Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 26 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Televisiepresentatrice Mies Bouwman overleden

Televisiepresentatrice Mies Bouwman is maandagmiddag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar zoon Joost Timp bekendgemaakt.

De presentatrice was van het allereerste begin van de televisie in 1951 omroepster van de allereerste televisieavond van de KRO. Ze opende haar uitzending vaak met de woorden ‘Dag lieve mensen’. Later werkte de ‘oermoeder van de Nederlandse televisie’ voor de AVRO en de VARA.

In de jaren ’70 maakte zij het programma Eén van de Acht, een familieshow waarin Mies acht ‘gewone’ Nederlanders ontving. Een ander goed bekeken programma van Bouwman was In de hoofdrol in de jaren ’80.

Vertrouwd gezicht

Bouwman werd een vertrouwd gezicht in de Nederlandse huiskamers, dankzij haar natuurlijke manier van presenteren. Ze was een sterke en opgewekte persoonlijkheid en veel mensen zullen haar herinneren als het icoon van de Nederlandse televisie.

In 1993 stopte zij met haar tv-carrière, maar ze verscheen incidenteel nog wel op televisie. Zo was ze af en toe te zien bij DWDD.

Vredig

RTL Boulevard sprak met een woordvoerder van de familie. ,,Ze was niet ziek, maar wel wat grieperig en daarvoor is ze naar het ziekenhuis gegaan." Daarna mocht ze weer naar huis. Haar familie was bij haar toen ze haar laatste adem uitblies. Volgens haar familie heeft ze op een vredige manier haar laatste adem uitgeblazen.

Haar man Leen Timp is in 2013 overleden. Samen hebben ze twee kinderen, een zoon en een dochter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.