Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 11 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Mol-fan vs. Mol-maagd: Verklapte scherm exit Stine?

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Constance: Zo’n aflevering waarin er niemand uitgaat, dat haat ik dus. Alsof ik een uur lang voor niks heb zitten kijken. Wat jij?

Erik: Beetje wel ja… toch vond ik het spannend. Alleen had ik je nu graag verteld wie de Mol is. Maar ik weet het niet.

Constance: Alles deze aflevering riep ‘Stine is de mol!’, en ik weet niet wat het is, maar ik kan desondanks niet geloven dat zij het is. Wat is jouw gevoel bij Stine?

Filosoofkip

Erik: Stine roept niet als ze gevonden moet worden, Stine holt rond als een filosoofkip zonder kop, Stine weet geen enkel antwoord.

Constance: Haha, ja, precies. Al was het wel gek dat Stine’s naam niet als optie te zien was toen Simone bij de test moest aanklikken wie de mol is.

Erik: Hahaha, jij zag dat? Ik zag niet eens dat Olcay als grap een make-updoos liet zien in plaats van een zwarte vrijstelling. Maar het moet ‘gewoon’ een testblunder zijn, die Simone blijkbaar niet zag. Je meent het echt?

Constance: Ja. Het kan een blunder zijn van de montagemensen en dat ze per ongeluk een scherm van komende week hebben gebruikt, wat zou betekenen dat Stine eruit ligt volgende keer. Maar als ik het goed zag, was haar naam gewoon weggevallen; het scherm was smaller dan een normaal scherm en de naam van Stine staat alfabetisch onderaan.

Erik: Dat laatste moet haast wel, bizar! Kun jij mij als fan trouwens vertellen waarom vier van de vijf deelnemers (Olcay niet) bij de test opeens alle jokers op tafel gooien?

Constance: Omdat de kans dat je eruit vliegt nu groter wordt. Dan wil je niet met een joker in je zak op het vliegveld staan. Een beetje in het kader van ‘de laatste jas heeft ook geen zakken’, denk ik.

Erik: Ik merk het al, ik behoor nog steeds niet tot de gevorderden. Maar ik houd dapper vol. Voor Ruben Hein, want die vertrouw ik voor geen meter. Hij wilde zonder aanleiding opeens penningmeester worden, kan geen spanbandje vastsjorren en ik denk dat hij 500 euro achterover gedrukt heeft. Maar het is vooral dat hoofd. Ruben heeft een mollenhoofd.

Puppy-ogen

Constance: Ah, zijn hoofd vind ik juist zo onschuldig. Met die puppy-ogen. Maar inderdaad, apart is het wel. Nooit is er iets met de penningmeester aan de hand en vlak voor twee opdrachten waarin deze persoon een ‘sleutelrol’ speelt, eist Ruben die rol op. Nog iets anders gezien?

Erik: Ja, Jan Versteegh had bij de quiz kunnen regelen dat ook Stine haar rode of groene scherm had moeten zien. Hij spaarde haar. Zou hij dan toch…?

Constance: Nee. Uitgesloten. Jan is de mol niet. Kan niet.

Erik: Niets is wat het lijkt, Constance.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.