Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 4 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Mol-fan vs. Mol-maagd: Gouden Framboos voor Olcay

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Constance: Shocker! De drie finalisten weten dus óók niet wie er gewonnen heeft of wie de mol is! Dat is volgens mij nog nooit gebeurd. Hoe denk je dat dat moet zijn om zó lang in onzekerheid te zitten?

Erik: Vooral irritant lijkt me, maar ik vind eigenlijk dat ze het met mij te doen moeten hebben! Ik weet het, na tien weken kijken, net zo min als die finalisten.

Constance: Ja, maar twee van die drie, de winnaar en de verliezer, zitten dus al sinds JUNI met dit vraagstuk. Ik vind dat heftig. Normaal hadden zij met zijn drieën dat geheimpje.

Erik: Ja, da’s misschien wel een beetje zielig. Leuke opdrachten zaterdag trouwens, en wat een gemol (of gekluns) hè?

Constance: Nou enorm! Laten we beginnen met Olcay; wat loopt zij te mollen! ‘Oh, ik kan geen koepels vinden!’, ‘Oh, nou heb ik mijn bordje omver gereden!’ Als deelnemers aan spelshows kans maken op de Gouden Framboos voor slechtste acteerprestatie, dan wint zij dit jaar.

Erik: Absoluut, haha! En dan was haar telefoon ook nog leeg en bij de anderen niet en wist ze niet zeker of dat blinkende ding aan de hemel de maan was. Maar dan kunnen we Ruben Hein ook wel 849 klungelzaken op een rij zetten…

Constance: Kom maar door..

Erik: Ruben wilde samen koepels zoeken (handig!, not), kreeg een motorkap niet open, gokte waar het oliepeil van zijn Lada zat, miste een puzzelstukje, liet die stukjes zelfs op zijn auto liggen waardoor hij ze verloor, wilde op drie verschillende plekken meeten, kortom: vertraagt alles! Of ligt het er te dik bovenop?

Constance: Ja, veel te dik. Overigens geloof ik wel echt dat hij niet weet hoe een motorkap open moet. Jongens die piano spelen zijn beter muzieksleutels dan met ringratelsleutels.

Erik: Ruben kon als muzikant ook geen liedjes van koren ontdekken. Kluns Ruben kan niets. Was ‘jouw’ Jan nog een beetje aan het mollen, vond je?

Constance: Ja, Jan was weer heerlijk bezig. Vooral bij de speurtocht. Hij deed fanatiek mee, want wist al dat hij het dorpje ‘niet zou kunnen vinden’. Wedden dat we volgende week zien hoe hij gierend van de lach drie rondjes rond het dorpje reed?

Erik: Ik hoop dat gelijk hebt, hilarisch! Maar waarom heeft hij op het allerlaatste moment nog even 2500 euro binnengesleept dan?

Constance: Om het voor kijkers te laten lijken dat hij kandidaat is. Het geld ging er toch alleen in als hij zou winnen, maar hij is mol, dus wint niet. Jaa, Erik. Let maar op. Het is Jan die volgende week zegt ‘Ik ben… de mol’. Ruben wordt winnaar en Olcay verliezer.

Erik: Hou op! Ik wil het niet! Ik wil het ook eens goed hebben!… roep ik wanhopig. Maar er zijn nog steeds drie verdachten, dus… Mijn finale-rijtje: Ruben de mol, Jan de (onverwachte) verliezer en Olcay – is slimmer dan ze lijkt – de winnaar.

Constance: Game’s on Erik!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.