Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

De Likt op Pinkpop

De Rotterdamse band De Likt is geprogrammeerd op Pinkpop. Het trio De Likt maakt stevige, elektronische Nederlandstalige rap en bestaat uit Jordy Dijkshoorn (rapper Simon), Giorgi Kuiper en John van Beek.

Dat De Likt is gevraagd voor Pinkpop is bijzonder voor zo’n jonge band die pas één seizoen heeft opgetreden en de afgelopen zeven maanden volledig uit beeld was. Dijkshoorn moest immers na een mishandeling in het uitgaansleven langdurig herstellen van een gebroken nekwervel.

Het voordeel was wel dat de groep in alle rust aan nieuw repertoire heeft kunnen werken. Vrijdag 23 februari wordt het nieuwe album ‘De Derde’ in Rotown in Rotterdam gepresenteerd. Jordy Dijkshoorn is intussen weer fit genoeg om te stagediven en te crowdsurfen. De grootste hit van de band is ‘Ja, dat bedoel ik’. Dijkshoorn is onder meer bekend van zijn parodie ‘Praat Rotterdams met me’ die bijna drie miljoen keer werd bekeken op YouTube.

Pinkpop is dit jaar van 15 tot en met 17 juni (dus twee weken ná Pinksteren) met onder meer Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.