Showbizz

Danny Vera: Ik drink geen bier en ik eet geen dieren

Danny Vera: Ik drink geen bier en ik eet geen dieren

Foto: Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 MRT 2018

Danny Vera debuteert deze zomer op Parkpop. Op het podium: prima. Maar in de massa van een festival, nee dat liever niet.

Americanaklanken klinken op zondag 24 juni in een hopelijk zonnig Zuiderpark in Den Haag. Danny Vera komt namelijk over vanuit Zeeland, zo maakt Parkpop woensdag bekend. Vorige week maakte de 40-jarige zanger-gitarist al wereldkundig dat hij dit najaar de P.M.D. Clubtour doet (Pressure Makes Diamonds), eindigend in Paradiso Amsterdam. Bovendien komt er later in 2018 nog een album aan en een theatertour 2019, zijn z’n theateroptredens steevast uitverkocht en brengt hij nog altijd twee keer per week de stemming erin in het praatprogamma Voetbal Inside. Ja, het gaat Danny Vera goed.

Parkpop meneer Vera, voor het eerst!

Ja, leuk man. Ik heb om me heen altijd veel mensen over Parkpop gehoord, dus prima. Den Haag, ook altijd leuk.

Je bent er ook nog nooit als bezoeker geweest?

Nee nee, laat mij maar muzikant zijn. Ik ben niet zo’n festivalganger, ik ga alleen als ik er speel. Persoonlijk houd ik niet van grote mensenmassa’s. Ik sta veel liever op het podium. Gek misschien, want ik vind het altijd gaaf - vooral bij mooi weer - om op een festival te spelen, maar ben er nog nooit als bezoeker geweest. Ach, ik heb ook helemaal geen tijd joh.

Bruce Springsteen

Dus we komen Danny Vera nooit met een biertje en een vette hamburger tegen op een terrein van Pinkpop of Parkpop?

Dat wordt sowieso moeilijk, want ik drink geen bier en eet geen dieren. Toen ik jong was had ik kijken bij een festival frustrerend gevonden waarschijnlijk, want dan had ik er zelf liever gespeeld. Ik heb alleen een keer, op uitnodiging, Bruce Springsteen op Pinkpop gezien. Backstage, dat dan weer wel.

Pas je een show als op Parkpop aan, omdat de mensen voor je neus niet per se Danny Vera-fans zijn?

Nee. Ik pas me nooit aan, maar doe het anders. Tijdens mijn solo-tour speel ik rustige liedjes op mijn akoestische gitaar in kleine theaters. Met mijn band doe ik in clubs geen ballads en in theaters juist wel. In clubs is er altijd geouwehoer en gaan mensen bier halen. Prima, maar dan werken de ballads niet. Dan passen uptempo-nummers en wat krachtiger repertoire veel beter en dat zal ook op Parkpop zo zijn. Dat ik zo verschillende dingen kan doen vind ik best een luxe.

Danny Vera: Ik drink geen bier en ik eet geen dieren

Merk je dat je op festivals een nieuw publiek bereikt?

Ja, we hebben inmiddels veel toffe festivals gedaan, maar ik merk het de laatste tijd sowieso al. Ik doe dit werk nu twintig jaar, maar de laatste twee jaar loopt het opeens de spuigaten uit. Vorig jaar verkocht ik Paradiso een half jaar van tevoren uit! Nu sta ik daar in december weer en zijn er volgens mij nog maar vijftien kaartjes over. Ik vind het allemaal maar mooi om mee te maken. Ik had ook verwacht dat ik één seizoen Voetbal Inside zou doen. Na negen jaar, en dat bedoel ik niet negatief, voelt het bijna als een vaste baan. Heerlijk om daar met covers een beetje sfeer te brengen.

Het gaat je allemaal maar goed…

Ja, het valt me allemaal wel mee ja, haha. Leven van muziek, daar had ik altijd op gehoopt. Ik kan dat inmiddels al behoorlijk lang, als was het ook wel een beetje sappelen. Maar nu gaat het me goed. Er heeft veel werk, tijd en moeite in gezeten, dus daar ben ik vooral heel erg dankbaar voor.

Meer in 2019

Je doet ook festivals als Concert at Sea, Tuckerville en Indian Summer, maar geen eindeloze rij hè?

Nee, ik heb mijn tijd echt nodig om de nieuwe plaat af te maken. Voor de zomer van 2019 ben ik van plan veel meer festivals te doen. Als ik word uitgenodigd natuurlijk.

Voor welk festival zou je dolgraag nog eens worden gevraagd?

Oh, zo veel. Maar weet je, toen ik in Paradiso had gestaan had ik toch zoiets van ‘wow, toch wel een dingetje’. Bij festivals in Nederland geldt dat volgens mij voor Pinkpop. De festivals moeten me wel willen natuurlijk. Als ze me niet vragen verdien ik het blijkbaar niet om er te spelen. Willen ze me wel, dan vind ik het superleuk om te komen.

Welke vijf namen, dood of levend, zou je zelf op een festival programmeren?

Dood ook? Makkie: dan zet ik Elvis Presley, Frank Sinatra, Michael Jackson, Roy Orbison en Johnny Cash neer. Ik denk dat ik uitverkoop, wat denk jij?

Moet lukken. En met artiesten van eigen bodem?

Dan ga ik voor mijn Nederlandse vrienden Di-Rect, Douwe Bob, The Kik en Bløf. Dan speel ik zelf ook nog wat en dan heb je volgens mij een hartstikke leuke middag. Mag ik trouwens nog wat zeggen? Sommige verslaggevers schrijven ‘rasartiest’ in hun artikelen. Dat vind ik maar raar.

Jongleren met je tenen

Natuurlijk mag je dat zeggen.

Ja, rasartiest. Waar komt dat nou vandaan? Als muzikanten hebben we onderling weleens over dat woord. Rasartiest. Een rasartiest is volgens mij iemand die met z’n tenen jongleert en ondertussen aan het vuurspuwen is ofzo.

Ik zal het woord niet gebruiken.

Heel mooi, bedankt. Ik lees het namelijk overal. Ik ben graag van de lovende woorden, maar het moet niet te gek worden.

Danny Vera: Ik drink geen bier en ik eet geen dieren

Meer namen

Parkpop maakte voor zondag 24 juni eerder de volgende namen bekend: Bløf, De Jeugd van Tegenwoordig, DeWolff, Bökkers, The Go! Team en The Dubbeez. Danny Vera kende het programma nog niet: „Nee, maar leuk! Vooral Bløf, want dan kunnen we vanuit Middelburg samen in het bussie.”

Info: Parkpop.nl.

Een dag eerder wordt op hetzelfde terrein Parkpop Saturday Night gehouden (niet gratis). Daarvoor staan op de poster: Kim Wilde, Clouseau, Jason Donovan, Hot Chocolate, Kiss Forever en The Boss UK.

Info: Parkpop.nl/saturdaynight.


Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

De Afrodans: mix van stijlen.

In samenwerking met South African Tourism

GISTEREN

Een spectaculaire Dance Battle met de beste dansers van onder meer Zuid-Afrika. Die wordt zaterdag in Zaandam georganiseerd door South African Tourism en is live op Metro’s Facebook te volgen (zie kader). Metro sprak één van de deelnemers, Patrick Mngeni, over dans in Zuid-Afrika en de drie danssoorten die we tijdens de Dance Battle gaan zien. „Zuid-Afrika ís dans.”

The Lion King

Hij is 35 jaar, maar danst nog altijd de sterren van de hemel. Patrick Mngeni doet dat op dit moment in een Duitse versie van The Lion King. Aan de telefoon klinkt Mngeni nog wat slaperig, hoe anders zal dat zaterdag tijdens de South African Dance Battle zijn. Dan zal hij op en top en vol enthousiasme strijden.


Britney Spears.

Muziek van Britney Spears in sprookjesmusical

Britney Spears. / AFP

Foto van 'Metro'

12 MRT 2019

Niemand minder dan popdiva Britney Spears is later dit jaar te horen in een nieuwe musical. In Once Upon a One More Time zullen 23 liedjes van de zangers ten gehore worden gebracht.

Dit heeft de eigenaar van het James L. Nederlander Theater in Chicago laten weten aan de New York Times. De verwachting is dat het stuk op 13 november in première gaat.

Feministische kijk


Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Danny Froger en Ann Dominique. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2019

Babynieuws in de Froger-familie! Danny Froger en zijn lief Ann Dominique verwachten hun eerste kindje. „Een nieuwe stap in ons leven en ik weet nu al dat het de mooiste uit mijn leven zal zijn", schrijft Froger op Instagram.

Ook Dominique maakte op Instragram bekend dat ze in blijde verwachting is. „Het is tijd om ons geheim te vertellen... We zijn zwanger!", schrijft ze. „Zó enthousiast om dit kleine mensje te ontmoeten die voor de helft mij is en voor de helft de persoon van wie ik hou."


Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Het is bekend: Merel Westrik is de Mol van het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. Foto: ANP / Levin den Boer.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 MRT 2019

Merel Westrik hoeft niet langer te liegen en bedriegen. Na maanden moeten zwijgen, mocht ze haar Mol-identiteit zaterdagavond voor een uitzinnige menigte in het Amsterdamse Vondelpark bekendmaken. „Wat een bevrijding.”

„Het was geweldig”, blikt Westrik na de uitzending terug op haar Mol-avontuur in Colombia. „Ik had een unieke dubbelrol, waardoor ik het spel in al zijn facetten kon meemaken: zowel als saboteur als kandidaat.”

Kameleon


Documentaire Michael Jackson trekt 600.000 kijkers

ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers.

De documentaire was te zien op NPO3 en werd uitgezonden voor de VPRO. Om meer duiding te geven over de film en de impact ervan, werd er voor, tussen en na de documentaire een studiogesprek gehouden door tekstschrijver, presentator en journaliste Janine Abbring.

Onschuldig


Ontknoping Wie is de Mol nadert

De finale van 2015 met Rik van de Westelaken als winnaar/ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

Molloten in heel Nederland zitten in spanning. Nog even wachten en dan wordt zaterdagavond bekend of hun bevindingen kloppen. Is het journaliste Merel Westrik, singer-songwriter Nielson of toch actrice Sarah Chronis de saboteur?

In de bioscoop

De finale wordt live uitgezonden in het gezelschap van publiek in Amsterdam op NPO 1. Diehard fans kunnen afreizen naar een van de twaalf zalen van de Vue bioscoop om de laatste aflevering op het witte doek te bewonderen.


The Voice blijft voor drie jaar verbonden aan RTL

Dennis van Aarsen won dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Er werd veel weggehaald door SBS bij RTL, maar The Voice blijft ondanks de speculaties de komende drie jaar als programma bij RTL te bewonderen, zo meldt de zender. Dit geldt zowel voor de Holland-, Kids- als Senior-editie.

Alle programma's zullen gepresenteerd worden door Martijn Krabbé, maar hij heeft door het vertrek van Wendy van Dijk iemand anders aan zijn zijde. Bij The Voice of Holland krijgt hij Chantal Janzen naast zich, Lieke van Lexmond bij The Voice Senior en Jamai bij The Voice Kids.

Fans van alle leeftijden


Musical over Tina Turner komt naar Nederland

De échte Tina Turner (l) en musicalactrice Kristina Love. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

8 MRT 2019

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit


Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland.

Duncan Laurence met ballad Arcade in Tel Aviv

Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2019

Met het liedje Arcade gaat singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Israël. De zanger presenteerde de ballad donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube.

The Voice of Holland

De keuze voor de 24-jarige Laurence was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland.


Koningin Elizabeth.

Queen Elisabeth nu ook op Instagram

Koningin Elizabeth. / EPA

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Niemand minder dan de koningin van Engeland zit sinds kort op Instagram. Er bestond al een tijdje een account voor het Britse koningshuis. Met enige regelmaat waren daar berichten te lezen afkomstig van de prinsen William en Harry en Kate en Meghan.

Donderdag plaatse koningin Elizabeth echter voor het eerst zelf een berichtje. Aanleiding was het bezoek van de koningin aan het Science Museum in Londen. Daar kwam ze een brief tegen die geadresseerd was aan haar over-overgrootvader.


Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

6 MRT 2019

Lex Uiting, presentator en sidekick van Twan Huys onthult waarom de talkshow RTL Late Night van RTL4 maandag abrupt is gestopt. Nadat Twan Huys zijn ontslaggesprek had, wilde hij er direct mee stoppen. In tegenstelling tot Humberto Tan, zag Huys het niet zitten om nog een aantal maanden door te pakken. Toen hij zondag te horen kreeg dat zijn carrière bij Late Night erop zat, was hij er direct klaar mee, zegt hij tegen De Telegraaf.

Uiting was het totaal niet eens met het ontslag van de journalist. „Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit", zegt hij. Volgens Uiting was bij veel kijkers 'de beeldvorming niet juist'. „Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

„Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Al heeft het zich echt ontwikkeld'', vindt hij. „Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien ergens in de lente zou plaatsvinden. Maar nu al…?"


Keith Flint.

Prodigy last volledige tour af

Keith Flint. / ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

6 MRT 2019

De Britse Band The Prodigy heeft alle optredens gecanceld na het overlijden van leider Keith Flint. De groep zou onder meer het podium van het Lowlands festival in Biddingshuizen betreden. De 49-jarige zanger werd maandag na zelfmoord dood aangetroffen in zijn huis in Essex.

Begrip voor de situatie

De bandleden maakte maandag via social media bekend dat de geplande tour volledig afgelast wordt. The Prodigy zou in mei door de Verenigde Staten gaan toeren en daarna in de zomer neerstrijken in Europa. De organisatie van Lowlands liet dinsdagavond via Instagram weten begrip te hebben voor de situatie en het besluit.


Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards.

Kylie Jenner jongste 'selfmade' miljardair ooit

Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards. / AFP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

De 21-jarige Kylie Jenner is door Forbes uitgeroepen tot jongste ‘selfmade’ miljardair ooit. De halfzus van Kim heeft dit volgens het blad grotendeels te danken aan haar succesvolle cosmeticabedrijf, Kylie Cosmetics. Die onderneming zou minstens 900 miljoen dollar (bijna 796 miljoen euro) waard zijn.

Lage vaste lasten

Het in 2015 opgerichte Kylie Cosmetics heeft volgens het zakenblad lage vaste lasten. Er staan maar zeven voltijds- en vijf deeltijdsmedewerkers op de loonlijst. De productie wordt uitbesteed en de marketing grotendeels gedaan via sociale media, waar Jenner een enorme schare volgers heeft.


Peter Dinklage op de set tijdens het zevende seizoen.

HBO deelt trailer laatste seizoen Game of Thrones

Peter Dinklage op de set tijdens het zevende seizoen. / EPA

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

HBO deelde dinsdag de eerste beelden van het achtste en daarmee laatste seizoen van hitserie Game Of Thrones. De video laat beelden zien van de langste aaneengesloten vechtscene in televisiegeschiedenis.

Het duurde volgens de makers van Game Of Thrones 55 dagen om deze scene te schieten. Om het einde voor zowel de makers zelf als de acteurs verborgen te houden, zijn er meerdere scenario’s voor de finale gefilmd.

Zes afleveringen


Relatie Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau voorbij

Het koppel in gelukkigere tijden ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

5 MRT 2019

Het huwelijk tussen voetballer Wesley Sneijder en presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau is voorbij. Dat bevestigt de agent van Yolanthe na berichten van RTL Boulevard.

Het koppel woont niet meer samen en zal op termijn scheiden. Over de verdere toedracht van de breuk is geen verdere informatie bekendgemaakt. De relatie zou al langere tijd in zwaar weer verkeren.

Sprookjeshuwelijk


Famke Louise mét okselhaar op cover LINDA.meiden
Likeability of3

Famke Louise mét okselhaar op cover LINDA.meiden

Famke Louise. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

4 MRT 2019

Een beetje okselhaar bij vrouwen vies? Famke Louise bewijst het tegendeel. De 20-jarige heeft een opvallende covershoot gedaan voor het blad LINDA.meiden. De zangeres laat op de foto haar okselhaar zien. „Een beetje ophef kan geen kwaad", vindt ze.

Een vrouw mag doen wat ze zelf wil

„Maar vooral omdat ik vind dat een vrouw mag doen wat ze zelf wil. Als ik me even niet wil scheren, doe ik dat niet. Waarom mag een man wel okselhaar hebben, en is het bij een vrouw vies? Het is gewoon háár - niet meer dan dat", zegt Famke in het begeleidende interview.


dislike
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar

RTL Late Night stopt! Vanavond laatste uitzending

Twan Huys/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2019

RTL Late Night verschijnt maandagavond voor het laatst op de televisie. Dat heeft de tv-zender RTL bekend gemaakt. Het voorheen zo succesvolle tv-programma verkeert al een tijdje in zwaar weer.

Geen groot publiek

Dat was vooral het voorbije halfjaar zo met de nieuwe presentator Twan Huys. Hij kon de matige kijkcijfers nimmer opkrikken. „Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zegt Huys zelf. „Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet."


Luizenmoeder verliest kwart kijkers in twee weken

De Luizenmoeder won vorig jaar de Zilveren Nipkowschijf/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2019

De Luizenmoeder trekt nog altijd bijzonder veel kijkers, maar het totaal aantal is in een maand tijd wel enorm teruggelopen. Deze zondag schakelden nog 'maar' iets meer dan drie miljoen mensen in.

4,1 miljoen

Dat is een stuk minder dan een paar weken terug, toen de vier miljoen (4,1) nog werd overschreden. Vorige week week liep dat al terug naar 3,5 miljoen en nu dus tot net boven de drie.


Likeability of5

Spielberg pleit voor uitsluiten Netflix bij Oscars

Steven Spielberg/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 MRT 2019

Als het aan Steven Spielberg ligt, dan worden door Netflix geproduceerde films niet langer genomineerd voor Oscars. Volgens hem zijn bioscoopfilms en producties van streamingsdiensten twee totaal verschillende dingen.

Volgens een woordvoerder van zijn productiebedrijf Amblin Entertainment gaat Spielberg zijn plan voor volgend jaar aankaarten bij de organisatie van de Academy Awards, dat zegt hij tegenover IndieWire.

Bioscoopervaring


love
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar