Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 13 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Spin-offs GoT flink duurder uit dan de serie zelf

Game of Thrones is megapopulair, maar wat er ook gebeurt, het komende seizoen is het allerlaatste. Op de achtergrond wordt al hard gewerkt aan diverse spin-offs, maar deze lijken allemaal een stuk duurder te gaan worden dan het origineel.

Vijf spin-offs

Op dit moment is sprake van maximaal vijf spin-offs – ervan uitgaande dat Arjen Lubach zijn plannen voor Westeros niet doorzet – maar deze gaan veel meer spenderen dan de vijftig miljoen dollar die voor de eerste seizoenen van Game of Thrones werd uitgetrokken.

De directie van HBO laat weten dat de kijker dat terug zal zien. „50 miljoen dollar per seizoen zou nooit genoeg zijn voor wat we nu proberen te maken. We moeten het veel grootser aanpakken”, vertelt Francesca Orsi aan The Hollywood Reporter.

„Het succes van Game of Thrones is zo groot, het zou haast een bedrijfsmisdrijf zijn als we er niet op een andere manier mee door proberen te gaan”, vervolgt Orsi. HBO maakte eerder al bekend dat Max Borenstein (Kong: Skull Island), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (Legend) en Carly Wray (The Leftovers) allemaal bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen spin-off.

Applaus

Osri reageerde verder alvast op het slotseizoen van Game of Thrones en dan vooral de eerste keer dat de cast gezamelijk het script las. „Niemand had het van te voren al mogen inzien, dus dat was een heel krachtig moment. Tijdens de laatste woorden van het script barsten vele in huilen uit en klonk er een applaus van vijftien minuten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.