Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 30 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ed Sheeran koopt huis voor straatarm Liberiaans kind

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft een huis gekocht voor een straatarm Liberiaanse jongen. Dat blijkt uit een video die is geüpload door het kanaal Comic Relief op YouTube.

Sheeran komt het kind tegen op een strand in Monrovia, de hoofdstad van het Afrikaanse land. De zanger is daar voor een goed doel. Het kind, JD genaamd, slaapt samen met een ander jongetje in een boot, omdat hij geen onderdak heeft.

JD kan bovendien niet bepaald terugvallen op familie. Zijn grootvader en zijn moeder stierven allebei aan het Ebola-virus. Zijn vader besloot hem vervolgens te verlaten, waardoor hij dakloos werd.

https://www.youtube.com/watch?v=oCJoptIuGlo

Dromen

Maar ondanks, of misschien wel dankzij, het feit dat de jonge JD erg arm is, droomt hij wel groots: „Ik wil naar school. Ik wil de president worden. Dan zou ik scholen bouwen en mensen geld geven, zodat ze hun kinderen te eten kunnen geven."

Even later besluit Sheeran de JD en de andere dakloze kinderen een bescheiden onderkomen te schenken. Daar zal een vrouw voor ze zorgen. „Het belangrijkste is om deze kinderen op te voeden en hoop te geven", aldus de Britse zanger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.