) Jedinak (strafschop)
2-2 ('58) Van Persie
2-3 ('68) Depay

Gele kaarten
Australië: Cahill
Nederland: Van Persie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 19:51 uur: HET IS AFGELOPEN! Oranje wint met 2-3 van Australië en kan de achtste finale haast niet meer ontlopen!

Update 19:50 uur: Lens is in de tegenstoot nog dicht bij 2-4, maar hij stuit op Ryan.

Update 19:48 uur: De extra tijd bedraagt drie minuten.

Update 19:44 uur: Laatste wissel Nederland: Van Persie is op en wordt vervangen door Jeremain Lens.

Update 19:43 uur: Australië schiet de bal uit voor een op de grond liggende Van Persie. De Oranje-captain staat gelukkig weer op.

Update 19:42 uur: Nog vijf minuten. De Socceroos zullen een slotoffensief in huis hebben. Oranje moet zien te overleven.

Update 19:38 uur: Vrije trap op een gevaarlijke plek van Jedinak wordt goed weggekopt door Nigel de Jong. Nog tien minuten!

Update 19:35 uur: Leckie probeert een nieuwe strafschop te versieren, maar de scheids trapt daar niet in. Vlaar laat even weten niet van deze fopduiken gediend te zijn.

Oranje wisselt vervolgens: Georginio Wijnaldum vervangt Jonathan de Guzman.

Update 19:34 uur: Taggart komt voor Oar.

Update 19:31 uur: Grote kans Oranje: Van Persie neemt knap aan en behoudt het overzicht. Hij legt de bal terug op de inkomende Nigel de Jong, die strak uithaalt, maar Ryan ziet redden.

Update 19:31 uur: Vrije trap Robben, die de bal laag in de linkerbenedenhoek probeert te plaatsen. Daar stond Ryan ook ergens, dus die kan makkelijk redden.

Update 19:29 uur: Robben legt terug op Sneijder, die schiet, maar een Australisch been voorkomt dat de bal richting doel zeilt.

Update 19:29 uur: Tussendoor is Cahill naar de kant gehaald en is Halloran erin gekomen.

Update 19:26 uur: Depay zoekt Robben, die zijn schot gekraakt ziet worden. Een poging uit de tweede lijn van Van Persie mist kracht.

Update 19:25 uur: GOAL NEDERLAND! Na zijn assist nu een treffer voor Depay. Hij schiet van grote afstand. De goalie moet hem hebben, maar de stuit is Ryan te machtig!

Update 19:24 uur: Nederland probeert uit te verdedigen, maar Vlaar gaat enorm in de fout. Oar laat de kans aan Leckie, die de bal met de borst probeert binnen te werken: Cillessen redt in twee instanties.

Update 19:20 uur: Voorzet McKay komt op het hoofd van Cahill, maar die kan de bal geen richting meegeven.

Update 19:16 uur: Direct na de aftrap is Robben er vandoor, maar zijn schot mist kracht om Ryan echt in de problemen te brengen.

Update 19:15 uur: GOAL NEDERLAND! Depay steekt op Van Persie. Davidson let niet op achterin bij Australië en Van Persie knalt de bal in het dak van het doel.

Update 19:11 uur: GOAL AUSTRALIE! Jedinak schiet de strafschop binnen, Cillessen gaat naar de verkeerde hoek. De makkelijk gegeven strafschop helpt de Socceroos aan 2-1. Oranje heeft nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen.

Update 19:10 uur: Penalty Australië: Janmaat krijgt de bal tegen zijn arm geschoten, de Algerijnse arbiter wijst naar de spits.

Update 19:08 uur: Wissel bij Australië: Bresciano gaat er geblesseerd af, Bozanic komt erin.

Update 19:08 uur: Prima aanval Oranje: Blind vindt Sneijder, die haalt uit, maar hij ziet hoe Ryan de bal nog weet te verwerken tot corner.

Update 19:07 uur: Oranje nu dus met Van Persie in de spits, Robben vanaf rechts en Depay vanaf links. Achterin van links naar rechts Janmaat, Vlaar, De Vrij en Blind.

Update 19:06 uur: Mislukt schot Van Persie komt op rechts terecht bij Janmaat. Die trekt voor, maar daar kan geen Oranje-speler bij.

Update 19:04 uur: Gele kaart voor Van Persie, die daardoor het laatste groepsduel tegen Chili mist. De Oranje-aanvoerder kreeg tegen Spanje ook al geel.

Update 19:02 uur: We zijn weer van start en de Australië scoren meteen, maar er is gevlagd voor buitenspel.

Update 18:47 uur: Daar is de wissel dan. Op slag van rust komt Depay het veld binnen. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Update 18:46 uur: Memphis Depay gaat komen voor Martins Indi. Oranje schakelt dus direct over naar 4-3-3.

Update 18:44 uur: Slecht nieuws zo te zien voor Martins Indi. Hij ligt op een brancard en lijkt er vanaf te moeten.

Memphis Depay loopt zich warm bij Oranje.

Update 18:43 uur: Cahill is geschorst voor de laatste wedstrijd van de Socceroos. Hij krijgt geel na een te stevige tackle op Martins Indi. In de eerste wedstrijd werd de maker van de 1-1 ook al op de bon geslingerd.

Update 18:40 uur: Nog vijf minuten in de eerste helft. Oranje is onmachtig de laatste minuten.

Update 18:37 uur: Na de 1-1  is Australië de betere ploeg.

Update 18:32 uur: Oranje mag van geluk spreken dat Spiranovic een vrije trap van Oar niet goed raakt. De verdediger dook zomaar vrij op voor Cillessen.

Update 18:30 uur: Enorme kans voor Bresciano op aangeven van Leckie. De middenvelder schiet de bal over van een meter of dertien van het Oranje-doel.

Update 18:27 uur: Uitstekende combinaties tussen Robben en Blind. De Ajax-speler wil de bal vervolgens voortrekken, maar bereikt Van Persie niet.

Update 18:24 uur: Uit de hoekshop van Sneijder zet Vlaar zijn hoofd tegen de bal. De inzet gaat een paar meter naast.

Update 18:24 uur: Robben komt vanaf rechts naar binnen. Hij wil vervolgens uithalen, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Update 18:20 uur: GOAL AUSTRALIE! Schitterende goal van Cahill, die de bal uit een lange pass in een keer op de pantoffel neemt. De bal gaat onderkant lat binnen.

Update 18:19 uur: GOAL NEDERLAND! Opeens kan Robben er vandoor na een fout in de Australische opbouw. Robben doet het vervolgens helemaal zelf en schiet Oranje op voorsprong.

Update 18:18 uur: Even leek er ruimte te liggen voor een tegenstoot van Oranje, maar de pass van Sneijder komt niet aan bij Robben.

Update 18:17 uur: Domme overtreding Davidson op Robben levert Oranje een vrije trap op, op een positie waar vandaan de bal het vijandelijke strafschopgebied ingedraaid kan worden. De vrije trap komt van de voet van Robben op het hoofd van Van Persie, maar de kopbal landt in de handen van Ryan.

Update 18:15 uur: Schotkans Bresciano: slordig balverlies Stefan de Vrij en Leckie vindt Bresciano even buiten de zestien. Die ziet zijn schot van richting worden veranderd. Hoekschop voor Australië, die niets oplevert.

Update 18:11 uur: De Socceroos zijn iets sterker in de beginfase. Oranje overtuigt nog niet, er gaat erg veel mis in de passing.

Update 18:09 uur: De Guzman verdedigt mee bij Oranje, maar tikt de bal wat zacht terug op Cillessen. De goalie kan de bal gelukkig op tijd wegschieten, voor Mckay kan profiteren.

Update 18:07 uur: Voorzet van Oar richting Leckie kan makkelijk uit de lucht worden gepikt door Jasper Cillessen.

Update 18:05 uur: Arjen Robben lijkt voor het eerst voor Nederlands gevaar te gaan zorgen, maar de bal rolt wat knullig van zijn voet.

Update 18:03 uur: Bruno Martins Indi ligt geblesseerd op het veld na een trap tegen de achillespees van Cahill. Verzorging is nodig voor de Oranje-verdediger.

Update 18:01 uur: Nigel de Jong gaat er direct stevig in. Hij krijgt een vrije trap tegen na een overtreding op Oar. De lange mannen melden zich voor het Oranje-doel, maar de vrije trap levert niets op.

Update 18:00 uur: Nederland heeft afgetrapt. We zijn onderweg...

Update 17:58 uur: De Algerijn Haimoudi leidt het duel dus. Vorig jaar floot hij nog de finale van de Afrika Cup. Vorig jaar was hij ook aanwezig bij de Confederations Cup, het toernooi dat de Brazilianen wonnen.

Update 17:56 uur: Iedereen zingt weer mee, Bruno Martins Indi zelfs met de ogen dicht! DAAR GAAN WE!

Update 17:54 uur: Het audiosysteem werkt, het volkslied van Australië klinkt. Straks zal het Wilhelmus klinken en daarna beginnen Nederland en Australië aan hun tweede WK-duel. De Socceroos verloren hun eerste wedstrijd.

Update 17:50 uur: Bij de vorige wedstrijd in het stadion in Porto Alegre, tussen Frankrijk en Honduras, werkte het audiosysteem niet. Daardoor begon de wedstrijd toen zonder dat de volksliederen hadden geklonken.

Update 17:49 uur: De spanning loopt op, de wedstrijd komt dichterbij! Gaat Oranje een enorme stap zetten richting de achtste finale?

Update 17:39 uur: De koning en de koningin zijn ook aanwezig in het stadion. Nog twintig minuten!

Update 17:20 uur: Van Gaal wijzigt zijn elftal niet om de ''flow in het elftal'' te houden na de zege op Spanje. Bovendien vond hij het 4-4-2 experiment tegen Wales niet zo geslaagd. ''Bovendien speelt Australië met opkomende backs. Ik denk dat wij dat met deze opstelling goed kunnen bestrijden.''

De coach erkende dat het misschien moeilijk voor de spelers wordt om opnieuw te pieken. ''We hebben namelijk 5 weken de focus op Spanje gehad. Nu moeten we ons in 3 dagen op Australië richten. Maar dat zijn deze spelers wel gewend. Dat is niets nieuws.''

Update 16:50 uur: Toch geen Holland bij Australië. McKay krijgt een kans in de basis.
Update 16:42 uur:
Strooide Louis van Gaal iedereen gisteravond opzettelijk zand in de ogen? Nederland is ongewijzigd ten opzichte van het duel met de Spanjaarden.
Update 16:38 uur:
De Australiërs domineren om Porto Alegre heen. Volgens schattingen zijn er zo'n 16.000 supporters van onze Oranje-opponent.
Update 16:16 uur:
Harry Kewell stopte onlangs met voetbal, maar de meest succesvolle Australische voetballer ooit volgt The Socceroos wel fanatiek.

Update 17:07 uur: Onze verslaggever Johan van Boven is ook in Porto Alegre. Veel supporters voor

Update 15:15 uur: Het duel begint pas over een kleine drie uur, maar de eerste fans zijn al op weg naar het stadion. Ook de Australische fans.

Update 13:30 uur: James Holland begint deze avond vermoedelijk in de basis bij Australië als vervanger van Mark Milligan. Hij is niet de eerste Holland die het tegen 'Holland' op mag nemen. De Ier Matt Holland speelde ook al twee keer tegen Oranje en die heeft daar waarschijnlijk nog altijd zeer goede herinneringen aan, dit in tegenstelling tot Louis van Gaal. Matt Holland was namelijk negentig minuten actief in de wedstrijd die Ierland in 2001 met 1-0 won door een doelpunt van van Jason McAteer. Hierdoor liep het door Van Gaal gecoachte Nederlands elftal het WK van 2002 mis. Drie jaar later was hij ook basisspeler tijdens een oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA. Ook toen won Ierland met 1-0, dit keer was Robbie Keane het feestvarken.
De WK-geschiedenis tussen Australië en Nederland

Australië en Nederland troffen elkaar tot dusver enkel in oefenwedstrijden. Daarin was Nederland nimmer de winnaar. Tweemaal werd het gelijk en een keer gingen de Australiërs met de zege aan de haal. Dat gebeurde nota bene op Nederlandse bodem. Nadat doelman Maarten Stekelenburg een rode kaart had ontvangen, wonnen The Socceroos met 1-2.


Views

100+

Superieur Oranje spaart Frankrijk met 2-0 zege

Georginio Wijnaldum wordt geknuffeld na de 1-0/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

In the Nations League heeft het Nederlands Elftal tegen Frankrijk op indrukwekkende wijze met 2-0 gewonnen. De score had veel hoger kunnen uitvallen, maar de ploeg van Ronald Koeman spaarde de Fransen.

Frankrijk mag dan officieel wereldkampioen voetbal zijn, maar echt voetballen deed de ploeg amper. Les Blues hingen veel achterin en wachtten af wat Nederland deed, hopend op de counter. Oranje kreeg een de grootste kans via Wijnaldum, terwijl de Fransen gevaarlijk waren met een harde afstandsknal van Benjamin Pavard.

Goal Wijnaldum


Views

500+

Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of 3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Views

4k+

Oranje tegen wereldkampioen Frankrijk in Kuip

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Het Nederlands elftal strijdt vanaf 20.45 uur in de thuiswedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk om meerdere doelen in een uitverkochte Kuip.

Meerdere kansen

Oranje is zeker van handhaving in de hoogste divisie van de Nations League als Frankrijk wordt verslagen. In dat geval houden bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers zelfs nog uitzicht op de groepszege.


Views

300+

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
Likeability of 5

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

22 OKT 2018

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

like
user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Views

6k+

'Eén grote Oranjegekte tijdens WK Vrouwen'

Fans van de Oranjevrouwen tijdens de huldiging van de Europees kampioen. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

14 NOV 2018

De supporters van Oranje zongen het zowel vorig week vrijdag in de Galgenwaard als dinsdag tijdens de return van de play-offfinale in Zwitserland: „Weeee gaaaaaan naaaaar Frankrijk toe, we gaan naar Frankrijk toe!” De grote vraag is hoeveel fans daadwerkelijk zullen afreizen om de verrichtingen van de Leeuwinnen tijdens het WK te volgen.

„In de stadions zal er een oranje zee te zien zijn, net zoals tijdens toernooien van het mannenelftal”, zegt Vera Pauw, ex-bondscoach van Oranje. Ze stond aan de wieg van het huidige succes van het vrouwenvoetbal in Nederland. Haar ploeg haalde in 2009 de halve finale van het EK, waardoor er voor het eerst een enorme hype losbarstte rond het Nederlands vrouwenelftal.

Grootste legioen


Views

900+

Memphis hoeft Ronaldo en Messi niet meer te verslaan

Memphis Depay tijdens de training van het Nederlands elftal. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

14 NOV 2018

We hebben een krantenknipsel mee naar Zeist genomen voor Memphis Depay. Het is een indrukwekkend lijstje dat afgelopen maandag in De Telegraaf stond. ‘Memphis Depay in rijtje met iconen’ staat erboven. Het gaat over voetballers met het hoogste rendement in het kalenderjaar 2018. Luis Suárez staat met 24 doelpunten en 15 assists bovenaan. Daarna volgen Lionel Messi (28/11) en Cristiano Ronaldo (30/8). Op de vierde plaats prijkt de naam van de aanvaller van Olympique Lyon: 16 doelpunten en 12 beslissende voorzetten.

Een prachtig rijtje om deel van uit te maken, zou je denken. „Het is een teken dat het goed met me gaat en daar ben ik happy mee”, zegt de 42-voudig international van Oranje. „Maar het is niet zo dat ik er heel erg van kan genieten. 2018 is bijna afgelopen, maar het seizoen is nog lang. Dit is maar één jaar. Ik moet dit vast zien te houden. Ergens komen is gemakkelijker dan er blijven.”

WhatsApp


Views

1k+

Leeuwinnen maken geen fout en plaatsen zich voor WK

Gefeliciteerd! ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 NOV 2018

Het nationale damesvoetbalteam heeft zich dinsdagavond officieel gekwalificeerd voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Ondanks een rode kaart kwam de plaatsing voor de eindronde geen moment in gevaar tijdens de returnwedstrijd tegen de Zwitsers in Schaffhausen.

Een eindstand van 1-1 en was meer dan voldoende voor een plaatsje op het WK. Er moest ook wel behoorlijk wat misgaan wilde de voorsprong van 3-0 uit de heenwedstrijd nog in gevaar komen.


Views

1k+

Euforie bij Oranje versus zorgen om Eredivisie

Bondscoach Ronald Koeman maakt zich zorgen om de Eredivisie. Foto: Getty Images

Foto van 'Johan van Boven'

13 NOV 2018

Oranje kon er nog niet zo heel lang geleden ‘helemaal niets van’, zo was de gemene deler onder voetballiefhebbers in Nederland. Het mislopen van het EK in Frankrijk en het WK in Rusland zorgde voor een enorm imagoprobleem voor de nationale ploeg. Er werd zelfs geroepen dat we het tegenwoordig van de voetbalvrouwen moeten hebben en niet meer van de heertjes.

Sinds Ronald Koeman het roer van het Nederlands elftal heeft overgenomen, is die tendens volledig omgeslagen. Dankzij realistisch(er) voetbal en prima resultaten is er plots weer sprake van euforie. Met als hoogtepunt natuurlijk de zege op Duitsland in de Nations League. Het duel met Frankrijk van komende vrijdag in datzelfde toernooi was in rap tempo uitverkocht en dat zegt veel over de huidige status van Oranje.

Positiever


Views

600+

Van de Sanden: Fijn dat ze in hun broek schijten

Shanice van de Sanden snelt langs haar tegenstander tijdens het duel met Zwitserland. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

12 NOV 2018

Het was een grappig moment. Afgelopen vrijdag liep Shanice van de Sanden na een bezoek aan de dopingcontroleur richting de uitgang van de Galgenwaard, waar Oranje een paar uur eerder Zwitserland met 3-0 had geklopt. Onderweg kwam ze de bondscoach van de tegenstander tegen. Na een kort gesprek zei Van de Sanden ‘tot dinsdag’ tegen haar. „Liever niet, blijf jij maar lekker thuis”, was het antwoord van de breeduit lachende Martina Voss.

Met haar snelheid boezemt ze elke tegenstander angst in. Iedereen kent de beelden van het EK, waar de rechtsbuiten van het Nederlands elftal regelmatig op indrukwekkend wijze haar opponent de hielen liet zien en de achterlijn haalde om een voorzet af te leveren. „Sommige meiden zeggen tegen me dat ze het niet fijn vinden om tegenover me te staan in het veld. Dat ze in hun broek schijten voor me. Voor mij is het natuurlijk mooi om te horen dat ze bang voor me zijn.”

Ontlading


Views

1k+

Valkenier Vitesse: Verhaal over m'n oog is niet waar

Gerard van den Brink en zijn Hertog II. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

11 NOV 2018

In de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag volgen we Gerard van den Brink, de eigenaar van zeearend Hertog II die zaterdag voorafgaand aan Vitesse-FC Utrecht weer zijn rondje vloog door het stadion.

17:29 uur

‘Welkom in De Valk’ staat er op een bordje langs de weg, die ons naar het huis van Gerard van den Brink leidt. Het kan bijna geen toeval zijn dat het buurtschap in de gemeente Ede zo heet. En dan wonen hij en zijn vrouw Bettine ook nog eens op de Lage Valkseweg. „De hele buurt is naar ons vernoemd”, grapt de Valkenier. „Nee hoor, het is puur toeval. Ik ben hier twee deuren verderop geboren, maar toen bestond De Valk allang.”


Views

1k+

Leeuwinnen vreten Zwitserland op en winnen met 3-0

Foto van 'Jelmer Visser'

9 NOV 2018

De Oranje Leeuwinnen staan al met een been op het WK van volgend jaar. In Utrecht wonnen de dames gemakkelijk van Zwitserland, ze waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en hebben het geen moment moeilijk gehad.

Uiteindelijk wonnen ze met 3-0 en lieten ze zien dat de Zwitserse ploeg helemaal niks te zoeken had in Nederland. Bij de return dinsdag in Schaffhausen kan Oranje zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor het WK.


Views

1k+

Jackie Groenen doet alles voor knal in de kruising

Foto van 'Johan van Boven'

9 NOV 2018

We mogen het gerust een aanrader noemen. Ga naar het Instagram-account van Jackie Groenen, scroll terug naar haar post van 11 oktober en geniet. De middenvelder van FFC Frankfurt en het Nederlands elftal laat een knap staaltje voetenwerk en balbehandeling zien, maakt een-tweetjes met een bounceboard en werkt af op het doel. De ene na de andere bal vliegt in de kruising.

„Daar waren wel wat takes voor nodig hoor”, lacht Groenen. „Het is heel leuk om te doen, omdat je heel veel dingen kunt combineren. Ik train dan mijn aannames, mijn schot, mijn uithoudingsvermogen, alles. Maar de belangrijkste reden voor mij om dit te doen omdat het gewoon echt heel erg leuk is.”

De training waarin ze ook nog over poortjes springt, in mini-doeltjes kopt en aan een elastiek hangt werkte ze af met Mo Ali Heydarpour, die is gespecialiseerd in spectaculaire trainingen voor voetballers. „Hij kan echt álles met een bal. Mo stuurde een berichtje of ik met hem wilde trainen en ik zei gelijk ja, want dit vind ik de leukste oefeningen die er zijn. Zelf doe ik eens in de twee weken ook dat soort trainingen, maar ik heb iets minder materiaal dan hij had meegenomen. Inmiddels heb ik zelf ook een bounceboard en een net voor in het doel besteld.”


Views

700+

Ajax-fan: Ineens kwamen er 30 hooligans op ons af

Hooligans van Benfica zorgde voor een ravage in het hotel waar veel Ajax-fans verbleven. Foto: Arne Joling

Foto van 'Johan van Boven'

8 NOV 2018

Het zonnetje scheen, het bier vloeide rijkelijk en de sfeer in de binnenstad van Lissabon was gemoedelijk. En dan behaalde Ajax ook nog eens een uitstekend resultaat tegen Benfica. Toch houdt Arne Joling een naar gevoel over aan de trip naar de Champions Leaguewedstrijd. Na het duel bevond hij zich namelijk middenin het geweld van Portugese hooligans, die het terras van zijn hotel bekogelden met flessen en bloembakken door de ruiten van het restaurant gooiden.

De ligging van het hotel Upon Lisbon Prime Residences was perfect voor Joling en zijn vriendin, die samen met vier vrienden alle uit- en thuiswedstrijden van Ajax bezoeken. „Het stadion was slechts vijftig meter lopen. We hoefden alleen het bruggetje over”, aldus de 41-jarige supporter uit het Drentse Borger.

Paniek


Views

2k+

Mayweather keert terug in de ring op Oudejaarsavond

Mayweather tijdens de weging voor zijn gevecht met Connor McGregor in 2017. / AFP

Foto van 'Daisy Heyer'

5 NOV 2018

Leuk nieuws uit de wereld van de vechtsport: Floyd Mayweather heeft een contract getekend voor een gevecht op Oudejaarsavond in Japan. En het wordt wellicht een MMA-gevecht.

Zijn tegenstander wordt deze keer niet zoals gedacht Conor McGregor of Khabib Nurmagomedov, maar de 20-jarige kickbokser Tenshin Nasukawa.

Onverslaanbaar


Views

1k+

Hoe is het om een eSporter bij een profclub te zijn?

Christiaan van der Mark, een van de eSporters van FC Utrecht.

Foto van 'Johan van Boven'

5 NOV 2018

In deze rubriek gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag duiken we in het spoor van Christiaan van der Mark, een van de twee eSporters van FC Utrecht.

10:00 uur

Uitslapen! Christiaan van der Mark is bij zijn vriendin blijven slapen en ze hebben de wekker lekker laat gezet. De eSporter van FC Utrecht is volledig uitgerust voor deze belangrijke dag. Vlak voor de wedstrijd tussen het échte FC Utrecht en ADO Den Haag wordt in Stadion Galgenwaard namelijk de zogenaamde eRoom geopend. In die ruimte kunnen Van der Mark en Danny Hazebroek, zijn collega eSporter bij FC Utrecht, veel trainen en het tegen bijvoorbeeld fans opnemen. Van der Mark kust zijn vriendin gedag en gaat op huis aan. Er moet tenslotte nog een potje FIFA19 worden gespeeld, voordat hij naar het stadion gaat. „Als ik met mijn vriendin ben, probeer ik geen FIFA te spelen. Maar als we een heel weekend samen zijn, moet ik natuurlijk wel.... Ze vindt het trouwens wel leuk hoor, dat ik eSporter ben, haha.”


Views

800+

Epke doet 't weer! Voor de derde keer wereldkampioen

Epke doet 't weer! Voor de derde keer wereldkampioen

Epke Zonderland in actie op de rekstok tijdens de toestel finales op de wereldkampioenschappen turnen in Doha, Qatar. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

3 NOV 2018

Epke Zonderland heeft zaterdag voor de derde keer de wereldtitel veroverd aan de rekstok. Op indrukwekkende wijze liet de 32-jarige Fries bij de WK Turnen in Doha (Qatar) de concurrentie achter zich.

De 32-jarige Fries deed de oefening die hij vooraf wilde doen met twee combinaties van vluchtelementen en kwam tot een score van 15,100. Dat was ruim hoger dan de 14,400 in de kwalificaties, toen hij nog drie turners beter zag presteren.

Na vier jaar opnieuw


Views

1k+

Indrukwekkend eerbetoon Leicester voor eigenaar

Aiyawatt Srivaddhanaprabha legt een krans/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 NOV 2018

Leicester City maakte een hele zware week door. Niet vanwege sportieve omstandigheden, maar door het verongelukken van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha (60 jaar). Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Cardiff City was er een minuut stilte.

Iedereen op de middencirkel

Dat gebeurt wel vaker in een voetbalstadion, maar bij Leicester meldde de voltallige selectie en staf zich bij de middencirkel. Tijdens de minuut stilte stonden ze daar schouder aan schouder om samen het verdriet te delen.


Views

1k+

Mascotte maakt excuses, Feyenoord reageert perfect

Van Persie reageert perfect op de kleine Maycén. / Twitter @feyenoord Videostill

Foto van 'Kasper Hermans'

3 NOV 2018

Als jonge voetbalfan is het een droom die uitkomt: met je grote helden het veld oplopen. Voor de kleine Maycén leek het donderdag echter niet zo mooi als in zijn droom. Hij liep niet naast een speler van zijn Feyenoord het veld op, maar met een van ADO Den Haag. En dus droeg hij een ADO-shirt.

Eigenlijk voor Feyenoord

Toen Robin van Persie zich in de catacombe meldde, vond Maycén dat hij wel duidelijk moest maken aan de captain dat dit niet zijn eerste keuze was en hij toch echt zijn grote held steunt. ,,Ik ben eigenlijk ook voor Feyenoord, maar ik heb een ADO-shirt aan, want er was geen Feyenoord-shirt meer over."


Views

6k+

Grote teams willen Super League per 2021 invoeren

Gaat de cup met de grote oren verdwijnen? ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 NOV 2018

Zestien grote Europese voetbalclubs willen een nieuwe competitie beginnen waarin ze vaker tegen elkaar zullen gaan spelen. De zogenaamde Super League moet de Champions League vervangen en moet gaan werken als een soort van internationale Europese competitie voor alleen de allersterkste ploegen.

De plannen voor de Super League zijn volgens klokkenluidersplatform Football Leaks al redelijk concreet. In 2021 moet de Super League van start gaan en de ploegen zouden hun nationale competitie hiermee verlaten.

Strijd der giganten


Views

1k+