Sport

LIVE: Olympische Winterspelen Sotsji 2014 - dag 16

Foto van 'D. van Aken'

22 FEB 2014

Update 18.45 uur: Bobsleeërs Edwin van Calker, Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen staan na de eerste run in de viermansbob op de 13de plaats met een tijd van 55,55.
De snelste in de eerste run was Rusland. De Rus Aleksandr Zoebkov en zijn mannen noteerde een tijd van 54,82. Duitsland volgt op 0,06, de Amerikaan Steven Holcomb op 0,07.
Zaterdag volgt nog een tweede run. Zondag, op de slotdag van de Spelen, worden na vier runs de medailles verdeeld.

Update 18.27 uur: De Finse ijshockeyploeg vernederen de Amerikanen in de kleine finale om het brons. Finland verslaat de Verenigde Staten met 5-0.

Update 18.20 uur: Oostenrijk heeft goud en zilver gewonnen bij het alpineskiën op de slalom. Mario Matt gaf zijn voorsprong niet meer weg. Zijn landgenoot Marcel Hirscher greep het zilver. Het brons ging naar de Noor Henrik Kristoffersen.

De tweede plaats van Hirscher, wiens medaille door zijn Nederlandse moeder een licht oranje tintje heeft, was opmerkelijk. In de eerste run werd hij slechts negende, maar een hele reeks uitvallers tijdens de tweede afdaling langs de poortjes deden hem snel stijgen in het eindklassement.

Update 17.20 uur: Rusland heeft goud gewonnen op bij de biatlon op het onderdeel estafette. Anton Sjipoelin maakte het voorwerk van Alexei Volkov, Jevgeni Oestioegov en Dmitri Malisjko af in een spannende eindsprint. De Duitse ploeg moest genoegen nemen met zilver, het brons was voor Oostenrijk. Noorwegen vergooide in de slotfase de kans op titelprolongatie. Emil Hegle Svendsen moest, zelfs ondanks de mogelijkheid tot het bijladen van het geweer, een strafronde lopen en zakte uiteindelijk weg naar de vierde plek. Daarmee liep de 40-jarige Ole Einar Björndalen, de succesvolste sporter ooit op de Winterspelen, zijn 14de olympische medaille mis.

Update 16.37 uur: In het medailleklassement schuift Nederland een plaats op. Oranje gaat Duitsland voorbij en staat nu op de 5de plaats.

8x goud, 7x zilver en 9x brons. In totaal dus 24 medailles.

Update 16.35 uur: De Nederlandse vrouwen pakken ook goud op de ploegenachtervolging. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors waren sneller dan het Poolse team: 2.58,05 (nieuw olympisch record) om 3.05,55. Het brons ging naar Rusland.

Nederland heeft nu acht gouden schaatsmedailles bij de Spelen in Sotsji. Dat is een ruime verbetering van het record van Nagano, toen Oranje op vijf keer goud uitkwam. In de medaillestand neemt Nederland nu de vijfde plaats in, één plaats hoger dan Duitsland.

Update 16.07 uur: Team Nederland heeft het goud gewonnen op het onderdeel ploegachtervolging bij. Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen noteerden in de finale tegen Zuid-Korea een olympisch record: 3.37,71. Zuid-Korea kwam tot 3.40,85. Het brons ging naar de Poolse schaatsers.

Update 15.51 uur: De coach van Jorrit Bergsma heeft gereageerd op het afzeggen van zijn pupil. Jillert Anema zei: Jorrit is volledig integer. Hij geeft meer aan het team dan dat hij er ooit voor terugkrijgt. Hoe zoiets ontstaat, is mij een raadsel. Als ze aan Jorrit komen, dan komen ze aan mij. Dan breek ik de tent af hier."

Update 15.00 uur: De Oostenrijkse Mario Matt neemt de leiding bij het alpineskiën op het onderdeel slalom bij de mannen. Hij wist in de 1ste run een flinke voorsprong te nemen op de concurrentie. Andre Myhrer uit Zweden staat in de tussenstand op plek 2 en Stefano Gross staat op de derde plek.

Tussenstand: alpineskiën, slalom - top 10:

 • 1 AUT Mario Matt 46.70
 • 2 SWE Andre Myhrer 47.15
 • 3 ITA Stefano Gross 47.45
 • 3 SWE Mattias Hargin 47.45
 • 5 FRA Jean-Baptiste Grange 47.47
 • 6 USA Ted Ligety 47.56
 • 7 GER Felix Neureuther 47.57
 • 8 FRA Alexis Pinturault 47.78
 • 9 AUT Marcel Hirscher 47.98
 • 10 SWE Markus Larsson 48.04

Update 14.42 uur: De Nederlandse vrouwen rijden een nieuw olympisch record bij de ploegenachtervolging in de halve finale en verslaan Japan. Oranje moet het in de finale opnemen tegen Polen.

Update 14.30 uur: De ploegenachtervolging bij het langebaanschaatsen is begonnen. KLIK HIER VOOR HET LIVE SCHAATSBLOG

Update 13.50 uur: Zuid-Korea heeft protest aangetekend tegen het goud van Adelina Sotnikova bij het kunstschaatsen. De 17-jarige Russin pakte donderdag het goud ten kosten van de Zuid-Koreaanse Kim Yuna.

De Zuid-Koreaanse schaatsbond vraagt de ISU om te bekijken of de door de jury toegekende cijfers conform de regels zijn. De actie van schaatsbond komt nadat fans een online petitie zijn gestart. Inmiddels hebben al 1,8 miljoen mensen al hun handtekening gezet.

Update 13.00 uur: Weer een dopinggeval in Sotsji. Langlaufster Marina Lisogar uit Oekraïne heeft positief gereageerd bij een dopingtest. Lisogar is de derde atlete die tijdens de Winterspelen positief heeft gereageerd op een dopingtest.

Update 12.27 uur: De Amerikaanse Rus Vic Wild pakt zijn tweede gouden plak in Sotsji. De snowboarder verslaat Zan Kosir uit Slovenië.

Update 12.24 uur: Snowboarder Benjamin Karl uit Oostenrijk wint brons op de parallelslalom. De Italiaan Aaron March viel bijna in de 2de run en kon zijn achterstand niet meer goedmaken.

Update 12.21 uur: Snowboardster Julia Dujmovits uit Oostenrijk pakt op een spectaculaire wijze het goud op de parallelslalom. Ze begon met een achterstand aan de 2de run en maakte zelfs een gigantische fout. Maar in een ultieme eindsprint verslaat ze Anke Karstens uit Duitsland die beslag legt op het zilver.

Update 12.18 uur: Amelie Kober uit Duitsland pakt brons bij het snowboarden. Ze verslaat de Italiaanse Corinna Boccacini in de kleine finale.

Update 12.02 uur: Snowboarder Vic Wild plaatst zich voor de finale van de parallelslalom. Na de eerste run in zijn halve finale stond de Rus op een ogenschijnlijke onoverbrugbare achterstand van 1.14 tegen de Oostenrijker Banjamin Karl. Maar een bijzonder goede 2de run leverde hem een finaleplek op.

De Amerikaanse Rus neemt het in de finale nu op tegen Zan Kosir uit Slovenië.

Update 11.50 uur: Een clean sweep voor de Noorse vrouwen bij het langlaufen op het onderdeel massastart, 30 kilometer vrije stijl. Marit Björgen pakt goud. Therese Johaug eindigt 2,6 seconden achter haar. Kristin Stormer Steira legt beslag op het brons.

Uitslag langlaufen, massastart - Top 10

 • 1. NOR Marit Bjoergen 1:11:05.2
 • 2. NOR Therese Johaug 1:11:07.8
 • 3. NOR Kristin Stormer Steira 1:11:28.8
 • 4. FIN Kerttu Niskanen 1:12:26.9
 • 5. CZE Eva Vrabcová Nývltová 1:12:27.1
 • 6. FRA Aurore Jéan 1:12:27.5
 • 7. FRA Coraline Hugue 1:12:29.5
 • 8. SWE Emma Wikén 1:12:31.6
 • 9. SUI Seraina Boner 1:12:35.0
 • 10. ESP Laura Orgue 1:12:37.3

Update 11.40 uur: Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging over de prestaties van snowboardster Nicolien Sauerbreij: "Ik had toch nog een klein beetje op Nicolien gerekend. Ze heeft de afgelopen jaren haar eigen ding gedaan, wij hebben haar alleen gefaciliteerd. Ik weet niet of die steun stopt. Daarover gaan we met NOC*NSF praten. Maar het gaat daarbij verder dan wat hier gebeurt. Het gaat er ook om of de sporters die hier zijn goed voorbereid waren. Voor mijn gevoel hebben we er alles aan gedaan."

Update 10.40 uur: Nog meer Oranje-nieuws op de ploegenachtervolging. Marrit Leenstra vervangt Lotte van Beek bij de vrouwen, zo maakte bondscoach Arie Koops na de training bekend. Mocht Oranje de finale halen, dan kan Van Beek weer in aanmerking voor een plaats in het basisteam.

Update 10.20 uur: Jorrit Bergsma wil in Sotsji geen reserve meer zijn bij de ploegenachtervolging. Hij voelt zich geen onderdeel van het team. Ook bij een blessure gaat hij het ijs vandaag niet op. Dat zei de schaatser vanochtend tegen de NOS. "Ik heb het gevoel dat ik genaaid word", zei hij over zijn afmelding. "Ik ben teleurgesteld. Ik ben uiteindelijk weer bij de ploeg gehaald. Maar ik heb niet het gevoel dat ik er bij hoor. Als de medailles worden uitgereikt, dan sta ik met lege handen."

Als de laatste uren voor de start Kramer, Verweij of Blokhuijsen ziek wordt of niet fit is, heeft Oranje een probleem.

Update 10.16 uur: Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker moesten zaterdagochtend al heel vroeg in actie komen bij het snowboarden op het onderdeel parallelslalom. De 17-jarige Dekker eindigde als 19de. De 34-jarige Sauerbreij kwam niet verder dan de 20ste tijd.

Voor beide sporters zijn de Spelen nu voorbij.

Op de een-na-laatste dag van Olympische Winterspelen in Sotsji komen er weer flink wat Nederlanders in actie. Het belangrijkste onderdeel is de ploegenachtervolging bij het langebaanschaatsen. Zowel de mannen als de vrouwen zijn favoriet voor het goud.

Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen zijn al verzekerd van zilver en rijden om 16.00 uur de finale tegen Zuid-Korea. Voor Ireen Wüst, Lotte van Beek en Jorien ter Mors staan nog 2 wedstrijden op het programma. Om 14.30 beginnen de halve finales bij de vrouwen. Oranje rijdt in rit 2.
Als beide teams winnen, komt Oranje op acht gouden schaatsmedailles.

De snowboardsters Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker komen zaterdag uit op de parallelslalom. Sauerbreij slaagde er woensdag niet in haar titel op de parallelreuzenslalom te verdedigen. Ze werd tiende. Dekker strandde in de kwalificaties, maar heeft op de parallelslalom meer te zoeken. Deze winter eindigde ze bij wereldbekerwedstrijden twee keer in de top 16. De kwalificaties beginnen al heel vroeg om 6.15 uur.

De bobbers komen in actie in de viermansslee, met twee runs op zaterdag en twee op zondag. Edwin van Calker werd 2 jaar geleden vierde op het WK, maar kende een moeizaam seizoen met tal van blessures bij zijn teamgenoten. In Sotsji staat alsnog het sterkste team aan de start met Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen. De eerste run is om 17.15 uur.

Bij het alpine skiën staat het laatste onderdeel op het programma: de slalom voor de mannen. Bij het ijshockey voor mannen wordt om 16.00 uur om het brons gespeeld tussen Finland en de Verenigde Staten.

Ook zijn er finales bij het langlaufen en de biatlon. Metro doet hier de hele dag live update van alle actie in Sotsji


Likeability of3

Ajax verliest in laatste minuut van Chelsea

De spelers na de wedstrijd / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Chelsea met 1-0 verloren. Invaller Michy Batshuayi tekende in de 86e minuut voor het doelpunt.

In een gelijkwaardige wedstrijd was Ajax lang het dichtst bij de openingstreffer. Quincy Promes dacht zijn ploeg in de 36e minuut op voorsprong te schieten, maar de videoscheidsrechter zag dat de aanvaller een paar centimeters buitenspel stond. Edson Álvarez kopte in de tweede helft op de paal.

Zes punten


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Ook het dak van de hoofdtribune AZ moet worden vervangen

Het ingestorte dak/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

22 OKT 2019

Voetbalclub AZ heeft dinsdag besloten om ook het dak boven de hoofdtribune van het AFAS Stadion in Alkmaar te vernieuwen. Uit onderzoek van Royal Haskoning DHV blijkt dat ook dit dakdeel niet is berekend op neerwaartse windbelasting. Dat heeft de voetbalclub bekendgemaakt.

Eerder meldde de club al dat driekwart van het stadiondak wordt vernieuwd. 10 augustus stortte een stuk van het dak in. Het dakdeel, van ongeveer 20 meter breed, kwam op de tribune terecht. Niemand raakte gewond.

Harde wind


Keniaan Kipchumba wint marathon van Amsterdam

Keniaan Kipchumba wint marathon van Amsterdam

Vincent Kipchumba heeft de 44e editie van de marathon van Amsterdam gewonnen. Foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 OKT 2019

Vincent Kipchumba heeft de 44e editie van de marathon van Amsterdam gewonnen. De Keniaan finishte na 42,195 kilometer in het Olympisch Stadion in een tijd van 2.05.09.

Ondanks bijna ideaa loopwerk – een graadje of 11 en bijna geen wind – bleef Kipchumba boven het parcoursrecord, dat de Keniaan Lawrence Cherono vorig jaar op 2.04.06 zette.

Acht atleten in de kopgroep


Boze Belg: Zwemmers al naar de Spelen als ze de overkant halen

Kenny de Ketele als tweede van rechts/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 OKT 2019

De Belgische achtervolgingsploeg in het baanwielrennen moet alle zeilen bijzetten om de Olympische Spelen te halen. Donderdag scoorde de ploeg slecht op het EK baanwielrennen in Apeldoorn, waarna het ook daarbuiten geen punten binnenharkte.

Kenny De Ketele uitte zich nog al oncollegiaal tegenover zwemmers. „We staan nu in de top tien van de wereld, maar enkel de top acht plaatst zich voor de Spelen. Terwijl je in het zwemmen al mag gaan als je de overkant van het bad haalt.”

160 baantjes


Likeability of3

Australië schrikt na beelden slachting racepaarden

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 OKT 2019

In Australië is geschokt gereageerd, nadat er beelden zijn vrijgekomen van het slachten van racepaarden. De dieren worden geschopt, heen en weer gesleept en ontvangen schokken.

Degene die de slachting mag uitvoeren, lijkt er bovendien op een enge manier voldoening uit te halen. Te horen is hoe hij tegen een van zijn slachtoffers schreeuwt: „Je gaat sterven, jij klotebeest!"

Onderzoek ingesteld


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Badr versus Rico: ‘Voor Batman heb je de Joker nodig’

Rico versus Badr bij de staredown/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 OKT 2019

Rico Verhoeven en Badr Hari hebben nog #UnfinishedBusiness. In december staan de twee kickboksgiganten tegenover elkaar.

Een blessure aan de arm zette in 2016 een streep door een finale van het kickboksgevecht van de eeuw. Drie jaar laten gaat Badr Hari (The Baddest) voor zijn revanche in de ring op Rico Verhoeven (The Best). Op 21 december staat in een uitverkochte GelreDome de ontmoeting op het programma. Twee maanden van te voren wordt het spektakel al in gang geschoten met een grote mediabijeenkomst, waarop beide boksers elkaar voor het eerst sinds die decemberdag in Oberhausen weer ontmoeten.

En dat het groots wordt aangepakt, merk je aan alles. Zo gaat de persconferentie ondanks dat het twee Nederlanders zijn in het Engels. Dat heeft niet alleen te maken met de aanwezigheid van Glory-topman Marshall Zelaznik en de Engelstalige host, want er is de nodige internationale pers met aandacht voor dit kickboksgevecht. In maar liefst 180 landen zijn de tv-rechten al verkocht voor dit gevecht. Voor de persconferentie is er dan ook niet een saaie ruimte afgehuurd, die veel weg heeft van een omgebouwd klaslokaal, maar de Central Studios in Utrecht met voldoende showlichten voor handen. Beiden komen na een typerende aankondiging onder begeleiding van stampende muziek het podium op.


Likeability of5

Wondertrap Wijnaldum zet Oranje op de rand van het EK

Georginio Wijnaldum/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 OKT 2019

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet richting het Europees kampioenschap. Op bezoek bij Wit-Rusland werd er zonder heel goed te spelen met 1-2 gewonnen. Georginio Wijnaldum was de grote uitblinker door beide doelpunten te produceren.  

Net zoals afgelopen donderdag had Oranje zeer veel moeite met het vinden van openingen in een goed georganiseerde defensie. Daarbij ontbrak bovendien sterspeler Memphis Depay. Maar waar er in de Kuip tegen Noord-Ierland voor rust helemaal niets lukte, waren er tegen Wit-Rusland wel kansen voor de theepauze. Zo scoorde Donny van de Beek bijna met een zeer fraai lobje na een slimme steekpass. De beste kans in het eerste half uur was echter voor de Wit-Russen via Denis Laptev. Zijn eerste schot werd gekraakt door Matthijs de Ligt, waarna de spit de rebound wild naast schoot.

Verre kruising


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 OKT 2019

De Fin Valtteri Bottas heeft de Grote Prijs van Japan op zijn naam geschreven. Mercedes is nu verzekerd van de constructeurstitel. Max Verstappen moest de race voortijdig beëindigen.

Bottas dankte zijn zege aan een geweldige start, waarin hij oprukte van de derde naar de eerste plaats. Vervolgens reed de coureur van Mercedes de race op het circuit van Suzuka vlekkeloos uit.

Sebastian Vettel van Ferrari finishte op ruim 11 seconden achterstand als tweede. De Duitser was van poleposition vertrokken. Hij moest in de slotfase van de race alles op alles zetten om Lewis Hamilton van zich af te houden. De Britse wereldkampioen van Mercedes, die afstevent op zijn zesde wereldtitel, eindigde als derde.


Mollema wint solo de Ronde van Lombardije

Bauke Mollema/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Het laatste wielermonument van het jaar is gewonnen door Bauke Mollema. De renner van Trek-Segafredo rondde een fraaie solo af en is de eerste Nederlander sinds 1981 (Hennie Kuiper) die in Lombardije wint.

Op het moment dat het bij de favorieten stilviel op de Civiglio - de een na laatste klim - ging Mollema aan. Er werd niet direct gereageerd, waardoor hij snel een mooie voorsprong bij elkaar reed. Later op de klim ging Pierre Latour in de tegenaanval, maar hij kwam niet weg.

Tegenaanval


Likeability of3

Seizoensstart Kramer mogelijk in gevaar na aanrijding

Sven Kramer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Sven Kramer heeft zaterdagochtend een knieblessure opgelopen toen hij tijdens het trainingskamp in Inzell op zijn fiets werd aangereden door een auto. Wat de ernst van de kwetsuur is, moet nog verder worden onderzocht. Volgens zijn ploeg Jumbo-Visma is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in ieder geval ernstig verstoord.

„Ik heb vooral last van mijn knie", zei Kramer die zondag naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. „Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dolle vreugde in Kenia na historische marathon Kipchoge

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Eliud Kipchoge is de eerste atleet ooit die een marathon heeft afgelegd onder de 2 uur. De 34-jarige Keniaanse wereldrecordhouder liep de 42,195 kilometer tijdens een speciale aanval, de 1:59 Challenge, in 1.59,40.

Kipchoge legde de klassieke afstand af in het Prater in Wenen. De 34-jarige Keniaan liep een parcours over de Hauptallee in de Oostenrijkse hoofdstad en kreeg tijdens de door Ineos gefinancierde 1:59 Challenge, hulp van 41 gangmakers, verdeeld in groepen van zeven.


Likeability of5

Nederlands elftal verslaat Noord-Ierland in blessuretijd

Nederland versloeg Noord-Ierland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 OKT 2019

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan het Europees Kampioenschap van komende zomer. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman ontsnapte in De Kuip tegen Noord-Ierland door twee treffers in blessuretijd: 3-1.

Josh Magennis kopte Noord-Ierland in de 75e minuut op voorsprong. De gelijkmaker kwam in de 80e minuut op naam van Memphis Depay. Invaller Luuk de Jong maakte in blessuretijd de 2-1. Daarna scoorde Depay nogmaals.

Twaalf punten


love
user_38a8714a002466ffe66aad4c142c913b58ec93d5_avatar

Likeability of5

Engelse voetballers van het veld bij racisme

Aanvoerder Harry Kane/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 OKT 2019

De spelers van het Engelse voetbalelftal zijn helemaal klaar met racistisch gedrag op en rond het voetbalveld. Bij de komende interlands van de kwalificatie voor de Europese titelstrijd stappen ze van het veld als ze het slachtoffer worden van racisme.

„Als één voetballer zich daardoor ongelukkig voelt houden we er allemaal mee op", zei aanvoerder Harry Kane. Engeland speelt vrijdag in Tsjechië en maandag in Bulgarije. De Engelsen hadden in hun voorbereiding een teambespreking over het onderwerp. „We hebben afgesproken wat het protocol is als er iets gebeurt", zei Fikayo Tomori van Chelsea, zonder daarover verder in details te treden.

Deels leeg stadion


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Turners blijven ver van teamticket voor Spelen

Bart Deurloo na afloop/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 OKT 2019

De Nederlandse turners zijn er op de WK in Stuttgart niet in geslaagd deelname als team aan de Olympische Spelen af te dwingen.

Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Michel Bletterman en Epke Zonderland wisten vooraf wat er van hen werd verwacht. De score van Duitsland, dat elfde stond maar door de Zwitsers zou worden gepasseerd, overtreffen. Dat lukte niet. Nederland viel zwaar tegen en eindigde slechts als negentiende.

Tickets


Nederlandse turnsters verzekeren deelname Olympische Spelen in Tokio

De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 OKT 2019

Hoera! De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Nadat twee derde van de deelnemende landen in actie is gekomen, bezet Oranje de vierde plaats. Tisha Volleman, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Lieke en Sanne Wevers kwamen tot een score van 162.663.

Later op zaterdag komen onder meer nog de teams van de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Brazilië in actie. Nederland kan echter niet lager meer eindigden dan de twaalfde plaats en juist een plek in de top twaalf bij de WK levert een olympisch ticket op.

Foto: ANP


PSV zeer overtuigend langs Rosenborg

Juichen bij PSV/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 OKT 2019

PSV heeft donderdag al een grote stap gezet op weg naar de volgende ronde in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen in Noorwegen de tweede groepswedstrijd tegen Rosenborg BK overtuigend: 1-4. PSV zette twee weken eerder Sporting Portugal al met 3-2 aan de kant.

Tegen Rosenborg, de huidige nummer vier, ging het een stuk eenvoudiger. PSV startte met Ritsu Doan in het basisteam. De Japanner kreeg in de voorhoede de voorkeur boven de Portugees Bruma. Doelman Jeroen Zoet raakte in de warming-up af met een blessure en werd vervangen door Robbin Ruiter. Verder was het basisteam van PSV ongewijzigd in vergelijking met de competitiewedstrijd van zondag bij PEC Zwolle (0-4).

Na een wat moeizame beginfase opende Pablo Rosario na een klein kwartier spelen de score. De middenvelder trof via de onderkant van de lat doel. Het betekende voor Rosario zijn derde doelpunt in een week tijd.


Sterk Feyenoord langs Porto, AZ speelt gelijk tegen United

Sam Larsson houdt er drie van Porto bezig/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 OKT 2019

Het goede Europese seizoen van Nederlandse clubs blijft vooralsnog geweldig verlopen. Feyenoord won donderdagavond in eigen huis met 2-0 van FC Porto, terwijl AZ met 0-0 tegen grootmacht Manchester United speelde.

In de eerste helft was FC Porto iets beter dan Feyenoord, hoewel beide ploegen een paar kansjes kregen. Na de pauze ging het los in de Kuip. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft al snel op voorsprong via een fraaie en bekeken volley van Jens Toornstra.

Daarna kwam de wedstrijd pas echt los. Zo raakte zowel Porto (twee keer) als Feyenoord de deklat. Ook daarbuiten kregen beide ploeg kansen met de grootste voor Moussa Marega, maar de spits van Porto mikte over. Feyenoord bleek efficiënter. Een kleine tien minuten voor tijd was het Rick Karsdorp die de beslissende 2-0 maakte na een lange rush. Ook daarna kreeg Porto kansen, maar Kenneth Vemeer reageerde twee keer uitstekend.


Jos Verstappen uit kritiek op Red Bull: 'Geef Max een goede auto!'

Is Red Bull wel de juiste ploeg voor Max? /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 SEP 2019

Jos Verstappen maakt zich zorgen over de achterstand die de Formule1-ploeg Red Bull van zijn zoon heeft met de voornaamste concurrenten. 

„We maken ons echt zorgen. Er zullen bij het team dingen moeten veranderen," vertelde hij bij het programma Peptalk op Ziggo Sport. Volgens Verstappen senior is het verschil in kwaliteit met Mercedes en Ferrari sinds de zomer steeds merkbaarder geworden waardoor Max Verstappen niet naar zijn kunnen presteert. Veel vertrouwen in een inhaalslag heeft de Limburger niet.

Frustratie


Helse omstandigheden slopen Van der Poel: Het was gewoon op

Mathieu van der Poel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 SEP 2019

Niet Mathieu van der Poel of een andere topfavoriet, maar Mads Pedersen is wereldkampioen wielrennen geworden.

Het was door de zware weersomstandigheden vanaf de start een slopend WK. Zelfs ondanks dat door de zware regenval het parcours bijna 25 kilometer was ingekort. In de loodzware koers viel met Philippe Gilbert al vroeg een topfavoriet uit. De oud-wereldkampioen kwam na een crash niet meer terug in het peloton en gaf huilend op. Stuk voor stuk moesten ook andere kanshebbers lossen, zoals uittredend wereldkampioen Alejandro Valverde, Sam Bennett en Geraint Thomas. Nederland bleef ondertussen lang in de pikorde rijden, waarbij alle knechten hun stukje werk konden doen.

Troef op tafel