Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Q-dj open over depressie: Voel me gewoon klote

Q-music-dj Stephan Bouwman heeft op de radio openlijk gepraat over zijn depressie. De discjockey doet dat naar eigen zeggen om het taboe op het onderwerp te doorbreken en om trouw te blijven aan zijn luisteraars.

„Ik voel me gewoon klote", vertelt Bouwman. „Ik heb een stemmetje in mijn hoofd en dat stemmetje is soms heel hard. En de laatste dagen is hij heel hard. Dat stemmetje, dat zegt me hoe lelijk ik ben als ik in de spiegel kijk. En als ik iets doe, dan vindt hij dat heel slecht. Het kan eigenlijk nooit goed."

„Ik heb beloofd altijd eerlijk te zijn", vertelt hij verder. „Ik heb beloofd om echte radio te maken en om mezelf te zijn. En het voelde de laatste dagen alsof ik niet mezelf was. Alsof ik aan het acteren was."

Stephan wil taboe doorbreken // Stephan Bouwman

Stephan wil taboe doorbreken: "Ik voel me gewoon klote!""Gelukkig is er één ding en dat helpt iedereen overal, áltijd doorheen: muziek." We zijn er voor je! ❤

Posted by Qmusic – Nederland on Wednesday, February 28, 2018

Taboe

Bouwman vertelt dat hij zijn depressie ook openbaart omdat hij het ‘achterlijke’ taboe wil doorbreken. „We durven er met z’n allen eigenlijk niet over te praten. Maar er moeten toch op een gegeven moment mensen opstaan en hier wel over praten. Die zeggen: ‘Je bent niet alleen, ook als je je alleen voelt, dat ben je niet.’ Ik sta op een wachtlijst voor professionele hulp. Dat betekent dat er nu zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben, maar hem niet krijgen."

Het verhaal kon op veel steun rekenen, want de app van Q-Music stond tijdens en vlak na het verhaal bol van de steunbetuigingen aan het adres van de dj, die ook bekend is van een deelname aan The Voice of Holland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.