Sport

LIVE WK 2014: Algerije - Rusland

Foto van 'Metro'

26 JUN 2014

Opstelling Algerije: Mbolhi; Belkalem, Halliche, Mesbah, Feghouli; Brahimi ('71 Yebda), Medjani, Slimani ('90 + 1 Soudani), Bentaleb, Djabou ('77 Ghilas); Mandi

Opstelling Rusland
Akinfeev; Berezutski, Ignashevich, Kombarov, Kozlov; Glushakov ('46 Denisov), Shatov ('67 Dzagoev), Samedov, Fayzulin, Kokorin; Kerzhakov ('81 Kannunikov)

Scoreverloop
0-1 ('6) Kokorin
1-1 ('60) Slimani

Gele kaartenAlgerije: Mesbah, Ghilas, CadamuroRusland: Kombarov, Kozlov

VIRTUELE STAND GROEP H1. België - 9
2. Algerije - 4
3. Rusland - 2
4. Zuid-Korea - 1

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 23:52 uur: Het is afgelopen! Algerije gaat naar de achtste finale van het WK! Rusland is uitgeschakeld!

Update 23:48 uur: Wisselspeler krijgt geel omdat hij een de zijlijn gepasseerde bal wegschiet.

Update 23:47 uur: Laatste wissel van de wedstrijd: Islam Slimani maakt plaats voor El Arabi Soudani.

Update 23:46 uur: Kombarov haalt er in duel met Ghilas een hoekschop uit. Er komen zo vier minuten bij. De hoekschop wordt door Kozlov naast gekopt.

Update 23:44 uur: Vrije trap van Samedov komt in de handen van Mbolhi terecht. Algerije is heel dicht bij de laatste zestien.

Update 23:43 uur: De Russen hebben nog geen kans gekregen op de gelijkmaker. Nu wel geel voor invaller Ghilas. Vrije trap voor de Russen aan de linkerkant van het veld. De bal kan het strafschopgebied van Algerije worden ingedraaid door Samedov.

Update 22:39 uur: De druk van de Russen neemt toe. Nog acht minuten reguliere speeltijd!

Update 23:38 uur: Laatste wissel Rusland: Aleksandr Kerzhakov naar de kant, Maksim Kannunikov erin.

Update 23:35 uur: Dzagoev wordt bijna alleen voor de keeper gezet door Samedov, maar de invaller kan de bal net niet controleren. De 10 Belgen staan inmiddels op een 1-0 voorsprong tegen Zuid-Korea.

Update 23:33 uur: Abdelmoumene Djabou wordt naar de kant gehaald en vervangen door Nabil Ghilas

Update 23:32 uur: De Russen hebben nog een kwartier om iets aan de stand te doen. Als het zo blijft is Algerije door naar de achtste finale.

Update 23:30 uur: Algerije komt met een tegenstoot na Russische balverlies op het middenveld. Feghouli moet het uiteindelijk in zijn eentje doen en komt met een schot dat kracht mist om Akinfeev te doen bibberen.

Update 23:28 uur: Bij Algerije wordt Yacine Brahimi naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Hassan Yebda.

Update 23:27 uur: Bal wordt goed meegegeven aan Kerzhakov, die de bal met een schuiver probeert in de benedenhoek te deponeren. Mbolhi zit er goed bij en voorkomt een nieuwe Russische voorsprong.

Update 23:24 uur: Oleg Shatov gaat naar de kant en Alan Dzagoev is zijn vervanger.

Update 23:21 uur: Djabou vindt ruimte voor een schot, maar met buitenkant links schiet hij recht op Akinfeev af.

Update 23:19 uur: Rusland moet nu aanvallen: schot vanuit de tweede lijn van Denisov wordt door Mbolhi pas in twee instanties gekeerd.

Update 23:17 uur: GOAL ALGERIJE! Akinfeev tast mis bij de vrije trap van Brahimi. Daardoor is het doel leeg en is het voor Slimani een koud kunstje de gelijkmaker binnen te koppen.

Update 23:16 uur: Nu is het geel voor Kozlov, die zich laat verrassen door een terugknokkende Djabou.

Update 23:15 uur: Kopkans Slimani uit de Algerijnse vrije trap, maar de aanvaller maakt al een overtreding. Bovendien zat Akinfeev goed bij de inzet.

Update 23:14 uur: Gele kaart voor Kombarov, die Feghouli vastpakt nadat hij door de middenvelder van Algerije is gepasseerd.

Update 23:12 uur: Bijna een kans voor Slimani, maar het is Ignashevich die de bal ternauwernood weet weg te koppen. Hij voorkomt daarmee een goede kans voor Algerije.

Update 23:07 uur: Prima actie van Kerzhakov, die uiteindelijk naar binnenkomt en de bal via Mesbah naast ziet gaat. Dat levert een corner op voor de Russen, die niets oplevert.

Update 23:06 uur: Hoekschop Djabou kan door Akinfeev worden weggebokst voor een van de Algerijnen binnen kan knikken.

Update 23:04 uur: Goede aanval Rusland eindigt met een kans voor Samedov op aangeven van Kokorin. Doelman Mbolhi voorkomt 0-2!

Update 23:02 uur: De bal rolt weer!

Update 23:01 uur: De spelers staan klaar in de catacomben en kunnen ieder moment het veld weer betreden. Kan Algerije het tij nog keren? En wat doet Zuid-Korea in die andere wedstrijd tegen 10 Belgen?

De Russen wisselen: Denis Glushakov gaat eraf en wordt vervangen door Igor Denisov.

Update 22:46 uur: Laatste moment van de eerste helft is een steekpass op Kerzhakov, die zijn voet wel tegen de bal krijgt, maar niet veel meer dan dat. De bal is makkelijk houdbaar voor Mbolhi.

Update 22:45 uur: Belkalem zet zijn hoofd tegen de bal, maar de kopstoot is niet gevaarlijk en gaat ver over. De Belgen moeten inmiddels verder met 10 man, omdat Defour rood heeft gehad.

Update 22:44 uur: Nog een vrije trap voor Algerije op een aardig plek. Wellicht levert dat nog een kans op de gelijkmaker op voor Algerije.

Update 22:42 uur: Algerijnse hoekschop levert opnieuw een kopkans op voor Slimani. De inzet van de aanvaler komt recht op Akinfeev af, die eenvoudig kan keren.

Update 22:41 uur: Het initiatief dat Algerije had na de Russische goal, is in de laatste fase voor rust toch weer wat verdwenen.

Update 22:39 uur: Eerste gele kaart is voor Mesbah, die Kerzhakov kwijt is en de Rus dan vastpakt.

Update 22:34 uur: Brahimi zoekt een gaatje om uit te halen. Hij vindt dat gaatje ook, maar produceert niet meer dan een schuivertje, waardoor Akinfeev makkelijk kan keren.

Update 22:31 uur: Algerije begint beter en beter in de wedstrijd te komen. De ploeg is op zoek naar de gelijkmaker, maar moet waken voor de Russische tegenstoot.

Update 22:29 uur: Slimani is heel dicht bij de gelijkmaker! Hoekschop van Algerije wordt doorgekopt en beland bij de Algerijnse aanvaller. Die komt met een knappe kopstoot, maar Akinfeev redt knap. Bovendien is er gefloten voor een overtreding, dus het levert Algerije ook geen hoekschop op.

Update 22:26 uur: Aardige combinatie bij Algerije eindigt met een schot van Mesbah. Het schot van de verdediger mist kracht om het Akinfeev echt moeilijk te maken.

Update 22:25 uur: Fraaie poging van Shatov, die ongehinderd mag opstomen en van een meter of 22 maar eens uithaalt. De poging van de Rus gaat net over.

Update 22:23 uur: De Algerijnse middenvelder Feghouli met zich voor de tweede keer aan de kant laten behandelen aan een hoofdwond. Het bloed teveel en de eerste keer dat de middenvelder zich liet behandelen scoorden de Russen.

Update 22:18 uur: Daar was Kokorin weer met het hoofd. De voorzet van Shatov is echter een stuk lastiger binnen te koppen. De kopstoot van Kokorin gaat dit keer naast.

Update 22:13 uur: Algerije komt beter in de wedstrijd en krijgt zowaar een mogelijkheid op de gelijkmaker. Brahimi passeert makkelijk in de Russische zestien-meter. Hij probeert Medjani te bereiken, maar slaagt daar net niet in.

Update 22:08 uur: Schot van afstand van Bentaleb gaat een meter of twee naast.

Update 22:06 uur: GOAL RUSLAND! Na een fraaie voorzet van links van Kombarov zweeft Kokorin prachtig in de lucht. Hij kopt de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Fraaie Russische treffer!

Update 22:04 uur: In de beginfase blijkt dat de grasmat niet echt van goede kwaliteit is. Veel spelers die wegglijden en meer van dat soort dingen.

Update 22:00 uur: Het beginsignaal heeft geklonken! Algerije en Rusland hebben afgetrapt voor hun laatste groepsduel van het WK 2014.

Update 21:54 uur: De elf spelers van Algerije staan klaar voor het volkslied. Hierna zal het Russische volkslied klinken en kunnen we in Curitiba aftrappen.

Update 21:51 uur: We maken ons op voor de laatste groepswedstrijden van het WK 2014. Rusland heeft een overwinning nodig om nog kans te maken op de achtste finale. Algerije heeft mogelijk aan een punt genoeg, afhankelijk van het resultaat tussen de Belgen en de Zuid-Koreanen.

Update 21:10 uur: Capello durft het nu wel aan om met Kerzhakov te beginnen. De spits was tot dusver enkel invaller, maar maakte wel de enige Russische goal.
Algerije kan met een overwinning op Rusland de volgende ronde veiligstellen. Anderzijds zijn de Europeanen met een overwinning ook zo goed als zeker van de volgende ronde, tenzij Zuid-Korea een grotere overwinning boekt op het al geplaatste België.

Algerije won eerder in het toernooi van Zuid-Korea en heeft mogelijk aan een punt al genoeg om zich te kunnen kwalificeren voor de achtste finale. Alleen wanneer Zuid-Korea dan een ruime zege weet te boeken op de Rode Duivels vliegen de Algerijnen er alsnog uit. Rusland pakte een puntje tegen Zuid-Korea. Zowel Algerije (2-1) als Rusland (1-0) verloor met miniem verschil van onze Zuiderburen.


De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Frenkie de Jong keek teleurgesteld terug op zijn debuut in de Spaanse competitie. De Jong verloor met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao door een fraaie treffer in de slotminuten.

„Dit was een slechte dag en een slecht begin", zei de middenvelder tegen ZiggoSport. „Ik ben teleurgesteld dat we hebben verloren."

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.


Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Is de UEFA-speler van het jaar stiekem al bekend?

Vorig jaar won Luca Modric (midden foto) de felbegeerde prijs. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het lijkt een grote blunder van de Europese Voetbalbond. Er is namelijk een briefje 'uitgelekt' waar de uitslag van de UEFA-speler van het jaar op staat.

Deze blunder komt slechts een paar dagen na de bekendmaking van de genomineerden voor de prijs. Na de bekendmaking werd nog geroepen dat Virgil van Dijk, die zowel voor het Nederlands Elftal als voor Liverpool speelt, een grote kans maakt om als eerste Nederlander ooit deze prijs in de wacht te slepen.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Virgil van Dijk zou tweede worden. Foto: ANP.


Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona
Likeability of5

Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 AUG 2019

Frenkie de Jong speelt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijk in de basis van FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder is door trainer Ernesto Valverde opgenomen in het elftal. In de zomer is De Jong voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 86 miljoen.

De Jong vormt in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao het middenveld met Sergi Roberto en Carles Aleña. De middenvelder moest zich aanvankelijk bij Barcelona in de voorbereiding tevreden stellen met invalbeurten, maar mocht later in twee oefenduels starten.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hersenaandoening bij Van Wolfswinkel ontdekt

Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt

Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen vanwege een aneurysma in zijn hersenen. De Nederlandse spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Videoboodschap


Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar

Virgil van Dijk in actie voor Liverpool. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Er is sprake van stevige concurrentie, maar Virgil van Dijk neemt het op tegen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, voor de titel van ‘speler van het jaar’ van de Europese Voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Supercup.

Eerste Nederlander

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.


'Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit'

Virgil van Dijk tijdens een eerdere wedstrijd van Liverpool / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 AUG 2019

De Française Stéphanie Frappart heeft woensdag de leiding over de wedstrijd over de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Virgil van Dijk laat weten dat hij het prima vindt dat een vrouw de wedstrijd fluit. „Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Geslacht niet relevant

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. „Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. „Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant."


Wesley Sneijder stopt definitief met profvoetbal

Wesley Sneijder tijdens de training van het Nederlands Elftal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

De recordinternational stopt definitief met profvoetbal. Wesley Sneijder vertelde dat maandag voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad.

De 35-jarige Sneijder was in stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. „Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Recordinternational


Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Alexander Albon is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

Het Formule 1-team van Red Bull heeft coureur Pierre Gasly voor de tweede helft van het seizoen vervangen door Alexander Albon. De Fransman Gasly moet een stapje terugdoen naar Toro Rosso, de opleidingsploeg van de renstal van Max Verstappen. De Thaise Brit Albon verschijnt op 1 september voor het eerst namens Red Bull aan de start, bij de Grote Prijs van België.

„Red Bull verkeert in de situatie dat het vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft staan die kunnen roteren", meldt het Oostenrijkse raceteam, waarbij Verstappen de kopman is. „Het team zal de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en aan de hand daarvan zal worden besloten wie er naast Max wordt opgesteld in 2020."


AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

AZ heeft de kaartverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd in de Europa League, donderdag tegen FC Marioepol, tot nader order stilgelegd. Het duel met de club uit Oekraïne begint vooralsnog om 20.30 uur, maar de locatie is nog onbekend.

Jong AZ

De Alkmaarse club moet op zoek naar een ander onderkomen omdat een deel van het dak van het eigen AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.


PSV verzuimt ruime score neer te zetten tegen ADO

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2019

PSV heeft de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie te pakken. Na het puntenverlies bij FC Twente (1-1) wist het elftal van trainer Mark van Bommel in eigen stadion wel van ADO Den Haag te winnen: 3-1. Tegenvaller voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Hirving Lozano.

Magere score

De score in het Philips Stadion had veel hoger kunnen uitvallen. De gedachten bij veel supporters van PSV zullen de eerste helft terug zijn gegaan naar Luuk de Jong. De in de zomer naar Sevilla vertrokken kopsterke spits had vaak aan een kleine kans genoeg om een doelpunt te maken of een wedstrijd open te breken.


Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 AUG 2019

Een stuk van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, het AFAS Stadion, is zaterdagmiddag ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen. Harde wind is de oorzaak.

De club was op het moment dat het gebeurde niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de wind werd elders binnen getraind.

AZ-directeur Robert Eenhoorn reageerde zaterdagavond: "Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."


Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland

Hakim Ziyech en Dusan Tadic na de 0-1/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2019

Ajax heeft op bezoek bij PAOK Thessaloniki met 2-2 gelijkgespeeld in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ontvangt de Grieken volgende week thuis.

Ondanks alle geruchten begon Ajax gewoon met Donny van de Beek in de basis. Het duurde dik tien minuten voordat de ploeg voor het eerst mocht juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Hakim Ziyech viel via het hoofd van tegenstander Dimitris Giannoulis binnen. PAOK was in de counters niet ongevaarlijk, maar vaak ging het mis in de laatste fase, nog voordat André Onana getest kon worden.

Diego Biseswar


Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen is blij na zijn eerste pole position in de GP van Hongarije. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

3 AUG 2019

Max Verstappen start zondag in de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer op poleposition. Op de Hungaroring kwam de rijder van Red Bull in de kwalificatie tot 1.14,572. Dat was sneller dan Valtteri Bottas (op 0,018) en Lewis Hamilton, de coureurs van Mercedes die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In de Formule 1 startte niet eerder een Nederlander vanaf de eerste plek.

'Ongelooflijk'


Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen

Lionel Messi in duel met Gary Medel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 AUG 2019

Vechtersbaas Lionel Messi mag voorlopig niet voor Argentinië spelen. De sterspeler heeft een interlandschorsing van drie maanden gekregen.

Rode kaart

Reden hiervoor is een incident tijdens de Copa America-wedstrijd tegen Chili. In de wedstrijd om de derde plaats kreeg hij het aan de stok met Gary Medel. Messi kreeg een rode kaart en een wedstrijd schorsing, maar daar bleef het niet bij.


Eredivisie opent met foutenfestijn, Willem II wint

Feest na de 1-1 van Willem II/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 AUG 2019

Willem II is de eerste koploper van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Op bezoek bij PEC Zwolle wonnen de Tilburgers de seizoensoverture met 1-3.

Haast typisch voor de Eredivisie was dat de eerste twee goals van de wedstrijd vielen na enorme blunders. Na veertig minuten kwam Timon Wellenreuter wel heel ver en onnodig uit, waarna Zwolle-spits Lennart Thy de eerste goal van het seizoen liet optekeken.

Snelle reactie


Verstappen vol vertrouwen: Zitten dicht bij Mercedes

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 AUG 2019

Max Verstappen is na de trainingsdag voor de grand prix van Hongarije positief over zijn Formule 1-bolide en voelt dat Red Bull steeds dichter bij Mercedes komt.

„Het lijkt erop dat Mercedes net iets sneller is, maar we zitten er dichtbij", zegt de 21-jarige Nederlander op Verstappen.nl. Dat bewees hij vrijdag nog maar eens op de regenachtige trainingsdag. Maar liefst twee keer klokte hij de op een na snelste tijd.

Hamilton en Gasly


Met of zonder Van de Beek: Eredivisie begint

Met of zonder Van de Beek: Eredivisie begint

Donny van de Beek, nog in Ajaxtenue. / Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 AUG 2019

Donny van de Beek staat in de belangstelling van Real Madrid. Volgens Spaanse media heeft de club 60 miljoen euro over voor de middenvelder van Ajax. Of hij zaterdag en later nog in de Eredivisie te zien is: we gaan het zien. De voetballers van PEC Zwolle en Willem II trappen in de Eredivisie vrijdagavond af. Voor het eerst is er op zondagavond ook een wedstrijd (AZ - Fortuna Sittard).

Enorme aderlating

Trainer Erik ten Hag beseft dat een vertrek van Van de Beek een enorme aderlating voor Ajax zou betekenen. „Hij ontwikkelt zich megagoed en is ontzettend belangrijk voor ons", zei hij. „We zullen er alles aan doen om hem niet te verliezen. Maar als dit soort clubs in beeld komen, dan komen er processen op gang en wordt het moeilijk. We hebben vorig seizoen heel goed gepresteerd. Dan weet je dat er belangstelling voor spelers komt. Je kan daar als trainer wel voor gaan liggen, maar ik weet niet of dat zin heeft", stelde de coach die al afscheid heeft moeten nemen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.


'Voetballers moeten verplicht 6 weken vrij zijn'

'Voetballers moeten verplicht 6 weken vrij zijn'

Lasse Schöne had in de zomer van 2018 amper twee weken vrij. / Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 AUG 2019

Profvoetballers moeten verplicht vier weken vrij krijgen aan het einde van het seizoen en tijdens de winterstop twee weken. Die aanbeveling kwam donderdag van de internationale spelersvakbond Fifpro, die al langer waarschuwt voor overbelasting van voetballers.

Uit een studie waarin de bond het speelschema van vijfhonderd toonaangevende profs heeft onderzocht, komt naar voren dat voetballers steeds meer wedstrijden moeten spelen en steeds minder tijd krijgen om te herstellen. Met als gevolg een grotere kans op blessures. „Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de gezondheid van de spelers in gevaar is vanwege de overvolle speelkalender", aldus Theo van Seggelen, secretaris-generaal van Fifpro.

110.000 kilometer reizen


FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk

FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk

Frenkie de Jong bij zijn nieuwe club Barcelona. / Charly Triballeau | AFP

Foto van 'Erik Jonk'

31 JUL 2019

Maar liefst drie van de tien genomineerde spelers voor de titel beste voetballer ter wereld komen uit Nederland.

De wereldbond FIFA heeft woensdag bekendgemaakt dat Frenkie de Jong (Ajax, nu Barcelona), Matthijs de Ligt (Ajax, nu Juventus) en Virgil van Dijk (Liverpool) voor de prestigieuze prijs genomineerd zijn. Ze concurreren in de verkiezing met zeven hele grote namen: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Eden Hazard (Chelsea, nu Real Madrid), Sadio Mané (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool) en Kylian Mbappé (Paris St. Germain).

FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk

Virgil van Dijk met achter hem een van de 'Fifa-concurrenten', Cristiano Ronaldo. / Patricia de Melo Moreira | AFP