Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Samuel L. Jackson deelt NRA-item Zondag met Lubach

De video van Zondag met Lubach waarin wordt uitgehaald naar de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA heeft voor de tweede maal een heleboel views gegenereerd. Het item trekt andermaal de aandacht vanwege de schietpartij op een school in Florida vorige week.

Toen de video in oktober vorig jaar op YouTube verscheen, keken er in een week tijd twee miljoen mensen naar. Nu is het filmpje in twee dagen tijd nog eens een half miljoen keer bekeken.

Zoals ze daar bij Lubach goed in zijn, weten ze het probleem van de NRA in de Verenigde Staten op treffende wijze aan te kaarten. NRA staat voor National Rifle Association. Deze organisatie pleit voor het recht op wapenbezit onder Amerikaanse burgers.

In het item van Lubach staat NRA echter voor nonsensical rifle addiction, een  ‘vreselijke ziekte waar elke dag 40 Amerikaanse burgers aan sterven’. De ludieke video weet de vinger op de zere plek te leggen.

Acteur Samuel L. Jackson postte op Twitter een link naar de YouTube-video van Zondag met Lubach. „Hoe kan het dat zij het wel snappen en wij totaal niet”, vraagt Jackson zich af.

Op 14 februari 2018 vond op de middelbare school in Florida de meest dodelijke ‘highschoolshooting’ in de recente Amerikaanse geschiedenis plaats. De discussie over de macht van de wapenlobby en het uitblijven van wetten om de verkoop van wapens als de AR-15 af te schaffen, liep vooral weer op door de speech van een van de leerlingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.