Sport

LIVE: Olympische Winterspelen Sotsji 2014 - dag 7

Foto van 'Dave van Aken + Kasper Hermans'

13 FEB 2014

Update 20:26 uur: Bij het kunstschaatsen is donderdag de korte kuhr voor mannen afgewerkt. De Japanner Yuzuru Hanyu gaat voorlopig aan de leiding en wist als enige meer dan honderd punten te scoren. De Canadees Patrick Chan is twee voor Javier Fernandez uit Spanje. Vrijdag volgt de vrije kuhr. De medailles worden daarna verdeeld door de scores van de twee kuhren bij elkaar op te tellen.
Update 20:13 uur:
Ook het ijshockey van vandaag zit erop. Bij de mannen hebben alle twaalf de landen nu pas een wedstrijd gespeeld. Bij de vrouwen is het toernooi al verder gevorderd. Canada en Rusland hebben daar hun groep als winnaar weten te beëindigen.

IJshockeyuitslagen mannen:Rusland – Slovenië 5-2
Verenigde Staten – Slowakije 7-1
Finland – Oostenrijk 8-4
Canada – Noorwegen 3-1

IJshockeyuitslagen vrouwen:Duitsland – Japan 4-0
Rusland – Zweden 3-1
Update 19:21 uur:
"Fantastisch", dat was de eerste reactie van Stefan Groothuis kort nadat hij zijn gouden medaille had ontvangen. "Mijn familie mocht helemaal vooraan staan, ik kon ze goed zien. Mijn vrouw moest zelfs huilen en ook mijn ouders waren heel emotioneel. Ik zelf ben nog niet in tranen, maar het is wel heel apart en emotioneel." 
Voor Michel Mulder was het de tweede keer in korte tijd dat hij een plak mocht ophalen op Medal Plaza. "Ik had die briefing al gehad, dus ik zei tegen hem: 'Gewoon de dames volgen.'" De winnaar van het brons moest erkennen dat deze huldiging voor hem niet zo speciaal was als die van twee dagen eerder, toen hij nog goud ontving op de 500 meter. "Maar dit is een hele mooie bonus voor mij na een goede 1000 meter."

Update 19:08 uur: Nog geen twee uur nadat Evgeni Plushenko zich terugtrok van het kunstrijden bij de mannen wegens een rugblessure, heeft hij zijn pensioen aangekondigd. De Rus kampte met rugproblemen en probeerde tot tweemaal toe zichzelf goed te prepareren met een stevige warming-up. Uiteindelijk bleek de kwetsuur hem nog altijd in de weg te zitten en hij besloot op te geven.

Update 18:54 uur: De groepswedstrijden bij het curling van donderdag zijn afgewerkt. Het mannentoernooi wordt vooralsnog gedomineerd door China, terwijl bij de vrouwen Canada nog zonder puntverlies aan de leiding gaat.
Curlinguitslagen mannen:
Canada – Denemarken 7-6
Groot-Brittannië – Verenigde Staten 5-3
Zweden – Noorwegen 5-4
Rusland – Zwitserland 7-6

Curlinguitslagen vrouwen:Canada – Denemarken 8-5
Groot-Brittannië – China 8-7
Canada – Zwisterland 8-5
Zweden – Zwitserland 9-8
Verenigde Staten – Japan 8-6
Zuid-Korea – Rusland 8-4
Zweden – Denemarken 7-6
Update 18:17 uur:
Wederom is er rodelgoud voor Duitsland, ditmaal bij de estafette. Rusland pakt het zilver en het brons is weggelegd voor de Letse ploeg.
Update 17:59 uur:
Stefan Groothuis en Michel Mulder krijgen nu hun gouden en bronzen medaille omgehangen op Medal Plaza.

Update 17:16 uur: Rusland huilt. De grote held op de kunstschaats Evgeni Plushenko moet zich terugtrekken vanwege een rugprobleem.

Update 17:09 uur: Sjinkie Knegt heeft het niet getroffen met zijn loting voor de kwartfinale. De Nederlander treft onder andere Charles Hamelin en thuisrijder Viktor An. Hamelin pakte al drie keer goud op de Olympische Spelen, An drie keer. Verder rijdt ook nog Eduardo Alvarez in zijn heat.
Update 16:48 uur:
Martin Fourcade is de eerste die deze Spelen twee keer goud wint op individuele nummers. Na de 12,5 kilometer eerder deze week wint de Fransman ook bij de 20 kilometer biathlon. De Duitser Erik Hesser grijpt het zilver en Rusland wint brons via Evgeniy Garanichev.
Update 16.38 uur:
Ireen Wüst is nu de Nederlandse schaatsster met de meeste olympische medailles achter haar naam. De Brabantse staat nu op vijf plakken.

Update 16.36 uur: Hong Zhang was met 1.14,02 veruit de snelste in de Adler Arena op de 1000 meter. Wüst kwam tot 1.14,69 en Boer klokte 1.14,90.

De Russische favoriete Olga Fatkoelina belandde met 1.15,08 net naast het podium (vierde). Lotte van Beek kwam met 1.15,10 tot de vijfde tijd. Marrit Leenstra, de vierde Nederlandse deelneemster, vond haar naam terug op de zesde plek: 1.15,15.

Update 16.28 uur: Ireen Wüst pakt zilver!!! Margot Boer pakt brons!!!

Update 16.23 uur: Wüst rijdt 1.14.69. Met nog 1 rit te gaan staat ze op zilver. Margot Boer staat nog steeds op brons.

Update 16.17 uur: Margot Boer zet een tijd neer van 1.14.90. Dat is de tweede tijd tot nu toe.

Update 16.10 uur: Marrit Leenstra komt in 1.15,15 over de finish. Dat is voorlopige tweede tijd op de 1000 meter.

Update 16.04 uur: Nederland is inmiddels gezakt op de medaillespiegel door het goud van Amerika bij het freestyleskiën. De Oranje-ploeg staat nu op de vijfde plaats.

Update 15.53 uur: Het dweilen is voorbij en we gaan weer schaatsen in de Adler Arena.

Update 15.45 uur: De dating-app Tinder blijkt zeer populair te zijn onder de sporters in het Olympische dorp in Sotsji. Althans dat zegt de 23-jarige Amerikaanse Jamie Anderson. LEES HIER VERDER

Update 15.35 uur: Ongeluk op de Olympische bobsleebaan in Sotsji. Een baanarbeider werd donderdag geraakt door een bobslee. De ongelukkige man heeft volgens de eerste berichten twee gecompliceerde breuken in beide benen opgelopen. Hij was bewusteloos toen hij bij het ziekenhuis arriveerde, liet IOC-voorzitter Thomas Bach weten.

Update 15.30 uur: Dweilpauze bij de 1000 meter. De Chinese Zhang gaat ruim aan de leiding. Zij ging in 1.14,02 over de finish. De voorlopige nummer 2 is Nesbitt (1.15,62).

Update 14.59 uur: De 1000 meter staat op het punt van beginnen. Metro doet uitgebreid verslag van het schaatsen HIER.

Update 14.04 uur: Martina Sablikova heeft zich teruggetrokken voor de 1500 meter, die zondag in Sotsji op het programma staat. De Tsjechische schaatsster laat de schaatsmijl schieten om zich te concentreren op de 5000 meter van volgende week woensdag.

Sablikova veroverde 4 jaar geleden in Vancouver nog brons op de 1500 meter.

Update 13:15 uur: Een bizarre finale op 500 meter shorttrack voor vrouwen. In de tweede bocht gingen drie van de vier dames onderuit. De Chinese Li Jianrou bleef als enige overeind en kon onbedreigd het goud af. Van de gevallene was Arianna Fontana het snelst weer op de been en zij pakte het zilver. De Zuid-Koreaanse Park Seung-Hi ging naar het brons, mede doordat de Britse Elise Christie gediskwalificeerd werd. De Nederlandse troef Jorien ter Mors was in de have finale al uitgeschakeld, zij werd derde in de b-finale.

Update 13:06 uur: Bij de 10 kilometer langlaufen voor vrouwen heeft Polen het goud in de wacht gesleept. Justyna Kowalczyk was ruim achttien seconden sneller dan de Zweedse Charlotte Kalla. Therese Johaug ging namens Noorwegen op het brons af. Het is al de dertiende Noorse medaille van deze Spelen, geen land pakte tot dusver meer medailles.

Update 13.02 uur: De finale van de afslossing bij het shorttracken is pas op 21 februari.

Achter Nederland eindigde Kazachstan als tweede, terwijl ook de Amerikanen naar de finale mogen. Zij kregen een extra startplek toegewezen, omdat Zuid-Korea als schuldige van de valpartij werd aangewezen.

De andere halve finale werd gewonnen door Rusland, dat China net achter zich hield. Regerend olympisch kampioen Canada ging onderuit en mist dus de finale.

Update 12.58 uur: De Nederlandse shorttrackers hebben zich geplaatst voor de finale op de aflossing. Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt, Freek van der Wart en Daan Breeuwsma werden eerste in hun halve finale nadat de schaatsers van Zuid-Korea en Verenigde Staten onderuit waren gegaan.

Update 12.11 uur: Jorien ter Mors haalt de finale niet. Zij komt als 4de over de finish

Update 12.04 uur: Jorien ter Mors moet om 12.10 uur vanaf de derde startpositie van binnenuit proberen zich te kwalificeren voor de finale op de 500 meter. De beste twee shorttrackers plaatsen zich voor de finale die om 13.09 uur wordt verreden.

Update 11.45 uur: De Amerikanen domineren bij het freestyleskiën op de slopestyle. Een TeamUSA-sweep is het geworden. Joss Christensen pakt goud, Gus Kenworthy pakt zilver en Nicholas Goepper pakt het brons.

Update 11.38: Freek van der Wart haalt het ook niet op de 1000 meter. Dus alleen Knegt gaat door. De 1000 meter gaat zaterdag pas weer verder.

Update 11.31 uur: Sjinkie Knegt redt het wel. De Nederlander kwam als 2de over de streep achter de Fransman Olivier Jean.

Update 11.29 uur: Niels Kerstholt redt het niet op de 1000 meter bij het shorttracken. Hij eindigt achter Cournoyer (CAN) en Creveling (USA).

Update 11.27 uur: Zware loting voor Jorien ter Mors bij het shorttracken. Zij treft de favorieten Fontana (ITA) en St. Gelais (CAN). De derde tegenstander is de voormalige wereldkampioen Park.

Update 11.12 uur: De halve finales bij het shorttracken met Jorien ter Mors zijn iets na twaalven.

Update 11.07 uur: Jorien ter Mors doet het wel goed bij het shorttracken. Zij komt als tweede over de finish in haar race en gaat door naar de halve finale van de 500 meter.

Update 11.02 uur: Shorttracker Yara van Kerkhof redt het niet op de 500 meter. Ze komt als derde over de finish.

Update 10.30 uur: Het zeer spectaculaire skeleton is begonnen. Na 2 heats staat de Britse Lizzy Yarnold op de eerste postitie. De finale is morgen.

Top 5 na 2 heats:

  • 1. GBR Lizzy Yarnold 1:56.89
  • 2. USA Noelle Pikus-Pace 1:57.33
  • 3. RUS Elena Nikitina 1:57.44
  • 4. USA Katie Uhlaender 1:57.58
  • 5. RUS Olga Potylitsina 1:57.75

Update 10.13 uur: Sven Kramer heeft tijdens de ochtendtraining gereageerd op de kritiek op zijn besluit om niet de 1500 meter te rijden. "Het is mijn route, het zijn mijn Spelen. Het liefst rijd ik wel, maar ik moet reëel blijven. Andere jaren heb ik te veel hooi op mijn vork genomen, met alle consequenties van dien."

Kramer wil zich nu volledig richten op de 10 kilometer en de ploegachtervolging. "De voorbereiding daarop mag niet verstoord worden. De 1500 meter is namelijk compleet ander werk."

Update 09.21 uur: De loting voor de 1000 meter vond gisteren plaats. De eerste Nederlander die in actie komt is Marrit Leenstra in rit 14. BEKIJK HIER DE HELE LOTING VAN DE 1000 METER

Update 08.50 uur: Op dag 7 van de Winterspelen in Sosji komen weer voldoende Nederlanders in actie. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op het langebaanschaatsen, maar ook de shorttrackers mogen zich weer laten zien.

Shorttracksters Yara van Kerkhof en Jorien ter Mors zijn de eerste Nederlanders die vandaag van start gaan. Zij beginnen om 11.00 uur aan de kwartfinales van de 500 meter. Later op de dag zijn de halve finales (12.10 uur) en de finale (13.04 uur).

De Oranjemannen Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt en Freek van der Wart rijden de heats op de 1000 meter en de shorttrackdag wordt afgesloten met de 5000m relay halve finales voor mannen. Daar wordt dit drietal aangevuld met Daan Breeuwsma.

Maar Nederland kijkt natuurlijk uit naar de 1000 meter langebaanschaatsen bij de vrouwen. De Nederlandse eer wordt vandaag hooggehouden door Lotte van Beek, Marrit Leenstra, Margot Boer en Ireen Wüst. De Russin Olga Fatkoelina, regerend wereldkampioene op de 1000 meter, start als favoriete met de Amerikaanse Heather Richardson en Brittany Bowe wellicht als voornaamste concurrentes. De 1000 meter begint om 15.00 uur.

Naast al het Nederlandse schaatsgeweld worden er ook weer medailles verdeeld in andere sporten. De finale bij het freestyleskiën (slopestyle, mannen) is in de ochtend. Ook zijn er finales bij het langlaufen (10km Klassiek, vrouwen), biathlon (20 km Individueel, mannen) en rodelen (Team Estafette)

Metro houdt je hier de hele dag op de hoogte van al het nieuws en uitslagen in Sotsji.


Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone

Bij Oranje direct spelsituaties terugzien op je smartphone

Gestrekt been van Donny van de Beek of niet? Dinsdag zie je het gelijk terug. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 NOV 2019

Oranjesupporters kunnen dinsdagavond voor VAR spelen (maar beslissingsbevoegdheid hebben ze uiteraard niet).

Voetbalfans die dinsdag in de Johan Cruijff ArenA op de tribune zitten bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland, kunnen wedstrijdbeelden direct terugkijken via een speciale app op hun smartphone. Als ze verbonden zijn met het draadloze netwerk van het stadion, kunnen ze zelf een camerastandpunt selecteren en de beelden live of in herhaling bekijken. De KNVB heeft een groep fans geselecteerd die mag testen met de app Vogo Sport.

Meer innovaties


Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Max Verstappen wint op indrukwekkende wijze in Brazilië

Max Verstapen tijdens de race in Brazilië op 17 november. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 NOV 2019

Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van dit jaar in de Formule 1 behaald. De Nederlandse coureur van Red Bull zegevierde in de Grote Prijs van Brazilië na een indrukwekkende race, waarin hij met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes aftroefde.

Verstappen klom naar de derde plaats in het wereldkampioenschap. Hij profiteerde van een crash tussen de beide Ferraris. Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwamen enkele ronden voor het einde met elkaar in botsing en vielen uit.

Pierre Gasly


Ethiopische atlete Letesenbet Gidey verbetert wereldrecord 15 km

Letesenbet Gidey. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 NOV 2019

De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey heeft in de Zevenheuvelenloop het wereldrecord op de 15 kilometer verbeterd. De 21-jarige Ethiopische kwam op het parcours in Nijmegen tot 44.20 minuten. Ze was daarmee veel sneller dan de 45.37 die Joyciline Jepkosgei in 2017 in Praag liep.

Gidey pakte op de WK atletiek dit najaar in Doha zilver op de 10.000 meter. Ze moest toen alleen de Nederlandse Sifan Hassan voor laten.

Foto: ANP


Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’
Likeability of5

Oranje: ‘Ze’ is weer ‘We’

Foto van 'Erik Jonk'

17 NOV 2019

Hèhè, we hebben weer een groot mannenvoetbaltoernooi, waar Nederland wél aan meedoet, om naar uit te kijken.

Het heeft 52.400 uur geduurd voor Oranje zich weer eens plaatste voor een groot voetbaltoernooi, maar het is een feit. Voetbal International was zo vriendelijk om dat urenaantal uit te rekenen. Hoe lang gewacht ook, na twee gemiste toernooien (EK 2016 en WK 2018) is het Nederlands Elftal de komende zomer actief tijdens het Europees Kampioenschap, EURO 2020.

Puntje halen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Oranje plaatst zich voor het EK ondanks matige wedstrijd

Virgil van Dijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 NOV 2019

Een hele moeizame interland van het Nederlands elftal op bezoek bij Noord-Ierland is plaatsing voor het EK 2020 een feit. Na twee hoofdtoernooien te hebben gemist, is Oranje er dus weer bij.

Met Steven Berghuis op rechtsbuiten, Ryan Babel als spits en Joël Veltman als rechtsback als grootste verrassingen begon Nederland in Belfast. Het begin was voor de thuisploeg, vooral doordat doelman Jasper Cillessen veel te veel tijd nam bij het wegtrappen van de bal, waarna hij al het geluk had dat de bal niet binnenviel. De tegenreactie kwam na negen minuten. Na een fraaie combinatie over links caramboleerde de bal via Berghuis tegen de lat. Ook Babel en Quincy Promes stichtten gevaar met schoten.

Strafschop à la Stam


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Verstappen grijpt poleposition in Brazilië

Verstappen mag zondag aan kop beginnen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 NOV 2019

Max Verstappen begint de Grote Prijs van Brazilië zondag vanaf poleposition. De 22-jarige Nederlander was in zijn Red Bull de snelste in de kwalificatie. Verstappen zette met 1.07,508 de beste tijd neer op het circuit van Interlagos in São Paulo.

De Nederlandse coureur veroverde in augustus van dit jaar in Hongarije zijn eerste 'pole' in de Formule 1. Verstappen was eind vorige maand in Mexico ook de snelste in de kwalificatie, maar moest voor straf drie plaatsen naar achteren op de startopstelling omdat hij in het laatste deel van de sessie gele waarschuwingsvlaggen had genegeerd.

Verjaardagscadeau


Likeability of5

Van der Poel draagt ritzege op aan overleden opa Poulidor

Mathieu van der Poel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 NOV 2019

Dat Mathieu van der Poel een veldrit wint is amper nieuwswaardig. De wereldbekerzege in Tabor was maar liefst zijn dertigste op een rij! Toch was het een emotionele race voor hem, het was namelijk de eerste sinds de dood van zijn opa Raymond Poulidor eerder deze week.

Poulidor was zelf ook een groot wielrenner. Hij won Milaan - San Remo, de Vuelta en stond acht keer op het Tourpodium (drie keer tweede, een keer derde). Maar voor Mathieu van der Poel was hij vooral zijn grootste supporter.

Achterin starten


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Twijfel bij Kramer: 'Ik weet nu even niet wat ik eraan kan doen'

Sven Kramer/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Na zijn historisch lage klassering op de 5000 meter tijdens de wereldbeker in Minsk, dertiende in 6.28,53, sprak de Friese schaatsgrootmeester Sven Kramer flinke twijfels uit over zijn nabije toekomst.

„Als het zo gaat als nu, liever niet natuurlijk", antwoordde de 33-jarige Fries op de NOS-vraag of hij over een week nog wil deelnemen aan het tweede wereldbekerweekeinde in Polen. „Ik wil er echter ook niet voor weglopen", doelde hij op zijn aanhoudende fysieke problemen. „Ik wil er beter van worden. Het is alleen de vraag of je hier beter van wordt. Ik wil niet op deze manier in de rondte rijden. Daar heb ik het nu oprecht moeilijk mee. Dat past niet bij mij."

Ongeluk


Edwin van der Sar voorafgaand aan Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax.
Likeability of5

Van der Sar blij met vertrouwen bij Ajax

Edwin van der Sar voorafgaand aan Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Edwin van der Sar werkt ook de komende vier jaar als algemeen directeur bij Ajax. De 49-jarige Van der Sar staat op het punt zijn contract te verlengen tot november 2023.

„Edwin van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren. Om dit succes te bestendigen, willen wij zijn contract graag verlengen", zei Leen Meijaard, voorzitter van de rvc, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van vrijdag in de Johan Cruijff ArenA.

Bijtekenen


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlanders krijgen ruimte in Surinaams elftal

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst kunnen toch voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. Dat heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) na intensief onderzoek van relevante wetten donderdag bekendgemaakt.

Dit maakt de weg vrij voor Nigel Hasselbaink om vrijdag zijn debuut maken voor Suriname. De SVB hoopt in de toekomst meer spelers met eredivisie-ervaring te interesseren om voor Suriname uit te komen, aldus SVB-voorzitter John Krisnadath. Het is goed nieuws voor Dean Gorré, de bondscoach die Hasselbaink wellicht vrijdag in een duel uit de Concacaf Nations League laat debuteren tegen Dominica.

Lang gekoesterde wens


‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’
Likeability of5

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

Cruijff typerend wijzend in een wedstrijd tegen NEC in 1982 (5-0). / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 NOV 2019

Auke Kok vond dat hij dé definitieve biografie van Johan Cruijff moest schrijven. „Ik zag het als een opdracht, van mezelf. Het ei moest gelegd.”

Op 24 maart is voetballer Johan Cruijff vier jaar dood. Vier jaar! Over de Amsterdammer was al tijdens zijn leven geschreven, veel geschreven zelfs. Maar toch, dé biografie was er volgens journalist en columnist Auke Kok nog niet. Nu wel, uiteraard donderdag op de 14e, zijn rugnummer bij Ajax dat haast iconisch werd. Kok zag dat een groot deel van Johan Cruijffs carrière en leven zich in het volle licht van de schijnwerpers voltrok. Maar als mens, sportman, voetbalfilosoof en commercieel pionier bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Koks eigen opdracht en ambitie voor Johan Cruijff, de biografie luidde daarom: probeer zo compleet mogelijk te zijn en maak van El Salvador, zoals hij door zijn tijd bij FC Barcelona ging heten, een mens van vlees en bloed. Geef de lezer het gevoel dat hij door het boek het fenomeen Cruijff denkt te kennen. Die opdracht kostte Kok drie jaar aan research, 160 interviews en een jaar schrijven. Zijn monnikenwerk ligt nu in de winkel, 640 pagina’s schoon aan de haak.

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

De cover van Johan Cruijff, de biografie.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Mark van Bommel zondagmiddag. /Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Voor de zesde keer op rij heeft PSV wéér niet gewonnen. In de Brabantse derby tegen Willem II waren de Tilburgers te sterk (2-1).

PSV-trainer Mark van Bommel en zijn selectie zijn wanhopig. Zondagmiddag werd voor de derde keer in vier Eredivisiewedstrijden verloren. Tegen Sparta werd slechts 1 competitiepunt gepakt en in de Europa League kwamen de Eindhovenaren twee keer niet langs LASK Linz, bepaald geen hoogvlieger. Ajax staat nu 11 punten voor op de concurrent en die ‘straatlengte’ werd in vier competitiepotjes geregeld. Inmiddels geldt de kwalificatie grootste concurrent veel meer voor AZ trouwens.

Zoet geslachtofferd


Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg
Likeability of5

Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg

Lisandro Martínez na zijn 4-0. / Maurice van Steen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Met een grotendeels swingende voorstelling heeft Ajax de Champions League-kater van dinsdag van zich af gespeeld. FC Utrecht werd zondagmiddag met 4-0 afgedroogd.

Trots kon Ajax zijn op het eerste uur in het Champions League-duel tegen Chelsea. En trots dat het na rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind met negen man nog stand hield en een punt meenam uit Londen. Toch keerde de selectie van Erik ten Hag katerig terug in Amsterdam, in de wetenschap dat de ploeg met 1-4 had voorgestaan.

Weer Utrecht


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

De dolblije Menno van Gorp. /Marcel van Hoorn | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Duizenden uitzinnige toeschouwers hebben zaterdagavond in Mumbai (India) Menno van Gorp de Red Bull BC One World Final 2019 zien winnen. Anders gezegd: hij is wereldkampioen.

Nederlander Menno van Gorp won de finale van het WK Breakdance in de National Sports Club of India. Hiermee is hij de beste b-boy ter wereld en de eerste danser ooit die de Red Bull BC One World Final voor de derde keer wint. De 30-jarige breaker wist in totaal vijftien andere deelnemers uit veertien verschillende landen te verslaan.

Kazachstaan geklopt


Likeability of5

Leeuwinnen denderen over Turkije heen met acht goals

Juichen na een van de vele treffers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

De Nederlandse voetbalsters hebben op weg naar het EK van 2021 weer een doelpuntrijke overwinning geboekt. De regerend kampioen van Europa versloeg Turkije in Izmir met 8-0. Plaatsing voor het EK in Engeland is nu nog slechts een formaliteit voor Oranje, dat dinsdag Slovenië ontvangt in Arnhem.

Het duurde aan de Turkse westkust even voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman grip kregen op de wedstrijd. Turkije kwam er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit en Oranje had een aantal overtredingen nodig om de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken. Toen de Nederlandse voetbalsters na 25 minuten echter de score hadden geopend, was het Turkse verzet ook direct gebroken.

Buitenspelgoal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Alarmfase één bij PSV: 'Dit hoort niet bij een topclub'

Mark van Bommel/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De laatste overwinning van PSV dateert van 6 oktober, toen VVV-Venlo met 4-1 aan de kant werd gezet. Het roer moet om Eindhoven, zo weet ook de trainer.

Mark van Bommel heeft er vertrouwen in dat hij PSV weer aan het voetballen krijgt. Dat liet de trainer vrijdag blijken bij terugkeer vanuit Oostenrijk, waar de Eindhovenaren donderdag in de Europa League met 4-1 van LASK Linz verloren.

Herpakken


Likeability of5

Fans Brescia steunen racisme tegen eigen spits Balotelli

Mario Balotelli is er klaar mee na de racistische uitingen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

Internationaal oogste Mario Balotelli veel lof nadat hij dit weekend van het veld afliep toen fans van Hellas Verona hem racistisch bejegende. De fanatieke aanhang van zijn eigen club Brescia vindt de actie van de spits echter getuigen van weinig karakter.

Het bestuur van Hellas Verona gaf een van de fanatieke leiders van het vak, Luca Castellini, een stadionverbod tot en met 2030. Castellini sprak zich op de radio ook op niet misverstane wijze uit over Balotelli: „Balotelli is enkel Italiaans door zijn identiteitskaart, maar hij zal nooit helemaal Italiaans kunnen zijn.”

De 36-voudig Italiaans international werd in het interview ook meermaals 'neger' genoemd door Castellini. Toch scharen de Brescianen zich achter de actie van de rivaliserende fans.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Crisis dreigt bij PSV na 4-1 afstraffing in Oostenrijk

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 NOV 2019

De problemen bij PSV beginnen steeds grotere vormen aan te nemen. De Eindhovenaren lieten zich donderdag in de Europa League na rust overrompelen door LASK Linz en verloren met 4-1. PSV leidde halverwege nog door een vroeg benutte strafschop van Daniel Schwaab.

PSV won een maand geleden voor het laatst een wedstrijd, thuis tegen VVV-Venlo. Daarna volgde een gelijkspel tegen Linz (0-0) in de Europa League, nederlagen tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4) en een moeizaam gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (2-2). Zondag volgt de uitwedstrijd tegen Willem II.

Tot nog toe bleef het redelijk rustig in Eindhoven, waar trainer Mark van Bommel veel vertrouwen geniet. Na de nieuwe klap tegen LASK Linz zal er snel wat moeten veranderen. Van Bommel mag als excuus aanvoeren dat hij met Donyell Malen en Steven Bergwijn belangrijke basisspelers mist. Maar het zou te makkelijk zijn om het alleen daar op te gooien. Veel nieuwelingen renderen niet en PSV mist echte leiders.


EK in twaalf landen wordt gespeeld met bal Uniforia

De Unifiora/Adidas

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2019

De bal voor het Europees kampioenschap 2020 – waarvan een aantal wedstrijden in Amsterdam gespeeld worden – is officieel gepresenteerd door Adidas.

Het speeltuig gaat de Uniforia heten, wat een combinatie is van de woorden eenheid (Unity) en euforie (Euforia). Het is voor het eerst dat het EK in twaalf verschillende landen wordt gehouden.

GPS-coördinaten