D. van Aken
D. van Aken Entertainment 16 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Bas van Toor zal nooit meer als Bassie optreden

Bassie heeft voorgoed zijn clownsschoenen aan de wilgen gehangen. Vanwege zijn verslechterde gezondheid heeft de 82-jarige Bas van Toor besloten om definitief te stoppen. Er komt zo ook een einde aan het beroemde duo Bassie en Adriaan.

Genieten

"De oude huppelende Bas word ik nooit meer", zegt Van Toor tegen roddelblad Weekend. "Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder. Dag vriendjes en vriendinnetjes, de jaren die me nu nog resten wil ik genieten van mijn vrouw Coby, van mijn kinderen en onze vrienden. Bassie is niet meer, het is vanaf nu alleen nog Bas."

Bassie in 1980.

Klinisch dood

Het leven van de clown hing de afgelopen maanden aan een zijden draadje vanwege complicaties na een operatie aan zijn halsslagader. "Ik ben zelfs klinisch dood geweest, doordat ik een hartstilstand kreeg en dreigde te stikken", aldus Van Toor. Na maanden revalideren mocht hij afgelopen week weer naar huis. "Heel fijn. Maandenlang heb ik hiervan gedroomd. Alleen al het feit dat ik gewoon iets tegen Coby kan zeggen, maakt me intens gelukkig."

Het was niet de eerste keer dat de clown langere tijd in de lappenmand zat. In 2016 werd hij getroffen door een auto-immuunziekte waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Na maandenlange intensieve therapie herstelde hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.