Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Familie Avicii schrijft brief: ‘Hij kon niet meer’

De familie van Tim Bergling, beter bekend als dj Avicii, heeft een openbare brief geschreven aan de overleden dj. In de brief schrijven de ouders dat hij ‘niet langer kan’ en ‘vrede wou vinden.’

De brief

De volledige brief is als volgt gepubliceerd op de website van het Zweedse Aftonbladet:

„Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare, artistieke ziel die zocht naar antwoorden op existentiële vragen. Een te ambitieuze perfectionist die reisde en werkte op een tempo dat hem extreme stress opleverde.

Toen hij stopte met touren, wilde hij een balans in zijn leven vinden tussen gelukkig worden en doen waar hij het meeste van hield – muziek. Hij worstelde met gedachtes over zin, leven en geluk. Hij kon niet meer. Hij wou vrede vinden.

Tim was niet uitgesneden voor de zakenmachine waar hij in belandde; hij was een gevoelige jongen die van zijn fans hield, maar de spotlight schuwde.

Tim, je zult voor altijd geliefd en erg gemist worden. De persoon die jij was en je muziek zullen de herinnering aan jou in leven houden.

We houden van je,

Je familie"

Bergling werd afgelopen vrijdag dood aangetroffen in Oman. Hij overleed op 28-jarige leeftijd. Sindsdien zijn er veel steunbetuigingen en herdenkingen voor de Zweed geweest. In Utrecht speelde de Dom onlangs nog nummers van Avicii af.

https://www.youtube.com/watch?v=ovnifXwuVDA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.