D. van Aken
D. van Aken Entertainment 4 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de eerste inwoners van Utopia 2

Een nieuwe plek, nieuwe mensen en nieuwe kansen op een ideale samenleving. Maandagavond gaat op SBS6 de eerste aflevering van Utopia 2 van start.

De eerste editie van het realityprogramma kwam vrijdag na 4,5 jaar ten einde, maar de fans hoeven dus geen minuut van hun favoriete tv-programma te missen. Utopia 2 gaat direct van start.

Het terrein van Utopia 2. Op deze foto zie je niet de inwoners, maar rechts wel Metro-redacteur Iris die vorige week al een bezoekje bracht aan Utopia 2.

De deelnemers van Utopia 2 hebben het wel een stuk moeilijker dan hun voorgangers die begonnen met een loods en 10.000 euro contant geld. De nieuwe Utopianen moeten zien te overleven zonder dak boven hun hoofd en met slechts een paar houten planken, 250 euro cash, een oud mobieltje met 25 euro beltegoed en een vijver met vissen.

Maar wie gaan het nieuwe avonturen aan? Wij zetten alle Utopianen voor je op een rijtje.

Brandon (20)

Verkoopmedewerker Brandon werkt in een kledingwinkel en komt uit Arnhem. Hij zou geen modepopje zijn. Hij heeft groene vingers en hoopt een moderne akker te creëren, gevuld met bakken volg groenten en fruit. "Houten bakken die onze maag en portemonnee gaan vullen, want in mijn ideale samenleving wordt er geleefd in luxe."

Christel (44)

Christel is een docent op een middelbare school, ze is een kunstenares en ze is een moeder van een tweeling. Ze hoopt haar de andere Utopianen te motiveren en te inspireren om bewuster te leven. "Werken met natuurlijke producten geven mij rust in een chaotisch leven", aldus Christel. "Het minimale is goed genoeg als je er maar bewust naar kijkt en van geniet.

Christel wil duurzame sieraden en tassen maken. Ook gaat ze workshops kunst, dans- en improvisatietheater geven.

Mike (29)

Mike is single en een echte vrouwenliefhebber. De electricien ziet te weinig kinderen buitenspelen en daar hoopt hij door zijn deelname aan Utopia iets aan te doen. "Ik wil al die kids die het liefst binnen in het donker zitten, laten zie hoe lekker je buiten kunt spelen in het daglicht."

John (56)

De installatie-monteur is echtgenoot, vader en opa. Hij ervaring als loodgieter en cv-monteur. John heeft bepaald geen twee linkerhanden. Hij heeft zelf al een heel bouwplan in zijn hoofd zitten.

Iedereen moet volgens de Rotterdammer een eigen huisje krijgen. Er moet een hoofdgebouw zijn om samen te komen. "Niet lullen maar, poetsen", aldus John. "Geloof me, een duurzame samenleving bouw je niet zonder deze diesel."

Jessie (20)

Jessie is de jongste van het stel. Zij is een horecamanager van een lunchroom. Er kan volgens de blondine niet snel genoeg een bar staan in Utopia.

In Utopia 1 was de boekhouding een probleem. Jessie zou dat wel op haar willen nemen. "Met mij aan het roer gaat Utopia nooit kopje onder."

Adriaan (21)

Adriaan werkt als monteur. Hij is dus superhandig en houdt van sleutelen aan van alles. Ook liep hij ooit zijn eigen pelgrimstocht van Appelscha naar Santiago de Compostella.

Adriaan is veganistisch. En eet vooral rauw kost.

Metro mocht vorige week als één van de eerste al het terrein van Utopia 2 betreden. Lees hier alles over onze avonturen. Utopia 2 is elke werkdag te zien van 19.30 uur t/m 20.30 uur op SBS 6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.