Merel Driessen
Merel Driessen Entertainment 2 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Vlogger zegt sorry voor filmen in zelfmoordbos

Een Amerikaanse YouTube-ster dacht een spannend filmpje te hebben gemaakt in een bos in Japan waar veel mensen zelfmoord plegen. Maar dat vlogger Logan Paul een man die zich op had gehangen aan een boom filmde en erover grapte, kwam hem op veel kritiek te staan.

Ophef

De video is inmiddels offline gehaald en Paul heeft zijn excuses aangeboden. Op Twitter schrijft hij dat hij nog nooit zo’n fout als deze heeft gemaakt. Hij wilde mensen aan het denken zetten over zelfmoord en de preventie ervan.

Maar het filmpje wat hij in het Japanse zelfmoordbos maakte, zorgde voor een hoop ophef. De YouTube-ster met ruim 15 miljoen abonnees kreeg reacties van Aaron Paul, bekend van Breaking Bad, en Game of Thrones-actrice Sophie Turner.

https://twitter.com/aaronpaul_8/status/948032944408444928

Paul bezocht met vrienden het Aokigahara-bos in Japan, wat internationaal bekend staat als een populaire plek om zelfmoord te plegen. Toen ze daar een lijk aantroffen, zei iemand dat hij zich „niet goed voelde”. Paul vroeg hem of hij nog nooit naast een dode man had gestaan. Hij lachte daarna en maakte meerdere close-ups van het lijk. Alleen het gezicht van de dode man was geblurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.