Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 29 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

The Simpsons met 636 afleveringen tv-geschiedenis

The Simpsons schrijft zondagavond televisiegeschiedenis. Van de wereldberoemde animatieserie wordt dan de 636ste aflevering uitgezonden.

Met deze aflevering verbreekt The Simpsons het record van Gunsmoke, een westernserie waarvan in totaal 635 afleveringen gemaakt werden. De makers van The Simpsons zetten vrijdag een teaser een video online waarin baby Maggie in een wapengevecht belandt met Matt Dillon uit Gunsmoke.

In 1987 werden er in de VS de eerste sketches van The Simpsons uitgezonden, in 1989 verschenen Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie voor het eerst op de Amerikaanse buis in hun eigen serie.

Typisch Amerikaans

The Simpsons sleepte in de 31 jaar dat de serie bestaat tal van prijzen in de wacht, waaronder 32 Emmy Awards, 34 Annie Awards (prijs voor animatiefilms) en een People’s Choice Award.

De serie staat erom bekend maatschappelijke thema’s te tackelen en neemt het stereotiepe Amerikaanse gezin op de hak. De makers deden met The Simpsons al een aantal keer rake voorspellingen, waaronder het aanstellen van Donald Trump als president van Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.