Sport

LIVE: Olympische Winterspelen Sotsji 2014 - dag 6

Foto van 'D. van Aken'

12 FEB 2014

Update 20:45 uur: We sluiten de dag af met beelden vanuit het Holland Heineken House, waar Stefan Groothuis en Michel Mulder zijn gehuldigd. Groothuis pakte woensdagmiddag goud en Mulder brons op de 1000 meter.

Morgen zijn we er weer, dan onder meer met de 1000 meter voor vrouwen (15:00 uur). Daarvoor komen Yara van Kerkhof en Jorien ter Mors in actie bij de kwartfinales van de 500 meter shorttrack (11:00 uur).

Update 20:40 uur: De laatste uitslagen van curling voor mannen:

 • China 11-7 Duitsland
 • Denemarken 8-5 Zweden
 • Canada 7-4 Rusland
 • Groot-Brittannië 4-2 Zwitserland

Update 20:20 uur: Zwitserland heeft in extremis de ijshockeywedstrijd van Letland weten te winnen: Moser zorgde acht seconden voor het einde voor de enige treffer. Bij Tsjechië - Zweden werd in de derde periode niet gescoord, waardoor de Zweden met 2-4 wonnen.

Update 20:15 uur: Nederland staat na 32 onderdelen op de vierde plek in de medaillespiegel. Bekijk de volledige spiegel hier.

Update 20:00 uur: Rusland heeft bij het paarrijden twee medailles in de wacht gesleept. Het koppel Tatjana Volosozhar - Maksim Trankov pakte goud. Ksenia Stolbova en Fedor Klimov maakten het Russische feest compleet door zilver te pakken. Brons was er voor het Duitse koppel Aliona Savchenko en Robin Szolkowy.

Update 19:54 uur: @stefangroothuis geniet van zijn verdiende maaltijd na zijn juist behaalde olympische titel. #goud pic.twitter.com/Dtc5pagm1q, aldus Sicco Janmaat, assistent-trainer, via Twitter. Te zien is hoe Groothuis een heerlijke burger (zie foto in de gallerij hierboven) neemt op zijn olympische titel: eet smakelijk!

Update 19:45 uur: Over enkele minuten worden Stefan Groothuis en Michel Mulder in het Holland Heineken House gehuldigd. Groothuis pakte vanmiddag goud op de 1000 meter. Mulder legde beslag op het brons.

Update 19:41 uur: Ja, daar zijn de foto's eindelijk! Margot Boer ontvangt haar bronzen medaille op medal plaza!

Update 19:38 uur: In de tweede periode leken de Zweedse ijshockeymannen de zege tegen Tsjechië al veilig te stellen, maar de Tsjechen verkleinden de achterstand van 0-4 naar 2-4. Bij Letland - Zwitserland is nog altijd niet gescoord.

Update 19:33 uur: De Amerikaanse Kaitlyn Farrington heeft goud gewonnen op het onderdeel halfpipe bij het snowboarden voor vrouwen. Ze zette een sterke 2de run neer en bleef Torah Brigh (zilver) en Kelly Clark (brons) voor. Hannah Teter, die na de eerste run aan de leiding ging, viel buiten de prijzen.

Update 19:18 uur: Kaitlyn Farrington leidt nu in de finale van het onderdeel halfpipe voor vrouwen. Ze stoot Hannah Teter van de eerste plek af door een sterke 2de run.

Update 19:13 uur: De gouden medaille op de 1000 meter is de kroon op de loopbaan van Stefan Groothuis. Voor de schaatser is dat echter geen reden om na dit seizoen te stoppen: ''Ik heb het idee dat ik nog genoeg kan winnen'', aldus Groothuis. ''Ik wil mijn palmares verder uitbreiden, meer titels erbij. Het belangrijkste is dat ik er nog plezier in heb. Zolang dat het geval is, ga ik door.''

Update 19:05 uur: Hannah Teter is de beste na de 1e run van de finale van het onderdeel halfpipe. Er volgt nog een tweede run...

Update 19:03 uur: Margot Boer heeft inmiddels haar bronzen medaille in ontvangst mogen nemen op medal plaza, voor de derde plek die ze gisteren bereikte op de 500 meter voor vrouwen. We zijn nog in afwachting van foto's...

Update 18:59 uur: De Amerikaanse Hannah Teter gaat als eerste over de 90 punten heen in de finale van de halfpipe: 90,50. Daarmee staat ze voorlopig bovenaan.

Update 18:58 uur: Bij de finale van de halfpipe zijn twee runs. De beste van de twee telt. Meer weten over de verschillende onderdelen bij het snowboarden? Bekijk: Sotsji 2014: Snowboarden - wat is het en wie zijn de favorieten?

Update 18:40 uur: Na de eerste periode houden de ijshockeymannen van Letland en Zwitserland elkaar nog in evenwicht (0-0). Zweden begint het olympische toernooi goed. Na de eerste periode staan de Zweden met 0-2 voor tegen Tsjechië.

Update 18:35 uur: De halfpipe finale voor vrouwen bij het snowboarden is van start gegaan. Een van de favorieten voor goud is Torah Bright.

Update 18:34 uur: Uitslagen tot nu toe bij het curling:

Mannen

 • VS 9-5 Denemarken
 • Noorwegen 8-5 Duitsland
 • China 5-4 Zwitserland

Vrouwen

 • Canada 9-6 Groot-Brittannië
 • Japan 8-4 Rusland
 • China 7-4 VS
 • Zweden 7-4 Zuid-Korea

Update 18:04 uur: De spanning begint te komen, loting is bekend. Morgen in rit 17 binnen tegen @BrittanyBowe ! #1000m #Sochi2014 #nog1nachtjeslapen #knallen, aldus Ireen Wüst via Twitter.

De volledige loting is hier te vinden.

Update 18:00 uur: Voor de vrouwen is het ijshockeytoernooi al even aan de gang, maar om 18:00 uur is ook het ijshockeytoernooi voor mannen van start gegaan in Sotsji. Tsjechië neemt het op tegen Zweden, terwijl Letland tegenover Zwitserland staat.

Sotsji 2014: IJshockey - wat is het en wie zijn de favorieten?

Update 17:45 uur: Door het goud van Wendl en Arlt bij het rodelen voor duo's is Duitsland het eerste land dat vijf gouden medailles in de wacht heeft gesleept.

Update 17:33 uur: De Duitsers Tobias Wendl en Tobias Arlt hebben beslag gelegd op het goud bij het rodelen voor duo's. De Oostenrijkse broers Linger pakten zilver en slaagden er daardoor niet in om voor de derde keer op een rij de olympische titel in het rodelen voor duo's te veroveren. Het brons ging naar een Lets broederpaar: Andris en Juris Sics.

Update 17:28 uur: De bloemenceremonie levert weer fraaie plaatjes op. Stefan Groothuis pakt goud, Michel Mulder brons.

Update 16.40 uur: Nederland blijft 4de op de medaillespiegel. 4 goud, 2 zilver en 4 brons.

Update 16.25: Stefan Groothuis pakt goud op de 100 meter. Michel Mulder legt beslag op het brons bij de 1000 meter.

Update 16.16 uur: Shani Davis faalt op de 1000 meter. De 5de tijd op dit moment. Koen Verweij komt in 1.09.09 over de streep. De voorlopig 6de tijd.

Update 16.13 uur: Michel Mulder komt in 1.08.74 over de finish. Hij staat nu derde. Groothuis gaat nog aan de leiding.

Update 16.10 uur: Stefan Groothuis rijdt 1.08.39 en neemt de leiding

Update 15.59 uur: Ook de 6 mannen die na de dweil in actie zijn gekomen kunnen niet aan de tijd van Tuitert tippen. De Nederlander is zelf niet tevreden met zijn optreden op de 1000 meter. "Dit is net niks'', zo bromde Tuitert bij de NOS. "Ik denk dat ik gewoon baal."

De olympisch kampioen van 2010 op de 1500 meter had gehoopt een fractie sneller te zijn. "Ik kan er zo vier, vijf opnoemen die hun hand niet omdraaien voor zo'n tijd. Normaal gesproken is dit niet genoeg. Maar ik heb gestreden voor wat ik waard ben, het was een goede rit zonder foutjes. Alleen het is denk ik net niet genoeg. Ik kon echt niet harder, ging vol gas, maar die tijd is volgens mij wel een paar tienden te langzaam.''

Update 15.55 uur: Het dweilen bij de 1000 meter is voorbij. Ze schaatsen weer in Sotsji.

Update 15.50 uur: Canada verslaat Team USA bij het ijshockey. De Canadese vrouwen winnen uiteindelijk met 3-2 van Amerika.

Update 15.33 uur: Mark Tuitert is nog steeds de snelste op de 1000 meter. Er wordt nu gedweild in Sotsji. De top 5 met nog 10 ritten te gaan is:

 • 1. TUITERT: 1.09,29
 • 2. Krech: 1.09,63
 • 3. Brodka: 1.09,66
 • 4. Yuskov: 1.09,81
 • 5. Bokko: 1.09,98

KLIK HIER VOOR DE HELE TUSSENSTAND BIJ DE 1000 METER

Update 15.11 uur: Mark Tuitert rijdt de voorlopige eerste tijd in 1.09.29

Update 15.07 uur: De eerste Nederlander gaat van start. Het is Markt Tuitert.

Update 14:58 uur: Na twee perioden staan de Amerikaanse ijshockeyvrouwen op een 0-1 voorsprong tegen Canada. De Canadezen hebben nog een derde periode om iets aan die achterstand te doen.

Update 14:53 uur: De 1000 meter voor mannen bij het schaatsen gaat bijna van start. Volg het live!

Update 14:28 uur: De Australische Torah Bright heeft zich net als de Amerikaanse Hannah Teter en de Chinese Cai Cuetong rechtstreeks geplaatst voor de finale van de halfpipe bij het snowboarden.

Update 14:05 uur: De Duitser Eric Frenzel heeft goud gepakt op de Noordse Combinatie. Hij mocht als beste bij het schansspringen als eerste van start bij het langlaufen. Daar kwam hij uiteindelijk als eerste over de finish. Watabe pakte zilver, de Noor Krog pakte brons.

Update 13:58 uur: Shorttrackster Yara van Kerkhof komt donderdag bij de Olympische Spelen op de 500 meter in de eerste kwartfinale in actie. Jorien ter Mors staat in de derde race op het ijs.

Check de volledige loting.

Update 13:48 uur: De stijgende temperaturen in Sotsji baren het Internationaal Olympisch Comité (IOC) geen enkele zorgen. ''Het lijkt me niet dat er sprake is van een probleem'', zei woordvoerder Mark Adams van het IOC woensdag.

''Alle onderdelen in de sneeuw zijn tot nog toe volgens schema afgewerkt. Dus al die verhalen over evenementen die misschien wel moeten worden geschrapt zijn erg voorbarig. Ik verwacht geen problemen, ook niet omdat er in het weekeinde weer sneeuw is voorspeld en de temperaturen weer naar beneden gaan.''

Veel skiërs en snowboarders klaagden dinsdag over de papperige sneeuw.

Update 13:41 uur: De ijshockeyvrouwen van Finland zijn met 4-3 te sterk voor Zwitserland. Beide landen zullen later in het toernooi uitkomen in de kwartfinale. Vanavond om 18:00 uur begint het mannentoernooi.

Update 13:35 uur: Het langlaufen, het tweede onderdeel bij de Noordse combinatie, is inmiddels in volle gang. De Duitser Eric Frenzel heeft de beste papieren voor goud. Meer weten over de Noordse combinatie? Bekijk: Sotsji 2014: Noordse Combinatie - Wat is het en wie zijn de favorieten?

Update 11.59 uur: Eric Frenzel lijdt na een onderdeel de Noordse combinatie. De Duitser won het schansspringen. Hij begint woensdagmiddag met een lichte voorsprong aan het tweede onderdeel, de 10 kilometer langlaufen. De Japanner Akito Watabe, die op de tweede plaats eindigde bij het schansspringen met een afstand van 100,5 meter en 130 punten, moet 6 seconden goedmaken op Frenzel. De Rus Jevgeni Klimov, derde op de schans met 99 meter en 124,7 punten, ligt al 27 seconden achter.

Update 10.00 uur: Jan Blokhuijsen vervangt Sven Kramer op de 1500 meter. "Ik voelde het al een beetje aankomen", liet de eerste reserve woensdag bij de NOS weten. "Het is een mooi cadeautje. Ik had er met Sven dinsdag nog contact over. Ik dacht dat ik nog even moest wachten op zijn beslissing. Ik ben blij dat ik nu al zekerheid heb. Dit potje op de 1500 meter pak ik lekker mee. Dan ben ik helemaal scherp voor de ploegachtervolging.''

Update 09.20 uur: Sven Kramer zal niet starten op de 1500 meter. De Nederlandse schaatser heeft een tweet verstuurd waarin hij het nieuws bekend maakt. "A very tough decision, but I have decided not to skate the 1500 m race. This to stay focused on my 10000 m and the Team Pursuit event"

Update 09.15 uur: In de eerste finale van de dag is geschiedenis geschreven. Voor het eerst op de Winterspelen hebben twee alpineskiesters goud veroverd op de afdaling. De Zwitserse Dominique Gisin en de Sloveense Tina Maze kwamen uit op precies dezelfde tijd: 1.41,57. Daarmee bleef het gouden duo de Zwitserse favoriete Lara Gut net voor: 1.41,67. Zij krijgt het brons omgehangen.

Update 09.00 uur: Dag 6 van de Olympische Winterspelen in Sotsji zijn alweer in volle gang. De Nederlandse ogen zijn natuurlijk weer gericht op het schaatsen. De 1000 meter bij de mannen staat op het programma.

Michel Mulder, die 2 dagen geleden goud op de 500 meter pakte, is ook nu weer een belangrijke kanshebber voor het podium. Ook Stefan Groothuis, Koen Verweij en Mark Tuitert komen in actie namens Nederland. Zij moeten afrekenen met de grote favoriet Shani Davis. De schaatsers gaan om 15.00 uur van start in de Adler Arena.

Er wordt vandaag ook om de medailles gestreden bij het alpineskiën (afdaling, vrouwen), het kunstrijden (vrije kuhr voor paren), de Noordse combinatie (individueel korte schanse, 10 km), rodelen (doubles, mannen) en het snowboarden (halfpipe, vrouwen)

Metro houdt je hier de hele dag op de hoogte van alle uitslagen in Sotsji.


AZ blaast Ajax weg in eredivisie

AZ blaast Ajax weg in Eredivisie

Guus Til weet hem voor AZ in het doel te krijgen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een slechte voorbode voor de aankomende wedstrijd tegen Juventus. Ajax is zondag door AZ van het veld geblazen. De Alkmaarders waren veel te sterk voor de Amsterdammers.

Nederlaag

De achterstand op koploper PSV is door de 1-0 van zondag naar vijf punten gegroeid. Ook betekent de nederlaag dat Ajax over twee weken voor eigen publiek tegen PSV niet om de koppositie zal strijden. Het is al de vierde nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie.


Verstappen direct derde in Melbourne, zege Bottas

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Max Verstappen is het nieuwe seizoen in de Formule 1 begonnen met een plek op het podium. De Nederlander - beginnend op plek vier - reed in de Grote Prijs van Australië naar de derde plaats. Niet eerder presteerde de 21-jarige coureur van Red Bull zo goed in de openingsrace op het circuit Albert Park.

Bottas superieur

Verstappen moest alleen het Mercedes-duo Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton voor zich dulden. De Fin Bottas was verreweg de snelste in Melbourne. Hij reed het veld op grote afstand en boekte zijn vierde GP-overwinning in zijn carrière.


Verstappen P4 in kwalificatie GP Australië

Verstappen op P4 in kwalificatie GP Australië

Verstappen P4 in kwalificatie GP Australië. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

16 MRT 2019

Tijdens de eerste Formule 1-kwalificatie van het seizoen in het Australische Melbourne heeft Max Verstappen de vierde tijd gereden.

„We hebben wat dingen geprobeerd, maar dat pakte heel slecht uit", vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. „We mogen niet klagen als je in de derde training nog niet de juiste balans weet te vinden. De veranderingen pakten goed uit."

De Red Bull Racing-coureur finishte met een tijd van 1.21,320 vlak achter de top drie. Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte de pole position. Het is de achtste keer dat hij vanaf pole position start in Melbourne.


Ajax loot Juventus met Ronaldo in kwartfinale

Dusan Tadic/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 MRT 2019

Ajax heeft in de Champions League een zware loting voor de kwartfinale gekregen. Juventus is de tegenstander van de Amsterdammers, die eerst thuisspelen (10 april) en zes dagen later af zullen reizen naar Turijn.

Cristiano Ronaldo

Een rondgang op social media leerde vooraf dat Juventus een van de minst favoriete tegenstanders bij de fans was en dat is niet onlogisch. De ploeg scoorde maar liefst drie keer in de return tegen Atlético Madrid, nadat het een 2-0 achterstand moest goed maken. Cristiano Ronaldo maakte alle drie de treffers.


Verstappen: all-in met nieuwe motor en party-mode

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 MRT 2019

Max Verstappen, waarschijnlijk de populairste sporter van de Lage Landen, begint zondag in Melbourne aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. De twee dagen ervoor komt hij al de baan op voor de vrije training en kwalificaties. Tijd dus om te kijken wat we dit seizoen van hem mogen verwachten.

De motor

Grote blijdschap was er bij veel Nederlandse Formule 1-fans toen bekend werd dat Red Bull de soms vervloekte Renault-motor verruilde voor een van Honda. Ook Verstappen zelf reageerde enthousiast na de eerste testdagen in Barcelona. „De bestuurbaarheid van de nieuwe auto met de Honda-motor is geweldig, alles is perfect geïntegreerd en dat merk je op de baan. We hoefden tijdens de tests zeer weinig te veranderen om de motor naar mijn zin te maken.”


Groenewegen wint de openingsrit in Parijs - Nice

Dylan Groenewegen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

Dylan Groenewegen heeft in Parijs-Nice de zwaar betwiste eerste etappe gewonnen. De Nederlander nam in een lichte sprint bergop de maat van zijn Australische concurrent Caleb Ewan. Ook de derde plaats was voor een Nederlander met Fabio Jakobsen.

Waaiervorming

De openingsrit met aankomst in Saint-Germain-en-Laye was kort (138,5 kilometer), maar enorm zwaar door de vele wind, wat de kans bood voor waaiers. Het peloton lag dan ook al snel in meerdere stukken.


Schulting pakt ook allroundtitel op WK shorttrack

Suzanne Schulting/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor het eerst de wereldtitel behaald. De Nederlandse was zondag in de afsluitende superfinale de snelste en nam daardoor de leiding in het klassement over van Choi Min-jeong. De Zuid-Koreaanse moest genoegen nemen met zilver, het brons ging naar de Canadese Kim Boutin. Lara van Ruijven, zaterdag winnares van de 500 meter, eindigde in het klassement als vierde. Rianne de Vries werd twaalfde.

Oorspronkelijk bericht

Suzanne Schulting heeft op overtuigende wijze de wereldtitel op de 1000 meter behaald. De Nederlandse shorttrackster nam in de finale in Sofia vanaf het begin de leiding en stond die niet meer af. Schulting won vorig jaar bij de Olympische Spelen ook al goud op de kilometer.


Likeability of3

Fan rent het veld op en slaat speler tegen de grond

Jack Grealish/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 MRT 2019

The Second City Derby wordt al een paar jaar niet meer in de Premier League uitgevochten, maar op het tweede niveau van Engeland. Dat betekent echter niet dat de wedstrijd tussen Birmingham City en Aston Villa geen wereldnieuws meer kan worden.

Helaas gebeurt het niet op een positieve manier. Bij een fan van Birmingham liepen na een paar minuten de emoties al zo hoog op dat hij het veld bestormde met een duidelijk doel voor ogen: Jack Grealish.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Shorttrackster Van Ruijven wint goud op WK 500 meter

Lara van Ruijven / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 MRT 2019

Lara van Ruijven heeft zaterdag goud gewonnen op de 500 meter op het WK shorttrack in Sofia. De Nederlandse Suzanne Schulting eindigde als derde.

Tweede

Misschien ietwat verwarrend is dat Van Ruijven als tweede over de finish kwam. Het was Martina Valcepina die als eerste finishte. Maar na besturing van de beelden constateerde de jury een overtreding van Valcepina. Ze gaf Van Ruijven enkele meters voor de finish een duw. Valcepina werd gediskwalificeerd en het goud kwam alsnog in handen van Van Ruijven.


Likeability of5

Ajax profiteert nu al van succes: shirts zijn hot

Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Loop je binnenkort ergens op straat in bijvoorbeeld Spanje of Amerika en je ziet iemand in een Ajax-shirt? Dan is de kans ineens een stuk kleiner dat het om een Nederlander gaat. De tenues van de Amsterdammers gaan namelijk als warme broodjes over de digitale toonbank.

Uittenue

Door de 1-4 overwinning op Real Madrid in de Champions League is er een grote run gekomen op met name de uitshirts, waarin Ajax dinsdag speelde. Meer dan de helft van de orders komen uit het buitenland, terwijl dit percentage normaal ongeveer achttien is.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

'Waarom kan Ajax niet wat Porto deed in 2004?'

Ajax schitterde dinsdag in maandag/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 MRT 2019

The king is dead, long live the king. Real Madrid won vier van de vijf laatste keer de Champions League, waaronder de drie voorbije edities. De Koninklijke werd dinsdag door een sensationeel Ajax (1-4) van de troon gestoten. Hoe groot is de kans dat Ajax over twee maanden zelf die troon kan bestijgen?

De lof is in ieder geval niet uit de lucht voor de ploeg van Erik ten Hag, zowel in binnen- als buitenland. „Dit is echt een gigantische overwinning. Real Madrid krijgt er niet zomaar vier tegen in eigen huis”, zegt Sid Lowe, die namens The Guardian in Madrid was. „Ze scoorden vier keer en de ene goal was nog mooier dan de ander. Het waren echt goede doelpunten en allemaal om verschillende redenen. Ajax was al bijzonder goed tijdens de eerste wedstrijd in Amsterdam. Die verdienden ze niet met 1-2 te verliezen. Dit keer kregen ze alsnog het resultaat waar ze recht op hadden. Wat ze nog beter deden dan drie weken geleden was de manier waarop ze anticipeerden tijdens de cruciale momenten en hoe scherp ze daarbij waren.”

Blind en Tadic


Stam wordt komend seizoen nieuwe trainer Feyenoord

Jaap Stam/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 MRT 2019

Hij speelde voor Ajax en PSV en nu maakt hij de top drie compleet op zijn cv: Jaap Stam is door Feyenoord aangesteld als de opvolger van Giovanni van Bronckhorst, zo is woensdagmiddag officieel bekend gemaakt.

„Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", vertelt Stam op de site van zijn aanstaande werkgever. „Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."

PEC Zwolle


Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-0 gescoord.

Ajax stunt tegen Real Madrid in Champions League

Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-0 gescoord. / ANP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

Een enorme stunt heeft Ajax naar de kwartfinales van de Champions League gebracht. De club uit Amsterdam vernederde titelhouder Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabéu en zegevierde met maar liefst 4-1.

Ajax had de thuiswedstrijd tegen Real drie weken geleden nog verloren (1-2). Het elftal van trainer Erik ten Hag had slechts 18 minuten nodig om die achterstand te repareren. Hakim Ziyech opende de score, op aangeven van Dusan Tadic. De Serviër bereidde ook de 2-0 van David Neres voor.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord.

Hakim Ziyech van Ajax heeft de 1-0 gescoord. / ANP


Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax na het verlies in februari / ANP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

Ajax tegen Real Madrid. Dinsdagavond is het dan eindelijk zo ver: weer treffen de Amsterdammers de huidige titelhouder van de Champions League.

Succes

Ajax is al hard bezig met de voorbereidingen op de wedstrijd, dat blijkt uit een emotionele post op Twitter. Drie spelers worden uitgelicht, die allen een telefoontje krijgen van een geliefde om hen succes te wensen voor de wedstrijd. Zeker het kijken waard!


Ducttape schildpadden
Likeability of3

1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten

In vier koffers zijn 1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

4 MRT 2019

Op het vliegveld van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, zijn 1529 levende schildpadden gevonden door de douane. De schildpadden waren gewikkeld in ducttape en in koffers gestopt. De koffers waren achtergelaten.

Geld waard

De bedoeling was waarschijnlijk dat de diertjes op de zwarte markt verkocht zouden worden. In de koffers zijn verschillende soorten land- en zeeschildpadden aangetroffen, die veel geld waard zijn. In totaal wordt de waarde geschat op omgerekend 75.000 euro.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Lavreysen pakt baanwereldtitel op de sprint

Harrie Lavreysen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 MRT 2019

Dat Nederland de wereldkampioen bij het WK sprint bij het baanwielrennen zou gaan leveren, dat was al vroeg bekend. De vraag was alleen wie het zou worden: Jeffrey Hoogland of Harrie Lavreysen.

De allereerste sprint werd overtuigend gewonnen door Lavreysen. Hij moest buitenom komen bij zijn landgenoot, maar deed dat uiteindelijk zonder al te veel problemen. Ook tijdens de tweede omloop was hij de baas en dus mag hij zich de snelste wielrenner te wereld noemen.

Succesvol weekend


Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis?

Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis?

Nieuwe regels voetbal: goed of te veel bemoeienis? Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 MRT 2019

Geen tijdrekken meer en gele of rode kaarten voor teamofficials die zich misdragen. Het voetbal kent vanaf volgend seizoen een aantal nieuwe regels zo werd zaterdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de internationale spelregelcommissie van het voetbal (IFAB) in het Schotse Aberdeen.

Welke nieuwe regels komen er allemaal? Metro zet ze voor je op een rij:

 • Doelpunten waar onopzettelijk hands aan vooraf is gegaan worden vanaf volgend seizoen afgekeurd.
 • Spelers die gewisseld worden moeten vanaf volgend seizoen het veld via de dichtstbijzijnde achter- of zijlijn verlaten. Op dit moment moet dat nog via de middenlijn aan de zijkant van het veld. De IFAB hoopt zo tijdrekken te kunnen voorkomen.
 • Teamofficials die zich niet kunnen gedragen, hebben vanaf volgend seizoen de kans om gele of rode kaart te krijgen.
 • Aanvallers mogen vanaf volgend seizoen niet meer in de muur van de tegenstander staan bij een vrije trap. Zo kan de aanvallende partij het zicht van de keeper niet belemmeren. 
 • Als laatste is er een wijziging bij het nemen van een doeltrap. Keepers hoeven bij strafschoppen voortaan nog maar met één voet op de doellijn te staan en niet met beide voeten.

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 MRT 2019

De 29-jarige Nederlandse wielrenster Chantal Blaak is de grote winnares van de Omloop Het Nieuwsblad. De renster van ploeg Boels-Dolmans, die ook wel de Hoge Snelheidstrein wordt genoemd, ontsnapte na de Muur van Geraardsbergen uit een groep van acht.

De laatste vijftien kilometer van de koers reed ze solo naar de finish in Ninove. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse op het podium eindigde bij deze Vlaamse koers. Zo werd ze al twee keer tweede en één keer derde.

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak grote winnares Omloop Het Nieuwsblad. Foto: ANP


Bos pakt zilver op kilometer tijdrit

Bos pakt zilver op kilometer tijdrit

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 MRT 2019

Theo Bos is bij de wereldtitelstrijd baanwielrennen in het Poolse Pruszkow als tweede geëindigd op de kilometer tijdrit. De 35-jarige routinier realiseerde een tijd van 1.00,388. De Fransman Quentin Lafargue, ook al de snelste in de kwalificaties, dook daar nog onder: 1.00,029.

Bos was in 2005 nog wereldkampioen op 'de kilometer' en pakte vorig jaar het brons achter Jeffrey Hoogland, die het zware onderdeel in Pruszkow liet schieten.

Ligtlee op plek zeven