Sport

Sotsji 2014: live updates dag 3

Foto van 'Metro'

9 FEB 2014

Update 19:17 uur
De Duitser Felix Loch heeft het eerste Duitse goud gewonnen. Hij deed dat bij het rodelen. Zilver was er voor Demtsjenko, Zöggeler pakte brons.

Loch was in de tweede en derde run ongenaakbaar met twee baanrecords. Voor de vierde en laatste run had hij een marge van 0,388 seconden opgebouwd op de nummer 2 en zelfs meer dan een seconde op de nummer 3. In zijn laatste run wist hij de voorsprong zelfs nog iets verder uit te bouwen tot 0,476 seconden.

Update 18:15 uur
Kramer, Berghuijsen en Bergsma hebben uit handen van koning Willem-Alexander hun medaille ontvangen. Check de foto's hier...

Update 18:08 uur
Rusland heeft de eerste gouden medaille op de spelen binnen. Een superieure selectie kunstrijders won voor eigen publiek de landenwedstrijd. Dat stond al bijna anderhalf uur voor afloop van de landenwedstrijd, met optredens van paarrijders, ijsdansers, vrouwelijke en mannelijke solisten, vast. Toen was ook duidelijk dat de naaste rivaal Canada zilver had. Het brons was voor de Amerikaanse equipe.

Update 17:59 uur
Het is zover: Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma ontvangen hun medailles uit handen van koning Willem-Alexander. Foto's volgen...

Update 17:39 uur
Het tijdstip van huldigen van Kramer, Berghuijsen en Bloksma loopt iets uit. De medailles zullen worden uitgereikt door niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Update 17:17 uur
Rusland gaat bij de landenwedstrijd van het kunstschaatsen aan de leiding met 57 punten. Canada staat op plek twee met 50 punten. De Verenigde Staten staan met 41 punten momenteel op brons. Het Japanse team staat derde, het Italiaanse team vierde.

Er zijn nog twee verschillende disciplines te gaan voor we weten welk land welke medaille wint.

Update 17:02 uur
Momenteel zijn de landenwedstrijd bij het kunstrijden en de finale van het rodelen (mannen) bezig. Bij het rodelen moet alleen de vierde run nog worden afgewerkt. De Duitser Felix Loch gaat aan de leiding en lijkt op weg naar goud.
Bij de landenwedstrijd staan de vrije kur voor vrouwen en de vrije dans bij het ijsdansen nog op het programma.

Update 16:51 uur
Biatlete Anastasia Kuzmina is olympische kampioene geworden op het onderdeel 7,5 kilometer sprint. De Slowaakse liet de Russische Olga Viloechina en de Oekraïense Vita Semerenko ruim achter zich. Op de meet had Kuzmina een voorsprong van bijna 20 seconden op de nummer twee. Semerenko volgde op 1,8 seconden op een derde stek. Alle drie de biatletes waren foutloos bij het schieten.

Update 16:40 uur
Ireen Wüst wordt zondag nog gehuldigd in het Holland Heineken House. Aangezien Wüst op nog meer afstanden uitkomt had ze er ook voor kunnen kiezen de huldiging uit te stellen, maar dat doet ze niet.

Update 16:35 uur
De volledige loting van de 500 meter voor mannen is bekend. De 500 meter staat maandag op het programma. Er komen vier Nederlanders in actie.

Update 16:12 uur
De Russische ijshockeydames slaan in de derde periode toe en verslaan Duitsland uiteindelijk zelfs met ruime cijfers: 4-1.

Update 15:58 uur
Schaatser Michel Mulder rijdt maandag op de eerste 500 meter tegen de Japanner Keiichiro Nagashima. De tweevoudig wereldkampioen sprint rijdt in de 19e rit. Meteen daarna komt zijn tweelingbroer Ronald in actie tegen de Rus Artiom Koeznetsov.

Stefan Groothuis is de eerste Nederlander die rijdt. Hij doet dat in de 6e rit tegen de Amerikaan Brian Hansen. Daarna komt Jan Smeekens, in het 15e paar tegen de Fin Mika Poutala.

Alle deelnemers rijden de afstand twee keer.

Update 15:44 uur
Annouk van der Weijden was, in tegenstelling tot De Jong, wel tevreden over haar prestatie op de 3 kilometer: ''Ik kan blijkbaar nog steeds beter worden'', aldus de 27-jarige Van der Weijden. ''Zo goed als dit seizoen was ik nog niet eerder. Ik ben er wel van teruggekomen om na dit seizoen te stoppen. Ik wil sowieso nog een jaar door. Of ik de volgende Spelen ook nog haal? Dat weet ik nu nog niet.''

Update 15:41 uur
Antoinette de Jong slaagde er niet in een medaille te pakken op de 3000 meter. Ze was na haar race ontroostbaar: ''Ik had zoveel vertrouwen'', sprak ze. ''Drie dagen terug had ik van spanning totaal nog geen last. Maar nu moest het gebeuren. 4.03 reed ik in Thialf ook, dus dat had ik hier ook kunnen doen. Mijn droom valt in duigen.''

Update 15:39 uur
Rond 17:45 uur worden onze olympische helden van zaterdag gehuldigd. Sven Kramer ontvangt goud, Jan Blokhuijsen zilver en Jorrit Bergsma brons!

Update 15:35 uur
Bij het rodelen staan run 3 en 4 op het programma. Na de eerste twee runs staat de grote favoriet, de Duitser Felix Loch, eerste.

Update 15:29 uur
om 15:30 uur starten de individuele finale rodelen voor mannen en de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon. Om 16:00 uur is er de vrije kur bij het ijsdansen.

Update 15:22 uur
De Duitse ijshockeyvrouwen gaan na twee perioden aan de leiding tegen Rusland: 0-1.

Update 15:10 uur
Antoinette de Jong eindigt bij de 3000 meter voor vrouwen uiteindelijk als zevende omdat de Poolse Bachleda-Curus is gediskwalificeerd.

Update 14:50 uur
Bij de ijshockeyvrouwen staat het na de eerste periode nog altijd 0-0 tussen Rusland en Duitsland.

Update 14:45 uur
Bekijk de volledige uitslag van de 3 kilometer.

Update 14:35 uur
Ireen Wüst pakt goud op de 3000 meter. Van der Weijden en De Jong staan niet op het podium.

Update 12:58 uur
De Zwitserse langlaufer Dario Cologna heeft zondag de gouden medaille veroverd op de skiatlon, een wedstrijd over 15 kilometer in de klassieke stijl, gevolgd door 15 kilometer in de vrije stijl. De 27-jarige Cologna was in de eindsprint net iets sneller dan de Zweed Marcus Hellner en de Noor Martin Johnsrud Sundby. De winnende tijd bedroeg 1 uur en 8.15 minuten.

Update 12:00 uur
Bij de ijshockeyvrouwen heeft Zweden het olympisch toernooi geopend met een zege op Japan: 1-0.

Update 11:38 uur
Momenteel wordt er in Sotsji geloot voor de verschillende afstanden van morgen in het shorttracken. We maken later de volledige loting bekend.

Update 11:34 uur
Check beelden van de harde val van Pancochova hier.

Update 11:25 uur
De medaillewinnaars bij slopestyle voor vrouwen zijn bekend. Goud voor de Amerikaanse Anderson, zilver voor de Finse Rukajarvi, brons voor de Britse Jones.

Update 11:21 uur
Topfavoriete Jamie Anderson doet een serieuze gooi naar goud: 95.25 in run 2. Op plek twee de Finse Rukajarvi (92.50), derde de Britse Jones (87.25).

Update 11:07 uur
De Finse Rukajarvi scoort 92.50 en staat daarmee eerste in de finale van het slopestyle. Pancochova is daarmee uit de top-drie gestoten.

Update 11:06 uur
De Nederlandse shorttrackers hebben vanmorgen getraind voor hun eerste wedstrijddag. Morgen komen de meeste van de tien Nederlandse shorttrackers in actie. Check de foto's hier...

Update 11:04 uur
Er zit zelfs een deuk in de helm van Pancochova. Het nut van een helm is daarmee maar weer eens aangetoond en het bewijst de hardheid van de klap waarmee Pancochova neerkwam.

Update 11:02 uur
De Tsjechische Pancochova komt bij haar 2e run hard ten val. Ze klapte met haar achterhoofd op de sneeuw. Ze blijft even stil liggen, maar staat wel weer op wanneer medische hulp is gearriveerd.

Update 11:01 uur
De Zwitserse Candrian pakt plek twee bij de finale slopestyle (87.00).
Rond 11 uur start bij het langlaufen de skiathlon 15 kilometer voor mannen.

Update 10:58 uur
Jenny Jones (Groot-Brittanie) staat na haar 2e run op de voorlopig eerste plek (87.25) bij de finale slopestyle.

Update 10:47 uur
De Tsjechische Sarko Pancochova heeft na de 1e run de beste score (86.25) neergezet bij de finale van het slopestyle. Topfavoriete Jamie Anderson staat voorlopig tweede. Veel zegt dat nog niet, want er volgt nog een tweede run. De beste score van de twee runs telt.

Update 10:06 uur
We maken ons op voor de finale van het slopestyle (snowboarden). De finale wordt afgewerkt zonder Cheryl Maas, want zij presteerde in de halve finale teleurstellend en wist zich zodoende niet te plaatsen voor de finale.

Grote favoriete voor goud is de Amerikaanse Jamie Anderson.

Update 09:40 uur
De Oostenrijkse skiër Matthias Mayer heeft alle grote favorieten verrast op het koningsnummer. Hij won de afdaling van de olympische piste Rosa Chatoer. De 23-jarige Mayer klokte 2.06,23 in zijn gouden race en was slechts 0,06 seconde sneller dan de Italiaan Christof Innerhofer (2.06,29). De Noor Kjetill Jansrud veroverde het brons in 2.06,33.

Update 09:26 uur
De medaillewinnaars bij de afdaling voor mannen (het koningsnummer) lijken bekend. Matthias Mayer staat op goud, de Italiaan Christof Innerhofer op zilver en de Noor Kjetil Jansrud op brons.

Update 09:22 uur
''Het is gedaan, helaas op zo'n manier'', aldus Cheryl Maas na de halve finale slopestyle. Ze oogde niet zwaar ontgoocheld. ''Er valt wel een druk van mijn schouders. Nu ga ik maar bij de mannen naar de halfpipe kijken dinsdag. Hoop dat zij het beter doen. En dan ga ik naar huis.''

''Ik noem het pech. Ik was op zich relaxed. Al is dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Heel Nederland zit te kijken. Ik wilde laten zien dat ik kan snowboarden en dat is niet gelukt.''

Update 09:10 uur
Ruim 4,5 miljoen sportliefhebbers hebben zaterdag Sven Kramer de gouden medaille zien winnen. Het was daarmee het best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Update 09:05 uur
De Oostenrijker Matthias Mayer gaat nog altijd aan de leiding bij de afdaling voor mannen. Pakt hij het eerste goud van deze zondag?Aksel Lund Svindal, een van de andere favorieten, kwam in ieder geval niet aan zijn tijd.

Update 08:57 uur
Mark Tuitert wil ook op de 1000 meter voor een medaille gaan. ''Die afstand staat absoluut niet in dienst van de 1500 meter'', zei Tuitert zondag na de ochtendtraining. ''Ik denk dat ik snel genoeg ben om ook op de 1000 meter met de besten mee te doen.''

Update 08:55 uur
Bode Miller, een van de favorieten bij de afdaling voor mannen bij het alpineskiën, gaat op dit onderdeel geen medaille pakken. Matthias Meyer staat vooralsnog op goud.

Update 08:52 uur
Cheryl Maas ging dus niet naar de finale slopestyle. Deze vier gingen dat wel: Sarka Pancochova (Tsjechie), Sina Candrian (Zwitserland), Jenny Jones (Groot-Brittanie) en Silje Norendal (Noorwegen)

Update 08:32 uur
Maas ging bij haar laatste en beslissende run al na de eerste rail onderuit. Haar score van 30,75 (1e run) was bij lange na niet voldoende om bij de beste vier te eindigen, die door gaan naar de finale.

Update 08:14 uur
Cheryl Maas gaat direct al onderuit. Het olympisch toernooi loopt uit op een zware teleurstelling voor Cheryl Maas. Ze gaat niet naar de finale van het slopestyle.

Update 08:13 uur
De afdaling voor mannen bij het alpineskiën is inmiddels ook van start gegaan.

Update 08:10 uur
De 2e run staat op het punt van beginnen. Maas gaat voor haar laatste kans en is als derde aan de beurt!

Update 08:00 uur
De 1e run is voorbij. Cheryl Maas kan zich op gaan maken voor haar laatste kans zich te plaatsen voor de finale.

Update 07:34 uur
Cheryl Maas is opnieuw onderuit gegaan. Haar 1e run zal dus niet voldoende zijn voor een finaleplek. Maas kreeg 30.75 punten. Alles komt nu aan op de 2e run.

Update 07:33 uur
Er zijn nog maar vier plekken te verdelen voor de finale. Maas moet dus bij de beste vier eindigen in de halve finale.

Update 07:30 uur
We beginnen de dag met de halve finale slopestyle bij het snowboarden. Cheryl Maas wist zich bij de kwalificaties niet rechtstreeks te plaatsen voor de finale.

Update 07:25 uur
We beginnen de zondag 9 februari in Sotsji met de halve finale slopestyle bij snowboarden. Daar komt ook de Nederlandse Cheryl Maas in actie. Later staat ook de finale slopestyle voor vrouwen op het programma (rond 09:45 uur). Verder staat bij het alpineskiën de afdaling voor mannen op het programma (08:00 uur).

De derde en vierde groepswedstrijden ijshockey voor vrouwen staan ook op het programma. Zweden neemt het om 09:00 uur op tegen Japan. Vanmiddag mag Rusland voor eigen publiek aantreden tegen Duitsland. Om 11 uur staat bij het langlaufen de skiathlon 15 kilometer voor mannen op het programma.

Om 12:30 uur begint het onderdeel waar de Nederlandse schaats-en sportliefhebbers naar uitkijken: de 3000 meter voor vrouwen bij het langebaanschaatsen. Annouk van der Weijden, Ireen Wüst en Antoinette de Jong komen (in die volgorde) in actie. Vooral van Wüst wordt verwacht dat ze Nederland eremetaal kan bezorgen.

Na de 3 kilometer langebaanschaatsen beginnen om 15:30 uur de individuele finale rodelen voor mannen en de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon. Om 16:00 uur is er de vrije kur bij het ijsdansen. We sluiten de dag af met de 95 meter schans finale bij het schansspringen, die begint om 18:15 uur.


AZ blaast Ajax weg in eredivisie

AZ blaast Ajax weg in Eredivisie

Guus Til weet hem voor AZ in het doel te krijgen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 MRT 2019

Een slechte voorbode voor de aankomende wedstrijd tegen Juventus. Ajax is zondag door AZ van het veld geblazen. De Alkmaarders waren veel te sterk voor de Amsterdammers.

Nederlaag

De achterstand op koploper PSV is door de 1-0 van zondag naar vijf punten gegroeid. Ook betekent de nederlaag dat Ajax over twee weken voor eigen publiek tegen PSV niet om de koppositie zal strijden. Het is al de vierde nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie.


Verstappen direct derde in Melbourne, zege Bottas

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 MRT 2019

Max Verstappen is het nieuwe seizoen in de Formule 1 begonnen met een plek op het podium. De Nederlander - beginnend op plek vier - reed in de Grote Prijs van Australië naar de derde plaats. Niet eerder presteerde de 21-jarige coureur van Red Bull zo goed in de openingsrace op het circuit Albert Park.

Bottas superieur

Verstappen moest alleen het Mercedes-duo Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton voor zich dulden. De Fin Bottas was verreweg de snelste in Melbourne. Hij reed het veld op grote afstand en boekte zijn vierde GP-overwinning in zijn carrière.


Verstappen P4 in kwalificatie GP Australië

Verstappen op P4 in kwalificatie GP Australië

Verstappen P4 in kwalificatie GP Australië. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

16 MRT 2019

Tijdens de eerste Formule 1-kwalificatie van het seizoen in het Australische Melbourne heeft Max Verstappen de vierde tijd gereden.

„We hebben wat dingen geprobeerd, maar dat pakte heel slecht uit", vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. „We mogen niet klagen als je in de derde training nog niet de juiste balans weet te vinden. De veranderingen pakten goed uit."

De Red Bull Racing-coureur finishte met een tijd van 1.21,320 vlak achter de top drie. Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte de pole position. Het is de achtste keer dat hij vanaf pole position start in Melbourne.


Ajax loot Juventus met Ronaldo in kwartfinale

Dusan Tadic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 MRT 2019

Ajax heeft in de Champions League een zware loting voor de kwartfinale gekregen. Juventus is de tegenstander van de Amsterdammers, die eerst thuisspelen (10 april) en zes dagen later af zullen reizen naar Turijn.

Cristiano Ronaldo

Een rondgang op social media leerde vooraf dat Juventus een van de minst favoriete tegenstanders bij de fans was en dat is niet onlogisch. De ploeg scoorde maar liefst drie keer in de return tegen Atlético Madrid, nadat het een 2-0 achterstand moest goed maken. Cristiano Ronaldo maakte alle drie de treffers.


Verstappen: all-in met nieuwe motor en party-mode

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 MRT 2019

Max Verstappen, waarschijnlijk de populairste sporter van de Lage Landen, begint zondag in Melbourne aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. De twee dagen ervoor komt hij al de baan op voor de vrije training en kwalificaties. Tijd dus om te kijken wat we dit seizoen van hem mogen verwachten.

De motor

Grote blijdschap was er bij veel Nederlandse Formule 1-fans toen bekend werd dat Red Bull de soms vervloekte Renault-motor verruilde voor een van Honda. Ook Verstappen zelf reageerde enthousiast na de eerste testdagen in Barcelona. „De bestuurbaarheid van de nieuwe auto met de Honda-motor is geweldig, alles is perfect geïntegreerd en dat merk je op de baan. We hoefden tijdens de tests zeer weinig te veranderen om de motor naar mijn zin te maken.”


Groenewegen wint de openingsrit in Parijs - Nice

Dylan Groenewegen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

Dylan Groenewegen heeft in Parijs-Nice de zwaar betwiste eerste etappe gewonnen. De Nederlander nam in een lichte sprint bergop de maat van zijn Australische concurrent Caleb Ewan. Ook de derde plaats was voor een Nederlander met Fabio Jakobsen.

Waaiervorming

De openingsrit met aankomst in Saint-Germain-en-Laye was kort (138,5 kilometer), maar enorm zwaar door de vele wind, wat de kans bood voor waaiers. Het peloton lag dan ook al snel in meerdere stukken.


Schulting pakt ook allroundtitel op WK shorttrack

Suzanne Schulting/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor het eerst de wereldtitel behaald. De Nederlandse was zondag in de afsluitende superfinale de snelste en nam daardoor de leiding in het klassement over van Choi Min-jeong. De Zuid-Koreaanse moest genoegen nemen met zilver, het brons ging naar de Canadese Kim Boutin. Lara van Ruijven, zaterdag winnares van de 500 meter, eindigde in het klassement als vierde. Rianne de Vries werd twaalfde.

Oorspronkelijk bericht

Suzanne Schulting heeft op overtuigende wijze de wereldtitel op de 1000 meter behaald. De Nederlandse shorttrackster nam in de finale in Sofia vanaf het begin de leiding en stond die niet meer af. Schulting won vorig jaar bij de Olympische Spelen ook al goud op de kilometer.


Likeability of3

Fan rent het veld op en slaat speler tegen de grond

Jack Grealish/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

The Second City Derby wordt al een paar jaar niet meer in de Premier League uitgevochten, maar op het tweede niveau van Engeland. Dat betekent echter niet dat de wedstrijd tussen Birmingham City en Aston Villa geen wereldnieuws meer kan worden.

Helaas gebeurt het niet op een positieve manier. Bij een fan van Birmingham liepen na een paar minuten de emoties al zo hoog op dat hij het veld bestormde met een duidelijk doel voor ogen: Jack Grealish.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Shorttrackster Van Ruijven wint goud op WK 500 meter

Lara van Ruijven / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 MRT 2019

Lara van Ruijven heeft zaterdag goud gewonnen op de 500 meter op het WK shorttrack in Sofia. De Nederlandse Suzanne Schulting eindigde als derde.

Tweede

Misschien ietwat verwarrend is dat Van Ruijven als tweede over de finish kwam. Het was Martina Valcepina die als eerste finishte. Maar na besturing van de beelden constateerde de jury een overtreding van Valcepina. Ze gaf Van Ruijven enkele meters voor de finish een duw. Valcepina werd gediskwalificeerd en het goud kwam alsnog in handen van Van Ruijven.


Likeability of5

Ajax profiteert nu al van succes: shirts zijn hot

Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Loop je binnenkort ergens op straat in bijvoorbeeld Spanje of Amerika en je ziet iemand in een Ajax-shirt? Dan is de kans ineens een stuk kleiner dat het om een Nederlander gaat. De tenues van de Amsterdammers gaan namelijk als warme broodjes over de digitale toonbank.

Uittenue

Door de 1-4 overwinning op Real Madrid in de Champions League is er een grote run gekomen op met name de uitshirts, waarin Ajax dinsdag speelde. Meer dan de helft van de orders komen uit het buitenland, terwijl dit percentage normaal ongeveer achttien is.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

'Waarom kan Ajax niet wat Porto deed in 2004?'

Ajax schitterde dinsdag in maandag/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 MRT 2019

The king is dead, long live the king. Real Madrid won vier van de vijf laatste keer de Champions League, waaronder de drie voorbije edities. De Koninklijke werd dinsdag door een sensationeel Ajax (1-4) van de troon gestoten. Hoe groot is de kans dat Ajax over twee maanden zelf die troon kan bestijgen?

De lof is in ieder geval niet uit de lucht voor de ploeg van Erik ten Hag, zowel in binnen- als buitenland. „Dit is echt een gigantische overwinning. Real Madrid krijgt er niet zomaar vier tegen in eigen huis”, zegt Sid Lowe, die namens The Guardian in Madrid was. „Ze scoorden vier keer en de ene goal was nog mooier dan de ander. Het waren echt goede doelpunten en allemaal om verschillende redenen. Ajax was al bijzonder goed tijdens de eerste wedstrijd in Amsterdam. Die verdienden ze niet met 1-2 te verliezen. Dit keer kregen ze alsnog het resultaat waar ze recht op hadden. Wat ze nog beter deden dan drie weken geleden was de manier waarop ze anticipeerden tijdens de cruciale momenten en hoe scherp ze daarbij waren.”

Blind en Tadic


Stam wordt komend seizoen nieuwe trainer Feyenoord

Jaap Stam/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 MRT 2019

Hij speelde voor Ajax en PSV en nu maakt hij de top drie compleet op zijn cv: Jaap Stam is door Feyenoord aangesteld als de opvolger van Giovanni van Bronckhorst, zo is woensdagmiddag officieel bekend gemaakt.

„Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", vertelt Stam op de site van zijn aanstaande werkgever. „Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."

PEC Zwolle


Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-0 gescoord.

Ajax stunt tegen Real Madrid in Champions League

Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-0 gescoord. / ANP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

Een enorme stunt heeft Ajax naar de kwartfinales van de Champions League gebracht. De club uit Amsterdam vernederde titelhouder Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabéu en zegevierde met maar liefst 4-1.

Ajax had de thuiswedstrijd tegen Real drie weken geleden nog verloren (1-2). Het elftal van trainer Erik ten Hag had slechts 18 minuten nodig om die achterstand te repareren. Hakim Ziyech opende de score, op aangeven van Dusan Tadic. De Serviër bereidde ook de 2-0 van David Neres voor.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord. / ANP


Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax na het verlies in februari / ANP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

Ajax tegen Real Madrid. Dinsdagavond is het dan eindelijk zo ver: weer treffen de Amsterdammers de huidige titelhouder van de Champions League.

Succes

Ajax is al hard bezig met de voorbereidingen op de wedstrijd, dat blijkt uit een emotionele post op Twitter. Drie spelers worden uitgelicht, die allen een telefoontje krijgen van een geliefde om hen succes te wensen voor de wedstrijd. Zeker het kijken waard!


Ducttape schildpadden
Likeability of3

1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten

In vier koffers zijn 1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

4 MRT 2019

Op het vliegveld van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, zijn 1529 levende schildpadden gevonden door de douane. De schildpadden waren gewikkeld in ducttape en in koffers gestopt. De koffers waren achtergelaten.

Geld waard

De bedoeling was waarschijnlijk dat de diertjes op de zwarte markt verkocht zouden worden. In de koffers zijn verschillende soorten land- en zeeschildpadden aangetroffen, die veel geld waard zijn. In totaal wordt de waarde geschat op omgerekend 75.000 euro.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Lavreysen pakt baanwereldtitel op de sprint

Harrie Lavreysen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 MRT 2019

Dat Nederland de wereldkampioen bij het WK sprint bij het baanwielrennen zou gaan leveren, dat was al vroeg bekend. De vraag was alleen wie het zou worden: Jeffrey Hoogland of Harrie Lavreysen.

De allereerste sprint werd overtuigend gewonnen door Lavreysen. Hij moest buitenom komen bij zijn landgenoot, maar deed dat uiteindelijk zonder al te veel problemen. Ook tijdens de tweede omloop was hij de baas en dus mag hij zich de snelste wielrenner te wereld noemen.

Succesvol weekend


Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis?

Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis?

Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis? Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 MRT 2019

Geen tijdrekken meer en gele of rode kaarten voor teamofficials die zich misdragen. Het voetbal kent vanaf volgend seizoen een aantal nieuwe regels zo werd zaterdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de internationale spelregelcommissie van het voetbal (IFAB) in het Schotse Aberdeen.

Welke nieuwe regels komen er allemaal? Metro zet ze voor je op een rij:

  • Doelpunten waar onopzettelijk hands aan vooraf is gegaan worden vanaf volgend seizoen afgekeurd.
  • Spelers die gewisseld worden moeten vanaf volgend seizoen het veld via de dichtstbijzijnde achter- of zijlijn verlaten. Op dit moment moet dat nog via de middenlijn aan de zijkant van het veld. De IFAB hoopt zo tijdrekken te kunnen voorkomen.
  • Teamofficials die zich niet kunnen gedragen, hebben vanaf volgend seizoen de kans om gele of rode kaart te krijgen.
  • Aanvallers mogen vanaf volgend seizoen niet meer in de muur van de tegenstander staan bij een vrije trap. Zo kan de aanvallende partij het zicht van de keeper niet belemmeren. 
  • Als laatste is er een wijziging bij het nemen van een doeltrap. Keepers hoeven bij strafschoppen voortaan nog maar met één voet op de doellijn te staan en niet met beide voeten.

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 MRT 2019

De 29-jarige Nederlandse wielrenster Chantal Blaak is de grote winnares van de Omloop Het Nieuwsblad. De renster van ploeg Boels-Dolmans, die ook wel de Hoge Snelheidstrein wordt genoemd, ontsnapte na de Muur van Geraardsbergen uit een groep van acht.

De laatste vijftien kilometer van de koers reed ze solo naar de finish in Ninove. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse op het podium eindigde bij deze Vlaamse koers. Zo werd ze al twee keer tweede en één keer derde.

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad. Foto: ANP


Bos pakt zilver op kilometer tijdrit

Bos pakt zilver op kilometer tijdrit

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 MRT 2019

Theo Bos is bij de wereldtitelstrijd baanwielrennen in het Poolse Pruszkow als tweede geëindigd op de kilometer tijdrit. De 35-jarige routinier realiseerde een tijd van 1.00,388. De Fransman Quentin Lafargue, ook al de snelste in de kwalificaties, dook daar nog onder: 1.00,029.

Bos was in 2005 nog wereldkampioen op 'de kilometer' en pakte vorig jaar het brons achter Jeffrey Hoogland, die het zware onderdeel in Pruszkow liet schieten.

Ligtlee op plek zeven