Sport

Sotsji 2014: live updates dag 3

Foto van 'Metro'

9 FEB 2014

Update 19:17 uur
De Duitser Felix Loch heeft het eerste Duitse goud gewonnen. Hij deed dat bij het rodelen. Zilver was er voor Demtsjenko, Zöggeler pakte brons.

Loch was in de tweede en derde run ongenaakbaar met twee baanrecords. Voor de vierde en laatste run had hij een marge van 0,388 seconden opgebouwd op de nummer 2 en zelfs meer dan een seconde op de nummer 3. In zijn laatste run wist hij de voorsprong zelfs nog iets verder uit te bouwen tot 0,476 seconden.

Update 18:15 uur
Kramer, Berghuijsen en Bergsma hebben uit handen van koning Willem-Alexander hun medaille ontvangen. Check de foto's hier...

Update 18:08 uur
Rusland heeft de eerste gouden medaille op de spelen binnen. Een superieure selectie kunstrijders won voor eigen publiek de landenwedstrijd. Dat stond al bijna anderhalf uur voor afloop van de landenwedstrijd, met optredens van paarrijders, ijsdansers, vrouwelijke en mannelijke solisten, vast. Toen was ook duidelijk dat de naaste rivaal Canada zilver had. Het brons was voor de Amerikaanse equipe.

Update 17:59 uur
Het is zover: Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma ontvangen hun medailles uit handen van koning Willem-Alexander. Foto's volgen...

Update 17:39 uur
Het tijdstip van huldigen van Kramer, Berghuijsen en Bloksma loopt iets uit. De medailles zullen worden uitgereikt door niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Update 17:17 uur
Rusland gaat bij de landenwedstrijd van het kunstschaatsen aan de leiding met 57 punten. Canada staat op plek twee met 50 punten. De Verenigde Staten staan met 41 punten momenteel op brons. Het Japanse team staat derde, het Italiaanse team vierde.

Er zijn nog twee verschillende disciplines te gaan voor we weten welk land welke medaille wint.

Update 17:02 uur
Momenteel zijn de landenwedstrijd bij het kunstrijden en de finale van het rodelen (mannen) bezig. Bij het rodelen moet alleen de vierde run nog worden afgewerkt. De Duitser Felix Loch gaat aan de leiding en lijkt op weg naar goud.
Bij de landenwedstrijd staan de vrije kur voor vrouwen en de vrije dans bij het ijsdansen nog op het programma.

Update 16:51 uur
Biatlete Anastasia Kuzmina is olympische kampioene geworden op het onderdeel 7,5 kilometer sprint. De Slowaakse liet de Russische Olga Viloechina en de Oekraïense Vita Semerenko ruim achter zich. Op de meet had Kuzmina een voorsprong van bijna 20 seconden op de nummer twee. Semerenko volgde op 1,8 seconden op een derde stek. Alle drie de biatletes waren foutloos bij het schieten.

Update 16:40 uur
Ireen Wüst wordt zondag nog gehuldigd in het Holland Heineken House. Aangezien Wüst op nog meer afstanden uitkomt had ze er ook voor kunnen kiezen de huldiging uit te stellen, maar dat doet ze niet.

Update 16:35 uur
De volledige loting van de 500 meter voor mannen is bekend. De 500 meter staat maandag op het programma. Er komen vier Nederlanders in actie.

Update 16:12 uur
De Russische ijshockeydames slaan in de derde periode toe en verslaan Duitsland uiteindelijk zelfs met ruime cijfers: 4-1.

Update 15:58 uur
Schaatser Michel Mulder rijdt maandag op de eerste 500 meter tegen de Japanner Keiichiro Nagashima. De tweevoudig wereldkampioen sprint rijdt in de 19e rit. Meteen daarna komt zijn tweelingbroer Ronald in actie tegen de Rus Artiom Koeznetsov.

Stefan Groothuis is de eerste Nederlander die rijdt. Hij doet dat in de 6e rit tegen de Amerikaan Brian Hansen. Daarna komt Jan Smeekens, in het 15e paar tegen de Fin Mika Poutala.

Alle deelnemers rijden de afstand twee keer.

Update 15:44 uur
Annouk van der Weijden was, in tegenstelling tot De Jong, wel tevreden over haar prestatie op de 3 kilometer: ''Ik kan blijkbaar nog steeds beter worden'', aldus de 27-jarige Van der Weijden. ''Zo goed als dit seizoen was ik nog niet eerder. Ik ben er wel van teruggekomen om na dit seizoen te stoppen. Ik wil sowieso nog een jaar door. Of ik de volgende Spelen ook nog haal? Dat weet ik nu nog niet.''

Update 15:41 uur
Antoinette de Jong slaagde er niet in een medaille te pakken op de 3000 meter. Ze was na haar race ontroostbaar: ''Ik had zoveel vertrouwen'', sprak ze. ''Drie dagen terug had ik van spanning totaal nog geen last. Maar nu moest het gebeuren. 4.03 reed ik in Thialf ook, dus dat had ik hier ook kunnen doen. Mijn droom valt in duigen.''

Update 15:39 uur
Rond 17:45 uur worden onze olympische helden van zaterdag gehuldigd. Sven Kramer ontvangt goud, Jan Blokhuijsen zilver en Jorrit Bergsma brons!

Update 15:35 uur
Bij het rodelen staan run 3 en 4 op het programma. Na de eerste twee runs staat de grote favoriet, de Duitser Felix Loch, eerste.

Update 15:29 uur
om 15:30 uur starten de individuele finale rodelen voor mannen en de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon. Om 16:00 uur is er de vrije kur bij het ijsdansen.

Update 15:22 uur
De Duitse ijshockeyvrouwen gaan na twee perioden aan de leiding tegen Rusland: 0-1.

Update 15:10 uur
Antoinette de Jong eindigt bij de 3000 meter voor vrouwen uiteindelijk als zevende omdat de Poolse Bachleda-Curus is gediskwalificeerd.

Update 14:50 uur
Bij de ijshockeyvrouwen staat het na de eerste periode nog altijd 0-0 tussen Rusland en Duitsland.

Update 14:45 uur
Bekijk de volledige uitslag van de 3 kilometer.

Update 14:35 uur
Ireen Wüst pakt goud op de 3000 meter. Van der Weijden en De Jong staan niet op het podium.

Update 12:58 uur
De Zwitserse langlaufer Dario Cologna heeft zondag de gouden medaille veroverd op de skiatlon, een wedstrijd over 15 kilometer in de klassieke stijl, gevolgd door 15 kilometer in de vrije stijl. De 27-jarige Cologna was in de eindsprint net iets sneller dan de Zweed Marcus Hellner en de Noor Martin Johnsrud Sundby. De winnende tijd bedroeg 1 uur en 8.15 minuten.

Update 12:00 uur
Bij de ijshockeyvrouwen heeft Zweden het olympisch toernooi geopend met een zege op Japan: 1-0.

Update 11:38 uur
Momenteel wordt er in Sotsji geloot voor de verschillende afstanden van morgen in het shorttracken. We maken later de volledige loting bekend.

Update 11:34 uur
Check beelden van de harde val van Pancochova hier.

Update 11:25 uur
De medaillewinnaars bij slopestyle voor vrouwen zijn bekend. Goud voor de Amerikaanse Anderson, zilver voor de Finse Rukajarvi, brons voor de Britse Jones.

Update 11:21 uur
Topfavoriete Jamie Anderson doet een serieuze gooi naar goud: 95.25 in run 2. Op plek twee de Finse Rukajarvi (92.50), derde de Britse Jones (87.25).

Update 11:07 uur
De Finse Rukajarvi scoort 92.50 en staat daarmee eerste in de finale van het slopestyle. Pancochova is daarmee uit de top-drie gestoten.

Update 11:06 uur
De Nederlandse shorttrackers hebben vanmorgen getraind voor hun eerste wedstrijddag. Morgen komen de meeste van de tien Nederlandse shorttrackers in actie. Check de foto's hier...

Update 11:04 uur
Er zit zelfs een deuk in de helm van Pancochova. Het nut van een helm is daarmee maar weer eens aangetoond en het bewijst de hardheid van de klap waarmee Pancochova neerkwam.

Update 11:02 uur
De Tsjechische Pancochova komt bij haar 2e run hard ten val. Ze klapte met haar achterhoofd op de sneeuw. Ze blijft even stil liggen, maar staat wel weer op wanneer medische hulp is gearriveerd.

Update 11:01 uur
De Zwitserse Candrian pakt plek twee bij de finale slopestyle (87.00).
Rond 11 uur start bij het langlaufen de skiathlon 15 kilometer voor mannen.

Update 10:58 uur
Jenny Jones (Groot-Brittanie) staat na haar 2e run op de voorlopig eerste plek (87.25) bij de finale slopestyle.

Update 10:47 uur
De Tsjechische Sarko Pancochova heeft na de 1e run de beste score (86.25) neergezet bij de finale van het slopestyle. Topfavoriete Jamie Anderson staat voorlopig tweede. Veel zegt dat nog niet, want er volgt nog een tweede run. De beste score van de twee runs telt.

Update 10:06 uur
We maken ons op voor de finale van het slopestyle (snowboarden). De finale wordt afgewerkt zonder Cheryl Maas, want zij presteerde in de halve finale teleurstellend en wist zich zodoende niet te plaatsen voor de finale.

Grote favoriete voor goud is de Amerikaanse Jamie Anderson.

Update 09:40 uur
De Oostenrijkse skiër Matthias Mayer heeft alle grote favorieten verrast op het koningsnummer. Hij won de afdaling van de olympische piste Rosa Chatoer. De 23-jarige Mayer klokte 2.06,23 in zijn gouden race en was slechts 0,06 seconde sneller dan de Italiaan Christof Innerhofer (2.06,29). De Noor Kjetill Jansrud veroverde het brons in 2.06,33.

Update 09:26 uur
De medaillewinnaars bij de afdaling voor mannen (het koningsnummer) lijken bekend. Matthias Mayer staat op goud, de Italiaan Christof Innerhofer op zilver en de Noor Kjetil Jansrud op brons.

Update 09:22 uur
''Het is gedaan, helaas op zo'n manier'', aldus Cheryl Maas na de halve finale slopestyle. Ze oogde niet zwaar ontgoocheld. ''Er valt wel een druk van mijn schouders. Nu ga ik maar bij de mannen naar de halfpipe kijken dinsdag. Hoop dat zij het beter doen. En dan ga ik naar huis.''

''Ik noem het pech. Ik was op zich relaxed. Al is dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Heel Nederland zit te kijken. Ik wilde laten zien dat ik kan snowboarden en dat is niet gelukt.''

Update 09:10 uur
Ruim 4,5 miljoen sportliefhebbers hebben zaterdag Sven Kramer de gouden medaille zien winnen. Het was daarmee het best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Update 09:05 uur
De Oostenrijker Matthias Mayer gaat nog altijd aan de leiding bij de afdaling voor mannen. Pakt hij het eerste goud van deze zondag?Aksel Lund Svindal, een van de andere favorieten, kwam in ieder geval niet aan zijn tijd.

Update 08:57 uur
Mark Tuitert wil ook op de 1000 meter voor een medaille gaan. ''Die afstand staat absoluut niet in dienst van de 1500 meter'', zei Tuitert zondag na de ochtendtraining. ''Ik denk dat ik snel genoeg ben om ook op de 1000 meter met de besten mee te doen.''

Update 08:55 uur
Bode Miller, een van de favorieten bij de afdaling voor mannen bij het alpineskiën, gaat op dit onderdeel geen medaille pakken. Matthias Meyer staat vooralsnog op goud.

Update 08:52 uur
Cheryl Maas ging dus niet naar de finale slopestyle. Deze vier gingen dat wel: Sarka Pancochova (Tsjechie), Sina Candrian (Zwitserland), Jenny Jones (Groot-Brittanie) en Silje Norendal (Noorwegen)

Update 08:32 uur
Maas ging bij haar laatste en beslissende run al na de eerste rail onderuit. Haar score van 30,75 (1e run) was bij lange na niet voldoende om bij de beste vier te eindigen, die door gaan naar de finale.

Update 08:14 uur
Cheryl Maas gaat direct al onderuit. Het olympisch toernooi loopt uit op een zware teleurstelling voor Cheryl Maas. Ze gaat niet naar de finale van het slopestyle.

Update 08:13 uur
De afdaling voor mannen bij het alpineskiën is inmiddels ook van start gegaan.

Update 08:10 uur
De 2e run staat op het punt van beginnen. Maas gaat voor haar laatste kans en is als derde aan de beurt!

Update 08:00 uur
De 1e run is voorbij. Cheryl Maas kan zich op gaan maken voor haar laatste kans zich te plaatsen voor de finale.

Update 07:34 uur
Cheryl Maas is opnieuw onderuit gegaan. Haar 1e run zal dus niet voldoende zijn voor een finaleplek. Maas kreeg 30.75 punten. Alles komt nu aan op de 2e run.

Update 07:33 uur
Er zijn nog maar vier plekken te verdelen voor de finale. Maas moet dus bij de beste vier eindigen in de halve finale.

Update 07:30 uur
We beginnen de dag met de halve finale slopestyle bij het snowboarden. Cheryl Maas wist zich bij de kwalificaties niet rechtstreeks te plaatsen voor de finale.

Update 07:25 uur
We beginnen de zondag 9 februari in Sotsji met de halve finale slopestyle bij snowboarden. Daar komt ook de Nederlandse Cheryl Maas in actie. Later staat ook de finale slopestyle voor vrouwen op het programma (rond 09:45 uur). Verder staat bij het alpineskiën de afdaling voor mannen op het programma (08:00 uur).

De derde en vierde groepswedstrijden ijshockey voor vrouwen staan ook op het programma. Zweden neemt het om 09:00 uur op tegen Japan. Vanmiddag mag Rusland voor eigen publiek aantreden tegen Duitsland. Om 11 uur staat bij het langlaufen de skiathlon 15 kilometer voor mannen op het programma.

Om 12:30 uur begint het onderdeel waar de Nederlandse schaats-en sportliefhebbers naar uitkijken: de 3000 meter voor vrouwen bij het langebaanschaatsen. Annouk van der Weijden, Ireen Wüst en Antoinette de Jong komen (in die volgorde) in actie. Vooral van Wüst wordt verwacht dat ze Nederland eremetaal kan bezorgen.

Na de 3 kilometer langebaanschaatsen beginnen om 15:30 uur de individuele finale rodelen voor mannen en de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon. Om 16:00 uur is er de vrije kur bij het ijsdansen. We sluiten de dag af met de 95 meter schans finale bij het schansspringen, die begint om 18:15 uur.


Turner Epke Zonderland zet grote stap richting Spelen

Turner Epke Zonderland zet grote stap richting Spelen

Zonderland was bij de wereldbekerwedstrijden in Melbourne de beste op het onderdeel rek. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 FEB 2020

Turner Epke Zonderland heeft bij de wereldbekerwedstrijd van Melbourne gedaan wat hij moet doen in de race om een ticket voor de Olympische Spelen. De Fries was bij de wereldbekerwedstrijden in Melbourne de beste op het onderdeel rek. 

Hij turnde zijn moeilijkste oefening met twee combinaties van vluchtelementen en won met een score van 14,900. Daarmee heeft hij net als Hidetaka Miyachi nu drie wereldbekerzeges op zak. De Japanner, die uit de rekstok moest, heeft echter een lagere totaalscore dan de olympisch kampioen van Londen 2012.

Alternatieve route naar de Spelen


Ajax en AZ in duels vol vraagtekens

Ajax en AZ in duels vol vraagtekens

Ajax voorafgaand aan het duel met Valencia, toen uitschakeling nog niet in de hoofden zat. | Foto: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

20 FEB 2020

Ajax en AZ ‘bekeren’ donderdagavond in de Europa League in op voorhand onvoorspelbare duels.

Voetbalanalisten Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marco van Basten bespreken donderdagavond in een zes (!) uur durende uitzending op FOX Sports duels uit de eerste knock out-ronde in de Europa League. Bij de laatste 32 clubs acteren Ajax als uitgeschakelde Champions League-deelnemer en poulefase-overlever AZ. Het Spaanse Getafe en het Oostenrijkse LASK Linz zijn de tegenstanders. ‘Kon slechter’, was bij de loting bij veel fans de eerste gedachte die opkwam. Kenneth Perez en Kees Kwakman blikken in Metro alvast vooruit op twee wedstrijden die in gesprekjes bij de koffieautomaat steeds moeilijker lijken te worden.

Getafe – Ajax


‘Het Nederlands elftal’ in de Champions League

‘Het Nederlands elftal’ in de Champions League

Champions League-winnaars Van Dijk en Wijnaldum. | Foto's: EPA, Getty Images en ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Ajax zien we na de dramatische uitschakeling niet meer terug in de Champions League, maar het miljoenenbal gaat dinsdagavond zonder de Amsterdammers gewoon verder.

Er blijven echter genoeg Nederlandse toppers op het hoogste Europese niveau actief. Hier zie je de elf spelers die kans maken op de meeste speelminuten en drie profs op de bank.

Jasper Cillessen, Valencia


Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen

Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen

Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen / Marianne Faber

Foto van 'Amarins de Boer'

17 FEB 2020

Duursporter Stefan van der Pal gaat van 2 tot 5 juli de Elfstedentocht zwemmen. En nee, hij is geen na-aper van Maarten van der Weijden. Hij zwom de tocht al eens eerder in estafettevorm.

Nadat Stefan van der Pal (39) uit Leeuwarden twee keer heeft meegevaren in de begeleidingsboot van Maarten van der Weijden, is dit jaar zijn beurt. Vrijdag maakte Van der Pal, duursporter en triatleet, bekend dat hij op 2 juli begint aan een zwemtocht van 200 kilometer. En hij is er nú al klaar voor, zegt hij na afloop van de persconferentie in Leeuwarden.

De tocht langs de elf Friese steden zwemmen is hem niet vreemd. Sterker nog: hij is de bedenker van de Elfstedenzwemtocht. In 2011 zwom Van der Pal de tocht namelijk ook al, in estafettevorm met vier andere triatleten. „Het plan ooit individueel de provincie rond te zwemmen, liet mij sindsdien niet meer los.”


Gelukkig was Jutta in Utah

Gelukkig was Jutta in Utah

Foto's: ANP /Soenar Chamid

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

We zijn het niet gewend, maar het was tot en met dag drie medailles schrapen tijdens de WK afstanden. Gelukkig schaatste Jutta in Utah.

Verbazing op het gezicht, tranen die in haar ooghoeken twijfelden of ze naar buiten zouden rollen of niet. Een hartslag van 200 ('ofzo', zei ze later) en een gevoel dat ze moest overgeven. Zo beleefde groeibriljant Jutta Leerdam (21) de laatste vier races op de 1000 meter WK afstanden.

Nederlands record


Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

In het midden voetballer Hakim Ziyech in het welbekende Ajax-tenue

Foto van 'Julia Osendarp'

13 FEB 2020

Voetballer Hakim Ziyech verlaat zijn Amsterdamse team voor Chelsea. Ajax bereikte donderdag een akkoord met de Engelse club over de transfer van de middenvelder. 

Voor 40 miljoen euro maakt de 26-jarige speler een overstap voor volgens seizoen naar Engeland. En dat bedrag zou door variabelen nog kunnen oplopen tot maximaal 44 miljoen euro. Tot augustus had Ziyech een vertrekclausule van 30 miljoen euro in zijn contract staan, maar verlengde de overeenkomst met een jaar.

Stilte na de bekerwedstrijd


AZ gaat nat tegen stuntend NAC Breda dat met 1-3 wint in Alkmaar

Foto van 'Jelmer Visser'

12 FEB 2020

Dat bekervoetbal vaak geroemd wordt om zijn verrassende wendingen, bleek woensdagavond maar weer eens toen NAC Breda tegen AZ moest aantreden in de kwartfinale van de KNVB-beker in Alkmaar. 

De ploeg uit Breda verraste vriend en vijand door de pittige uitwedstrijd met 1-3 te winnen. En hierdoor bekeren zij door ten koste van de nummer twee in de Eredivisie.


Zo zien we Max in Zandvoort

Zo zien we Max in Zandvoort

De eerste meters van Verstappen, woensdag in zijn nieuwe bolide. | Foto's: Getty Images / Mark Thompson

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2020

Wat er veranderd is aan de nieuwe auto van Max Verstappen? Eigenlijk alleen z’n helm.

Het is altijd zo’n momentje in februari: hoe ziet de auto van Max Verstappen – en dus die van het Red Bull-team – er komend Formule 1-seizoen uit? Woensdagmiddag was dat moment daar, op het Silverstone-circuit in Engeland. En waarmee reed ‘onze Max’ naar buiten? Met een Red Bull die er praktisch hetzelfde uit ziet als die van de afgelopen jaren.

Dat geldt voor het oog van het grote publiek uiteraard. Ongetwijfeld is er van alles anders en specialistische websites doken er woensdag gretig op. Motorsport.com meldde op basis van een foto bijvoorbeeld: „ Red Bull lijkt ook afscheid te hebben genomen van de multilink-wishbone voorwielophanging en gekozen voor een conventionele variant.”


‘Elfstedentocht straks alleen nog in geschiedenisboeken’
Likeability of5

‘Elfstedentocht straks alleen nog in geschiedenisboeken’

Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent kust, 23 jaar geleden, zijn vrouw Sannah. | Foto: ANP / Paul Vreeker

Foto van 'Erik Jonk'

8 FEB 2020

Een slechte voorspelling voor de schaatsliefhebbers die al jaren smachten naar de Tocht der Tochten. „Naar verwachting zal de Elfstedentocht op een gegeven moment alleen nog in de geschiedenisboeken te zien zijn.”

Dat stelde de organisatie Weeronline zaterdag. „De winter van de toekomst ziet er niet gunstig uit voor de Elfstedentocht. Het aantal ijsdagen met de hele dag vorst neemt geleidelijk af en het zal ook minder hard vriezen.” En daar krijg je dus geen Tocht der Tochten in Friesland meer mee…

8435 dagen geleden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Scheidsrechters van oordeel dat Ajax in Londen bestolen is

Scheidsrechters van oordeel dat Ajax in Londen bestolen is

oel Veltman van Ajax krijgt rood van scheidsrechter Gianluca Rocchi. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 FEB 2020

Eindelijk is bevestigd wat iedere voetbalfan eigenlijk wel wist: Ajax is bestolen in de Champions League.

Het zal niets veranderen, maar wellicht de pijn iets verzachten. Tijdens de ’scheidsrechter winterbijeenkomst’ van de Europese voetbalbond UEFA op Mallorca was het overgrote deel van de aanwezige toparbiters, inclusief scheidsrechterbaas Roberto Rosetti, het erover eens dat arbitrale blunders Ajax de zege bij Chelsea (4-4) én overwintering in het miljoenenbal kostten. Dat schrijft De Telegraaf.

Terugdraaien


Ajax en PSV balen allebei

Ajax en PSV balen allebei

Quincy Promes werd matchwinner met zijn 1-0. | Foto's: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

2 FEB 2020

Ajax stuurde PSV zondag (alwéér) met een nederlaag naar huis, maar ook in Amsterdam zijn ze niet blij.

Ajax – PSV wordt steeds meer een ‘topper van weleer’. De Amsterdammers waren zondag op alle fronten sterker en won toch maar met 1-0. Quincy Promes werd voor rust de matchwinner. Toch verloor Ajax met een druk programma op komst ook: drie basisspelers welteverstaan (zie onderaan).

Eindhovense rampweek


Van der Poel oppermachtig in de blubber

Van der Poel oppermachtig in de blubber

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 FEB 2020

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. In het Zitserse Dübendorf maakte de 25-jarige titelverdediger op een modderig parcours zijn favorietenrol waar. 

Al in de eerste ronde kwam hij alleen op kop. De concurrentie kon alleen strijden voor zilver. Dat ging naar de Brit Thomas Pidcock. De Belg Toon Aerts werd derde.

Wereldkampioen


Veldrijdster Alvarado pakt voor het eerst wereldtitel

Veldrijdster Alvarado pakt voor het eerst wereldtitel

De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 FEB 2020

De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. De 21-jarige versloeg in het Zwitserse Dübendorf in een spannende wedstrijd haar twee landgenotes Annemarie Worst en Lucinda Brand.

Het zilver was voor Worst. Voor Brand was er net als in 2018 brons.

Onbeschrijfelijk gevoel


Bertens verliest vierde ronde Australian Open

Bertens feliciteert haar tegenstander / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

27 JAN 2020

Het is Kiki Bertens niet gelukt door te dringen tot de kwartfinales van de Australian Open. De als negende geplaatste Bertens moest in Melbourne in de vierde ronde haar meerdere erkennen in de Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza.

In 68 minuten werd het 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 32. In de Rod Laver Arena had Bertens geen antwoord op het agressieve spel van de voormalig nummer 1 van de wereld en winnares van twee grand slams: Roland Garros in 2016 en Wimbledon in 2017. Bertens brak Muguruza nog wel in de openingsgame, maar kwam geen moment echt lekker in de wedstrijd.

Voor het eerst grandslamtoernooi


Ajacied in Spakenburg gaat keihard genieten

Ajacied in Spakenburg gaat keihard genieten

Nathaniel Will in het witblauw van Spakenburg. / Foto's: Sv Spakenburg

Foto van 'Erik Jonk'

22 JAN 2020

Ajax voetbalt woensdagavond tegen amateurs. Daar komen 55.000 mensen naar kijken. Nathaniel Will over de wedstrijd van z’n leven.

Nuchtere Nathaniel Will maak je niet zo snel gek, maar met heel veel zin uitkijken naar de wedstrijd van woensdagavond doet ie wel. De verdediger speelt met zijn topamateurclub Spakenburg in de achtste finales van de KNVB Beker tegen Ajax. 2200 Spakenburgers zullen in een lange rij bussen richting Amsterdam afreizen (hoeveel dorpsgenoten via een omweg een ticket kochten is niet bekend). Echter, de Johan Cruijff ArenA blijft niet half leeg, zoals je bij zo’n ‘potje’ zou verwachten. Duizenden zagen – met aantrekkelijke toegangsprijzen - kans om Ajax eindelijk eens aan het werk te zien. Het stadion is vanavond met 55.000 toeschouwers uitverkocht. De thuisblijvers kunnen inschakelen op een live-uitzending door Fox Sports.

Fins avontuur


Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn
Likeability of3

Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn

Jan Lammers, trots op ‘zijn’ circuit. / Foto’s: Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 JAN 2020

De tweede media-update over de Grand Prix in Zandvoort is achter de rug. Wat staat er allemaal te gebeuren?

Het is ‘vies nat’, winderig en modderig op het autocircuit in Zandvoort. Voor mensen die op deze vrijdag een slipcursus volgen, is er in elk geval water genoeg. Wat ook opvalt zijn bergen zand, shovels, graafmachines, zand, vrachtwagens en nog meer zand. Het is duidelijk: hier wordt gewerkt voor de Grand Prix die na 35 jaar in Nederland terugkeert. Mét Max Verstappen uiteraard. Duidelijk is ook dat er voor het raceweekend van 1, 2 en 3 mei en voor die ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ geen half werk wordt afgeleverd.

Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn

Overal op circuit Zandvoort wordt hard gewerkt.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

McGregor slaat Cerrone in 40 seconden tegen de grond

Videostill van McGregor na de overwinning op Cerrone. / YouTube UFC

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

De Ierse kooivechter Conor McGregor heeft zijn rentree, na een korte afwezigheid, ingeluid met een explosieve overwinning. In de T-Mobile Arena in Las Vegas sloeg hij de Amerikaan Donald 'Cowboy' Cerrone tegen de vlakte voor hij zo'n beetje met zijn ogen kon kipperen. 

De wedstrijd duurde namelijk wél (schrik niet): 40 seconden. In het begin deelde McGregor een aantal tikken uit met zijn schouder tegen het hoofd van de Amerikaan. Daarna raakte hij hem nog met een hoge trap. Een klap met McGregors linkervuist bracht Cowboy naar de grond. Vanaf dat moment kon de Ier erop los slaan, waarop de scheidsrechter Cerrone uit zijn lijden verloste.


Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Dag van de Elfstedentocht voor als-ie nooit meer komt

De doortocht in Harlingen tijdens de laatste Elfstedentocht. In tweede positie latere winnaar Henk Angenent. / Foto's: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 JAN 2020

Als we de tocht niet op het ijs kunnen beleven, dan doen we een Dag van de Elfstedentocht. Zo dacht historicus Jurryt van de Vooren.

Het is woensdag 8411 dagen geleden dat in 1997 de laatste Elfstedentocht werd gereden. De Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden is exact 111 jaar oud. Tijdens de 110e verjaardag presenteerde sporthistoricus Jurryt van de Vooren zijn boek 8070 Dagen, want kort daarna – op 8 februari – was het de langste tijd waarin heel Nederland op de Tocht der Tochten in Friesland had moeten wachten. Omdat dat wachten nog wel even kan voortduren, dacht Van de Vooren toen: ‘Geen Elfstedentocht op het ijs, dan maar in woord en beeld’.

Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

EK schaatsen: wedstrijdje Nederland - Rusland

Jutta Leerdam, winnares 1000 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 JAN 2020

Het Europees kampioenschap schaatsen is tegenwoordig een wedstrijdje Nederland - Rusland. Nederland won.

Het tweede EK Afstanden is door de Nederlandse schaatsers het afgelopen weekend voor de eerste keer serieus genomen. Naar de primeur in 2018 in het Russische Kolomna werd, met het oog op de veel belangrijker geachte Olympische Spelen, een veredelde B-ploeg gestuurd. Maar de afgelopen dagen, in een kolkend Thialf in Heerenveen, stonden de snelste schaatsers van de NK Afstanden aan de start. Dus met Wüst, met Kramer en met al die andere toppers.

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

Ireen Wüst, winnares 1500 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP