Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 6 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Man jatte Oscar van Frances McDormand op afterparty

Tijdens de afterparty van de Oscars heeft een man het gewonnen gouden beeldje van Frances McDormand gestolen. De dief ging ook nog eens live op Facebook met de Oscar.

De beelden zijn inmiddels verwijderd van het sociale medium, maar op YouTube staan ze nog wel. In de video zien we hoe de dief, die Terry Bryant heet, poseert met de Oscar, hem kust en aan iedereen die het maar horen wil, vertelt dat hij de prijs won voor zijn muziek in de film Get Out. ‘Best Producer’ is echter geen categorie bij The Academy Awards.

https://www.youtube.com/watch?v=f3kvlkKNUTU

Bryant had een ticket voor The Governers Ball, de officiële afterparty van de Oscars. Met de prijs van McDormand zou hij echter ook eenvoudig bij andere feestjes naar binnen kunnen. „Waar is het feest van Jimmy Kimmel? Ik ga nog naar zoveel feestjes vanavond”, aldus Bryant.

Toch opgepakt

McDormand won de Oscar zondagnacht voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ze schrok zich kapot toen ze merkte dat ze haar prijs kwijt was en barstte in tranen uit.

Gelukkig kon McDormand de Oscar uiteindelijk veilig mee haar huis nemen. Een fotograaf hield Bryant tegen en pakte het beeldje af. De dief verdween weer in de feestende massa, McDormand wilde niet dat hij werd opgepakt. Toch stond de politie even later voor zijn neus: Bryant wordt verdacht van huisvredebreuk en diefstal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.