Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Boetserende BN’ers en Rob Geus scoren op zondagavond

Hoewel er met enig cynisme naar werd uitgekeken, heeft de nieuwe bloedstollende afvalrace Stelletje Pottenbakkers! toch voor een bescheiden kijkcijferhit gezorgd tijdens de eerste aflevering. 692.000 televisiekijkers stemden zondag af op de boetserende BN’ers op de campingzender. Hiermee bezette de kleipartij de zeventiende plek in meestbeken programma’s op de zondagavond. Dit blijkt uit cijfers van Stichting kijk- en luisteronderzoek.

De grote winnaar van deze avond is al sinds een paar weken De Luizenmoeder. Maar liefst 3,3 miljoen mensen stemden af op NPO3 om de laatste avonturen op basisschool de Klimop te bekijken. Een andere grote kijkcijfertrekker, Arjen Lubach, was een weekje vrij. Het nieuwe programma van Paul de Leeuw en Marc-Marie Huijbregts, waarin ze de afgelopen week samen bespreken, kon rekenen op 991.000 kijkers.

Kritiek

Het is niet bekend hoe de verdeling tussen de gezellige pottenbakfans en kritische internet-recensenten exact verdeeld was. De muziek, de dubbelzinnige mopjes, het decor, de olijke onderlinge verhoudingen… Op internet viel het veel mensen op dat Stelletje Pottenbakkers veel overeenkomsten vertoonde met een ander gezellig bakprogramma met een competitief element, misschien heb je er wel eens van gehoord: Heel Holland Bakt. Dit is natuurlijk allemaal louter gebaseerd op toeval; het is heus niet dat Stelletje Pottenbakkers! een soort van Heel Holland Bakt is maar dan met BN’ers, klei en Kim-Lian van der Meij. Veel Twitteraars uitten hun ongenoegen hierover.

Maar ondanks de kritiek, werd het bakwedstrijd wel beter bekeken dan de eerste aflevering van De Raadkamer. Hier keken iets meer dan 550.000 mensen naar. De Raadkamer is het nieuwe programma van Peter R. de Vries die na jarenlange afwezigheid op de televisie eindelijk weer eens een groot podium krijgt aangeboden om te praten over zaken waar hij verstand van heeft; in dit geval misdaad en justitie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.