Sport

Sotsji 2014: live updates dag 3

Foto van 'Metro'

9 FEB 2014

Update 19:17 uur
De Duitser Felix Loch heeft het eerste Duitse goud gewonnen. Hij deed dat bij het rodelen. Zilver was er voor Demtsjenko, Zöggeler pakte brons.

Loch was in de tweede en derde run ongenaakbaar met twee baanrecords. Voor de vierde en laatste run had hij een marge van 0,388 seconden opgebouwd op de nummer 2 en zelfs meer dan een seconde op de nummer 3. In zijn laatste run wist hij de voorsprong zelfs nog iets verder uit te bouwen tot 0,476 seconden.

Update 18:15 uur
Kramer, Berghuijsen en Bergsma hebben uit handen van koning Willem-Alexander hun medaille ontvangen. Check de foto's hier...

Update 18:08 uur
Rusland heeft de eerste gouden medaille op de spelen binnen. Een superieure selectie kunstrijders won voor eigen publiek de landenwedstrijd. Dat stond al bijna anderhalf uur voor afloop van de landenwedstrijd, met optredens van paarrijders, ijsdansers, vrouwelijke en mannelijke solisten, vast. Toen was ook duidelijk dat de naaste rivaal Canada zilver had. Het brons was voor de Amerikaanse equipe.

Update 17:59 uur
Het is zover: Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma ontvangen hun medailles uit handen van koning Willem-Alexander. Foto's volgen...

Update 17:39 uur
Het tijdstip van huldigen van Kramer, Berghuijsen en Bloksma loopt iets uit. De medailles zullen worden uitgereikt door niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Update 17:17 uur
Rusland gaat bij de landenwedstrijd van het kunstschaatsen aan de leiding met 57 punten. Canada staat op plek twee met 50 punten. De Verenigde Staten staan met 41 punten momenteel op brons. Het Japanse team staat derde, het Italiaanse team vierde.

Er zijn nog twee verschillende disciplines te gaan voor we weten welk land welke medaille wint.

Update 17:02 uur
Momenteel zijn de landenwedstrijd bij het kunstrijden en de finale van het rodelen (mannen) bezig. Bij het rodelen moet alleen de vierde run nog worden afgewerkt. De Duitser Felix Loch gaat aan de leiding en lijkt op weg naar goud.
Bij de landenwedstrijd staan de vrije kur voor vrouwen en de vrije dans bij het ijsdansen nog op het programma.

Update 16:51 uur
Biatlete Anastasia Kuzmina is olympische kampioene geworden op het onderdeel 7,5 kilometer sprint. De Slowaakse liet de Russische Olga Viloechina en de Oekraïense Vita Semerenko ruim achter zich. Op de meet had Kuzmina een voorsprong van bijna 20 seconden op de nummer twee. Semerenko volgde op 1,8 seconden op een derde stek. Alle drie de biatletes waren foutloos bij het schieten.

Update 16:40 uur
Ireen Wüst wordt zondag nog gehuldigd in het Holland Heineken House. Aangezien Wüst op nog meer afstanden uitkomt had ze er ook voor kunnen kiezen de huldiging uit te stellen, maar dat doet ze niet.

Update 16:35 uur
De volledige loting van de 500 meter voor mannen is bekend. De 500 meter staat maandag op het programma. Er komen vier Nederlanders in actie.

Update 16:12 uur
De Russische ijshockeydames slaan in de derde periode toe en verslaan Duitsland uiteindelijk zelfs met ruime cijfers: 4-1.

Update 15:58 uur
Schaatser Michel Mulder rijdt maandag op de eerste 500 meter tegen de Japanner Keiichiro Nagashima. De tweevoudig wereldkampioen sprint rijdt in de 19e rit. Meteen daarna komt zijn tweelingbroer Ronald in actie tegen de Rus Artiom Koeznetsov.

Stefan Groothuis is de eerste Nederlander die rijdt. Hij doet dat in de 6e rit tegen de Amerikaan Brian Hansen. Daarna komt Jan Smeekens, in het 15e paar tegen de Fin Mika Poutala.

Alle deelnemers rijden de afstand twee keer.

Update 15:44 uur
Annouk van der Weijden was, in tegenstelling tot De Jong, wel tevreden over haar prestatie op de 3 kilometer: ''Ik kan blijkbaar nog steeds beter worden'', aldus de 27-jarige Van der Weijden. ''Zo goed als dit seizoen was ik nog niet eerder. Ik ben er wel van teruggekomen om na dit seizoen te stoppen. Ik wil sowieso nog een jaar door. Of ik de volgende Spelen ook nog haal? Dat weet ik nu nog niet.''

Update 15:41 uur
Antoinette de Jong slaagde er niet in een medaille te pakken op de 3000 meter. Ze was na haar race ontroostbaar: ''Ik had zoveel vertrouwen'', sprak ze. ''Drie dagen terug had ik van spanning totaal nog geen last. Maar nu moest het gebeuren. 4.03 reed ik in Thialf ook, dus dat had ik hier ook kunnen doen. Mijn droom valt in duigen.''

Update 15:39 uur
Rond 17:45 uur worden onze olympische helden van zaterdag gehuldigd. Sven Kramer ontvangt goud, Jan Blokhuijsen zilver en Jorrit Bergsma brons!

Update 15:35 uur
Bij het rodelen staan run 3 en 4 op het programma. Na de eerste twee runs staat de grote favoriet, de Duitser Felix Loch, eerste.

Update 15:29 uur
om 15:30 uur starten de individuele finale rodelen voor mannen en de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon. Om 16:00 uur is er de vrije kur bij het ijsdansen.

Update 15:22 uur
De Duitse ijshockeyvrouwen gaan na twee perioden aan de leiding tegen Rusland: 0-1.

Update 15:10 uur
Antoinette de Jong eindigt bij de 3000 meter voor vrouwen uiteindelijk als zevende omdat de Poolse Bachleda-Curus is gediskwalificeerd.

Update 14:50 uur
Bij de ijshockeyvrouwen staat het na de eerste periode nog altijd 0-0 tussen Rusland en Duitsland.

Update 14:45 uur
Bekijk de volledige uitslag van de 3 kilometer.

Update 14:35 uur
Ireen Wüst pakt goud op de 3000 meter. Van der Weijden en De Jong staan niet op het podium.

Update 12:58 uur
De Zwitserse langlaufer Dario Cologna heeft zondag de gouden medaille veroverd op de skiatlon, een wedstrijd over 15 kilometer in de klassieke stijl, gevolgd door 15 kilometer in de vrije stijl. De 27-jarige Cologna was in de eindsprint net iets sneller dan de Zweed Marcus Hellner en de Noor Martin Johnsrud Sundby. De winnende tijd bedroeg 1 uur en 8.15 minuten.

Update 12:00 uur
Bij de ijshockeyvrouwen heeft Zweden het olympisch toernooi geopend met een zege op Japan: 1-0.

Update 11:38 uur
Momenteel wordt er in Sotsji geloot voor de verschillende afstanden van morgen in het shorttracken. We maken later de volledige loting bekend.

Update 11:34 uur
Check beelden van de harde val van Pancochova hier.

Update 11:25 uur
De medaillewinnaars bij slopestyle voor vrouwen zijn bekend. Goud voor de Amerikaanse Anderson, zilver voor de Finse Rukajarvi, brons voor de Britse Jones.

Update 11:21 uur
Topfavoriete Jamie Anderson doet een serieuze gooi naar goud: 95.25 in run 2. Op plek twee de Finse Rukajarvi (92.50), derde de Britse Jones (87.25).

Update 11:07 uur
De Finse Rukajarvi scoort 92.50 en staat daarmee eerste in de finale van het slopestyle. Pancochova is daarmee uit de top-drie gestoten.

Update 11:06 uur
De Nederlandse shorttrackers hebben vanmorgen getraind voor hun eerste wedstrijddag. Morgen komen de meeste van de tien Nederlandse shorttrackers in actie. Check de foto's hier...

Update 11:04 uur
Er zit zelfs een deuk in de helm van Pancochova. Het nut van een helm is daarmee maar weer eens aangetoond en het bewijst de hardheid van de klap waarmee Pancochova neerkwam.

Update 11:02 uur
De Tsjechische Pancochova komt bij haar 2e run hard ten val. Ze klapte met haar achterhoofd op de sneeuw. Ze blijft even stil liggen, maar staat wel weer op wanneer medische hulp is gearriveerd.

Update 11:01 uur
De Zwitserse Candrian pakt plek twee bij de finale slopestyle (87.00).
Rond 11 uur start bij het langlaufen de skiathlon 15 kilometer voor mannen.

Update 10:58 uur
Jenny Jones (Groot-Brittanie) staat na haar 2e run op de voorlopig eerste plek (87.25) bij de finale slopestyle.

Update 10:47 uur
De Tsjechische Sarko Pancochova heeft na de 1e run de beste score (86.25) neergezet bij de finale van het slopestyle. Topfavoriete Jamie Anderson staat voorlopig tweede. Veel zegt dat nog niet, want er volgt nog een tweede run. De beste score van de twee runs telt.

Update 10:06 uur
We maken ons op voor de finale van het slopestyle (snowboarden). De finale wordt afgewerkt zonder Cheryl Maas, want zij presteerde in de halve finale teleurstellend en wist zich zodoende niet te plaatsen voor de finale.

Grote favoriete voor goud is de Amerikaanse Jamie Anderson.

Update 09:40 uur
De Oostenrijkse skiër Matthias Mayer heeft alle grote favorieten verrast op het koningsnummer. Hij won de afdaling van de olympische piste Rosa Chatoer. De 23-jarige Mayer klokte 2.06,23 in zijn gouden race en was slechts 0,06 seconde sneller dan de Italiaan Christof Innerhofer (2.06,29). De Noor Kjetill Jansrud veroverde het brons in 2.06,33.

Update 09:26 uur
De medaillewinnaars bij de afdaling voor mannen (het koningsnummer) lijken bekend. Matthias Mayer staat op goud, de Italiaan Christof Innerhofer op zilver en de Noor Kjetil Jansrud op brons.

Update 09:22 uur
''Het is gedaan, helaas op zo'n manier'', aldus Cheryl Maas na de halve finale slopestyle. Ze oogde niet zwaar ontgoocheld. ''Er valt wel een druk van mijn schouders. Nu ga ik maar bij de mannen naar de halfpipe kijken dinsdag. Hoop dat zij het beter doen. En dan ga ik naar huis.''

''Ik noem het pech. Ik was op zich relaxed. Al is dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Heel Nederland zit te kijken. Ik wilde laten zien dat ik kan snowboarden en dat is niet gelukt.''

Update 09:10 uur
Ruim 4,5 miljoen sportliefhebbers hebben zaterdag Sven Kramer de gouden medaille zien winnen. Het was daarmee het best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Update 09:05 uur
De Oostenrijker Matthias Mayer gaat nog altijd aan de leiding bij de afdaling voor mannen. Pakt hij het eerste goud van deze zondag?Aksel Lund Svindal, een van de andere favorieten, kwam in ieder geval niet aan zijn tijd.

Update 08:57 uur
Mark Tuitert wil ook op de 1000 meter voor een medaille gaan. ''Die afstand staat absoluut niet in dienst van de 1500 meter'', zei Tuitert zondag na de ochtendtraining. ''Ik denk dat ik snel genoeg ben om ook op de 1000 meter met de besten mee te doen.''

Update 08:55 uur
Bode Miller, een van de favorieten bij de afdaling voor mannen bij het alpineskiën, gaat op dit onderdeel geen medaille pakken. Matthias Meyer staat vooralsnog op goud.

Update 08:52 uur
Cheryl Maas ging dus niet naar de finale slopestyle. Deze vier gingen dat wel: Sarka Pancochova (Tsjechie), Sina Candrian (Zwitserland), Jenny Jones (Groot-Brittanie) en Silje Norendal (Noorwegen)

Update 08:32 uur
Maas ging bij haar laatste en beslissende run al na de eerste rail onderuit. Haar score van 30,75 (1e run) was bij lange na niet voldoende om bij de beste vier te eindigen, die door gaan naar de finale.

Update 08:14 uur
Cheryl Maas gaat direct al onderuit. Het olympisch toernooi loopt uit op een zware teleurstelling voor Cheryl Maas. Ze gaat niet naar de finale van het slopestyle.

Update 08:13 uur
De afdaling voor mannen bij het alpineskiën is inmiddels ook van start gegaan.

Update 08:10 uur
De 2e run staat op het punt van beginnen. Maas gaat voor haar laatste kans en is als derde aan de beurt!

Update 08:00 uur
De 1e run is voorbij. Cheryl Maas kan zich op gaan maken voor haar laatste kans zich te plaatsen voor de finale.

Update 07:34 uur
Cheryl Maas is opnieuw onderuit gegaan. Haar 1e run zal dus niet voldoende zijn voor een finaleplek. Maas kreeg 30.75 punten. Alles komt nu aan op de 2e run.

Update 07:33 uur
Er zijn nog maar vier plekken te verdelen voor de finale. Maas moet dus bij de beste vier eindigen in de halve finale.

Update 07:30 uur
We beginnen de dag met de halve finale slopestyle bij het snowboarden. Cheryl Maas wist zich bij de kwalificaties niet rechtstreeks te plaatsen voor de finale.

Update 07:25 uur
We beginnen de zondag 9 februari in Sotsji met de halve finale slopestyle bij snowboarden. Daar komt ook de Nederlandse Cheryl Maas in actie. Later staat ook de finale slopestyle voor vrouwen op het programma (rond 09:45 uur). Verder staat bij het alpineskiën de afdaling voor mannen op het programma (08:00 uur).

De derde en vierde groepswedstrijden ijshockey voor vrouwen staan ook op het programma. Zweden neemt het om 09:00 uur op tegen Japan. Vanmiddag mag Rusland voor eigen publiek aantreden tegen Duitsland. Om 11 uur staat bij het langlaufen de skiathlon 15 kilometer voor mannen op het programma.

Om 12:30 uur begint het onderdeel waar de Nederlandse schaats-en sportliefhebbers naar uitkijken: de 3000 meter voor vrouwen bij het langebaanschaatsen. Annouk van der Weijden, Ireen Wüst en Antoinette de Jong komen (in die volgorde) in actie. Vooral van Wüst wordt verwacht dat ze Nederland eremetaal kan bezorgen.

Na de 3 kilometer langebaanschaatsen beginnen om 15:30 uur de individuele finale rodelen voor mannen en de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon. Om 16:00 uur is er de vrije kur bij het ijsdansen. We sluiten de dag af met de 95 meter schans finale bij het schansspringen, die begint om 18:15 uur.


Credits: William West / AFP

Dit weekend is het NK Rubiks kubus oplossen

Credits: William West / AFP

Foto van 'Quincy Brouwer'

VANDAAG, 06:59

Speedcuben: het zo snel mogelijk oplossen van een Rubiks kubus, is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Veenendaal. 

De interesse voor de sport wordt steeds groter, zegt Sandra de Geeter, voorzitter Speedcubing Nederland. „Aan het eerste NK in 2005 deden vierentwintig mensen mee, dit jaar hadden we plaats voor tweehonderdvijftig deelnemers en we zitten helemaal vol.”

Qua leeftijd is er veel verschil onder de deelnemers. De jongste speedcuber wordt tijdens het toernooi zes en de oudste is achtenvijftig.


F1-coureur Vettel hangt schorsing boven het hoofd

F1-coureur Vettel hangt mogelijke schorsing boven het hoofd

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 SEP 2019

Sebastian Vettel zal zich de komende tijd moeten gedragen. Er hangt hem een mogelijke schorsing boven het hoofd.

De Formule 1-coureur heeft inmiddels negen strafpunten verzameld in het strafsysteem van autosportbond FIA. Bij twaalf strafpunten binnen één jaar volgt automatisch een schorsing van één wedstrijd.

Botsing


Waarom sport de een vaker dan de ander?

Waarom sport de één vaker dan de ander?

Jongeren aan het voetballen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

18 SEP 2019

Waarom sport de één meer dan de ander? Sociaaleconomische kenmerken, het sportgedrag van ouders of partners en de motieven om te sporten blijken hieraan bij te dragen.

Heb je ouders die regelmatig de sportschool bezoeken, dan is de kans groter dat jij zelf ook vaker sportief actief bent. Het zijn allemaal redenen voor het feit dat de ene helft van de Nederlanders regelmatig gaat sporten, en andere helft niet of slechts af en toe.

De aanwezigheid van sportaccommodaties, aspecten van gemeentelijk sportbeleid of de leefbaarheid van de wijk, zijn minder van belang bij de keuze van mensen om te gaan sporten. Dat blijkt uit de publicatie Kansen op sportieve groei? Een verklarend model sportdeelname en sportverband van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).


Ajax flitsend van start in Champions League

Ajax flitsend van start in Champions League

Edson Alvarez van Ajax heeft de 2-0 gescoord. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 SEP 2019

Ajax heeft de Champions League weer omarmd. De halve finalist van vorig seizoen opende de nieuwe editie met een thuiszege op Lille OSC (3-0).

Natuurlijk wil Ajax dit seizoen weer landskampioen worden. Maar veel dragende spelers zijn vooral nog een jaartje gebleven om de Champions League weer mee te maken. In het toernooi voor beste clubteams van Europa willen ze het beste uit zichzelf naar boven halen. Daar willen ze schitteren, net als in het vorige memorabele seizoen. Dat lukte bij vlagen aardig tegen de Franse nummer twee van het afgelopen voetbaljaar.

Betere kansen


Ajax wil Tottenham-wond helen met nieuw wonderjaar in de CL

Gaan Dusan Tadic en Hakim Ziyech weer schitteren?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2019

De wond na de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur is nog open en zal vermoedelijk nooit meer helemaal helen. Als er een medicijn is, dan is het nieuw sportief (en automatisch financieel) succes in de Champions League. 

Dinsdagavond begint Ajax aan het avontuur met een thuiswedstrijd tegen Lille OSC. De Amsterdammers zitten verder ook nog in een groep met het Valencia van Jasper Cillessen en Europa League-winnaar Chelsea.

Kansrijke groep


Roglic: Dit is met geen woorden te beschrijven

Roglic viert een feestje. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 SEP 2019

Primoz Roglic bezorgde Jumbo-Visma zondag op de slotdag van de Vuelta in Madrid de eerste eindzege in een grote ronde.

Het leidde uiteraard tot grote vreugde bij de Nederlandse wielerploeg, die dit jaar al 47 zeges behaalde. „Ik ben heel erg blij. Dit is met geen woorden te beschrijven", zei de Sloveen. „Deze overwinning is niet alleen mijn mooiste overwinning, maar ook de grootste voor het wielrennen in Slovenië. Het waren drie zware en lastige weken met veel ups en downs. Vooral de vele valpartijen en tegenslagen maakten het ook mentaal moeilijk."

Veerkracht en weerbaarheid


Malen geeft het woord superweek een nieuwe definitie

Donyell Malen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2019

Een debuut in het Nederlands elftal tegen Duitsland met de cruciale 3-2 in de EK-kwalificatie. Gevolgd door een verdienstelijke eerste basisplaats tijdens de 0-4 zege op Estland. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte de nummer negen van PSV zaterdag tegen Vitesse (5-0) maar liefst vijf treffers.

Hij is de eerste die dat flikt in een Eredivisie-wedstrijd in bijna acht jaar tijd. Kortom, er zullen niet veel voetballers zijn die een betere week (negendaagse) achter de rug hebben dan Donyell Malen.

Niet zo heel lang geleden liet de aanvaller zich nog ontvallen dat hij niet tevreden was over zijn eigen doelpuntenproductie. „Mijn rendement kan nog omhoog”, zo gaf hij aan het begin van zijn Oranje-avontuur aan. Nog geen twee weken later toonde hij zich juist uiterst trefzeker met zijn allereerste hattrick-XXL - of hoe noem je het ook als iemand vijf keer scoort - voor PSV. Sterker nog, in de Eredivisie had Malen nog niet eens een keer tweemaal in één wedstrijd het net gevonden, maar nu was er geen houden aan. Van de zeven mogelijkheden die hij kreeg vlogen er vijf achter Remko Pasveer.


Pornoproducent wil naamgever worden van basketbalstadion

Heet deze arena straks het BangBros Center?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Onder andere Ajax, PSV, sc Heerenveen en NAC vernoemden hun stadion naar iconen die zowel voor de club als de stad enorm veel hebben betekend. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn bij de naamgeving van een stadion.

De thuishaven van de Amerikaanse basketballers van Miami Heat kan namelijk wel eens de naam gaan dragen van het bedrijf BangBros. Nou is het niet ongebruikelijk dat stadion worden vernoemd naar sponsoren - kijk in Nederland alleen al naar FC Twente, ADO Den Haag, FC Groningen, AZ en stiekem ook weer PSV - maar in dit geval is het wel bijzonder.

Tien miljoen dollar


Bertens verliest ook zonder Sluiter snel in Zhengzhou

Kiki Bertens/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Het is even een mindere fase voor Kiki Bertens na haar topstart van 2019. De tennisster heeft een nieuwe teleurstelling moeten incasseren.

De 27-jarige Westlandse verloor in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Zhengzhou van de Australische Ajla Tomljanovic: 4-6 6-7 (1). Tomljanovic had in de eerste ronde ook al Lesley Pattinama-Kerkhove verslagen. Bertens, de nummer 8 van de wereld en als derde geplaatst op het Chinese hardcourttoernooi, begon met een 'bye'.

De Nederlandse verspeelde in de tweede set een voorsprong van 4-1. Het eerste punt in de tiebreak was voor Bertens, maar daarna gingen alle punten naar de in Kroatië geboren Tomljanovic. Bertens sloeg in de tiebreak twee dubbele fouten, de laatste op matchpoint. Vorig jaar won ze in de finale van het toernooi in Seoul nog van Tomljanovic en dat deed ze in 2017 ook op Roland Garros.


'Enorme winnaar' Roglic steeds dichter bij Vuelta-zege

Primoz Roglic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Als De Morgen Is Gekomen, klinkt er uit de koptelefoon van Primoz Roglic in het filmpje waarmee deze week zijn contractverlenging bevestigd werd. Natuurlijk was dat een verwijzing naar Jan Smit die eerder in de video een rolletje vervulde, maar het symboliseert ook de fase die de Sloveen en Jumbo-Visma nu ingaan. Na jaren investeren, is het tijd om te oogsten.

Nadat Rabobank eind 2012 vanwege het onthullende USADA-rapport de sponsoring stopzette, nam Richard Plugge de zaken over. Hij moest weer op nul beginnen en bouwde ‘steentje voor steentje’ een nieuw team op. Dat proces had tijd nodig. Zo reed – toen nog – LottoNL-Jumbo slechts zes overwinningen bij elkaar in 2015, verreweg het minst van alle WorldTour-ploegen. Maar elk jaar werden er meer en meer zeges geboekt. Dit seizoen staat de teller al op 46 en daar kan dit weekend nog eens een hele grote aan toegevoegd worden: Roglic is dicht bij winst in de Ronde van Spanje. „Dat zou voor ons de grootste winst zijn sinds we in 2013 deze tak hebben overgenomen”, stelt Plugge.


Jumbo houdt 'concurrent' Dumoulin in huis: Roglic verlengt tot 2023

Tom Dumoulin en Primoz Roglic eerder dit jaar in de UAE Tour/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 SEP 2019

Jumbo-Visma bouwt aan een enorm sterke ploeg. De wielerformatie haalde eerder deze zomer al Tom Dumoulin binnen en nu ligt ook Primoz Roglic tot 2023 vast.

Er was de voorbije weken veel speculatie rondom Roglic. Volgens verschillende bronnen zou de Sloveen niet happig zijn op de komst van Tom Dumoulin, die als Nederlander binnen een Nederlandse ploeg misschien wel automatisch boven hem zou worden geplaatst in de rangorde. Onder andere UAE - waar zijn talentvolle landgenoot en vriend Tadej Pogacar rijdt - werd genoemd. Maar die geruchten kunnen nu de prullenbak in.

„Ik ben blij met de rol die ik heb", zo zegt Roglic zelf op het ploegmedium. „Het belangrijkste argument om te blijven is dat ik hier kansen krijg. Ik houd van winnen. Die mogelijkheid heb ik binnen deze ploeg. Ik heb er dus niet lang over na hoeven te denken."


Virgil van Dijk wordt beste verdediger in FIFA20

Virgil van Dijk won onlangs de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar /ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

9 SEP 2019

Electronic Arts bracht maandag een ranglijst naar buiten met daarop de 100 beste spelers in de nieuwe editie van FIFA 20. Op deze lijst pronkt de naam van Nederlander Virgil van Dijk in de top tien. Hij heeft van de ontwikkelaar een rating van 90 gekregen en bezet hiermee de zevende plaats van alle spelers.

De speler met de hoogste rating van FIFA20 luistert naar de naam Lionel Messi met een waardering van 94. Hij wordt op de voet gevolgd door Cristiano Ronaldo met 93.


Max Verstappen pakt achtste plaats in GP Italië

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 SEP 2019

Max Verstappen is op de achtste plaats geëindigd in de Grote Prijs van Italië. Charles Leclerc pakte de eerste plek, voor de tweede keer op rij. 

Dat Verstappen op de achtste plaats eindigde is een prestatie op zich. Hij begon namelijk als voorlaatste aan de race en moest na de eerste rond al een pitstop maken vanwege schade aan zijn bolide. De beoogde vijfde plaats bleek toen onhaalbaar.

De Grote Prijs van Italië was voor Verstappen dan ook een inhaalrace. Vanaf de laatste plaats rukte hij gedurende de race geleidelijk op.


Max Verstappen valt uit in kwalificatie GP Italië

Max Verstappen valt uit in kwalificatie GP Italië

Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

7 SEP 2019

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië geen tijd kunnen neerzetten. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing ging pas kort voor het einde van de eerste sessie de baan op en werd tijdens zijn vliegende ronde, waarin hij een goede tijd probeerde neer te zetten, getroffen door motorproblemen.

„No power, no power", meldde Verstappen over de boordradio. Hij reed langzaam terug naar de pitsstraat. „Ik had geen vermogen meer", verklaarde Verstappen na de kwalificatie bij Ziggo Sport. „Ik wilde naar buiten om nog één rondetijd neer te zetten, zodat ik kon kijken hoe het ging. Helaas is het daar niet van gekomen."

Gridstraf


Oranje verslaat Duitsland in Hamburg

Donyell Malen van het Nederlands Elftal schiet de 2-3 tegen Duitsland binnen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Nederland in het Volksparkstadion. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 SEP 2019

Het Nederlands elftal heeft de uitwedstrijd tegen Duitsland in de EK-kwalificatie gewonnen (2-4). Oranje doet daardoor weer helemaal mee in de strijd om de twee bovenste plaatsen in de poule.

Noord-Ierland is met twaalf punten uit vier duels nog altijd foutloos. De koploper sluit de groepsfase echter af met twee dubbele ontmoetingen tegen Duitsland en Nederland, die beide drie verliespunten hebben.

Serge Gnabry bracht Duitsland al in de negende minuut op voorsprong: 1-0. De viervoudig wereldkampioen kwam in de problemen nadat bondscoach Ronald Koeman na een klein uur Denzel Dumfries en Marten de Roon wisselde voor Davy Pröpper en Donyell Malen.


'Tijd dat Oranje weer actief is op een eindtoernooi'

Ronald Koeman en Virigl van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 SEP 2019

Het Nederlands elftal staat voor een belangrijke week. Vooral de interland tegen Duitsland is belangrijk voor bondscoach Ronald Koeman.

Het was zo leuk en fijn: meedoen aan de finaletoernooi van de Nations League. Na het mislopen van het EK 2016 en het WK 2018 kreeg het Nederlands elftal weer wat kleur op de gezicht tijdens de voorbije zomer. Toch kleeft er een behoorlijk nadeel aan de goede resultaten in het nieuwste UEFA-toernooi.

Noord-Ierland


Williams halve finale US Open, Federer uitgeschakeld

Serena Williams schudt na de wedstrijd de hand van haar tegenstander Wang Qiang. Beeld: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 SEP 2019

Serena Williams heeft met speels gemak de kwartfinale gewonnen in de US Open. De Amerikaanse won met overtuigende cijfers (6-1 6-0) van de Chinese Wang Qiang. Roger Federer werd in de kwartfinale uitgeschakeld.

Het was Williams' honderdste overwinning op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Alleen haar landgenoot Chris Evert won nog meer wedstrijden op Flushing Meadows (101). Williams, die streeft naar haar 24ste grandslamtitel in New York, had slechts 44 minuten nodig voor haar succes. In de strijd om de finale ontmoet ze nu donderdag de Oekraïense Elina Svitolina.

Federer niet verder


Wereldgoal Van de Donk hoogtepunt bij winst Oranje

Daniëlle van de Donk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 SEP 2019

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun tweede EK-kwalificatieduel gewonnen. De nummer twee van het afgelopen WK was in Heerenveen duidelijk de baas over Turkije maar kwam moeizaam tot scoren: 3-0.

Volley

Bij rust leidde Oranje met 1-0 door een doelpunt van Stefanie van der Gragt. Na de pauze scoorden Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse, de laatste vanaf de strafschopstip. De mooiste goal was die van Van de Donk die fraai de bal met een volley tegen de touwen werkte na een pass van Spitse.


Transferperiode: kassa voor de Eredivisie

Transferperiode: kassa voor de Eredivisie

De Ligt verkaste voor 75 miljoen naar Juve. / Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

3 SEP 2019

De Nederlandse Eredivisie houdt na de transferperiode het meeste geld over van alle Europese competities.

De Eredivisie heeft in de afgelopen transferperiode historische cijfers gescoord. De Nederlandse voetbalclubs gaven 111,9 miljoen euro uit, maar vulden de kassa’s zelf met 365,23 miljoen euro. Het positieve saldo van 253,33 miljoen euro is meer dan in alle andere Europese voetbalcompetities. Tot die conclusie komt Voetbal International op basis van cijfers van Transfermarkt.de.

Portugees supertalent