Showbizz

Jurre Geluk werd twee keer ‘keihard afgewezen’

Jurre Geluk werd twee keer ‘keihard afgewezen’

Jurre Geluk: Ik moest een half jaar lang items beulen, maar daarmee kwam de ervaring snel. / Wessel de Groot

Foto van 'Erik Jonk'

15 MEI 2018

Zijn naam zat hem niet meteen mee, maar na drie audities kwam Jurre Geluk op de BNNVARA Academy terecht. Hij geeft tips voor de volgende lichting.

We kennen hem nu als die vlotte presentator van Spuiten en Slikken. Als man die een tripdrug DMT, uitprobeerde (‘ik heb de kern van mijn ziel gezien!’) en die gast die als lang gekoesterde wens had een bdsm-slaaf te zijn (‘de privésessie was horror haha, maar als slaaf optreden op een seksfeest was geweldig’). Jurre Geluk (26) werd opgeleid aan de BNNVARA Academy en die opent in september weer de deuren. De BNNVARA Academy is voor jonge enthousiastelingen die voor of achter de schermen van radio, tv of digital willen werken. Geluk vertelt over die half jaar durende klaarstoom-academy en de Talentday (op 9 juni) voor mensen die overwegen zich aan te melden.

Musicals de toekomst

Jurre Geluk groeide op in Veenendaal en woont nu acht jaar in Amsterdam. Je verwacht het misschien niet, maar hij volgde er een dansopleiding aan de Lucia Martha Academie en optreden in musicals was zijn toekomst. „Ook al was ik op musicals gefocust, als ik tv en vooral BNN keek dacht ik altijd ‘ah, wat is dat toch leuk wat die mensen doen’. Try Before You Die, Spuiten en Slikken… Ik vond het allemaal zo tof. Die droom zat ergens in mijn achterhoofd, denk ik. Door de musicals was ik gewend om audities te doen, dus besloot ik het voor de – toen nog – BNN University te proberen. ”

Jurre Geluk werd twee keer ‘keihard afgewezen’

Jurre Geluk maakt ook Club Hub. / Wessel de Groot

Het liep niet goed af. Geluk: „Twee keer ben ik keihard afgewezen, pas bij de derde keer werd ik uitgekozen. De eerste keer was ik al 19, maar in mijn hoofd een te jong mens. Ik had nulkommanul gepresenteerd. De tweede keer zag men mij heel beeldend bezig, met veel gebruik van mijn handen. Dat kwam door mijn opleiding. BNN en nu BNNVARA zoeken mensen die hun verhaal goed kunnen vertellen, het liefst met zo weinig mogelijk moeite.”

Gênant...

Geluk gaf niet op. „Ik vond het bijna gênant om die derde keer weer te gaan, maar ik ben dolblij dat ik het toch heb gedaan. Het was na een lange relatie net uit met mijn vriendje en dat heeft me volgens mij een stuk volwassener gemaakt. Ik had mezelf meer uitgevonden en was chiller. Daardoor ging de derde auditie veel beter. Ik wist dat ik een hele intense dag met presenteren en improviseren kon verwachten en was minder onzeker. De eerste twee keer vond ik iedereen die er was coole, leuke en interessante types. Ik vroeg me af wat ík dan te brengen had.”

Ik klink als mijn moeder

Jurre Geluk raadt het iedereen aan auditie te doen. „Je kunt van zo dichtbij proeven wat het is.” Wat je kunt verwachten, deelt hij maar wat graag. „Vooropgesteld: voor iedereen is een auditie anders. Wat je erin stopt, krijg je ook terug. Nu klink ik vast als mijn moeder, maar het is zo. Je moet uitgaan van een zware maar fantastische dag met hele gave mensen en waarbij je moet laten zien hoe leuk je bent. Het is een psychologisch spel, maar vertrouw erop dat als jij laat zien hoe je als persoon bent, dat voldoende is."

,,Mensen denken dat je bij BNNVARA altijd heftig moet doen, continu grappig moet zijn en dat meiden heel gemakkelijk hun tieten moeten durven laten zien, maar nee: daar zoeken we totaal niet naar. We (je doet nu onder meer ook auditie bij Jurre, red.) zoeken juist mensen met mooie, pure verhalen. Mensen die emotioneel durven zijn en uit zichzelf oprecht leuke en interessante mensen zijn. Weet je? Ik vond mezelf heel anders dan ‘die mensen op tv’ en dacht dat dat negatief zou uitpakken. Ik praat wat gayig bijvoorbeeld. Op de Talentday zul je echter merken dat alle dingetjes die aan jou misschien een beetje raar zijn, juist worden omarmd. Bedenk vooraf goed wat je wilt worden trouwens. De Talentday is voor iemand die wil presenteren heel anders dan voor iemand die redacteur achter de schermen wil worden.”

Draaien en editen maar

Geluk kwam na verschillende auditierondes op de Academy terecht en mocht 101TV online en op tv gaan presenteren. „Anderen gingen naar Vroege Vogels of naar Kassa, net wat bij je past. Ik vond het fantastisch, wat heb ik dáár veel geleerd. Met een clubje bedachten we iedere week items en draaien en editen maar.  Ik kwam met de meest rare ideeën en als het leuk genoeg was zeiden ze ‘ja, ga maar’. Het was een half jaar lang werkelijk items beulen, maar daarmee kwam de ervaring snel.”

Als je heel veel geluk hebt

De leerling werd in 2017 dus presentator van Spuiten en Slikken, maar Geluk waarschuwt: „Denk niet dat als je op de BNNVARA Academy komt, je bij BNNVARA ook meteen een baan zult hebben. Besef dat het een opleiding is en dat als je heel veel geluk hebt – ik had dat gelukkig – er misschien een plekje bij een programma is.”

En zijn dans- en musicaldroom, is die eigenlijk verdwenen? „Nee, ik denk dat ik die wel behoud. Het kriebelt heus wel, maar het pad dat ik nu bewandel is echt supertof hashtag droomdieuitkomt.”

Jurre Geluk werd twee keer ‘keihard afgewezen’

Ook Geraldine Kemper doorliep de BNNVARA Academy. / BNN

Tips van Jurre

Vijf tips van Jurre Geluk voor de BNNVARA Talentday, een dag die onder meer ook Filemon Wesselink, Frank van der Lende, Sahil Amar Aïssa, Emma Wortelboer, Tim Hofman, Angelique Houtveen, Geraldine Kemper en Shelly Sterk ooit doorstonden.

1. Wees op tijd en bereid je shit voor.

2. Stel je erop in dat je gewoon een dag gaat chillen met chille mensen. Toevallig doe je dan auditie, hehe ;)

3. Ga niet gek doen om het gek doen.

4. Bereid je voor op improvisatie buiten de standaard hokjes.

5. Ze willen zien hoe je echt bent. Klinkt mega corny. Maar wees de meest chille versie van jezelf. Anders ga je een pittige tijd tegemoet als je altijd iemand moet zijn die je werkelijk niet bent :)

Aanmelden voor de Talentday kan tot en met 25 mei op bnnvaraacademy.nl.


Yes! Frans Bauer en Donnie brengen single uit

Het nu al legendarische duo Frans Bauer/Stack Sjouer en Donnie / Top Notch

Foto van 'Metro'

17 JAN 2020

De hele muziekindustrie mag dan in Groningen zitten voor Eurosonic/Noorderslag, het beste van 2020 op muziekgebied staat gewoon online. Frans Bauer en Donnie hebben namelijk de single Geen Centen Maar Spullen gereleased.

De twee Nederlandse muziekiconen sloegen de handen ineen voor deze langverwachte single. Daar hoort natuurlijk ook een clip bij. Hierin zijn de twee mannen te zien op een oerhollandse markt waar een vorkje kibbeling wordt geprikt bij de visboer, een bloemetje wordt gekocht en ook de snoepkraam krijgt een glansrol.


Eminem brengt onverwacht nieuw album uit

Eminem tijdens een optreden in 2018 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 JAN 2020

Eminem weet op deze heugelijke dag zijn fans flink te verrassen: er is vanaf vandaag namelijk nieuwe muziek van de rapper te horen.

Dat the Real Slim Shady flink wat tijd spendeerde in de studio, was al wel bekend. Wanneer er nieuwe muziek te horen zou zijn voor het grote publiek, was echter nog even geheim. Tot nu. Vandaag ligt Music to be Murdered By ineens in de platenzaken én is het album natuurlijk te vinden op de bekende streamingsdiensten.

Verrassing


'Monica' uit Friends test welk personage ze écht is

Courtney Cox (links) met Friends-medespelers Lisa Kudrow (midden) en Jennifer Aniston (rechts) / ANP

Foto van 'Metro'

15 JAN 2020

Stiekem hebben we allemaal de quiz 'Welk Friends-personage ben jij' wel eens gedaan. En natuurlijk deed je 'm opnieuw toen bleek dat je Ross Geller was. Maar naast gewone stervelingen doen ook Friends-acteurs de quiz.

Er is nu een nieuwe 'test' om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Op Instagram is een nieuwe filter die laat zien wie jij bent. Ook Courtney Cox besloot zich te wagen aan de befaamde filter.

Courtney vs. Monica


Cardi B wil de politiek in
Likeability of3

Cardi B wil de politiek in

Cardi B wil de politiek in. / EPA

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Cardi B, bekend als rapper, songwriter en actrice wil de politiek in. Dat liet de popster gister weten in een tweet.

Dat de talentvolle rapper van vele markten thuis is weten velen van ons inmiddels wel. Maar een carrière in de politiek lijkt toch iets te veel van het goede. Volgens Cardi B heeft ze daar slechts een aantal jaar aan opleiding voor nodig om de boel onder de knie te krijgen.

Op twitter zegt ze: „Ik denk dat ik politicus wil worden. Ik hou echt van de regering, zelfs als ik het niet met ze eens ben."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dit zijn de oscarnominaties van 2019

Dit zijn de Oscarnominaties van 2019

Voorbereidingen op de rode loper. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2020

Joker is de grote winnaar bij het uitdelen van de nominaties voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De duistere film kreeg elf nominaties en maakt onder meer kans in de belangrijke categorieën beste film, hoofdrolspeler (Joaquin Phoenix) en regisseur (Todd Philips).

Meerdere films ontvingen tien nominaties, zoals het oorlogsepos 1917 van Sam Mendes, Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino en Netflix-film The Irishman van Martin Scorsese. Zij zijn alle drie genomineerd voor beste film en beste regie. 1917 kreeg daarnaast nominaties in vooral technische categorieën, zoals camerawerk. Cameraman Roger Deakins draaide de film in minutenlange shots.

Netflix


Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds


Molloten staan te popelen

Molloten staan te popelen

De deelnemers aan Wie is de Mol? met in het midden presentator Rik van de Westelaken. / AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

11 JAN 2020

De ware Wie Is De Mol?-fan – Molloot genoemd - staat werkelijk te popelen in afwachting van de start van het twintigste seizoen zaterdagavond.

„Inmiddels wel ja”, geeft zo’n Molloot, Tom Beekhuis (27) uit Utrecht, volmondig toe. De online marketeer van voetbalclub FC Utrecht is de drijvende kracht achter WieisdeMolHints.nl (ook Facebook) waarop hij alle hints en aanwijzingen die hij en andere Molloten vinden, verzamelt en bespreekt.

Erin verdwalen


Snelle komt met nieuwe track tegen appen op de fiets
Likeability of5

Snelle's track tegen fiets-appen

Rapper Snelle komt met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren van telefoongebruik op de fiets. /ANP

Foto van 'Metro'

10 JAN 2020

Ondanks dat het verboden is om te appen en te fietsen tegelijk, gebruiken steeds meer jongeren hun telefoon tijdens het fietsen. Rapper Snelle komt daarom met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren.

Ruim driekwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar geeft aan hun telefoon wel eens te gebruiken tijdens het fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid in opdracht van Interpolis. Rapper Snelle grijpt daarom in en wil met zijn nieuwe track ‘Smoorverliefd’ jongeren laten zien hoe gevaarlijk het eigenlijk is om te appen op de fiets.

Clip


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn en Rop: heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen voor 'MolTalk-café' Vondel CS in Amsterdam. / Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

10 JAN 2020

Het nieuwe presentatiekoppel van MolTalk is dolgelukkig. „Na het meedoen had ik echt een beetje liefdesverdriet.”

Na drie seizoenen Margriet van der Linden en Chris Zegers als presentatieduo van MolTalk, hebben Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen het stokje overgenomen. Zaterdag trapten zij af met een introductie van de tien kandidaten in China en een quiz met oud-deelnemers. Zaterdag 11 januari verzorgen de twee de nababbel van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? voor het eerst live. Metro bespreekt het avontuur met de nieuwkomers, die als tv-gezichten vooral bekend werden in Danni Lowinski (Weerdenburg) en De Luizenmoeder. Beiden deden ook aan Wie is de Mol? mee. Marlijn Weerdenburg in 2015 in Sri Lanka, toen voorgangster Margriet van der Linden de Mol was en de actrice / zangeres het in de finale met één antwoord verschil moest afleggen tegen winnaar Rik van de Westelaken (ja, de huidige presentator). Rop Verheijen in 2016 in de Dominicaanse Republiek, toen Klaas van Kruistum de Mol bleek en de acteur het speelveld als zesde moest verlaten.

Het telefoontje…


Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2020

In april komt er een einde aan Modern Family. Dan wordt de laatste aflevering van het elfde - en tevens laatste - seizoen uitgezonden. 

In 2019 maakte zender ABC al bekend dat het elfde seizoen van de hitserie ook gelijk de laatste zou worden. Nu is de datum van de laatste aflevering bekendgemaakt.


Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Mattie Valk, Fien Vermeulen en Igmar Felicia bij Qmusic. / ANP

Foto van 'Metro'

7 JAN 2020

Igmar Felicia en Fien Vermeulen hebben hun relatie beëindigd. Dat laat Vermeulen weten op Instagram. „Verdrietig nieuws", schrijft de 28-jarige radio-dj. 

Het bericht leest vervolgens: „Igmar en ik zijn uit elkaar. Ik ben dankbaar voor de leuke herinneringen, de enorme liefde en zo wil ik het ook met me meenemen. Soms is liefde loslaten."


‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Zo kwam Taylor Swift. / Foto's: Getty Images

Foto van 'Metro'

6 JAN 2020

Een nieuw decennium vol awardshows is begonnen! Op de rode loper van de Golden Globes vielen zondagavond meteen de mooiste creaties op.

Door: Luz Lancheros / Metro World News

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Cate Blanchett.


Tarantino en 1917 winnen Golden Globe beste films

De cast van Once Upon A Time.. In Hollywood met regisseur Quentin Tarantino (midden) / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JAN 2020

De films Once Upon A Time... In Hollywood en 1917 hebben de Golden Globes voor beste films gewonnen. De film van Quentin Tarantino werd bekroond met de prijs voor beste Comedy of Musical, 1917 van Sam Mendes won in de categorie drama.

Hij won ook de award voor beste regisseur. 1917 is gebaseerd op het oorlogsverhaal van de grootvader van Mendes tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Sam Mendes, de regisseur van 1917 / ANP


Angela: in Five Days Inside gelukkig ook hard gelachen

'In Five Days Inside gelukkig ook hard gelachen'

Angela Groothuizen hoefde niet lang na te denken of zij een van de presentatrices van Five Days Inside wilde zijn. / Nick van Ormondt

Foto van 'Erik Jonk'

5 JAN 2020

Angela Groothuizen is een van de presentatrices die in Five Days Inside in de voetsporen treedt van Beau van Erven Dorens. Ze zag tranen, maar ook de schaterlach.

In vijf dagen een wereld ontdekken waar je anders niet zo snel binnenkomt. Met dat gegeven bracht Beau van Erven Dorens de RTL 4-kijker in Five Days Inside twee seizoenen lang verbazingwekkende, soms verdrietig makende en ook vertederende televisie. Hij ontmoette onder meer langgestraften, zieken die hun einde zagen naderen, asielzoekers en verslaafde bejaarden, en bleef vijf dagen en nachten in hun instelling. Het leverde Van Erven Dorens tegen de miljoen kijkers op en ook de Gouden Televizier-Ring van 2018. Nu hij zijn eigen talkshow Beau heeft, gooit RTL het vanaf dinsdag over een andere boeg. Drie vrouwen gaan het derde seizoen onafhankelijk van elkaar op pad: Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger.

Zo verging het Beau:


Adele weer in schijnwerpers om gewicht

Adele weer in schijnwerpers om gewicht

Adele weer in schijnwerpers om gewicht / ANP

Foto van 'Metro'

5 JAN 2020

Adele kan het ook nooit goed doen. Was ze eerst 'te dik', vinden fans haar nu weer te dun geworden. 

De zangeres was afgelopen week op vakantie gespot met Harry Styles en James Cordon. Foto's van het uitje zijn - natuurlijk - op social media beland, maar zorgden ook gelijk voor een kleine Twitter-rel. Want: is Adele niet veel te dun geworden?


Jennifer Lopez overwoog stripper te worden

Jennifer Lopez / ANP

Foto van 'Metro'

5 JAN 2020

Het is soms bijna niet voor te stellen, maar de meeste sterren hebben hard moeten werken om hun faam te vergaren. Ook voor Jennifer Lopez ging het lang niet altijd over rozen.

Inmiddels is de 50-jarige zangeres en actrice wereldberoemd, heeft ze heel wat hits op haar naam staan én doet ze het goed als actrice. Zondagavond mag ze misschien zelfs een Golden Globe in ontvangst nemen voor haar rol in de film Hustlers.

Zelf strippen


Geld over? Kim Kardashian's huis staat te koop

Geld over? Kim Kardashian's huis staat te koop

Je kunt net zo fabuleus wonen als selfie-queen Kim / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 JAN 2020

De huizenmarkt is lang niet voor iedereen bereikbaar, maar zo af en toe komt er een pareltje vrij. En mocht je nu toevallig net de loterij hebben gewonnen afgelopen oud en nieuw, dan val je met je neus in de boter.

Het huis van Kim Kardashian staat namelijk te koop en voor een luttele 5,7 miljoen is het optrekje in Beverly Hills van jou.

Bijna tien jaar geleden stapte Kim in het huwelijksbootje met basketbalspeler Kris Humphries, om de relatie drie maanden later alweer te beëindigen. Het huis waar Kris Kim destijds ten huwelijk heeft gevraagd staat nu te koop.


Marvel bevestigt eerste transgenderpersonage in nieuwe superheldenfilm

Marvel bevestigt eerste transgenderpersonage in nieuwe superheldenfilm

Acteurs Chris Hemsworth, Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo en Jeremy renner, tijdens de premiere van Avengers Endgame. / AFP

Foto van 'Metro'

2 JAN 2020

In een van de volgende Marvel-films is een transgenderpersonage in het verhaal geschreven. Dat bevestigde Kevin Feigde, de directeur van Marvel Studio’s aan de BBC.

Het zou volgens Feige gaan om een personage in een film die momenteel wordt opgenomen. Hij voegde er overigens aan toe dat er nog meer lhbti-personages aan de Marvel-films zullen worden toegevoegd.

Een dove superheld


We keken in 2019 massaal naar Undercover

We keken in 2019 massaal naar Undercover

Acteurs Anna Drijver en Tom Waes die twee undercover agenten spelen in de serie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 DEC 2019

Series over drugs doen het goed op Netflix. Ook bij ons en onze zuiderburen. We streamden Undercover namelijk massaal dit jaar.

De serie met Tom Waes, Elise Schaap, Frank Lammers en Anna Drijver in de hoofdrol werd het meest gestreamd door Nederlanders en Belgen, maakte de dienst bekend.

Meest populaire serie