Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 2 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Acteur Benedict Cumberbatch redt fietser van overval

De Britse acteur Benedict Cumberbatch heeft vrijdagavond een fietser in Londen gered van een overval. Vanuit een Uber zag hij hoe een maaltijdbezorger van Deliveroo op de fiets werd belaagd door een groepje mannen en besloot hij in actie te komen.

Heldendaad

Cumberbatch was samen met zijn vrouw Sophie Hunter onderweg naar een club in het centrum van Londen. Vanuit de Uber zag hij hoe een fietser met een fles op zijn hoofd werd geslagen. De Sherlock-ster sprong de Uber uit, rende op de fietsers af en probeerde de aanvallers weg te jagen.

Volgens de Uber-chauffeur leek het er nog even op of de aanvallers zich ook tegen Cumberbatch zouden keren. „Ze probeerde hem aan te vallen, maar hij verdedigde zichzelf en kon ze wegduwen. Volgens mij herkende de aanvallers toen pas dat het Benedict was en renden ze weg”, vertelt hij tegen The Sun. 

‘Ik moest wel’

De maaltijdbezorger raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De 41-jarige acteur reageerde nadien nogal laconiek op zijn heldendaad. „Ik heb het gedaan om, nou ja, ik moest wel, weet je.”

Opvallend is dat de overval vlakbij Baker Street plaatsvond, de weg waar de fictieve detective Sherlock Holmes woont. Cumberbatch speelt de hoofdrol van Sherlock Holmes in de serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.