Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 10 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Technische storing tijdens stemmen The Voice?

Publiekslieveling Kimberly Maasdamme moest vrijdagavond onverwachts de talentenshow verlaten, omdat ze te weinig stemmen kreeg. Op social media wordt er gespeculeerd over een technische storing, waardoor de 26-jarige zangeres mogelijk niet alle stemmen heeft gekregen.

Coach Anouk was al verbaasd dat de topzangeres naar huis moest. ,,Dit is niet gek, dit is gewoon idioot”, reageerde de Haagse coach, die niet eens de coach was van Kimberly.

Technisch mankement of naam verkeerd geschreven

Op Twitter verschijnen verschillende berichten op social media waarin te zien is dat mensen wel op Kimberley hebben gestemd, maar geen bevestiging-sms kregen. Als er op andere deelnemers werd gestemd kregen ze wel een bevestiging.

https://twitter.com/RTL_TVOH/status/962091012129566721

Maar er zijn ook een paar mensen die haar naam net even verkeerd hebben geschreven. In plaats van Kimberly stuurden ze de naam Kimberley door.

https://twitter.com/Phenomelicious/status/962243405278531584

https://twitter.com/elbivaleton/status/962077205579816960

Reactie RTL nieuws

,,Er was gisteren tijden TVOH geen storing tijdens het stemmen. De stemming staat onder toezicht van een notaris die alles nauwkeurig in de gaten heeft gehouden. Op het moment dat de lijnen sloten had Kimberly de minste stemmen”, laat RTL aan Metro weten. ,,Dat mensen geen bevestiging gekregen hebben kan twee oorzaken hebben. Of ze waren te laat met stemmen, of hun telefoonnummer is geblokkeerd tegen dit soort betaalde telefoondiensten.”

Ook laat RTL weten dat het voor een geldige stem niet uit maakt of je Kimberly of Kimberley hebt gesmst. ,,De sms’jes met de meest gangbare fouten wel, zoals Kimberly en Kimberley tellen gewoon mee."

De sms’jes met de meest gangbare fouten wel (dus zoals jouw voorbeeld).

Goed nieuws voor Kimberly! Eind maart mag ze met Edsilia Rombley, Glennis Grace, Berget Lewis en Candy Dulfer optreden bij de Ladies of Soul in Ziggo Dome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.