Showbizz

Diggy Dex | Daniel Ashes
Likeability of5

Boeken en BN'ers

Boeken en BN'ers

Foto van 'Pien van Breda'

9 MRT 2018

Zaterdag begint de boekenweek met dit jaar het thema 'Natuur''. Een goede reden voor Metro om een aantal BN'ers even om wat boekentips te vragen. De volgende BN'ers geven antwoord op de vraag; 'Welk al bestaand boek had jij willen schrijven?'

Imke Wieffer |ANP

Boeken en BN'ers

Imke Wieffer (expeditie Robinson)
Bloemen op zolder van Virginia C Andrews
Een naargeestig boek over een moeder die haar vier kinderen jarenlang verstopt op zolder. Dit verbijsterende verhaal heeft zich nog heel lang afgespeeld in mijn fantasie.

Diggy Dex | Daniel Ashes

Boeken en BN'ers

Rapper Diggy Dex
Sapiens & het vervolg Homo Deus van Yuval Noah Harari
Dit boek is op zo'n heldenmanier geschreven. Met sommige boeken ben je het gewoon zo eens. Dat heb ik met dit boek, helaas kan ik het niet zo mooi verwoorden. Het boek gaat over grote vraagstukken voor de mens, die heel gaaf zijn weergegeven. Eigenlijk een boek dat ze ook gewoon op elke middelbare school zouden moeten verplichten.

Frank Boeijen | ANP

Boeken & BN'ers

Frank Boeijen
Brieven aan een jonge dichter – Rainer Maria Rilke (1875-1926)
De brieven van Rilke die hij in het begin van de twintigste eeuw schreef aan een jonge, beginnende dichter getuigen van grote gevoeligheid. Je zou deze brieven ook kunnen zien als een verhandeling over kunst in het algemeen. Een aansporing van Rilke: “Dan probeert u, alsof u de eerste mens was, te verwoorden wat u ziet, beleeft, liefhebt en verliest.”

Dit zou het motto kunnen zijn van op welke wijze ik mijn teksten heb geschreven. Leve Rilke!

Cynthia Schultz

Boeken & BN'ers

Blogger Cynthia Schultz (Miss Lipgloss)
1Q84 van Haruki Murakami
Het boek dat ik zelf graag had willen schrijven is een van mijn favoriete boeken, 1q84 van Haruki Murakami. Het is het eerste boek van hem dat ik las en ik werd totaal meegesleurd in zijn fantasiewereld. Voorheen las ik alleen maar 'realistische' verhalen, verhalen waarin elk detail echt gebeurd zou kunnen zijn, 1q84 is praktisch gezien voor de helft een soort sprookje. Dat zorgde ervoor dat ik 800 pagina's lang compleet in een andere wereld zat. Door 1q84 ging ik dit genre ook meer waarderen.

De manier van schrijven van Murakami is heel simpel zonder toeters en bellen en veel herhaling, wat zorgt voor een soort 'melodie' in het lezen. Dat vind ik ongelooflijk knap. Ik zou het schrijftalent van Murakami wel willen bezitten, om zoveel creativiteit en verbeeldingskracht te hebben en dat dan zó op te kunnen schrijven. Waanzinnig.

Casper Starreveld | ANP

Boeken & BN'ers

Gitarist Casper Starreveld (Kensington)
Het Parfum van Patrick Süskind
Een prachtig verhaal, met een onconventionele hoofdpersoon, waarin beelden en vooral geuren zo raak worden beschreven dat je volledig meegenomen wordt. Een soortgelijk boek ben ik nooit meer tegengekomen.

Peter Pannekoek | ANP

Boeken & BN'ers

Comedian Peter Pannekoek
De laatste boeken van Game of Thrones van George R.R. Martin
Dan zou ik nu al het einde weten.

Zoey Ivory | ANP

Boeken & BN'ers

Miss Nederland 2016 Zoey Ivory
Harry Potter van J.K. Rowling
Op het gebied van boeken heb ik ook een hele uiteenlopende smaak. Maar de boeken waarin ik mij altijd weer kan verliezen zijn van schrijfster J.K. Rowling, dus Harry Potter. 
Naast dat zij een inspirerende vrouw is die haar eerdere boeken niet goed genoeg vond om naar de uitgever te sturen, kan ik haar HarryPotter-verhalen inmiddels dromen en krijg ik er nog steeds geen genoeg van.
De gave om zo'n fantasiewereld te bedenken en de lezer daar helemaal in op te laten gaan, wil iedereen wel hebben.

Frank van der Lende | ANP

Boeken & BN'ers

Radiopresentator Frank van der Lende
Kafka op het strand van Murakami
Omdat deze Japanse schrijver zo’n geweldige nieuwerwetse sprookjeswereld kan schetsen zonder dat je het gevoel hebt iets heel raars te lezen. Daarbij schrijft hij heel beeldend en spelen eten en muziek altijd wel een rol in zijn boeken. Wat een held!

Noah Zeeuw | ANP

Boeken & BN'ers

YouTube-ster Noah Zeeuw
Matilda, de GVR en Sjaakie en de chocolade fabriek van Roald Dahl
Als kind kon ik enorm genieten van fictieve en non-fictieve verhalen, van stripboeken als van 0 tot nu tot de avonturen van Pinkeltje. Maar er kan er slechts een de beste zijn voor mij en dat zijn de boeken van Roald Dahl. 
De meeste van zijn verhalen zitten vol absurde en vriendelijke, onschuldige humor. Titels als Matilda, de GVR en Sjaakie en de chocolade fabriek hebben daarom mij als klein kind enorm veel plezier gegeven waar ik tot op de dag van vandaag aan herinnerd word.

Derk Bolt | ANP

Boeken & BN'ers

Presentator Derk Bolt
De bekentenissen van Barney van Mordecai Richler
Het boek dat ik graag had willen schrijven is er natuurlijk al. Het heet 'De bekentenissen van Barney' van de Canadese schrijver Mordecai Richler. De man is inmiddels overleden maar zijn boek staat als een huis. Het gaat over de televisieproducent Barney Panofski, liefhebber van vrouwen, drank en sigaren. Panofsky is directeur van de firma VOP, dat staat voor Volstrekt Overbodige Producties. Hij produceert daarin voornamelijk rotzooi. Barney schrijft zijn memoires op niet mis te verstane wijze. Hard, sarcastisch, zeer grappig. Dit tegen de achtergrond van die ziekte van Alzheimer die hem uiteindelijk sloopt.

Een prachtig, vermakelijk, ontroerend en rijk boek. Ach, zou ik zo eens kunnen schrijven.

BEKIJK OOK


  love
  user_f23ba3d89a783aa998ab277e72ea1808915c1160_avatar

  Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

  Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

  Samen met Jon Bon Jovi neemt Harry een single op voor het goede doel / ANP

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Prins Harry was natuurlijk altijd al de rebel van het Britse koningshuis, nu blijkt hij ook nog eens rock'n'roll in zijn bloed te hebben. De bijna ex-royal dook samen met Jon Bon Jovi de studio in voor een nieuwe single.

  De twee doken voor de nieuwe muziek de beroemde Abbey Road Studios in. Hel wat muzikale legendes namen daar muziek op, waaronder Pink Floyd, Oasis, de Spice Girls en The Beatles. De laatstgenoemde band vernoemde zelfs een album naar de plek.


  André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

  André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

  Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt André een foto op Instagram. / ANP

  Foto van 'Metro'

  27 FEB 2020

  André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat bevestigt de zanger met een foto op Instagram.

  Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt hij naast een foto ook een songtekst. „Ze zeggen dat de weg geen plek is om een familie te starten. Onder de streep is het jou en mij. En van een muzikant houden, gaat niet altijd op de manier die normaal is. Maar meid, blijf bij mij. Ik ben voor altijd de jouwe.”

  Curaçao


  Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun. 

  Sms'jes van Johnny Depp: Amber Heard ‘verbranden’ en ‘verdrinken’

  Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun.  /EPA/FACUNDO

  Foto van 'Metro'

  27 FEB 2020

  Acteur Johnny Depp stuurde in 2013 sms'jes naar een vriend waarin hij schreef zijn inmiddels ex-vrouw Amber Heard te willen ‘verbranden’ en ‘verdrinken’. 

  Dat werd woensdag bekend tijdens de hoorzitting in Londen in de rechtszaak tussen Depp en de uitgever van de Britse boulevardkrant The Sun. De acteur klaagde de krant aan omdat deze een artikel met de kop: „Depp: a wife beater”, naar buiten bracht.

  Alcohol


  Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

  Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

  De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  26 FEB 2020

  Modellen in lingeriereclames hebben vaak het 'perfecte' lichaam. Lingeriemerk Parfait besloot voor de nieuwe campagne daar volledig van af te stappen.

  Dat elk lichaam mooi is en bewonderd mag worden, dat is de insteek van de campagne. De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder.

  Geboortevlekken


  Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

  Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

  Marie Verhulst zingt haar nieuwe maatje Samson toe. | Foto’s: Studio 100

  Foto van 'Erik Jonk'

  24 FEB 2020

  Na dertig jaar Samson & Gert hebben we nu Samson & Marie. Metro zocht Marie Verhulst op, dochter van.

  Je zou de vraag van je vader maar krijgen: „Marie, zou jij na dertig jaar Samson willen overnemen?” Gert Verhulst stelde hem wel aan zijn 24-jarige dochter. Ze zei ‘ja’ en nam het riempje onlangs over. Vlaamse Marie Verhuist werd pas zes jaar, nadat vader Gert de hond bedacht, geboren. De hond die bekend staat om het voortdurend verkeerd uitspreken van moeilijke woorden. Nu leidt Marie het imperium rond de bearded collie, die ook in Nederland al 28 jaar op tv is.

  Spijkerrok, rood shirtje


  Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

  Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

  Jason Momoa in de clip van Ozzy Osbourne / YouTube

  Foto van 'Metro'

  21 FEB 2020

  Je dacht dat Jason Momoa de rollen van zijn leven te pakken had als Aquaman en Khal Drogo? Vergeet het maar. Hij portretteert nu ook muzieklegende Ozzy Osbourne.

  De 71-jarige Ozzy heeft namelijk weer een nieuw album uit. Ordinary Man is vrijdag uit en daar hoort natuurlijk een teaser bij. Voor de teaser van het nummer Scary Little Green Men heeft hij de Game of Thrones-acteur weten te strikken.

  Jason als Ozzy


  Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

  Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

  Helle en Jaap in de bloemenkas. | Foto: Femmy Weijs

  Foto van 'Erik Jonk'

  21 FEB 2020

  Bloemenboer Jaap vond zijn geliefde Helle niet in Boer zoekt Vrouw. Maar eigenlijk wel dóór het populaire programma (en een kerstkaart).

  „Ik voel wel iets van een kriebeltje, dat begint wel een heel klein beetje te komen.” Typische taal van bloemenboer Jaap (51) uit Rijsenhout. Voorzichtig vooral, als Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers hem op zijn erf weer eens van die ‘lastige vragen over de liefde stelde’. Moest ie tegenover een van zijn dagdates, voor de camera, ook nog eens over gevoél praten.

  Vaak thuis op de bank


  Tv heeft weer even een filmprogramma

  Tv heeft weer even een filmprogramma

  Martin Koolhoven. | Foto: Merlijn Doomernik

  Foto van 'Erik Jonk'

  21 FEB 2020

  De Nederlandse tv-kijker bleef anderhalf jaar verstoken van een programma over film. De bevlogen filmregisseur Martin Koolhoven had het destijds weer eens geprobeerd met De kijk van Koolhoven.

  Met een tweede reeks keert hij vanavond (20.25 uur, VPRO, NPO 3) zes weken terug. Op zijn hartstochtelijke en inzichtelijke manier leidt de Amsterdammer de kijker langs ‘sequals en remakes’, ‘eurocrime’, ‘aliens’, ‘American gangster’ (twee afleveringen) en ‘tijdreizen’.

  Geen rijke traditie


  Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

  Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

  Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  19 FEB 2020

  De gestrande relatie tussen Bridget Maasland en André Hazes is het gesprek van de dag. Woensdag liet Maasland weten dat alle reacties en zelfs bedreigingen de relatie de das om deden.

  Dat vertelde zij in de uitzending van Radio 538, waar Maasland voor voor het eerst over de relatiebreuk naar buiten trad. „We kregen bedreigingen via post, via Instagram, je kan het zo gek niet bedenken. Het is zo'n inbreuk op onze privacy, dat mensen die mij niet kennen denken iets te mogen zeggen over je of je neer mogen halen" , zegt de presentatrice.

  Verlies nemen


  Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

  Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

  Fajah Lourens als de manipulatieve, maar ook charmante en soms zacht-aardige Nadia in de film Suriname.

  Foto van 'Erik Jonk'

  19 FEB 2020

  Tien jaar lang deed Fajah Lourens andere dingen dan acteren. Ze is tijdelijk terug, in de film Suriname.

  Ze was pokerprof, maakte muziek als dj en producer, werd fitnessgoeroe, voedingsdeskundige, bestsellerschrijfsters van . Killerbody 1, 2 en 3. Motiveert via Instagram (188.000 volgers op @mykillerbodymotivation) en trainingsvideo’s tot bewegen, is modeontwerpster en producent van voedingsproducten. Nee, acteren zat er voor Fajah Lourens (38) sinds tien jaar ‘even’ niet in. Maar ze is terug, voor even, in de film Suriname. Dit keiharde misdaaddrama (16+) waarin Winston Righter – een rol van Rodney Lam – president van Suriname wil worden, maar achtervolgd door zijn verleden in een schaakspel tussen grote ego’s terechtkomt. Suriname, van de met een speelfilm debuterende regisseur Danny Leysner, draait vanaf donderdag 20 februari in de bioscoop.

  Rol van Imanuelle Grives


  Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

  Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

  Beeld uit de Elfstedentocht van 1947. | Foto: ANP

  Foto van 'Erik Jonk'

  18 FEB 2020

  Na een voorbereidingstijd van jaren, komt hij er eindelijk: een musical over de Elfstedentocht.

  Als we de makers mogen geloven, staat Nederland een musicalspektakel als Soldaat van Oranje te wachten, maar dan in een 2.0-versie: ’Een grensverleggend theaterproject’.

  De Tocht gaat dat spektakel heten en wordt gespeeld en gezongen in een nieuw theater in Leeuwarden dat plaats biedt aan vijftienhonderd toeschouwers. In de theaterhal komt een ijsvloer. De musical gaat in oktober 2021 in première, is de planning.


  Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

  Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

  André Hazes en Bridget Maasland / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  17 FEB 2020

  Het waren drie mooie maanden, maar helaas is de liefde tussen Bridget Maasland en André Hazes alweer voorbij. De twee zijn uit elkaar.

  Zondagavond in de late uitzending van Shownieuws maakte Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds dat al wereldkundig. Het duurde echter nog even voor het nieuws door de twee werd bevestigd. Dat gebeurde maandagochtend aan RTL Boulevard.

  Geen valentijn


  Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

  Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

  Beelden van het vorige jubileum, toen Kinderen voor Kinderen 30 werd. |Foto: ANP / Marcel Hemelrijk

  Foto van 'Erik Jonk'

  16 FEB 2020

  Kinderen voor Kinderen is jarig (40) en dat wordt gevierd.

  Op Een Onbewoond EilandIk Heb Zo Waanzinnig Gedroomd en Ha Ha Ha, Je Vader waren de eerste drie hits van het Kinderen voor Kinderen-koor, maar het muziekfenomeen is nog altijd een succes. Kinderen voor Kinderen gaat nu veertig jaar mee en dat wordt in de voorjaarsvakantie gevierd met allerlei (nostalgische) activiteiten in Beeld en Geluid in Hilversum.

  Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

  Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. |Foto: Daria Scaglioli


  Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies
  Likeability of5

  Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies

  Ewan McGregor bij de première van Doctor Sleep / ANP

  Foto van 'Metro'

  14 FEB 2020

  Acteur Ewan McGregor is helemaal klaar met zijn Engelse fans. Hij is de constante vraag om een foto zo zat, dat hij naar Los Angeles is vertrokken.

  In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown, vertelt de Schotse acteur er klaar mee te zijn steeds met gebogen hoofd door de stad te lopen. Hij woonde jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met zorgen dat hij geen oogcontact maakt met anderen. Dit naar eigen zeggen omdat hij constant om selfies werd gevraagd.

  Zielloos en gênant


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

  Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

  Het hele Zuid-Koreaanse team achter Parasite. | Getty Images

  Foto van 'Erik Jonk'

  10 FEB 2020

  Regisseur Martin Koolhoven over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite: „Dit mogen we toch wel uniek noemen.”

  Zelfs de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in is zo trots als een pauw dat Parasite in 92 jaar de eerste niet-Engelstalige titel is die een Oscar voor beste film greep. Hij feliciteerde de makers dan ook, al was het in een tweet: „Ik ben trots op de regisseur, de acteurs en de crew. Het geeft ons volk moed in een periode waarin we het hoofd bieden aan grote problemen.”

  Parasite pakte in de nacht van zondag op maandag nog drie van de belangrijkste filmprijzen: beste buitenlandse film (logisch), beste regie (Bong Joon-Ho) en beste scenario. En dat terwijl de Zuid-Koreaanse schoorsteenmantel als bomvol prijzen staan. De Gouden Palm werd uit Cannes bijvoorbeeld al meegenomen en ook de Golden Globe en de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam gingen naar Parasite.


  Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars

  Acteurs gaan het liefst met moeder naar Oscars

  Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  10 FEB 2020

  Een knappe date of je partner meenemen naar de Oscars? Nee hoor, veel acteurs nemen het liefste hun moeder mee naar de Oscar-uitreiking.

  Hoe knap, rijk of succesvol de acteurs ook zijn; er gaat niets boven de liefde en steun van hun mama.

  Lees ook: 'En de Oscar gaat naar...'


  Prins Harry: 'Ik ben al jaren in therapie'

  Prins Harry: Ik ben al jaren in therapie

  /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  8 FEB 2020

  De Britse prins Harry is al jaren in therapie vanwege de trauma’s die hij opliep over de dood van zijn moeder prinses Diana (1961-1997). Zij overleed toen de prins 13 jaar oud was.

  Dat vertelde hij in zijn eerste publieke optreden sinds hij en zijn vrouw Meghan zich een maand geleden terugtrokken uit het Britse koningshuis. Dat doen ze onder meer door in het westen van Canada te wonen.

  Bijeenkomst


  Yes, de Pussycat Dolls hebben eindelijk nieuwe muziek!

  Pussycat Dolls Melody Thornton, Ashley Roberts, Nicole Scherzingeron en Kimberly Wyatt / ANP

  Foto van 'Metro'

  7 FEB 2020

  Wie in de zero's op de middelbare school zat, zal de Pussycat Dolls niet hebben gemist. De meidengroep werd groot met onder andere het nummer Don't Cha. Na meer dan tien jaar radiostilte zijn ze eindelijk weer terug!

  Een heel decennium moesten we het zonder muziek van de Amerikaanse vrouwengroep doen, waarvan Nicole Scherzinger bij uitstek de bekendste is. In 2005 braken de vrouwen door met hits als Don't Cha met Busta Rhymes, Beep met will.i.am en Wait A Minute met producer Timbaland. In 2008 kwam het tweede album waarop onder andere Snoop Dogg en Missy Elliot te horen zijn uit. Sindsdien is er geen nieuwe muziek verschenen.

  Voorproefje


  Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

  Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

  Nyassa Alberta in de huid van Tina Turner. / Manuel Harlan

  Foto van 'Erik Jonk'

  6 FEB 2020

  Utrecht is vanaf zondag de vierde stad met TINA, de Tina Turner Musical die ontstond in het brein van Joop van den Ende. Nyassa Alberta pakte de rol van haar leven.

  Wie onlangs het Musical Awards Gala op tv zag of erbij was, hoorde dat ‘Tina Turner’ de ramen zo’n beetje uit de Amsterdamse RAI zong. Met haar optreden zette werd de musical voor 1 miljoen kijkers op z’n minst op de kaart gezet. „Haha, geen idee wat ik daar dacht. Volgens mij alleen maar dat ik heel, héél hard moest gaan, zo voor de eerste keer voor het Nederlands publiek.” Hier zie je het optreden: