Showbizz

DJ Kygo: Ik kan niet kiezen tussen fans en vrienden

We spraken met de Noorse dj en legden hem een aantal dilemma's voor. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

26 FEB 2018

Kygo speelt al van jongs af aan piano. In zijn tienerjaren werd hij zijn door de Zweedse producent Avicii geïnspireerd om elektronische muziek te maken. Niet zonder succes, want inmiddels toert de 26-jarige Kygo heel de wereld over en heeft hij meer dan 1 miljoen Spotify streams. Begin deze maand stond hij in een uitverkochte Ziggo Dome in onze hoofdstad. Net voor zijn optreden spraken wij even met de Noorse dj.

Hij brak in 2014 door met zijn plaat Cut Your Teeth, daarna volgde hits als Stole The Show, Stay, Stargazing en It Ain’t Me. Hij werkte samen met Selena Gomez, Ellie Goulding en One Republic. Ook behaalde hij hits door nummers van Coldplay, The Weekend en Ed Sheeran te remixen. Hij heeft fans over de hele wereld en neemt zijn vrienden geregeld mee naar een optreden. Kiezen tussen zijn vrienden en fans blijkt echt een onmogelijke keuze. Net zoals het kiezen van het beste nummer ooit gemaakt. We leerden Kygo een stukje beter kennen door hem een aantal lastige dilemma’s voor te leggen.

Remix of eigen track?
Naast zijn eigen hits remixt Kygo ook bekende nummers van Ed Sheeran, The Weekend en Coldplay.
Ik denk dan toch mijn eigen liedjes. Ik hou ervan om liedjes te remixen, maar het is toch echt leuker om vanaf het begin iets op te bouwen zodat je een nummer helemaal eigen maakt.

Ibiza of Noorwegen
Kygo staat elke zomer in clubs in Ibiza. Hij is geboren in Noorwegen.
Dat is een moeilijke! Maar ik kies dan toch voor Noorwegen, dat is mijn thuisland. Noorwegen is de plek waar ik heen ga om muziek te maken en met mijn vrienden te chillen.

Red Hot Chili Peppers of The Beatles
Kygo is fan van beide bands.
Oef, ik vind ze allebei heel goed! Maar The Beatles zijn legendarisch!

Piano of Laptop
Tijdens zijn show is Kygo niet weg te slaan achter zijn laptop, maar ook de piano komt geregeld tevoorschijn op het podium.
Piano! Ik speel al heel mijn leven piano. Dat is de manier hoe ik een liedje start, ik begin op de piano. En ik vind het heerlijk ontspannend om piano te spelen.

Avicii of Diplo?
Avicii is zijn grote inspiratie geweest om muziek te maken en met Amerikaanse dj en producer Diplo mocht hij een radioshow hosten.
Ik denk toch Avicii dat was mijn inspiratie om muziek te maken. Hij is de reden waarom ik ben gestart met het maken van elektronische muziek.

Studio of festival?
Studio! Ik hou ervan om op festival te spelen, dat doe ik met veel plezier, maar mijn grootste passie is om muziek te maken.

Ga je zelf graag uit?
Ja, ik hou er wel van om uit te gaan, maar ik ben geen enorm feestbeest. Het verschilt een beetje waar ik heen ga. Als ik op vakantie ben in Ibiza dan ga ik naar grote clubs als Hyte of Pacha. Maar als ik thuis ben ga altijd naar kleine clubs, want daar zijn veel bekenden. Ik kan daar gewoon uitgaan, zonder dat mensen mij de hele tijd aanspreken.

Fans of Friends?
Dat is onmogelijk! Ik kies ze allebei, mag dat? Ik hou van mijn vrienden en ik zou ze voor niemand willen ruilen. Maar mijn fans zijn de reden dat ik kan doen wat ik het liefste doe in mijn leven. Zonder hen ben ik nergens, zonder hen is het onmogelijk om muziek te maken.

Krijg je trouwens veel liefdesmails?
Op Instagram krijg ik wel veel berichtjes, dat zijn allemaal leuke berichtjes hoor. Zoals fans die vertellen dat mijn muziek hun heeft geholpen in een moeilijke tijd. Dat motiveert mij ook altijd weer om meer muziek te maken.

Coachella of Tomorrowland?

Ik kies dan toch Coachella. Ik vind de mix van die line-up top. Als ik zelf naar een festival zou gaan, dan zou ik er één kiezen waar meerdere muziekgenres te horen zijn. Ook al hou ik enorm van elektronische muziek, op een gegeven moment wil je misschien een keer iets anders horen. Dus dan kies ik toch voor Coachella.

Eigen liedjes luisteren

Oke, geen dilemma maar wel een moeilijke vraag. Wat is het beste liedje ooit gemaakt?

Deze vraag kan ik niet beantwoorden haha. Ja, sowieso iets van Michael Jackson! Billie Jean is wel echt één van mijn favoriete nummers. Ik kan niet kiezen! Bob Marley is ook fantastisch, Buffalo Soldier bijvoorbeeld.

Ja, je bent groot fan van Michael Jackson hebben we gelezen. Waarom heb je eigenlijk nooit iets van zijn muziek geremixt?
Zijn muziek is te goed, daar moet je niet aan zitten!

Luister je eigenlijk wel eens naar je eigen muziek?
Ja, als ik een nieuw nummer maak dan staan mijn eigen liedjes op repeat. Ik wil dan altijd horen of er verbeteringen nodig zijn. Maar zodra het nummer uit is en wordt gedraaid op de radio, dan ben ik er al gek van en kan ik het niet meer horen. Als ik nu ouder liedjes hoor, dan gaat het wel weer, want nu brengen ze mooie herinneringen naar boven.

Je hebt al op veel mooie plekken mogen optreden, wat was eigenlijk je beste optreden?
Ik hoop dat mijn beste optreden nog komt! Een van mijn mooiste optredens was tot nu toe toch CloudNine-festival. Mijn eigen festival in mijn oude woonplaats. Het was helemaal uitverkocht, er waren zo’n 24.000 mensen. Dat was denk ik de beste show die ik ooit heb gedaan, al mijn vrienden en familie waren er.

Gaan je vrienden en familie eigenlijk altijd met je mee naar een show?

Soms, komen ze naar een concert. Maar zij hebben ook gewoon een leven en werk. Afgelopen jaar heb ik ze wel mee genomen naar Miami. Ik gaf daar met oud en nieuw een show en wilde ze er graag bij hebben.

Samenwerken met Ed Sheeran

Met welke artiest zou je eigenlijk nog wel eens willen samenwerken?

Ed Sheeran staat bovenaan! En The Weekend, Coldplay of Imagine Dragons. En als ik echt iedereen zou mogen kiezen, dan zou ik toch voor Michael Jackson gaan!


Views

600+

Ook Snow Patrol onder de indruk van Glennis Grace

Ook Snow Patrol onder de indruk. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

Ook Snow Patrol heeft genoten van de vertolking van Glennis Grace van een van hun nummers. Grace zong in de finale van America’s Got Talent het nummer Run van de Britse band.

„Ik zag net Glennis Grace’ versie van ons liedje Run in America’s Got Talent. Wow!”, staat in een tweet van de band, ondertekend door Lightbody. „Wat een geweldig optreden. Goed gedaan.”


Views

100+

Er kan niet langer gestemd worden op Glennis Grace

Glennis Grace kreeg een staande ovatie van jury en publiek. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 15:44

Het zit erop voor Glennis Grace. Grace zong dinsdagavond in de finale van America’s Got Talent en kreeg daarvoor een staande ovatie van jury en publiek. Woensdag werden in de Verenigde Staten in de vroege ochtend de stembussen gesloten. Het Amerikaanse publiek kon sinds dinsdagavond twaalf uur lang stemmen op hun favoriet.

Eigen show

Grace zong in de finaleshow het nummer Run van Snow Patrol. Woensdagavond, Amerikaanse tijd, wordt de winnaar aangewezen. Er zijn nog tien finalisten in de race, variërend van comedians tot acrobaten en van een goochelaar tot een operazanger.


Views

400+

Kan een smartphone je digitale zakenpartner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

Foto: AFP

In samenwerking met Huawei

GISTEREN

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

800+

Likeability of 5

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


like
user_a9221358d68e2d8210ab01184b6a501665380791_avatar

Views

1k+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

1k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

1k+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

700+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2018

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

1k+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

2k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 SEP 2018

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter ore


Views

2k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

3k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

3k+

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+

‘Belangrijk personage Modern Family overlijdt’

De cast bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2011. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Slecht nieuws voor de trouwe volgers van de Amerikaanse comedyserie Modern Family. Christopher Loyd, bedenker van de serie, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten dat in het komende seizoen een belangrijk personage zal overlijden. Hij wil niet prijsgeven om wie het gaat.

Kasten vol prijzen

„De familie maakt de grote dingen des levens mee”, zegt hij. „En daar hoort de dood natuurlijk ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat te doen in een televisieserie. Maar anderzijds, het zou heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”


Views

3k+

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Tim Hofman met kandidaat Mirjam. Foto: Instagram @debroervanroos

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’


Views

2k+