Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Mol-fan vs. Mol-maagd: We zijn eruit, Jan is de Mol

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Constance: Erik, ik durf het bijna niet te zeggen, maar na gisteravond denk ik opeens: Jan is de Mol.

Erik: Damn. Heb je al in de WIDM-app gekeken op wie ik AL mijn punten heb gezet?

Constance: Voor de volgende keer? Dat kan ik ik helaas nog niet zien… Maar.. is het ook Jan?

Erik: Ja! Helaas voor onze lezers, maar hierbij de uitslag: Jan Versteegh is de Mol.

Ontdekking

Constance: Echt, alle theorieën als ‘Jan is de Mol niet want zijn vriendin was ten tijde van de opnames hoogzwanger’ en  ‘Jan is te fanatiek om mol te zijn’ ten spijt. Hij is het. Wanneer wist jij het?

Erik: Toen hij met die dozen smeet in de trein en er belangrijke dozen verdwenen. Hij stond me daar een partijtje ‘schijn te werpen’. De aflevering heette Schijn Werper. Toen dacht ik: wacht eens even… Wanneer jij?

Constance: Bij brugopdracht ‘Praten als Brugman’. Jan is een man en was meer aan het lullen dan poetsen, om het maar even op z’n Rotterdams te zeggen. Toen dacht ik: hee. De dozenopdracht deed hem de das om. Heeft hij eigenlijk veel geld binnengehaald?

Erik: In Moltalk bleek dat Jan maar 950 euro heeft binnen gehengeld, veruit het minst. Jammer dat ze dat meldden, want ik dacht dat ik de enige kijker was die de oplossing had gevonden. Maar wij kennen Jan door ons werk een beetje, hij kan natuurlijk prima acteren. De rest niet.

Constance: En of! Dat trillipje elke week als hij op zijn rode of groene scherm wacht.. denkt hij dan aan zijn overleden cavia ofzo? Zo echt… Ik ben nog steeds flabbergasted. Wie van de kandidaten heeft Jan door?

Erik: Ik denk dat Simone hem verdenkt, maar zij zegt nooit iets. Hoewel Olcay… da’s een slimme. Ruben Hein niet, die hobbelt een beetje mee. Is Jan de beste Mol ever?

Simone

Constance: Misschien wel. Maar toch.. Er zijn ook zoveel aanwijzingen naar Simone! Ze heeft ook maar 70 euro meer dan Jan binnengehaald, en ik denk dat zij het was de een pakje uit de trein gooide. Gezien?

Erik: Het pakje zag ik vallen, maar het ging me een beetje te snel. Maar hé, Jan bepaalt elke opdracht. Zo komt hij bloedjefanatiek over. Ondertussen liet hij bij de lampenopdracht zijn lichtjes niet schijnen, terwijl hij dat tussen het rennen door vijf keer had kunnen fiksen. Nee hoor, het is Jan. Zet volgende week maar Mollenvanger in plaats van Molmaagd boven dit stukje.

Constance: Ik ga met je mee. We gaan voor Jan. Jan de Mol, klinkt nog leuk ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.