Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 29 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Patricia Paay kapot van alle seksfilm-drama

De komende twee weken gaan de advocaten van Patricia Paay overleggen over een schikking met GeenStijl en de man die een link naar de beruchte seksvideo op Twitter plaatste. Mocht dat niet lukken, dan doet de civiele rechter van de rechtbank in Amsterdam zes weken later uitspraak.

Dat is tot nu toe besloten in de rechtszaak van de zangeres en tv-persoonlijkheid. Paay heeft de website en de man achter @EendenvangerNL voor de rechter gesleept voor het verspreiden van het filmpje, waarin is te zien dat ze plasseks heeft met een man. Ze eiste 4,5 ton schadevergoeding. Paay heeft volgens haar advocaat 250.000 euro aan immateriële schade geleden en 200.000 aan materiële schade, onder andere door misgelopen inkomsten.

‘Je wil dood’

„Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden”, zei Paay. „Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.” Ze noemde het publiceren van het filmpje „het ergste wat me is ooit is overkomen. Ik ben een ander persoon geworden.” Ze heeft nog elke dag last van wat er is gebeurd. „Ik slaap slecht, mijn hart doet zeer.”

De video ging vorig jaar meteen viral op social media. GeenStijl verwees naar het filmpje van @EendenvangerNL, die volgens zijn advocaat dacht dat hij de video in een besloten groep deelde. Het filmpje was volgens de raadsman al eerder openbaar. „Hij had alleen de pech dat GeenStijl juist zijn tweet overnam.”

WhatsApp

Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Paay de video zelf hebben doorgestuurd aan „minstens vijf mensen”. Dat zou ze veel vaker hebben gedaan, beweert de advocaat. „Nu was het onvermijdelijke gebeurd, het kwam via WhatsApp op internet en was vindbaar voor iedereen”, zegt hij. „Dat was nieuws en dat meldt GeenStijl.”

Hij beweert ook dat Paay helemaal geen materiële schade heeft geleden door het filmpje. Ze werd niet uitgekotst, maar collega’s schaarden zich juist achter haar. „Ze kreeg na jaren radiostilte juist klussen na die affaire. Ze trad op in Tros’ programma Maestro, Linda’s Zomersweek, Stelletje Pottenbakkers en BN’ers in therapie. Dat je allerlei dingen hier moet vertellen, is niet leuk. Maar we moeten ons wel verweren als zij 4,5 ton eist” zou hij volgens Het Parool hebben gezegd.

Ook noemt hij de hele carrière van Patricia Paay gebaseerd op uitdagend zijn, open over seksualiteit en zich letterlijk en figuurlijk bloot geven. De tv-persoonlijkheid zou dat imago zelf hebben gekweekt en kon niet bewijzen dat bepaalde opdrachten voor haar niet door zijn gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.