Sport

LIVE WK 2014: Australië - Nederland

Foto van 'Metro redactie'

18 JUN 2014

Opstelling AustraliëRyan; Mcgowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson; Leckie, McKay, Bresciano ('51 Brozanic), Jedinak, Oar ('77 Taggart); Cahill ('69 Halloran)Opstelling NederlandCillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi ('45 Depay), Blind; De Guzman ('78 Wijnaldum), Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie ('87 Lens)

Scoreverloop
0-1 ('20) Robben
1-1 ('21) Cahill
2-1 ('54) Jedinak (strafschop)
2-2 ('58) Van Persie
2-3 ('68) Depay

Gele kaarten
Australië: Cahill
Nederland: Van Persie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 19:51 uur: HET IS AFGELOPEN! Oranje wint met 2-3 van Australië en kan de achtste finale haast niet meer ontlopen!

Update 19:50 uur: Lens is in de tegenstoot nog dicht bij 2-4, maar hij stuit op Ryan.

Update 19:48 uur: De extra tijd bedraagt drie minuten.

Update 19:44 uur: Laatste wissel Nederland: Van Persie is op en wordt vervangen door Jeremain Lens.

Update 19:43 uur: Australië schiet de bal uit voor een op de grond liggende Van Persie. De Oranje-captain staat gelukkig weer op.

Update 19:42 uur: Nog vijf minuten. De Socceroos zullen een slotoffensief in huis hebben. Oranje moet zien te overleven.

Update 19:38 uur: Vrije trap op een gevaarlijke plek van Jedinak wordt goed weggekopt door Nigel de Jong. Nog tien minuten!

Update 19:35 uur: Leckie probeert een nieuwe strafschop te versieren, maar de scheids trapt daar niet in. Vlaar laat even weten niet van deze fopduiken gediend te zijn.

Oranje wisselt vervolgens: Georginio Wijnaldum vervangt Jonathan de Guzman.

Update 19:34 uur: Taggart komt voor Oar.

Update 19:31 uur: Grote kans Oranje: Van Persie neemt knap aan en behoudt het overzicht. Hij legt de bal terug op de inkomende Nigel de Jong, die strak uithaalt, maar Ryan ziet redden.

Update 19:31 uur: Vrije trap Robben, die de bal laag in de linkerbenedenhoek probeert te plaatsen. Daar stond Ryan ook ergens, dus die kan makkelijk redden.

Update 19:29 uur: Robben legt terug op Sneijder, die schiet, maar een Australisch been voorkomt dat de bal richting doel zeilt.

Update 19:29 uur: Tussendoor is Cahill naar de kant gehaald en is Halloran erin gekomen.

Update 19:26 uur: Depay zoekt Robben, die zijn schot gekraakt ziet worden. Een poging uit de tweede lijn van Van Persie mist kracht.

Update 19:25 uur: GOAL NEDERLAND! Na zijn assist nu een treffer voor Depay. Hij schiet van grote afstand. De goalie moet hem hebben, maar de stuit is Ryan te machtig!

Update 19:24 uur: Nederland probeert uit te verdedigen, maar Vlaar gaat enorm in de fout. Oar laat de kans aan Leckie, die de bal met de borst probeert binnen te werken: Cillessen redt in twee instanties.

Update 19:20 uur: Voorzet McKay komt op het hoofd van Cahill, maar die kan de bal geen richting meegeven.

Update 19:16 uur: Direct na de aftrap is Robben er vandoor, maar zijn schot mist kracht om Ryan echt in de problemen te brengen.

Update 19:15 uur: GOAL NEDERLAND! Depay steekt op Van Persie. Davidson let niet op achterin bij Australië en Van Persie knalt de bal in het dak van het doel.

Update 19:11 uur: GOAL AUSTRALIE! Jedinak schiet de strafschop binnen, Cillessen gaat naar de verkeerde hoek. De makkelijk gegeven strafschop helpt de Socceroos aan 2-1. Oranje heeft nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen.

Update 19:10 uur: Penalty Australië: Janmaat krijgt de bal tegen zijn arm geschoten, de Algerijnse arbiter wijst naar de spits.

Update 19:08 uur: Wissel bij Australië: Bresciano gaat er geblesseerd af, Bozanic komt erin.

Update 19:08 uur: Prima aanval Oranje: Blind vindt Sneijder, die haalt uit, maar hij ziet hoe Ryan de bal nog weet te verwerken tot corner.

Update 19:07 uur: Oranje nu dus met Van Persie in de spits, Robben vanaf rechts en Depay vanaf links. Achterin van links naar rechts Janmaat, Vlaar, De Vrij en Blind.

Update 19:06 uur: Mislukt schot Van Persie komt op rechts terecht bij Janmaat. Die trekt voor, maar daar kan geen Oranje-speler bij.

Update 19:04 uur: Gele kaart voor Van Persie, die daardoor het laatste groepsduel tegen Chili mist. De Oranje-aanvoerder kreeg tegen Spanje ook al geel.

Update 19:02 uur: We zijn weer van start en de Australië scoren meteen, maar er is gevlagd voor buitenspel.

Update 18:47 uur: Daar is de wissel dan. Op slag van rust komt Depay het veld binnen. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Update 18:46 uur: Memphis Depay gaat komen voor Martins Indi. Oranje schakelt dus direct over naar 4-3-3.

Update 18:44 uur: Slecht nieuws zo te zien voor Martins Indi. Hij ligt op een brancard en lijkt er vanaf te moeten.

Memphis Depay loopt zich warm bij Oranje.

Update 18:43 uur: Cahill is geschorst voor de laatste wedstrijd van de Socceroos. Hij krijgt geel na een te stevige tackle op Martins Indi. In de eerste wedstrijd werd de maker van de 1-1 ook al op de bon geslingerd.

Update 18:40 uur: Nog vijf minuten in de eerste helft. Oranje is onmachtig de laatste minuten.

Update 18:37 uur: Na de 1-1  is Australië de betere ploeg.

Update 18:32 uur: Oranje mag van geluk spreken dat Spiranovic een vrije trap van Oar niet goed raakt. De verdediger dook zomaar vrij op voor Cillessen.

Update 18:30 uur: Enorme kans voor Bresciano op aangeven van Leckie. De middenvelder schiet de bal over van een meter of dertien van het Oranje-doel.

Update 18:27 uur: Uitstekende combinaties tussen Robben en Blind. De Ajax-speler wil de bal vervolgens voortrekken, maar bereikt Van Persie niet.

Update 18:24 uur: Uit de hoekshop van Sneijder zet Vlaar zijn hoofd tegen de bal. De inzet gaat een paar meter naast.

Update 18:24 uur: Robben komt vanaf rechts naar binnen. Hij wil vervolgens uithalen, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Update 18:20 uur: GOAL AUSTRALIE! Schitterende goal van Cahill, die de bal uit een lange pass in een keer op de pantoffel neemt. De bal gaat onderkant lat binnen.

Update 18:19 uur: GOAL NEDERLAND! Opeens kan Robben er vandoor na een fout in de Australische opbouw. Robben doet het vervolgens helemaal zelf en schiet Oranje op voorsprong.

Update 18:18 uur: Even leek er ruimte te liggen voor een tegenstoot van Oranje, maar de pass van Sneijder komt niet aan bij Robben.

Update 18:17 uur: Domme overtreding Davidson op Robben levert Oranje een vrije trap op, op een positie waar vandaan de bal het vijandelijke strafschopgebied ingedraaid kan worden. De vrije trap komt van de voet van Robben op het hoofd van Van Persie, maar de kopbal landt in de handen van Ryan.

Update 18:15 uur: Schotkans Bresciano: slordig balverlies Stefan de Vrij en Leckie vindt Bresciano even buiten de zestien. Die ziet zijn schot van richting worden veranderd. Hoekschop voor Australië, die niets oplevert.

Update 18:11 uur: De Socceroos zijn iets sterker in de beginfase. Oranje overtuigt nog niet, er gaat erg veel mis in de passing.

Update 18:09 uur: De Guzman verdedigt mee bij Oranje, maar tikt de bal wat zacht terug op Cillessen. De goalie kan de bal gelukkig op tijd wegschieten, voor Mckay kan profiteren.

Update 18:07 uur: Voorzet van Oar richting Leckie kan makkelijk uit de lucht worden gepikt door Jasper Cillessen.

Update 18:05 uur: Arjen Robben lijkt voor het eerst voor Nederlands gevaar te gaan zorgen, maar de bal rolt wat knullig van zijn voet.

Update 18:03 uur: Bruno Martins Indi ligt geblesseerd op het veld na een trap tegen de achillespees van Cahill. Verzorging is nodig voor de Oranje-verdediger.

Update 18:01 uur: Nigel de Jong gaat er direct stevig in. Hij krijgt een vrije trap tegen na een overtreding op Oar. De lange mannen melden zich voor het Oranje-doel, maar de vrije trap levert niets op.

Update 18:00 uur: Nederland heeft afgetrapt. We zijn onderweg...

Update 17:58 uur: De Algerijn Haimoudi leidt het duel dus. Vorig jaar floot hij nog de finale van de Afrika Cup. Vorig jaar was hij ook aanwezig bij de Confederations Cup, het toernooi dat de Brazilianen wonnen.

Update 17:56 uur: Iedereen zingt weer mee, Bruno Martins Indi zelfs met de ogen dicht! DAAR GAAN WE!

Update 17:54 uur: Het audiosysteem werkt, het volkslied van Australië klinkt. Straks zal het Wilhelmus klinken en daarna beginnen Nederland en Australië aan hun tweede WK-duel. De Socceroos verloren hun eerste wedstrijd.

Update 17:50 uur: Bij de vorige wedstrijd in het stadion in Porto Alegre, tussen Frankrijk en Honduras, werkte het audiosysteem niet. Daardoor begon de wedstrijd toen zonder dat de volksliederen hadden geklonken.

Update 17:49 uur: De spanning loopt op, de wedstrijd komt dichterbij! Gaat Oranje een enorme stap zetten richting de achtste finale?

Update 17:39 uur: De koning en de koningin zijn ook aanwezig in het stadion. Nog twintig minuten!

Update 17:20 uur: Van Gaal wijzigt zijn elftal niet om de ''flow in het elftal'' te houden na de zege op Spanje. Bovendien vond hij het 4-4-2 experiment tegen Wales niet zo geslaagd. ''Bovendien speelt Australië met opkomende backs. Ik denk dat wij dat met deze opstelling goed kunnen bestrijden.''

De coach erkende dat het misschien moeilijk voor de spelers wordt om opnieuw te pieken. ''We hebben namelijk 5 weken de focus op Spanje gehad. Nu moeten we ons in 3 dagen op Australië richten. Maar dat zijn deze spelers wel gewend. Dat is niets nieuws.''

Update 16:50 uur: Toch geen Holland bij Australië. McKay krijgt een kans in de basis.
Update 16:42 uur:
Strooide Louis van Gaal iedereen gisteravond opzettelijk zand in de ogen? Nederland is ongewijzigd ten opzichte van het duel met de Spanjaarden.
Update 16:38 uur:
De Australiërs domineren om Porto Alegre heen. Volgens schattingen zijn er zo'n 16.000 supporters van onze Oranje-opponent.
Update 16:16 uur:
Harry Kewell stopte onlangs met voetbal, maar de meest succesvolle Australische voetballer ooit volgt The Socceroos wel fanatiek.

Update 17:07 uur: Onze verslaggever Johan van Boven is ook in Porto Alegre. Veel supporters voor

Update 15:15 uur: Het duel begint pas over een kleine drie uur, maar de eerste fans zijn al op weg naar het stadion. Ook de Australische fans.

Update 13:30 uur: James Holland begint deze avond vermoedelijk in de basis bij Australië als vervanger van Mark Milligan. Hij is niet de eerste Holland die het tegen 'Holland' op mag nemen. De Ier Matt Holland speelde ook al twee keer tegen Oranje en die heeft daar waarschijnlijk nog altijd zeer goede herinneringen aan, dit in tegenstelling tot Louis van Gaal. Matt Holland was namelijk negentig minuten actief in de wedstrijd die Ierland in 2001 met 1-0 won door een doelpunt van van Jason McAteer. Hierdoor liep het door Van Gaal gecoachte Nederlands elftal het WK van 2002 mis. Drie jaar later was hij ook basisspeler tijdens een oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA. Ook toen won Ierland met 1-0, dit keer was Robbie Keane het feestvarken.
De WK-geschiedenis tussen Australië en Nederland

Australië en Nederland troffen elkaar tot dusver enkel in oefenwedstrijden. Daarin was Nederland nimmer de winnaar. Tweemaal werd het gelijk en een keer gingen de Australiërs met de zege aan de haal. Dat gebeurde nota bene op Nederlandse bodem. Nadat doelman Maarten Stekelenburg een rode kaart had ontvangen, wonnen The Socceroos met 1-2.


Ajax oogst lof; woede en onbegrip om VAR

Hét discussiemoment van de avond/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Ajax keerde woensdagavond na dertien jaar terug bij de beste zestien van Europa en deed dat met een meer dan goede wedstrijd tegen titelhouder Real Madrid. De nummer twee van Nederland ging spijtig genoeg wel onderuit met 1-2 door een late goal van nota bene de halve Nederlander Marco Asensio Willemsen.

Discussie, discussie

Na afloop ging het echter vooral over de VAR, die sinds deze speelronde zijn intrede doet in de Champions League en gelijk voor de nodige discussie zorgde. Voor rust werd de openingstreffer van Ajax afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl de 1-2 van Real wel doorgang vond, ondanks dat er door velen een overtreding werd gezien op Frenkie de Jong.


Strakke nieuwe wagen voor Max Verstappen

Strakke nieuwe wagen voor Max Verstappen

Woensdag wordt de nieuwe auto uitgeprobeerd / ANP

Foto van 'Metro'

13 FEB 2019

Het team van Red Bull heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe wagen van Max Verstappen. En die wagen mag er zeker wezen!


Huntelaar: Bernabéu mooiste stadion waar ik speelde

Klaas-Jan Huntelaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 FEB 2019

Voor één speler van Ajax is het Champions League-treffen van vanavond met Real Madrid een weerzien met zijn oude club. Klaas-Jan Huntelaar speelde tien jaar geleden een half seizoen in Spaanse dienst.

„Natuurlijk is het een mooie club”, antwoordt Klaas-Jan Huntelaar als hem gevraagd wordt naar zijn ervaringen met de grootsheid van Real Madrid. De club waarvoor hij slechts een halfjaar speelde, alvorens hij de overstap maakte naar AC Milan. „En dat terwijl ik het niet eens zo slecht deed. Ik heb daar uiteindelijk twintig wedstrijden gespeeld en acht goals gemaakt.” Het is bijna indrukwekkend zoals hij zijn tien jaar oude statistieken haast achteloos in één adem door oplepelt.

En even later gaat hij vrolijk verder als zijn eerdere wedstrijden tegen Real Madrid aan bod komen. „Ik heb al een paar leuke goals tegen Real gemaakt met Schalke 04. Een keer werden we echt weggespeeld door Real, toen verloren we thuis met 1-6. De andere keer wonnen we daar met 3-4, maar hadden we met 3-5 moeten winnen om door te gaan. Op het laatst hadden we nog een kans, die ging er bijna in. Zo zie je maar, er is wel wat mogelijk.”


PSV verzuimt om titelrace vroegtijdig te beslissen

Denzel Dumfries in duel met Nicolas Gavory/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 FEB 2019

Er kan veel gebeuren in een periode van 21 dagen. Want op het moment dat er werd afgetrapt voor FC Utrecht – PSV is het exact drie weken geleden dat Ajax op jacht ging om de koppositie kon over te nemen en daarin jammerlijk faalde (4-4 tegen sc Heerenveen).

Nu was het aan PSV om diezelfde concurrent op een achterstand van maar liefst acht punten te zetten en de titelstrijd in de Eredivisie vroegtijdig in een plooi te leggen. Het liep net even anders.

Uiterst effectief


Wüst pakt vierde WK-titel 1500 meter

Een geëmotioneerde Wüst nadat ze haar vierde WK-titel op de 1500 meter pakt. / Soenar Chamid | ANP

Foto van 'Metro'

10 FEB 2019

Ireen Wüst heeft zondagmiddag bij de WK afstanden goud gewonnen op de 1500 meter. Met een toptijd van 1.52,81 pakte ze op deze afstand haar vierde WK-titel en verbeterde ze haar eigen baanrecord. „Dit is absoluut de mooiste."

Hulp van boven

Wüst had het de afgelopen tijd moeilijk door het overlijden van oud-schaatser en goede vriendin Paulien van Deutekom. De schaatster droeg haar zege zondag nadrukkelijk op aan haar oud-ploeggenote. „Ik hoopte dat ik iets speciaals kon doen. Ik wilde dit zo graag voor Paulien. Ik denk dat ze me vandaag een beetje heeft geholpen", zegt een geëmotioneerde Wüst tegen NOS.


Compleet Nederlands podium bij 1000m schaatsen

Compleet Nederlands podium bij 1000m schaatsen

Vorige week stonden de drie mannen ook al samen op het podium / ANP

Foto van 'Metro'

9 FEB 2019

Een mooi oranje gekleurd podium bij de 1000 meter schaatsen voor mannen op het WK afstanden in Inzell. Kai Verbij, Thomas Krol en Kjeld Nuis kwamen op de eerste, tweede en derde plaats terecht.

Troon

Nuis werd daarbij wel van zijn troon gestoten. De oud-titelhouder moest zijn plekje afstaan aan Kai Verbij, die met 1.07,39 een baanrecord te pakken had. Nuis kwam zelf op de derde plek terecht met 1.07,81.


Sven Kramer in actie in Inzell.

Brons voor Sven Kramer op de 5000m

Sven Kramer in actie in Inzell. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 FEB 2019

Sven Kramer verloor donderdag zijn wereldtitel op de 5000 meter. De 32-jarige Fries reed bij de WK afstanden in Inzell aanvankelijk de beste tijd (6.12,53). In de voorlaatste rit dook de Noor Sverre Lunde Pedersen daar ruim onder (6.07,16).

Roest veroverde zilver in zijn eerste WK-race op de 5000 meter (6.11,70). De onttroonde Kramer moest met brons genoegen nemen (6.12,53). Hij is achtvoudig wereldkampioen op de 5000 meter en drievoudig olympisch kampioen op deze afstand.

Niet de oude


De Nederlandse vrouwenploeg met Janine Smit, Jutta Leerdam en Letitia de Jong heeft bij de WK afstanden in Inzell, Duitsland, goud veroverd op de 3000 meter teamsprint.

Schaatssters verrast met goud op teamsprint

De Nederlandse vrouwenploeg met Janine Smit, Jutta Leerdam en Letitia de Jong heeft bij de WK afstanden in Inzell, Duitsland, goud veroverd op de 3000 meter teamsprint. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 FEB 2019

Janine Smit, Jutta Leerdam en Letitia de Jong schaatsten in het onderdeel teamsprint naar het goud. Het Nederlandse vrouwenteam reageerde verrast. „Een goed begin", zo glunderde Leerdam bij de NOS.

Met 1.26,28 was het trio een kleine seconde sneller dan Canada en Rusland. „Je ziet geen rondebord dus ik was mooi verrast", zei De Jong. Smit, die de eerste van de drie ronden op kop reed, beaamde dat. „Ik had geen idee wat ik reed."

Eerste wereldtitel


New England Patriots gaan aan de haal met Super Bowl

Feest bij New England Patriots/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 FEB 2019

De New England Patriots hebben de 53e Super Bowl gewonnen door de Los Angeles Rams met 13-3 te verslaan. Dat is de laagste score ooit in een finale van de NFL. In totaal werden er drie 'fieldgoals' en één touchdown gemaakt. De lage score was vooral te wijten aan slordigheden van beide teams.

Recordhouders

Voor zowel de Patriots als voor quarterback Tom Brady was het de zesde Super Bowl. Zowel de Patriots als Brady zijn daarmee recordhouder. Al wonnen de Pittsburgh Steelers ook zes Super Bowls.


Bertens wint finale Sint-Petersburg in twee sets

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 FEB 2019

Kiki Bertens heeft het WTA-toernooi van Sint-Petersburg op haar naam geschreven en daarmee de kater van de tegenvallende Australian Open weggepoetst. Ze versloeg in de finale de Kroatische Donna Vekic met 7-6 (2) 6-4 en veroverde daardoor haar achtste titel uit haar loopbaan.

Flinke achterstand

De als tweede geplaatste Bertens maakte in de eerste set een 5-2 achterstand ongedaan. In de tweede set leverde Vekic op 1-1 haar servicegame met een dubbele fout op love in.


Van der Poel maakt favorietenrol waar en wint WK

Van der Poel maakt favorietenrol waar en wint WK

Mathieu Van der Poel viert zijn overwinning tijdens het UCI wereldkampioenschappen veldrijden in Denemarken. / Soenar Chamid | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 FEB 2019

Mathieu van der Poel heeft in het Deense Bogense voor de tweede keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. De 24-jarige Nederlander moest er even op wachten want de afgelopen drie jaar werd hij telkens afgetroefd door Wout van Aert. De Belg was ook dit jaar lang zijn enige belager, maar verloor halverwege de wedstrijd al terrein op Van der Poel die het hele seizoen heerste in de crossen.

De titelverdediger zag Toon Aerts in de slotfase passeren, maar profiteerde van een val van zijn landgenoot. Op 16 seconden pakte Van Aert het zilver, voor Aerts. Van der Poel was in 2015 in het Tsjechische Tábor de jongste wereldkampioen veldrijden ooit bij de eliterenners. Het afgelopen jaar werd hij Europees kampioen in het veld en Nederlands kampioen op de weg. Ook pakte hij brons bij het WK mountainbike.

Dit keer geen off-day


Inge van der Heijden wint WK veldrijden onder de 23

Inge van der Heijden, Fleur Nagengast en Ceylin Del Carmen Alvarado op het podium bij het EK in 2018.

Foto van 'Metro en ANP'

3 FEB 2019

Inge van der Heijden is wereldkampioene veldrijden geworden bij de vrouwen onder 23 jaar. Nederland domineerde bij de beloften. In het Deense Bogense kleurde het podium oranje. Fleur Nagengast werd tweede en Ceylin Del Carmen Alvarado pakte het brons.

In de slotfase sprong de favoriete voor de wereldtitel Alvarado weg uit een groepje met drie Nederlanders. De in de Dominicaanse Republiek geboren veldrijdster leek op weg naar de wereldtitel maar Van der Heijden reed het gat dicht. De 19-jarige veldrijdster uit Schaijk trok door en fietste naar het goud. De moegestreden Alvarado viel stil, zag Nagengast nog voorbijkomen en moest genoegen nemen met brons.

Andere volgorde


Ajax heeft het één helft lastig met VVV-Venlo
Likeability of5

Ajax heeft het één helft lastig met VVV-Venlo

Ajax had het in de eerste helft nog lastig, maar stoomde daarna alsnog door naar een grote zege. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 FEB 2019

Ajax heeft zich goed weten te herstellen van de pijnlijke 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. De Amsterdammers hadden het de eerste helft nog wat lastig met VVV-Venlo, maar wonnen daarna alsnog makkelijk: 6-0.

In de eerste helft groef VVV zich vanaf de eerste minuut in en daar had Ajax zichtbaar moeite mee. Alleen Dolberg kwam dichtbij een doelpunt: de Deense spits kreeg een voorzet van de linkerkant en schoot de bal prachtig achter het standbeen in de korte hoek. Doelman Lars Unnerstall stond een fabuleus doelpunt in de weg met een mooie redding.

Aan de andere kant was er ook gevaar. Spitsen Jay-Roy Grot en Peniel Mlapa gingen echter te slordig met de kansen om en daardoor bleef het werk voor Andre Onana beperkt.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

7 keer gekte rondom de Super Bowl

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

1 FEB 2019

De Super Bowl is veel meer dan één American Football-wedstrijd. Rondom de finale van de Amerikaanse NFL is een miljardenindustrie met van alles er op en er aan. Metro neemt je mee langs zeven feitjes en gebeurtenissen over het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.

5 miljoen dollar

De Super Bowl is altijd een van de best bekeken events van het jaar op de Amerikaanse televisie. Dus willen adverteerders met hun reclame op de beeldbuis verschijnen, dan kost dat maar liefst vijf miljoen dollar voor 30 seconden zendtijd. Dat bedrag is in de voorbije jaren explosief gestegen, want in 2002 hoefde je nog ‘maar’ 2,2 miljoen te betalen en tijdens de eerste editie in 1967 40.000 dollar. Overigens komen er voor bedrijven nog vele kosten bij. Vaak gaat het om dure reclames (met bekende Amerikanen), die speciaal voor de Super Bowl geschoten worden.


Likeability of3

Wielrenner uit koers gezet na foto met sekspose

Iljo Keisse/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

30 JAN 2019

Ben je als wielrenner aan het begin van het seizoen helemaal naar Argentinië afgereisd, kan je door je eigen domme fout weer vroeg terugkeren naar België. Het overkwam Iljo Keisse. Hij poseerde nog al ongepast op een foto met een hotelbediende.

Sekspose

De hele ploeg van Keisse (Deceuninck–Quick-Step) besloot een foto te nemen met de vrouw die hen de voorbije dag goed geholpen had in het hotel. Keisse poseerde op de foto alsof hij en de hotelmedewerkster met iets heel anders bezigwaren. Iets waarvan hij uitgebreid aan het genieten was.


dislike
user_2a6fdbb41fd663e726aca9363884a0c22c75db75_avatar

Ruim 7 uur lang voetblablablablablablablablablabla

Lange zit: 7 uur nababbelen over het voetbalweekend

Willem van Hanegem, topper van het weekend. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

29 JAN 2019

Met de start van RTL’s VTBL van Humberto Tan, wordt er op de Nederlandse tv ruim 7 uur nagebabbeld over het voetbalweekeinde. 7 uur (en 20 minuten)! En dan hebben we het nog niet over voorbabbelen en tijdensbabbelen. De deskundigen schuiven op zondag- en maandagavond nu in vijf programma’s aan: Rondo, VTBL, Studio Voetbal, Veronica Inside en Natafelen. Metro besloot er, voor alle vijf, in en na het weekend van Feyenoord - Ajax eens goed voor te gaan zitten. Wat zien en horen we allemaal? Noot: de verslaggever werd per ongeluk geboren met een roodwit hart. Dat roodwit verloor volledig terecht met 6-2 en zo werd het een zware beproeving… Met dank aan vooral Willem van Hanegem werd het toch nog enigszins draaglijk.

Ruim 7 uur lang voetblablablablablablablablablabla

Archieffoto van Rondo, in dit geval met vlnr Henk ten Cate, Ruud Gullit, Jack van Gelder en Youri Mulder. / Pro Shots

Kieft niet op dreef, dus saai


Huidtransplantatie geeft Sjinkie Knegt hoop

Sjinkie Knegt in 2018 op de winterspelen. ©ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 JAN 2019

Het lijkt goed te gaan met Sjinkie Knegt. Op de benen van de shorttracker is in het brandwondencentrum in Groningen een huidtransplantatie verricht. Knegt liep drie weken geleden ernstige brandwonden op bij het aansteken van een houtkachel.

De huidoperatie is goed verlopen, laat schaatsbond KSNB weten. Het zal waarschijnlijk bij deze transplantatie blijven.

Comeback


Badr Hari betrapt op doping: mogelijk 4 jaar straf

Foto van 'Kasper Hermans'

28 JAN 2019

Kickbokser Badr Hari is betrapt op dopinggebruik bij controles van de Dopingautoriteit, zo geeft Herman Ram te kennen in gesprek met Nieuwsuur. Ook Badr zijn Nederlandse collega Hesdy Gerges, de Braziliaan Ariel Machado en de Kroaat Mladen Brestovac zijn positief getest.

Op dit moment is er nog niet bekend wat voor straffen ze kunnen krijgen, want de zaken liggen nog bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Sinds 2017 wordt ISR door de kickboksorganisatie Glory ingehuurd voor onafhankelijke tuchtrechtspraak bij dopinggevallen.

Naar verluidt kunnen de vier een schorsing van maximaal vier jaar aan de broek krijgen. Voor de 34-jarige Hari zou dat wel eens het einde van zijn carrière kunnen betekenen. Het ISR wil echter geen inhoudelijke mededelingen doen totdat ze zaken zijn afgerond.


De Klassieker in halve finale KNVB-beker

De Klassieker in halve finale KNVB-beker

Frenkie de Jong en Steven Berghuis in duel in een eerdere wedstrijd / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

26 JAN 2019

In de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker zal De Klassieker weer gespeeld worden. Ajax en Feyenoord treffen elkaar op woensdag 27 februari in De Kuip. Dat is zaterdag door loting bepaald.

Vijftiende keer

Feyenoord is momenteel bekerhouder, de Rotterdammers versloegen vorig seizoen AZ in de finale. Alkmaar is dit seizoen ook weer van de partij: op donderdag 28 februari staan ze in de halve finale tegen Willem II in Tilburg. AZ staat voor het vierde achtereenvolgende jaar in de halve finales van het toernooi.