Likeability of 5

Mol-fan vs. Mol-maagd: Verklapte scherm exit Stine?

Foto van 'Constance van Amstel'

11 FEB 2018

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Constance: Zo'n aflevering waarin er niemand uitgaat, dat haat ik dus. Alsof ik een uur lang voor niks heb zitten kijken. Wat jij?

Erik: Beetje wel ja... toch vond ik het spannend. Alleen had ik je nu graag verteld wie de Mol is. Maar ik weet het niet.

Constance: Alles deze aflevering riep 'Stine is de mol!', en ik weet niet wat het is, maar ik kan desondanks niet geloven dat zij het is. Wat is jouw gevoel bij Stine?

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Filosoofkip

Erik: Stine roept niet als ze gevonden moet worden, Stine holt rond als een filosoofkip zonder kop, Stine weet geen enkel antwoord.

Constance: Haha, ja, precies. Al was het wel gek dat Stine’s naam niet als optie te zien was toen Simone bij de test moest aanklikken wie de mol is.

Erik: Hahaha, jij zag dat? Ik zag niet eens dat Olcay als grap een make-updoos liet zien in plaats van een zwarte vrijstelling. Maar het moet 'gewoon' een testblunder zijn, die Simone blijkbaar niet zag. Je meent het echt?

Constance: Ja. Het kan een blunder zijn van de montagemensen en dat ze per ongeluk een scherm van komende week hebben gebruikt, wat zou betekenen dat Stine eruit ligt volgende keer. Maar als ik het goed zag, was haar naam gewoon weggevallen; het scherm was smaller dan een normaal scherm en de naam van Stine staat alfabetisch onderaan.

Erik: Dat laatste moet haast wel, bizar! Kun jij mij als fan trouwens vertellen waarom vier van de vijf deelnemers (Olcay niet) bij de test opeens alle jokers op tafel gooien?

Constance: Omdat de kans dat je eruit vliegt nu groter wordt. Dan wil je niet met een joker in je zak op het vliegveld staan. Een beetje in het kader van ‘de laatste jas heeft ook geen zakken’, denk ik.

Erik: Ik merk het al, ik behoor nog steeds niet tot de gevorderden. Maar ik houd dapper vol. Voor Ruben Hein, want die vertrouw ik voor geen meter. Hij wilde zonder aanleiding opeens penningmeester worden, kan geen spanbandje vastsjorren en ik denk dat hij 500 euro achterover gedrukt heeft. Maar het is vooral dat hoofd. Ruben heeft een mollenhoofd.

Puppy-ogen

Constance: Ah, zijn hoofd vind ik juist zo onschuldig. Met die puppy-ogen. Maar inderdaad, apart is het wel. Nooit is er iets met de penningmeester aan de hand en vlak voor twee opdrachten waarin deze persoon een 'sleutelrol' speelt, eist Ruben die rol op. Nog iets anders gezien?

Erik: Ja, Jan Versteegh had bij de quiz kunnen regelen dat ook Stine haar rode of groene scherm had moeten zien. Hij spaarde haar. Zou hij dan toch...?

Constance: Nee. Uitgesloten. Jan is de mol niet. Kan niet.

Erik: Niets is wat het lijkt, Constance.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_547131fde8aa6dc282bfcc6423b09371e3dedcf9_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Molloot heeft bizarre theorie dat Simone de mol is

Simone Weimans

Foto van 'Metro'

3 UUR

Het is elk seizoen weer gissen en raden. En ook dit seizoen werden we aflevering na aflevering op het verkeerde been gezet. Half Nederland was ervan overtuigd dat Stine Jensen de mol was. Maar nu ligt ze eruit. Is het Jan Versteegh? WIDM TV denkt van niet: de mensen achter het YouTube-kanaal hebben een ijzersterke theorie waarom Simone Weimans de mol is.

In een video wordt uit de doeken gedaan waarom Simone de mol is. En eerlijk is eerlijk, hoewel wij ervan overtuigd waren dat Jan het was, beginnen wij nu ook enorm te twijfelen...

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Likeability of 5

Jay-Z geeft ton uit aan verjaardag goede vriend

Geld moet rollen, moet Jay-Z hebben gedacht. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 14:00

Wat geef jij je beste vrienden voor hun verjaardag? Grote kans dat je rapper Jay-Z niet kan overtreffen. Voor de verjaardag van één van zijn beste vrienden heeft hij zo'n 110.000 dollar uitgegeven aan hapjes en drankjes.

De verjaardag van goede vriend Juan "OG" Perez en directeur van Roc Nation Sports (de sporttak van zijn entertainmentbedrijf Roc Nation) is Jay-Z niet zomaar voorbij gegaan. De vriendengroep begon de avond in restaurant Zuma en gaf volgens de New York Post zo'n 13.000 dollar uit. Daarna gingen de groep naar de bar Made in Mexico om verder te drinken. Jay-Z kon daar zo'n 9.000 dollar aftikken.

40 flessen van eigen drank

Het verjaardagsfeest werd afgesloten in club Playroom. De rapper bestelde zo'n 40 flessen champagne van het merk Ace of Spades, zijn eigen drankmerk, dat dan weer wel. Veertig flessen drank was misschien wat veel voor de zes vrienden, dus de rest deelde hij uit aan alle andere aanwezige in de club. Een van de barmannen schijnt de rekening op Snapchat te hebben gedeeld en die was rond de 80.000 dollar. Dat Jay-Z een gulle gever is, is wel duidelijk want hij gaf ook nog eens 11.000 dollar fooi.


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

93

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Nieuwe cast Ex On The Beach bekendgemaakt

Foto van 'D. van Aken'

VANDAAG, 09:35

De nieuwe cast van Ex On The Beach is door MTV bekend gemaakt. Het is alweer het achtste seizoen van de Britse realityshow.

Geordie

De bekendste naam is die van Geordie Shore's Marnie Simpson. Haar ex-vriendje Casey Johnson zou dit jaar ook van de partij zijn. De namen van de andere deelnemers zijn:  Charlotte Hughes, Katie Champ, Marcel Stevens, Sam Lonsdale, Sofia Filipe, Tom Litten and Zach Tull.

Het nieuwe seizoen van EOTB speelt zich af onder de brandende zon van Spanje. De eerste aflevering wordt uitgezonden op 20 maart. Het is nog onduidelijk of de serie zoals gebruikelijk ook in Nederland in dezelfde week te zien is.

In EOTB worden acht singles op een droomvakantie gestuurd. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar te daten, maar ondertussen spoelen er ook nog eens ex-geliefdes aan op het strand.

Op de site van MTV is een filmpje te zien waar alle deelnemers zich voorstellen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

86

Camera videoMeedoen aan Expeditie? Dit is de eerste opdracht

Zien we jou straks terug op de persviewing van Expeditie Robinson? Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 09:16

Fans van Expeditie Robinson opgelet! Ook dit jaar is het weer mogelijk om als niet-bekende Nederlander mee te doen aan een van de best bekeken programma's van Nederland. Maar dit jaar is het wel een stukje lastiger om uiteindelijk tot deelnemer te worden gekozen. Potentiële kandidaten moeten zeven opdrachten uitvoeren om kans te maken om bij de selectiedag te zijn. De eerste opdracht staat online!

'Hang on to a dream'

Carlos Platier Luna won vorig jaar als 'onbekende' Expeditie Robinson. En RTL is op zoek naar een opvolger. Maar voor je het Robinson-eiland mag betreden moet je eerst nog een aantal proeven doorstaan. De eerste opdracht luidt als volgt: „Wil jij ook het Robinson-avontuur beleven? 😃 Doe dan nu mee met de eerste opdracht: Hang on to a dream! Meer info op onze site!" Het maakt niet uit waar je aan hangt, zolang je voeten de grond maar niet raken en je alleen je handen gebruikt. Als de video online staat is het een kwestie van zoveel mogelijk stemmen krijgen. De top 7 van deze week is verzekerd van een plek in de castingronde.

De video mag maximaal twee minuten duren. En in die twee minuten heb je de tijd om mensen te overtuigen en te vertellen waarom jij de ultieme Robinson-kandidaat bent.

Wie gaan er mee doen?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Samantha Steenwijk nu op zoek naar die ene hit

Samantha Steenwijk, de verrassing van The Voice 2017-2018./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

VANDAAG, 08:21

Interview. Samantha Steenwijk (31) wilde met TVOH zichzelf én het levenslied op de kaart zetten. Dat lijkt gelukt: ze is gevraagd voor Holland Zingt Hazes. Nu die ene hit nog.

Oké, ze werd zaterdagochtend wakker met een kater, maar dat had niets te maken met het verliezen van de finale van The Voice. Samantha Steenwijk had gewoon tot laat gefeest. Want ook al werd ze tweede, deelnemen aan het succesvolle RTL-programma voelde al als winnen. „We hebben de afloop goed gevierd, ik lag om half zeven in mijn bed! Ik kijk alleen maar goed terug op het programma, het was met recht de mooiste periode uit mijn leven!”

Lachen om volksmuziek

Samantha besloot vorig jaar mee te doen aan The Voice om zichzelf en het levenslied op de kaart te zetten. Het stoorde de zangeres, die al vijftien jaar meedraait in het vak, mateloos dat er altijd lacherig werd gedaan als het over volksmuziek ging. „Als het woord volks valt, wordt er gelachen, geen idee waar dat aan ligt. Vroeger was het heel normaal om naar volksmuziek te luisteren, maar op een gegeven moment kwam daar een soort boycot op en werd het niet meer gedraaid. Met Andre Hazes jr. en Tino Martin gaat het nu beter, maar daar moet nog een vrouw naast. Dat wil ik zijn.”

Auditie deed ze met Ik leef mijn eigen leven van André Hazes. Een spannende dag. „Ik was vooral bang voor Anouk. Ik dacht: stel nou dat zij zegt: ‘Jij bent leuk voor de kroeg, maar verder niks.’ Maar zij draaide juist als eerste, een fantastisch moment. Want ik wist: als Anouk het goed vindt, vindt heel Nederland het goed. Ik keek haar in haar ogen en dacht: het is goed.”

Sceptisch

Na een paar weken in team Anouk belandde Samantha tijdens de Battles in team Miss Montreal. Achteraf een mooie move, want de ogenschijnlijk ontzettend verschillende Samantha en Sanne bleken een hele goede match. „Sanne is echt mijn maatje geworden”, vertelt Samantha. „We noemen elkaar zus. Ik heb dankzij haar ook weer een heel andere kijk op volksmuziek gekregen. Over ons duet van Bløf was ik sceptisch, maar het heeft supergoed uitgepakt. Dat kan in de toekomst nog heel interessant worden. Ik hoop dat we dat voort kunnen zetten.”

In de finale beleefde Samantha een emotioneel moment toen ze zei al vijftien jaar naar dit moment toe te werken. Over waar ze dan naartoe wil, zegt ze: „Uiteindelijk wil je als artiest die ene hit scoren, dat is het allerbelangrijkste. Kijk naar Why Tell Me Why van Anita Meijer; dat nummer is 30 jaar oud, maar ook nu zingen jongeren het mee in de discotheken.”

De eerste stappen naar een grote doorbraak zijn inmiddels gezet. Gisteren werd bekend dat Steenwijk is toegevoegd aan de line-up van muziekfestijn Holland Zingt Hazes. Een hoogtepunt, zegt de zangeres. „Dit betekent heel veel voor me. Ik ben dol op die familie, echt waar! Andre jr. liet al weten dat hij vindt dat ik daar Ik leef mijn eigen leven moet zingen, terwijl dat ook zijn nummer is. Geweldig toch?”


Views

99

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Actrice Jennifer Lawrence wordt activist

Actrice Jennifer Lawrence wordt activiste

Jennifer Lawrence wordt activiste. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 20:19

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence stopt met acteren. Ze neemt een sabbatical van een jaar om te gaan strijden tegen corruptie en voor democratische waarden.

Dat zei de actrice tegen Entertainment Tonight. Ook wil de 27-jarige actrice proberen om jonge mensen voor de lokale politiek te interesseren en gaat dat doen door zich in te zetten voor de non-gouvernementele organisatie Represent.Us.

Het is niet de eerste keer dat Lawrence, die sinds 2008 in maar liefst 23 films meespeelde, haar stem laat horen. Zo was ze een van de bekende boegbeelden van de Women's March, een protest tegen president Trump.

Ook pleit ze voor hetzelfde loon voor mannen en vrouwen. Na de opnames van American Hustle kaartte Lawrence aan dat Amy Adams en zij minder verdienden dan hun mannelijke tegenspelers Bradley Cooper en Christian Bale.

Goed salaris

Toch verdient Lawrence, die vooral bekend is van de Hunger Games-films, niet slecht; ze is een van de bestbetaalde Hollywood-actrices. In 2016 verdiende zij zelfs het meest, vorig jaar verdienden alleen Emma Stone en Jennifer Aniston meer.

Lawrence is dit jaar nog in twee films te zien die voor haar beslissing zijn opgenomen. Dit zijn Red Sparrow en de nieuwe X-Men.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Peter van der Vorst verliest in één week beide ouders
Likeability of 2

Ouders Peter van der Vorst kort na elkaar overleden

Peter van der Vorst: “Pa overleed aan een gebroken hart."

Foto van 'D. van Aken'

GISTEREN

Een zware week voor Peter van der Vorst. De 46-jarige RTL-presentator verloor in één week tijd zijn moeder en zijn vader.

Hospice

Allebei zijn ouders van Van der Vorst lagen in een hospice omdat ze al langere tijd ziek waren. Zijn moeder, die aan kanker leed, overleed vorige week zondag op 77-jarige leeftijd. Afgelopen zaterdag stierf zijn 82-jarige vader, die een herseninfarct heeft gehad.

“Hoe moeilijk het voor mijn broer en voor mij ook is, we zijn blij dat ze nu weer samen zijn”, vertelt de presentator van RTL Boulevard aan De Telegraaf.

Gebroken hart

Van der Vorst laat op Facebook weten intens verdrietig te zijn, maar ook blij dat ze niet meer hoefde te lijden. “Het was en is een onwerkelijke periode nu mijn vader nog in het hospice ligt. Gelukkig zijn ze daar beiden fantastisch verzorgd.”

De RTL-presentator denkt dat het overlijden van zijn vader te maken heeft met het gemis van zijn moeder. “Pa overleed aan de gevolgen van zijn ziekte en een gebroken hart. Als een echte gentleman heeft hij zijn vrouw voor laten gaan. Hij is vredig ingeslapen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


saddislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+