Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 4 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Mol-fan vs Mol-maagd 5: Ruben de Mol, twijfel alom

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Constance: Zo hee, ben ik even op tijd geswitcht! Tot nu toe steeds m’n punten vol op Loes, maar zaterdag vol op Simone. Zag jij Loes’ exit aankomen?

Erik: Ik verschuil me nog steeds achter mijn Mol-maagdelijkheid: ik zie helemaal niets aankomen, haha. Ik speel het nu ook andersom, Wie Is Niet De Mol? Is dat een goed plan?

Constance: Zeker, zo kan je er ook komen, maar eigenlijk vooral aan het begin van het spel. Maar zeg het maar: wie is niet de Mol?

Erik: Jan en Olcay zijn het niet! Die zijn te fanatiek bezig met geld binnen harken. En anders hebben we te maken met een fantastische Mol. Wat jij?

Mol-fan vs Mol-maagd 4: Ruben de Mol, twijfel alom
De zes die zaterdag nog in het spel waren.

Constance: Jan is het 100 procent niet. Ik twijfel bij Olcay, want wel fanatiek maar soms toch vreemd. Toen ze bijvoorbeeld zei dat er geen taxi’s waren, maar er wel een stond. Maar ik heb ook een nieuwe mol in mijn vizier.

Erik: Ik ook, Ruben is de Mol staat er in mijn Molboekje. Al weet ik natuurlijk weer niet precies waarom, maar hij is zo vaag. Wie is jouw molletje?

Constance: We zitten weer op 1 lijn, Molmaagd! Ruben is zo onopvallend en totaal niet fanatiek, daar moet wel iets mee zijn. En hij zat in de test vol op Loes, maar hij zit er nog wel in. Ik twijfel ook ernstig aan de intenties van Stine.

Op een yogamat

Erik: Stine heb ik zeker niet afgestreept, maar vind haar als Mol te veel voor de hand liggen. Ze is filosoof en kan dat mollenspel als wijsgeer té goed spelen. En ze heeft de rust door dagelijks op een yogamat te zitten, weet ik toevallig.

Constance: Oh ja, zitten jullie bij elkaar op yoga?

Erik: Nee, ik lees weleens wat op Wikipedia.

Constance: Ah zo, ik dacht al. Maar Stine dus. Ze deed zo haar best om de lege envelop naar het eindpunt te brengen, heb haar niet eerder zo fanatiek gezien. En in de puzzel was volgens Moltalk te lezen: Stine is de mol. Dus twijfel alom, Erik! Heb jij onze Si-MOL-e nog in actie gezien?

Mol-fan vs Mol-maagd 4: Ruben de Mol, twijfel alom
Een puzzel waarin Stine Is De Mol zou staan.

Erik: We hebben ook nog Molcay hè? Maar nee, Si-MOL-e viel me deze keer niet op. Was ze vet aan het mollen?

Constance: Nee! Maar denk wel dat zij het was die die 500 euro uit de ballon liet liggen, waardoor Loes dat op kon rapen.

Erik: Kijk, daar hebben we Mol-fan Constance weer. Waarom zie ik zulke dingen toch niet? Ik zie alleen maar mensen die hun best doen en Jan die bondjes met iedereen sluit. ‘Zienswijzen’ heette de aflevering, nou ik zie helemaal niets!

Constance: Op wie zet jij je geld voor volgende week?

Heel dom

Erik: In de Mol-app heb ik mijn geld over Ruben (het hoogste bedrag), Simone en Stine verspreid. Ik voel me nog steeds heel dom.

Constance: Jaa, spreiden moet je nu eigenlijk niet meer doen, maar van mij mag je. Misschien win ik dan nog!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.