Showbizz

NPO gaat exen herenigen in realityshow

Foto van 'Cerise van Vliet'

14 MRT 2018

First Dates, The (Un-)dateables, het zijn beide voorbeelden van internationale programmaconcepten waarvan de NPO de Nederlandse versie uitzendt. Aan dat rijtje wordt vanaf volgende maand ook A Night With My Ex toegevoegd, oftewel: Een Nacht met mijn Ex.

In het programma brengen ex-geliefden vierentwintig uur met elkaar door in een appartement. Tijdens die dag hebben ze de tijd om de relatie te overdenken en dit met elkaar te bespreken. Ze krijgen de kans elkaar vragen te stellen die ze eerder nooit op tafel durfden te gooien of de ander te overtuigen de relatie nieuw leven in te blazen.

Eén bed

Iedere aflevering zien we drie koppels die met elkaar het appartement in gaan. Binnen ieder koppel wil in ieder geval een van de twee graag weer een relatie met de ander. Ze worden gedwongen met elkaar te praten om alle problemen die in de relatie speelden de wereld uit te krijgen. Daarna staat er één tweepersoonsbed klaar om de nacht door te brengen. De vraag is of het stel dat ook zal doen.

Overal in het appartement hangen camera's, zodat de kijker thuis alles kan bekijken. Je volgt de intense gesprekken tussen de ex-partners, ziet ruzies en de eventuele goedmakertjes. Dat belooft in ieder geval een volle bak drama.

Trailer

Het gaat volgens Televizier om een Nederlandse remake van het Britse programma A Night With My Ex. Door dit programma is een koppeltje nu verloofd... dus wie weet! Vanaf 17 april kunnen we het programma bekijken op NPO3.

BEKIJK OOK


  Sunnery & Ryan: Muziek is onze drugs!

  Foto: The Media Nanny

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  Sunnery James en Ryan Marciano draaien al heel wat jaartjes mee in de house-scene. Dertien jaar om precies te zijn. Na een zomer vol met festivals en clubavonden zijn ze terug in hun geliefde Amsterdam. 18 oktober staan ze in de AFAS Live met hun nieuwe shows: Exposed.

  De heren beloven een nieuwe meer rauwe en edgy kant van zichzelf te laten zien. Is dit het begin van iets nieuws of misschien toch het einde? Metro sprak met de top-dj’s over hun carrière, social media, de veranderingen in muziek en seks, drugs and rock en roll.

  Vertel, wat kunnen we verwachten van Exposed?
  Ryan: Het is wat rauwer dan dat ons publiek van ons gewend is. We willen laten zien wat ons de afgelopen jaren heeft geïnspireerd. Wij begonnen in 2006 met draaien, toen waren we jonge honden, inmiddels zijn we gegroeid in ons werk. Het publiek gaat een nieuwe kant van ons zien.


  Britse realityshow: 'Word vegetariër, of eet je huisdier op'

  Schaap/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  GISTEREN

  Het wel of niet eten van vlees, is een topic dat steeds meer voorbijkomt in de dagelijkse gesprekken. Maar een Britse realityshow wil de discussie een nieuwe invalshoek gegeven.

  Het gaat om Meat The Family, dat volgend jaar op tv komt. In deze serie krijgen Britse gezinnen een keuze: ze worden of vegetariër of ze eten hun eigen - voor de show gekregen - huisdier op. En dat leidt uiteraard tot de nodige discussie en emoties op het scherm.

  Varkentje


  Marco Borsato had verhouding met pianiste Iris Hond

  Marco Borsato had verhouding met pianiste Iris Hond

  Tien jaar geleden heeft Marco Borsato (52) een relatie gehad met pianiste Iris Hond (32). /ANP

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Tien jaar geleden heeft Marco Borsato (52) een relatie gehad met pianiste Iris Hond (32). Dit geven zij toe in een verklaring aan weekblad Privé. Privé zegt echter te weten dat de verhouding pas dit jaar is geëindigd, maar dat wordt ontkend door zowel de zanger als de pianiste. 

  Borsato is sinds 1997 getrouwd met Leontine (51), zij hebben drie kinderen. Luca (20), Senna (18) en Jada (16). Hond is te zien in de tv-datingshow Iris en de 12 dates op Net5. In dat programma gaat ze op zoek naar ware liefde.

  Huwelijk heeft verhouding weerstaan


  wow
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Jennifer Aniston maakt Instagram-debuut met bijzondere foto

  Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  15 OKT 2019

  Jennifer Aniston heeft dinsdag haar debuut gemaakt op Instagram en dat deed ze gelijk met een iconische foto. De actrice deelde een foto met haar lieftallige Friends-collega's.

  Op de foto staan Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry en Matt LeBlanc. De populaire serie Friends bestaat dit jaar precies 25 jaar. Het 25-jarige jubileum van Friends wordt gevierd met de productie ‘Friends 25: The One With The Anniversary, die vanaf 20 oktober in de bios is te zien.


  HBO werkt aan spin-off serie van Grease!

  Ken jij Sandy en Danny nog? Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  15 OKT 2019

  Streamingdienst HBO werkt aan een nieuwe spin-off-serie gebaseerd op de hitfilm Grease uit 1978. Dat meldt The Hollywood Reporter. Eerder werd al aangekondigd dat er ook een bioscoop-prequel in de maak is, die plottechnisch het verhaal vertelt vóór de wereldberoemde film met John Travolta en Olivia Newton John.

  Rydell High

  Grease vertelt over Sandy en Danny, die elkaar op vakantie ontmoeten en verliefd worden. Als Sandy verhuist en op dezelfde school als Danny belandt, blijkt hij een heel andere jongen dan hij in de zomermaanden leek te zijn. Het tweetal gaat in het origineel naar Rydell High; dat zal ook de titel van de nieuwe serie worden.


  Ewout Genemans over Verslaafd: 'Niet altijd iemand onder een brug'

  Ewout Genemans over Verslaafd: 'Niet altijd iemand onder een brug'

  Ewout Genemans (links) en interventionist Maarten Dammers helpen in Verslaafd mensen van hun afhankelijkheid af te komen. / ANP

  Foto van 'Amarins de Boer'

  15 OKT 2019

  In Verslaafd worden zes kandidaten geholpen met hun verslaving. Dinsdagavond verschijnt op RTL 4 een nieuw seizoen.

  Ons land telt zo’n 1,8 miljoen verslaafden, blijkt uit cijfers van verslavingsinstelling Jellinek. Het gaat dan om alcohol, tabak (meer dan twintig sigaretten per dag), drugs, gamen en gokken. In het programma Verslaafd wordt het topje van die ijsberg geholpen. In het nieuwe seizoen neemt naast het vaste gezicht Peter van der Vorst nu ook Ewout Genemans de helft van de afleveringen voor zijn rekening. Samen met interventionist Maarten Dammers helpen ze mensen van hun afhankelijkheid af te komen.

  Aangezien Peter van der Vorst nu directeur content is bij RTL, had hij geen tijd meer om alle afleveringen te presenteren. Ewout Genemans werd daarom gevraagd drie episodes van zijn baas over te nemen. „Dat is een hele eer”, zegt Genemans. „Maar tegelijkertijd ook wel spannend.”


  Familie wil kersthit Bing Crosby op nummer 1

  Bing Crosby / ANP

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  14 OKT 2019

  Kerst zelf mag dan nog even duren, de marketingmachines zijn alweer op volle gang. Ook in de muziekindustrie. De familie van Bing Crosby wil namelijk zijn hit White Christmas op nummer 1 in de hitlijsten hebben.

  White Christmas van Bing Crosby uit 1942 is een van de meest bekende kerstliedjes uit de geschiedenis, maar de plaat heeft in meer dan 75 jaar nog nooit op nummer 1 gestaan in de Britse hitlijsten. De familie van de vermaarde zanger hoopt dat daar verandering in komt als volgende maand een nieuw album met daarop de genoemde single uitkomt.


  Jeugdserie van VPRO maakt kans op Emmy

  Acteur Ferdi Stofmeel / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  14 OKT 2019

  Jeugdserie De regels van Floor is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De VPRO-reeks maakt kans op het beeldje voor beste serie, zo onthulde de organisatie maandag. De uitreiking vindt op 31 maart plaats in Cannes.

  De regels van Floor, naar de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, scoort goed in het buitenland. Zo werd de jeugdserie verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD.

  De serie, waarin Bobbie Mulder, Ole Kroes, Ferdi Stofmeel en Elisa Beuger de hoofdrollen vertolken, strijdt om de Emmy voor beste serie tegen Guru Paarvai 4 uit Singapore, Jamie Johnson uit het Verenigd Koninkrijk en Malhação: Vidas Brasileiras uit Brazilië.


  Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

  Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

  Dragan Bakema en Noortje Herlaar. / Foto's: Jan Versweyveld

  Foto van 'Erik Jonk'

  14 OKT 2019

  80.000 kaarten vlogen de afgelopen tijd voor de David Bowie-musical Lazarus over de digitale toonbank. Dat is een enorme berg voor een betrekkelijk nieuwe titel die niet eerder in Nederland te zien was. Maar waarvoor kochten al die duizenden een ticket eigenlijk?

  Metro probeerde dat zondagavond tijdens de première in DeLaMar in Amsterdam - daar is de voorstelling maar liefst een half jaar te zien - uit te vinden. Het antwoord: geen idee wat we eigenlijk gezien hebben. Maar… gaat dat zien! Na november dan, want de eerste twee maanden hangt het bordje uitverkocht op de deur.

  Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

  Dragan Bakema, het scherm en de band achter glas.


  Natte voeten bij mini-optreden The Script in Amsterdams café

  The Script-zanger Danny O'Donoghue/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  11 OKT 2019

  „Ik heb natte voeten.” Nee, het is geen pretje om buiten in onzekerheid af te wachten of je je favoriete band te zien krijgt tijdens een mini-showcase.

  Zelfs vanuit Apeldoorn en Nijmegen hebben er mensen zich op het Leidseplein gemeld waar in café Hoopman The Script een halfuurtje gaat optreden. Maar garantie om binnen te komen is er niet. Er wordt geduldig afgewacht totdat iets voor half twee de deuren opengaan en de lange rij in een klap implodeert. Wie geluk heeft, raakt binnen en wordt getrakteerd op een intiem optreden.

  Gezellige rij


  Zondag Met Lubach is terug: ‘Soms net guerrillacampagnes’

  Arjen Lubach/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  11 OKT 2019

  Nadat Zondag Met Lubach een seizoen pauze had, keert het gelauwerde programma zondag weer terug op de buis.

  Arjen Lubach stond gedurende het voorjaar in tal van theaters op de planken, maar keert nu weer terug in zijn vertrouwde studio. Zijn items bepaalden in het verleden meer dan eens de onderwerpen bij de koffieautomaat en meer. Hij wist 65.000 mensen over te halen om een petitie te tekenen, waarin hij werd voorgedragen als Farao der Nederlanden, tal van radio-dj’s draaiden zijn Vroempoen-jingle en bijna een miljoen mensen downloadden de Kamergotchi-app.

  TTIP


  Platina voor Paul Elstaks Rainbow in the Sky

  DJ Paul Elstak / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  10 OKT 2019

  Met de muziek van Paul Elstak wordt het al snel een feestje. Nu is zijn muziek ook nog eens reden voor een feestje. Elstak heeft een platina plaat ontvangen voor zijn single Rainbow in the Sky.

  De klassieker is, sinds de invoering van de digitale downloads, maar liefst 12 miljoen keer gestreamd. De teller staat nog lang niet stil, want het nummer is nog steeds één van de meest gestreamde tracks uit de jaren negentig, maakte zijn woordvoerder donderdag bekend.


  Maan over filmdebuut: Suuuuuuperleuk, maar wel een ‘soort zij-ding’

  Maan over filmdebuut: Suuuuuuperleuk, maar wel een ‘soort zij-ding’

  Maan als leidster van de opstand van mooie kinderen.

  Foto van 'Erik Jonk'

  9 OKT 2019

  Zangeres Maan maakt haar acteerdebuut in De Club van Lelijke Kinderen (deze week in de bioscoop). De 22-jarige zangeres is te zien als dochter van een nieuwslezer (Jeroen van Koningsbrugge).

  Maan verafschuwt in familiefilm De Club van Lelijke Kinderen de flaporen van haar broertje Paul (hoofdrolspeler Sem Hulsmann). Maar als de president van het land lelijke kinderen laat oppakken en afvoeren naar een opfriskamp) begint zij dat in haar ogen afzichtelijke broertje te missen. Paul wordt de held als hij met twee andere kids ontsnapt (de geweldige Narek Awanesyan en Faye Kimmijser) en leider wordt van een landelijke opstand van mooie kinderen. Ook Maan neemt daarin het voortouw. Haar vader de nieuwslezer komt in een onmogelijke spagaat omdat hij van de president op tv de meest verschrikkelijke dingen over zijn zoon moet zeggen. Dat houdt hij lang vol. Metro sprak Maan over haar debuut in een hotel in Amsterdam.

  Mevrouw De Steenwinkel, de actrice…


  Jeroen van Koningsbrugge in spagaat in De Club van Lelijke Kinderen

  Jeroen van Koningsbrugge in spagaat in De Club van Lelijke Kinderen

  Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

  Foto van 'Erik Jonk'

  8 OKT 2019

  In de Familiefilm De Club van Lelijke Kinderen worden lelijke jongeren verwijderd uit de samenleving. Jeroen van Koningsbrugge speelt een vader in tweestrijd.

  Bizar onderwerp natuurlijk: een president (Roeland Fernhout) die lelijke kinderen en vuil in het algemeen verafschuwt. ‘Houd het schoon’ is zijn slogan. Kids met flaporen, schele ogen, rood haar en wijnvlekken worden opgepakt en naar een opfriskamp gestuurd. Drie kinderen weten daaruit te ontsnappen en krijgen onder leiding van ‘flapoor-Paul’ (Sem Hulsmann) een landelijke opstand van mooie leeftijdsgenoten voor elkaar.

  Flapoor-Paul


  Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

  Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

  Richelle Plantinga als Megan.

  Foto van 'Erik Jonk'

  8 OKT 2019

  ‘De film van Britt Dekker’, klinkt het als Whitestar waar dan ook ter sprake komt. De werkelijke hoofdrolspeelster is echter Richelle Plantinga (20) die eerder te zien was in de serie Zomer in Zeeland (SBS6), de film De Libi en langer geleden in beide Flikkens, Maastricht en Rotterdam.

  Richelles eerste hoofdrol als Megan (zij deelt de rol met Dekker, als haar personage ouder is, zie onder) speelt zich regelmatig zittend op een paard af. Als Zandvoortse draafde ze vast vaak op een edele viervoeter over het strand, zou je denken. Niets is minder waar: „Nee, nooit gedaan. Ik had nog helemaal geen paardrij-ervaring. Ik zat heel lang op turnen.”

  Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

  Richelle en Victoria Koblenko.


  Britt Dekker: liever op een paard dan op tv

  Britt Dekker: liever op een paard dan op tv

  Britt Dekker met haar George.

  Foto van 'Erik Jonk'

  7 OKT 2019

  Britt Dekker maakt woensdag haar acteerdebuut in de film Whitestar. Haar paard George heeft een hoofdrol en die kreeg zij op een opmerkelijke manier.

  Britt Dekker (27) en paarden, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De blondine met het hart op de tv-tong bedient met haar YouTubekanaal PaardenpraatTV 166.000 abonnees. Nu is er een onvervalste paardenfilm, Whitestar (woensdag in de bioscoop). Bedacht door Britt, met actrice Britt.

  Metro sprak de debuterende actrice tijdens een persdag in Hippisch Centrum Muiderberg.


  Jan des Bouvrie ging bij eerste vrouw elke dag vreemd

  Zijn huidige vrouw Monique heeft hem getemd. Foto: ANP

  Foto van 'Metro'

  5 OKT 2019

  Jan des Bouvrie (77) laat in een openhartig interview met Volkskrant Magazine weten dat hij bij zijn eerste vrouw iedere dag vreemdging. De designer reed naar eigen zeggen elke dag een scheve schaats. Zijn huidige vrouw Monique heeft hem getemd.

  „Ik ben nu 34 jaar met haar, en sindsdien ben ik nooit meer vreemd geweest. En daarvoor iedere dag”, aldus de ontwerper, die geen spijt heeft van zijn avontuurtjes. Toch besloot hij op een gegeven moment dat het zo niet langer kon. „Toen ben ik weggelopen, bij haar, mijn eerste vrouw. Ze was heel mooi, Joke heet ze. Maar ik kon er niet meer tegen dat ik elke dag moest liegen.”

  Band hersteld


  Carice vond acteerplezier door Halina terug

  Carice vond acteerplezier door Halina terug

  Carice van Houten (links) en Halina Reijn. / Sabine Cattaneo

  Foto van 'Erik Jonk'

  1 OKT 2019

  Halina Reijn de regisseur, Carice van Houten haar hoofdrolspeelster. Zo werkten de hartsvriendinnen nog niet eerder samen.

  Daar zitten ze dan, in een Amsterdamse hotelkamer met een bedstee. Ieniemienie-biscuitjes op tafel. Halina Reijn en Carice van Houten: als hartsvriendinnen, beiden de 40 gepasseerd en de steractrices gaven wel vaker samen interviews. Maar nu is er het indringende filmdrama INSTINCT (donderdag in de bioscoop) met Halina als regisseur en Carice als hoofdrolspeelster.

  Dit smaakt naar meer


  'The Masked Singer is een beetje freaky'
  Likeability of5

  'The Masked Singer is een beetje freaky'

  Ruben Nicolai / Foto's: RTL

  Foto van 'Quincy Brouwer'

  27 SEP 2019

  Ruben Nicolai werd bekend als onderdeel van De Lama’s en is al geruime tijd aan de slag als presentator bij RTL. Vanaf vrijdagavond presenteert hij The Masked Singer. De show was is al een hit in Korea, Duitsland en Amerika en komt nu ook Nederland veroveren. Daarnaast maken De Lama’s een comeback met een show in de Ziggodome.

  Je presenteert het nieuwe programma The Masked Singer, kun je daar iets meer over vertellen? 

  „Het is een spectaculair raadspelletje dat komt uit Korea en in een Hollands jasje is gestoken. Bekende Nederlanders worden onherkenbaar gemaakt en treden op in prachtige kostuums. Je hebt geen idee wie erin zit. Elke aflevering worden er hints weggeven. Het is aan het panel en kijkers om te raden wie er achter het masker zit. Pas als de deelnemers afvallen, wordt er onthuld wie er in het pak zit.”


  like
  user_1b743d7e35558e1b4282f09e3dbac238cd33d076_avatar