Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Nabestaanden gaan Avicii in besloten kring begraven

De begrafenis van de vorige maand overleden Avicii zal in besloten kring plaatsvinden, dit maakte de nabestaanden van de Zweedse dj bekend. Er is geen datum voor de afscheidsdienst gegeven.

„Er zijn veel vragen over de begrafenis van Tim Bergling. De familie heeft nu bevestigd dat deze in besloten kring wordt gehouden, in aanwezigheid van de mensen die het dichtst bij hem stonden", zo staat in een statement. „We vragen de media om dit te respecteren."

https://www.youtube.com/watch?v=SyMK6au1hp8

Plotseling overleden

De 28-jarige Avicii overleed op 20 april in de Omaanse hoofdstad Masqat tijdens een vakantie. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zelf een einde aan zijn leven gemaakt. „Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden", stond in een eerder gedeelde open brief van de familie. „Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed."

Bergling kampte met depressies en serieuze gezondheidsproblemen, veelal het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Hij stopte in 2016 met toeren omdat het te zwaar voor hem werd. Over zijn worsteling met zijn succes is een documentaire gemaakt getiteld True Stories waarin een uniek kijkje werd geboden in het onstuimige leven van de Zweed.

Het overlijden van de populaire artiest leidde tot veel geschokte reacties over de hele wereld. De voormalig nummer drie op de prestigieuze DJ-Mag ranglijst, heeft een imposant oeuvre met grote hits op zijn naam staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.