Sport

LIVE: Olympische Winterspelen Sotsji 2014 - dag 7

Foto van 'Dave van Aken + Kasper Hermans'

13 FEB 2014

Update 20:26 uur: Bij het kunstschaatsen is donderdag de korte kuhr voor mannen afgewerkt. De Japanner Yuzuru Hanyu gaat voorlopig aan de leiding en wist als enige meer dan honderd punten te scoren. De Canadees Patrick Chan is twee voor Javier Fernandez uit Spanje. Vrijdag volgt de vrije kuhr. De medailles worden daarna verdeeld door de scores van de twee kuhren bij elkaar op te tellen.
Update 20:13 uur:
Ook het ijshockey van vandaag zit erop. Bij de mannen hebben alle twaalf de landen nu pas een wedstrijd gespeeld. Bij de vrouwen is het toernooi al verder gevorderd. Canada en Rusland hebben daar hun groep als winnaar weten te beëindigen.

IJshockeyuitslagen mannen:Rusland – Slovenië 5-2
Verenigde Staten – Slowakije 7-1
Finland – Oostenrijk 8-4
Canada – Noorwegen 3-1

IJshockeyuitslagen vrouwen:Duitsland – Japan 4-0
Rusland – Zweden 3-1
Update 19:21 uur:
"Fantastisch", dat was de eerste reactie van Stefan Groothuis kort nadat hij zijn gouden medaille had ontvangen. "Mijn familie mocht helemaal vooraan staan, ik kon ze goed zien. Mijn vrouw moest zelfs huilen en ook mijn ouders waren heel emotioneel. Ik zelf ben nog niet in tranen, maar het is wel heel apart en emotioneel." 
Voor Michel Mulder was het de tweede keer in korte tijd dat hij een plak mocht ophalen op Medal Plaza. "Ik had die briefing al gehad, dus ik zei tegen hem: 'Gewoon de dames volgen.'" De winnaar van het brons moest erkennen dat deze huldiging voor hem niet zo speciaal was als die van twee dagen eerder, toen hij nog goud ontving op de 500 meter. "Maar dit is een hele mooie bonus voor mij na een goede 1000 meter."

Update 19:08 uur: Nog geen twee uur nadat Evgeni Plushenko zich terugtrok van het kunstrijden bij de mannen wegens een rugblessure, heeft hij zijn pensioen aangekondigd. De Rus kampte met rugproblemen en probeerde tot tweemaal toe zichzelf goed te prepareren met een stevige warming-up. Uiteindelijk bleek de kwetsuur hem nog altijd in de weg te zitten en hij besloot op te geven.

Update 18:54 uur: De groepswedstrijden bij het curling van donderdag zijn afgewerkt. Het mannentoernooi wordt vooralsnog gedomineerd door China, terwijl bij de vrouwen Canada nog zonder puntverlies aan de leiding gaat.
Curlinguitslagen mannen:
Canada – Denemarken 7-6
Groot-Brittannië – Verenigde Staten 5-3
Zweden – Noorwegen 5-4
Rusland – Zwitserland 7-6

Curlinguitslagen vrouwen:Canada – Denemarken 8-5
Groot-Brittannië – China 8-7
Canada – Zwisterland 8-5
Zweden – Zwitserland 9-8
Verenigde Staten – Japan 8-6
Zuid-Korea – Rusland 8-4
Zweden – Denemarken 7-6
Update 18:17 uur:
Wederom is er rodelgoud voor Duitsland, ditmaal bij de estafette. Rusland pakt het zilver en het brons is weggelegd voor de Letse ploeg.
Update 17:59 uur:
Stefan Groothuis en Michel Mulder krijgen nu hun gouden en bronzen medaille omgehangen op Medal Plaza.

Update 17:16 uur: Rusland huilt. De grote held op de kunstschaats Evgeni Plushenko moet zich terugtrekken vanwege een rugprobleem.

Update 17:09 uur: Sjinkie Knegt heeft het niet getroffen met zijn loting voor de kwartfinale. De Nederlander treft onder andere Charles Hamelin en thuisrijder Viktor An. Hamelin pakte al drie keer goud op de Olympische Spelen, An drie keer. Verder rijdt ook nog Eduardo Alvarez in zijn heat.
Update 16:48 uur:
Martin Fourcade is de eerste die deze Spelen twee keer goud wint op individuele nummers. Na de 12,5 kilometer eerder deze week wint de Fransman ook bij de 20 kilometer biathlon. De Duitser Erik Hesser grijpt het zilver en Rusland wint brons via Evgeniy Garanichev.
Update 16.38 uur:
Ireen Wüst is nu de Nederlandse schaatsster met de meeste olympische medailles achter haar naam. De Brabantse staat nu op vijf plakken.

Update 16.36 uur: Hong Zhang was met 1.14,02 veruit de snelste in de Adler Arena op de 1000 meter. Wüst kwam tot 1.14,69 en Boer klokte 1.14,90.

De Russische favoriete Olga Fatkoelina belandde met 1.15,08 net naast het podium (vierde). Lotte van Beek kwam met 1.15,10 tot de vijfde tijd. Marrit Leenstra, de vierde Nederlandse deelneemster, vond haar naam terug op de zesde plek: 1.15,15.

Update 16.28 uur: Ireen Wüst pakt zilver!!! Margot Boer pakt brons!!!

Update 16.23 uur: Wüst rijdt 1.14.69. Met nog 1 rit te gaan staat ze op zilver. Margot Boer staat nog steeds op brons.

Update 16.17 uur: Margot Boer zet een tijd neer van 1.14.90. Dat is de tweede tijd tot nu toe.

Update 16.10 uur: Marrit Leenstra komt in 1.15,15 over de finish. Dat is voorlopige tweede tijd op de 1000 meter.

Update 16.04 uur: Nederland is inmiddels gezakt op de medaillespiegel door het goud van Amerika bij het freestyleskiën. De Oranje-ploeg staat nu op de vijfde plaats.

Update 15.53 uur: Het dweilen is voorbij en we gaan weer schaatsen in de Adler Arena.

Update 15.45 uur: De dating-app Tinder blijkt zeer populair te zijn onder de sporters in het Olympische dorp in Sotsji. Althans dat zegt de 23-jarige Amerikaanse Jamie Anderson. LEES HIER VERDER

Update 15.35 uur: Ongeluk op de Olympische bobsleebaan in Sotsji. Een baanarbeider werd donderdag geraakt door een bobslee. De ongelukkige man heeft volgens de eerste berichten twee gecompliceerde breuken in beide benen opgelopen. Hij was bewusteloos toen hij bij het ziekenhuis arriveerde, liet IOC-voorzitter Thomas Bach weten.

Update 15.30 uur: Dweilpauze bij de 1000 meter. De Chinese Zhang gaat ruim aan de leiding. Zij ging in 1.14,02 over de finish. De voorlopige nummer 2 is Nesbitt (1.15,62).

Update 14.59 uur: De 1000 meter staat op het punt van beginnen. Metro doet uitgebreid verslag van het schaatsen HIER.

Update 14.04 uur: Martina Sablikova heeft zich teruggetrokken voor de 1500 meter, die zondag in Sotsji op het programma staat. De Tsjechische schaatsster laat de schaatsmijl schieten om zich te concentreren op de 5000 meter van volgende week woensdag.

Sablikova veroverde 4 jaar geleden in Vancouver nog brons op de 1500 meter.

Update 13:15 uur: Een bizarre finale op 500 meter shorttrack voor vrouwen. In de tweede bocht gingen drie van de vier dames onderuit. De Chinese Li Jianrou bleef als enige overeind en kon onbedreigd het goud af. Van de gevallene was Arianna Fontana het snelst weer op de been en zij pakte het zilver. De Zuid-Koreaanse Park Seung-Hi ging naar het brons, mede doordat de Britse Elise Christie gediskwalificeerd werd. De Nederlandse troef Jorien ter Mors was in de have finale al uitgeschakeld, zij werd derde in de b-finale.

Update 13:06 uur: Bij de 10 kilometer langlaufen voor vrouwen heeft Polen het goud in de wacht gesleept. Justyna Kowalczyk was ruim achttien seconden sneller dan de Zweedse Charlotte Kalla. Therese Johaug ging namens Noorwegen op het brons af. Het is al de dertiende Noorse medaille van deze Spelen, geen land pakte tot dusver meer medailles.

Update 13.02 uur: De finale van de afslossing bij het shorttracken is pas op 21 februari.

Achter Nederland eindigde Kazachstan als tweede, terwijl ook de Amerikanen naar de finale mogen. Zij kregen een extra startplek toegewezen, omdat Zuid-Korea als schuldige van de valpartij werd aangewezen.

De andere halve finale werd gewonnen door Rusland, dat China net achter zich hield. Regerend olympisch kampioen Canada ging onderuit en mist dus de finale.

Update 12.58 uur: De Nederlandse shorttrackers hebben zich geplaatst voor de finale op de aflossing. Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt, Freek van der Wart en Daan Breeuwsma werden eerste in hun halve finale nadat de schaatsers van Zuid-Korea en Verenigde Staten onderuit waren gegaan.

Update 12.11 uur: Jorien ter Mors haalt de finale niet. Zij komt als 4de over de finish

Update 12.04 uur: Jorien ter Mors moet om 12.10 uur vanaf de derde startpositie van binnenuit proberen zich te kwalificeren voor de finale op de 500 meter. De beste twee shorttrackers plaatsen zich voor de finale die om 13.09 uur wordt verreden.

Update 11.45 uur: De Amerikanen domineren bij het freestyleskiën op de slopestyle. Een TeamUSA-sweep is het geworden. Joss Christensen pakt goud, Gus Kenworthy pakt zilver en Nicholas Goepper pakt het brons.

Update 11.38: Freek van der Wart haalt het ook niet op de 1000 meter. Dus alleen Knegt gaat door. De 1000 meter gaat zaterdag pas weer verder.

Update 11.31 uur: Sjinkie Knegt redt het wel. De Nederlander kwam als 2de over de streep achter de Fransman Olivier Jean.

Update 11.29 uur: Niels Kerstholt redt het niet op de 1000 meter bij het shorttracken. Hij eindigt achter Cournoyer (CAN) en Creveling (USA).

Update 11.27 uur: Zware loting voor Jorien ter Mors bij het shorttracken. Zij treft de favorieten Fontana (ITA) en St. Gelais (CAN). De derde tegenstander is de voormalige wereldkampioen Park.

Update 11.12 uur: De halve finales bij het shorttracken met Jorien ter Mors zijn iets na twaalven.

Update 11.07 uur: Jorien ter Mors doet het wel goed bij het shorttracken. Zij komt als tweede over de finish in haar race en gaat door naar de halve finale van de 500 meter.

Update 11.02 uur: Shorttracker Yara van Kerkhof redt het niet op de 500 meter. Ze komt als derde over de finish.

Update 10.30 uur: Het zeer spectaculaire skeleton is begonnen. Na 2 heats staat de Britse Lizzy Yarnold op de eerste postitie. De finale is morgen.

Top 5 na 2 heats:

  • 1. GBR Lizzy Yarnold 1:56.89
  • 2. USA Noelle Pikus-Pace 1:57.33
  • 3. RUS Elena Nikitina 1:57.44
  • 4. USA Katie Uhlaender 1:57.58
  • 5. RUS Olga Potylitsina 1:57.75

Update 10.13 uur: Sven Kramer heeft tijdens de ochtendtraining gereageerd op de kritiek op zijn besluit om niet de 1500 meter te rijden. "Het is mijn route, het zijn mijn Spelen. Het liefst rijd ik wel, maar ik moet reëel blijven. Andere jaren heb ik te veel hooi op mijn vork genomen, met alle consequenties van dien."

Kramer wil zich nu volledig richten op de 10 kilometer en de ploegachtervolging. "De voorbereiding daarop mag niet verstoord worden. De 1500 meter is namelijk compleet ander werk."

Update 09.21 uur: De loting voor de 1000 meter vond gisteren plaats. De eerste Nederlander die in actie komt is Marrit Leenstra in rit 14. BEKIJK HIER DE HELE LOTING VAN DE 1000 METER

Update 08.50 uur: Op dag 7 van de Winterspelen in Sosji komen weer voldoende Nederlanders in actie. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op het langebaanschaatsen, maar ook de shorttrackers mogen zich weer laten zien.

Shorttracksters Yara van Kerkhof en Jorien ter Mors zijn de eerste Nederlanders die vandaag van start gaan. Zij beginnen om 11.00 uur aan de kwartfinales van de 500 meter. Later op de dag zijn de halve finales (12.10 uur) en de finale (13.04 uur).

De Oranjemannen Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt en Freek van der Wart rijden de heats op de 1000 meter en de shorttrackdag wordt afgesloten met de 5000m relay halve finales voor mannen. Daar wordt dit drietal aangevuld met Daan Breeuwsma.

Maar Nederland kijkt natuurlijk uit naar de 1000 meter langebaanschaatsen bij de vrouwen. De Nederlandse eer wordt vandaag hooggehouden door Lotte van Beek, Marrit Leenstra, Margot Boer en Ireen Wüst. De Russin Olga Fatkoelina, regerend wereldkampioene op de 1000 meter, start als favoriete met de Amerikaanse Heather Richardson en Brittany Bowe wellicht als voornaamste concurrentes. De 1000 meter begint om 15.00 uur.

Naast al het Nederlandse schaatsgeweld worden er ook weer medailles verdeeld in andere sporten. De finale bij het freestyleskiën (slopestyle, mannen) is in de ochtend. Ook zijn er finales bij het langlaufen (10km Klassiek, vrouwen), biathlon (20 km Individueel, mannen) en rodelen (Team Estafette)

Metro houdt je hier de hele dag op de hoogte van al het nieuws en uitslagen in Sotsji.


Ajax en AZ in duels vol vraagtekens

Ajax en AZ in duels vol vraagtekens

Ajax voorafgaand aan het duel met Valencia, toen uitschakeling nog niet in de hoofden zat. | Foto: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

1 UUR

Ajax en AZ ‘bekeren’ donderdagavond in de Europa League in op voorhand onvoorspelbare duels.

Voetbalanalisten Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marco van Basten bespreken donderdagavond in een zes (!) uur durende uitzending op FOX Sports duels uit de eerste knock out-ronde in de Europa League. Bij de laatste 32 clubs acteren Ajax als uitgeschakelde Champions League-deelnemer en poulefase-overlever AZ. Het Spaanse Getafe en het Oostenrijkse LASK Linz zijn de tegenstanders. ‘Kon slechter’, was bij de loting bij veel fans de eerste gedachte die opkwam. Kenneth Perez en Kees Kwakman blikken in Metro alvast vooruit op twee wedstrijden die in gesprekjes bij de koffieautomaat steeds moeilijker lijken te worden.

Getafe – Ajax


‘Het Nederlands elftal’ in de Champions League

‘Het Nederlands elftal’ in de Champions League

Champions League-winnaars Van Dijk en Wijnaldum. | Foto's: EPA, Getty Images en ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Ajax zien we na de dramatische uitschakeling niet meer terug in de Champions League, maar het miljoenenbal gaat dinsdagavond zonder de Amsterdammers gewoon verder.

Er blijven echter genoeg Nederlandse toppers op het hoogste Europese niveau actief. Hier zie je de elf spelers die kans maken op de meeste speelminuten en drie profs op de bank.

Jasper Cillessen, Valencia


Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen

Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen

Ook Stefan van der Pal gaat de Elfstedentocht zwemmen / Marianne Faber

Foto van 'Amarins de Boer'

17 FEB 2020

Duursporter Stefan van der Pal gaat van 2 tot 5 juli de Elfstedentocht zwemmen. En nee, hij is geen na-aper van Maarten van der Weijden. Hij zwom de tocht al eens eerder in estafettevorm.

Nadat Stefan van der Pal (39) uit Leeuwarden twee keer heeft meegevaren in de begeleidingsboot van Maarten van der Weijden, is dit jaar zijn beurt. Vrijdag maakte Van der Pal, duursporter en triatleet, bekend dat hij op 2 juli begint aan een zwemtocht van 200 kilometer. En hij is er nú al klaar voor, zegt hij na afloop van de persconferentie in Leeuwarden.

De tocht langs de elf Friese steden zwemmen is hem niet vreemd. Sterker nog: hij is de bedenker van de Elfstedenzwemtocht. In 2011 zwom Van der Pal de tocht namelijk ook al, in estafettevorm met vier andere triatleten. „Het plan ooit individueel de provincie rond te zwemmen, liet mij sindsdien niet meer los.”


Gelukkig was Jutta in Utah

Gelukkig was Jutta in Utah

Foto's: ANP /Soenar Chamid

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

We zijn het niet gewend, maar het was tot en met dag drie medailles schrapen tijdens de WK afstanden. Gelukkig schaatste Jutta in Utah.

Verbazing op het gezicht, tranen die in haar ooghoeken twijfelden of ze naar buiten zouden rollen of niet. Een hartslag van 200 ('ofzo', zei ze later) en een gevoel dat ze moest overgeven. Zo beleefde groeibriljant Jutta Leerdam (21) de laatste vier races op de 1000 meter WK afstanden.

Nederlands record


Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

In het midden voetballer Hakim Ziyech in het welbekende Ajax-tenue

Foto van 'Julia Osendarp'

13 FEB 2020

Voetballer Hakim Ziyech verlaat zijn Amsterdamse team voor Chelsea. Ajax bereikte donderdag een akkoord met de Engelse club over de transfer van de middenvelder. 

Voor 40 miljoen euro maakt de 26-jarige speler een overstap voor volgens seizoen naar Engeland. En dat bedrag zou door variabelen nog kunnen oplopen tot maximaal 44 miljoen euro. Tot augustus had Ziyech een vertrekclausule van 30 miljoen euro in zijn contract staan, maar verlengde de overeenkomst met een jaar.

Stilte na de bekerwedstrijd


AZ gaat nat tegen stuntend NAC Breda dat met 1-3 wint in Alkmaar

Foto van 'Jelmer Visser'

12 FEB 2020

Dat bekervoetbal vaak geroemd wordt om zijn verrassende wendingen, bleek woensdagavond maar weer eens toen NAC Breda tegen AZ moest aantreden in de kwartfinale van de KNVB-beker in Alkmaar. 

De ploeg uit Breda verraste vriend en vijand door de pittige uitwedstrijd met 1-3 te winnen. En hierdoor bekeren zij door ten koste van de nummer twee in de Eredivisie.


Zo zien we Max in Zandvoort

Zo zien we Max in Zandvoort

De eerste meters van Verstappen, woensdag in zijn nieuwe bolide. | Foto's: Getty Images / Mark Thompson

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2020

Wat er veranderd is aan de nieuwe auto van Max Verstappen? Eigenlijk alleen z’n helm.

Het is altijd zo’n momentje in februari: hoe ziet de auto van Max Verstappen – en dus die van het Red Bull-team – er komend Formule 1-seizoen uit? Woensdagmiddag was dat moment daar, op het Silverstone-circuit in Engeland. En waarmee reed ‘onze Max’ naar buiten? Met een Red Bull die er praktisch hetzelfde uit ziet als die van de afgelopen jaren.

Dat geldt voor het oog van het grote publiek uiteraard. Ongetwijfeld is er van alles anders en specialistische websites doken er woensdag gretig op. Motorsport.com meldde op basis van een foto bijvoorbeeld: „ Red Bull lijkt ook afscheid te hebben genomen van de multilink-wishbone voorwielophanging en gekozen voor een conventionele variant.”


‘Elfstedentocht straks alleen nog in geschiedenisboeken’
Likeability of5

‘Elfstedentocht straks alleen nog in geschiedenisboeken’

Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent kust, 23 jaar geleden, zijn vrouw Sannah. | Foto: ANP / Paul Vreeker

Foto van 'Erik Jonk'

8 FEB 2020

Een slechte voorspelling voor de schaatsliefhebbers die al jaren smachten naar de Tocht der Tochten. „Naar verwachting zal de Elfstedentocht op een gegeven moment alleen nog in de geschiedenisboeken te zien zijn.”

Dat stelde de organisatie Weeronline zaterdag. „De winter van de toekomst ziet er niet gunstig uit voor de Elfstedentocht. Het aantal ijsdagen met de hele dag vorst neemt geleidelijk af en het zal ook minder hard vriezen.” En daar krijg je dus geen Tocht der Tochten in Friesland meer mee…

8435 dagen geleden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Scheidsrechters van oordeel dat Ajax in Londen bestolen is

Scheidsrechters van oordeel dat Ajax in Londen bestolen is

oel Veltman van Ajax krijgt rood van scheidsrechter Gianluca Rocchi. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 FEB 2020

Eindelijk is bevestigd wat iedere voetbalfan eigenlijk wel wist: Ajax is bestolen in de Champions League.

Het zal niets veranderen, maar wellicht de pijn iets verzachten. Tijdens de ’scheidsrechter winterbijeenkomst’ van de Europese voetbalbond UEFA op Mallorca was het overgrote deel van de aanwezige toparbiters, inclusief scheidsrechterbaas Roberto Rosetti, het erover eens dat arbitrale blunders Ajax de zege bij Chelsea (4-4) én overwintering in het miljoenenbal kostten. Dat schrijft De Telegraaf.

Terugdraaien


Ajax en PSV balen allebei

Ajax en PSV balen allebei

Quincy Promes werd matchwinner met zijn 1-0. | Foto's: ANP / Olaf Kraak

Foto van 'Erik Jonk'

2 FEB 2020

Ajax stuurde PSV zondag (alwéér) met een nederlaag naar huis, maar ook in Amsterdam zijn ze niet blij.

Ajax – PSV wordt steeds meer een ‘topper van weleer’. De Amsterdammers waren zondag op alle fronten sterker en won toch maar met 1-0. Quincy Promes werd voor rust de matchwinner. Toch verloor Ajax met een druk programma op komst ook: drie basisspelers welteverstaan (zie onderaan).

Eindhovense rampweek


Van der Poel oppermachtig in de blubber

Van der Poel oppermachtig in de blubber

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 FEB 2020

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veldrijden veroverd. In het Zitserse Dübendorf maakte de 25-jarige titelverdediger op een modderig parcours zijn favorietenrol waar. 

Al in de eerste ronde kwam hij alleen op kop. De concurrentie kon alleen strijden voor zilver. Dat ging naar de Brit Thomas Pidcock. De Belg Toon Aerts werd derde.

Wereldkampioen


Veldrijdster Alvarado pakt voor het eerst wereldtitel

Veldrijdster Alvarado pakt voor het eerst wereldtitel

De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 FEB 2020

De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. De 21-jarige versloeg in het Zwitserse Dübendorf in een spannende wedstrijd haar twee landgenotes Annemarie Worst en Lucinda Brand.

Het zilver was voor Worst. Voor Brand was er net als in 2018 brons.

Onbeschrijfelijk gevoel


Bertens verliest vierde ronde Australian Open

Bertens feliciteert haar tegenstander / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

27 JAN 2020

Het is Kiki Bertens niet gelukt door te dringen tot de kwartfinales van de Australian Open. De als negende geplaatste Bertens moest in Melbourne in de vierde ronde haar meerdere erkennen in de Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza.

In 68 minuten werd het 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 32. In de Rod Laver Arena had Bertens geen antwoord op het agressieve spel van de voormalig nummer 1 van de wereld en winnares van twee grand slams: Roland Garros in 2016 en Wimbledon in 2017. Bertens brak Muguruza nog wel in de openingsgame, maar kwam geen moment echt lekker in de wedstrijd.

Voor het eerst grandslamtoernooi


Ajacied in Spakenburg gaat keihard genieten

Ajacied in Spakenburg gaat keihard genieten

Nathaniel Will in het witblauw van Spakenburg. / Foto's: Sv Spakenburg

Foto van 'Erik Jonk'

22 JAN 2020

Ajax voetbalt woensdagavond tegen amateurs. Daar komen 55.000 mensen naar kijken. Nathaniel Will over de wedstrijd van z’n leven.

Nuchtere Nathaniel Will maak je niet zo snel gek, maar met heel veel zin uitkijken naar de wedstrijd van woensdagavond doet ie wel. De verdediger speelt met zijn topamateurclub Spakenburg in de achtste finales van de KNVB Beker tegen Ajax. 2200 Spakenburgers zullen in een lange rij bussen richting Amsterdam afreizen (hoeveel dorpsgenoten via een omweg een ticket kochten is niet bekend). Echter, de Johan Cruijff ArenA blijft niet half leeg, zoals je bij zo’n ‘potje’ zou verwachten. Duizenden zagen – met aantrekkelijke toegangsprijzen - kans om Ajax eindelijk eens aan het werk te zien. Het stadion is vanavond met 55.000 toeschouwers uitverkocht. De thuisblijvers kunnen inschakelen op een live-uitzending door Fox Sports.

Fins avontuur


Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn
Likeability of3

Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn

Jan Lammers, trots op ‘zijn’ circuit. / Foto’s: Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 JAN 2020

De tweede media-update over de Grand Prix in Zandvoort is achter de rug. Wat staat er allemaal te gebeuren?

Het is ‘vies nat’, winderig en modderig op het autocircuit in Zandvoort. Voor mensen die op deze vrijdag een slipcursus volgen, is er in elk geval water genoeg. Wat ook opvalt zijn bergen zand, shovels, graafmachines, zand, vrachtwagens en nog meer zand. Het is duidelijk: hier wordt gewerkt voor de Grand Prix die na 35 jaar in Nederland terugkeert. Mét Max Verstappen uiteraard. Duidelijk is ook dat er voor het raceweekend van 1, 2 en 3 mei en voor die ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ geen half werk wordt afgeleverd.

Grand Prix Zandvoort: alles mag, nee moet anders zijn

Overal op circuit Zandvoort wordt hard gewerkt.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

McGregor slaat Cerrone in 40 seconden tegen de grond

Videostill van McGregor na de overwinning op Cerrone. / YouTube UFC

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

De Ierse kooivechter Conor McGregor heeft zijn rentree, na een korte afwezigheid, ingeluid met een explosieve overwinning. In de T-Mobile Arena in Las Vegas sloeg hij de Amerikaan Donald 'Cowboy' Cerrone tegen de vlakte voor hij zo'n beetje met zijn ogen kon kipperen. 

De wedstrijd duurde namelijk wél (schrik niet): 40 seconden. In het begin deelde McGregor een aantal tikken uit met zijn schouder tegen het hoofd van de Amerikaan. Daarna raakte hij hem nog met een hoge trap. Een klap met McGregors linkervuist bracht Cowboy naar de grond. Vanaf dat moment kon de Ier erop los slaan, waarop de scheidsrechter Cerrone uit zijn lijden verloste.


Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Dag van de Elfstedentocht voor als-ie nooit meer komt

De doortocht in Harlingen tijdens de laatste Elfstedentocht. In tweede positie latere winnaar Henk Angenent. / Foto's: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 JAN 2020

Als we de tocht niet op het ijs kunnen beleven, dan doen we een Dag van de Elfstedentocht. Zo dacht historicus Jurryt van de Vooren.

Het is woensdag 8411 dagen geleden dat in 1997 de laatste Elfstedentocht werd gereden. De Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden is exact 111 jaar oud. Tijdens de 110e verjaardag presenteerde sporthistoricus Jurryt van de Vooren zijn boek 8070 Dagen, want kort daarna – op 8 februari – was het de langste tijd waarin heel Nederland op de Tocht der Tochten in Friesland had moeten wachten. Omdat dat wachten nog wel even kan voortduren, dacht Van de Vooren toen: ‘Geen Elfstedentocht op het ijs, dan maar in woord en beeld’.

Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

EK schaatsen: wedstrijdje Nederland - Rusland

Jutta Leerdam, winnares 1000 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 JAN 2020

Het Europees kampioenschap schaatsen is tegenwoordig een wedstrijdje Nederland - Rusland. Nederland won.

Het tweede EK Afstanden is door de Nederlandse schaatsers het afgelopen weekend voor de eerste keer serieus genomen. Naar de primeur in 2018 in het Russische Kolomna werd, met het oog op de veel belangrijker geachte Olympische Spelen, een veredelde B-ploeg gestuurd. Maar de afgelopen dagen, in een kolkend Thialf in Heerenveen, stonden de snelste schaatsers van de NK Afstanden aan de start. Dus met Wüst, met Kramer en met al die andere toppers.

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

Ireen Wüst, winnares 1500 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP


Van Gerwen verliest wereldtitel: 'Ik heb mezelf tekort gedaan'

Van Gerwen verliest wereldtitel: 'Ik heb mezelf tekort gedaan'

Micheal van Gerwen is tijdens de finale van het WK op de tweede plaats geëindigd. /Gettyimages

Foto van 'Metro en ANP'

2 JAN 2020

Darter Michael van Gerwen baalde na de verloren WK-finale tegen Peter Wright (3-7) in Londen vooral van zichzelf. „Ik heb mezelf tekort gedaan”, liet de onttroonde titelhouder bij RTL 7 een tikje aangeslagen weten.

„Ik gooide mijn dubbels niet. Daardoor kon ik hem niet onder druk zetten. Na 0-2 kwam ik nog wel op 2-2 en daarna had ik moeten doorzetten. Toen miste ik echter zes pijlen op een break, ja, en dan weet je dat je het tegen Wright in deze vorm moeilijk krijgt. Hij gooide wel de juiste dubbels op de juiste momenten. Maar deze nederlaag heb ik voornamelijk aan mezelf te wijten.”

'Voelde me prima'