Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Pers applaudisseert hard voor Waylon op Songfestival

Direct na zijn optreden in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival kreeg Waylon donderdagavond een daverend applaus van de internationale pers verzameld in het perscentrum naast de Altice Arena in Lissabon. Ook de mensen van AVROTROS waren enthousiast over de uitvoering van de Nederlandse inzending op het internationale podium.

Vlekkeloos

De act van Waylon, die met zijn nummer Outlaw In ‘Em hoopt op een plek in de finale van het liedjesfestijn, verliep net als tijdens de eerdere repetities vlekkeloos. Hij zag er na de laatste noten opgelucht en voldaan uit. Nieuw in de act was een klein tikje tegen zijn bekende grote zwarte hoed tijdens een close-up. Waylon moet nu een tijdje wachten in de green room aan, waar hij wordt bijgestaan door onder anderen zijn vier dansers.

De 38-jarige zanger hoopt van het Europese miljoenenpubliek genoeg stemmen te verzamelen voor een finaleticket. Van de achttien artiesten die donderdag in de tweede voorronde aantreden, gaan de tien acts met de hoogste scores door naar de finale, die zaterdag plaatsvindt.

Commentator Jan Smit noemde het optreden van Waylon ‘superstrak en ijzersterk’. Volgens Jan Smit was het de beste act van de avond tot nu toe. ,,Hij heeft alles gegeven", zei Jan Smit over de zweetdruppels van Waylon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.