Showbizz

Camera videoNieuwste Netflix-hit: The End of the F**king World

Videostill. Bron: Netflix

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 JAN 2018

Vraag ons niet hoe ze erop komen, maar Netflix heeft een serie geschreven over een jonge psychopaat die graag zijn 'vriendinnetje' wil vermoorden. En volgens velen is het dé nieuwe hit die we allemaal moeten kijken.

Mocht je (net als wij) een beetje in een gat vallen nadat je het tweede seizoen van Stranger Things in één dag hebt gebingewatched, dan is het tijdens de sombere Januarimaand misschien tijd voor een beetje donkere humor. Netflix speelt daar prima op in door de serie 'The End of the F**king World' voor ons online te zetten.

De serie gaat over twee tieners, Alyssa en James, die samen op een op z'n zachtst gezegd bijzondere roadtrip gaan. Alyssa wil de wijde wereld in met haar liefde, maar heeft niet door dat James een psychopaat is die eigenlijk al zijn hele leven op zoek is naar het perfecte slachtoffer om te vermoorden.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Kortom: niet het klassieke liefdesverhaal, maar een serie met bizarre twists en donkere humor. De perfecte combinatie volgens Twitter:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Art Rooijakkers stopt met Wie is de Mol

Foto van 'Constance van Amstel'

GISTEREN

Art Rooijakkers (43) stopt met de presentatie van Wie is de Mol. De reden daarvoor is dat de presentator per 1 april overstapt van de AVROTROS naar RTL. Hij tekent er een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studioprogramma’s als op locatie. Dat maakte RTL vrijdag bekend.

Nondeju

„Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL”, zegt Rooijakkers in een reactie. „Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Mooie programma's presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechterwenkbrauw die ik na zeven seizoenen 'Wie... is... de Mol' zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg. Door alle kansen bij RTL begon het te tintelen; nieuwe impuls, nieuwe energie, nieuwe kansen. Ik vind het spannend en kan niet wachten. Zoals ons pap zou zeggen: ‘Kom maar op nondedju!’”

Videoland

Art zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders, maar ook bij digitale platformen, zoals Videoland. Naast presenteren, zal hij ook eigen programma’s ontwikkelen.

Na de zomer van 2018 is Rooijakkers voor het eerst te zien bij RTL. Wie hem als presentator van Wie is de Mol gaat opvolgen, is vooralsnog niet bekend.

LEES OOK


Views

1k+

Nieuwe boeken: Trainspotting in de Hollandse polder

Foto van 'Mario Wisse'

GISTEREN

Elke twee weken schrijft auteur Thomas Heerma van Voss op deze plaats over pas verschenen boeken. Wat hem opvalt, wat hem bijblijft, wat hem raakt. En wat uw aandacht verdient. 

Freek van Kraaikamp – Elitepauper

Over de Nederlandse literatuur wordt weleens gezegd dat die vol zit met introverte, welgestelde hoofdpersonen. Enter Freek van Kraaikamp. In zijn debuut Elitepauper draait het om een jongen die doordeweeks keurig miljoenenvermogens beheert voor een gevestigd bedrijf, maar pas in het weekend opleeft. Dan komt hij met De Jongens van zijn tribune bij elkaar om een voetbalwedstrijd te bekijken. Het gaat niet om het spel ('Eigenlijk haat ik voetbal’), het gaat om alles eromheen. De rituelen, de scheldwoorden, de vechtpartijen – dat zijn de momenten waarop werkelijk wordt geleefd. Van Kraaikamp beschrijft het allemaal lekker filmachtig, Elitepauper is een soort poldercombinatie van Trainspotting en Hooligans, vol vaart en met komische terzijdes. Soms voelen de beschrijvingen wat herhalend aan, en nee, echt diepgaand wordt het zelden. Maar Van Kraaikamp hield mijn aandacht moeiteloos vast en leerde me in dit debuut, vrij zeldzaam, een wereld kennen waar ik gewoonlijk nooit over lees.

Hester Carvalho - Paradiso, 50 jaar

Als er een poppodium in Nederland een geschiedenisboek verdient, is het Paradiso: die intieme, Amsterdamse zaal waar de afgelopen decennia de grootste popsterren stonden. Amy Winehouse, Prince, U2, ga zo maar door. Aan de hand van vijftig 'legendarische concerten' geeft NRC-journaliste Hester Carvalho de geschiedenis van Paradiso aangenaam anekdotisch weer: ooit was het een 'ontmoetingsplaats voor vrijbuiters en activisten', inmiddels is het een prestigieus decor voor monumentale optredens. Helaas is het soms wel voelbaar dat Carvalho niet met alle beschreven muzikanten evenveel affiniteit heeft. En dat ze vanzelfsprekend niet overal bij was. Sommige stukken doen daardoor wat aan als bijeengeraapte Wikipedia-pagina's en veredelde ooggetuigenverslagen van derden. Erg? Niet zodra je beseft dat dit geen boek is om van A tot Z te lezen. Paradiso, 50 jaar is vooral een prettig vormgeven overzichtswerk dat je af en toe uit de kast kunt trekken. En dan doet beseffen hoe veel mooie verhalen bij dit podium horen. Op naar de 100 jaar.

Peter Zantingh – Na Mattias

In de roman Na Mattias draait het om iemand die er niet meer is. Aan het woord komen Mattias’ geliefde, enkele familieleden, vrienden, maar ook mensen die in directe zin niets met hem te maken hadden. Dat laatste is slim gevonden van Peter Zantingh (1983) – die eerder al twee romans schreef – omdat Na Mattias zo meer biedt dan aanvankelijk het geval lijkt. Ja, de kern is Mattias, een muziekverslaafde, levenslustige jongen die plotseling (en gruwelijk) om het leven is gekomen. Maar de verhalen om die kern heen gaan verder dan de voorspelbare rouw of het verdrietige terugdenken. De roman zit al met al vrij ingenieus in elkaar, bij tij den wijle helaas iets té ingenieus en toevallig – plus, onvermijdelijk bij een aanpak is als deze: niet elk perspectief is even boeiend, het kostte me soms ook moeite om met de zoveelste verteller mee te gaan. Maar verder lezen wordt uiteindelijk wel beloond. Peter Zantingh schrijft namelijk behendig om al te grote sentimentaliteit heen, zijn toon heeft iets dwingends en onverwacht gevoeligs. Het resultaat: een kleine, toegankelijke en tedere mozaïekroman.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

31

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
'Barbie heeft al jarenlang psychische problemen'
Likeability of 3

'Barbie heeft al jarenlang psychische problemen'

Oud-manager Jake: Barbie kreeg hulp zat

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Samantha 'Barbie' de Jong kreeg "hulp zat". Dat stelt haar voormalig manager Jake Hampel in De Telegraaf. Volgens Hampel heeft Samantha, die in januari na een zelfmoordpoging werd opgenomen in een kliniek, "al jarenlang psychische problemen."

Borderline

"Borderline, daar heb ik haar altijd door dik en dun in gesteund", zegt Jake, die eenmalig zijn kant van het verhaal wil vertellen nu hij onlangs weer aan de kant is gezet door Barbie. "Als het even goed lijkt te gaan, dan is het een dag later weer totaal anders. Het houdt niet op."

Gezondheidsverklaring

Toen Barbie begin dit jaar in een gespecialiseerde kliniek belandde was er veel kritiek op RTL, de zender die het wel en wee van Barbie al jaren volgt voor verschillende reallifesoaps. Onterecht, vindt Jake. "Na die zenuwinzinking op de camping in Spanje, jaren geleden, heeft de producent van het programma onmiddellijk ingegrepen. Er werden mental coaches voor haar ingehuurd om te kijken wat er allemaal speelde. Ze kreeg hulp zat!"

Volgens Hampel is er "echt goed op haar gelet". "Wat ook niemand weet: voor iedere serie moest ze een gezondheidsverklaring krijgen omdat zo'n programma verzekerd wordt. De opnamen begonnen pas als een arts daarvoor toestemming gaf. Dat was een voorwaarde van de zender en de producent."

Psycholoog

Ook vorig jaar sprak Barbie volgens haar oud-manager meermaals met een psycholoog. "Zonder camera en op persoonlijke titel" zocht Hampel hulp voor de blondine. "Vier keer ben ik mee geweest, toen zei ik: nu moet je doorpakken. Ze kreeg hulp bij de echtscheiding en andere zaken. Alles wat moeilijk verwerkbaar was, is ter tafel gekomen, maar daar is ze zo maar uit het niets ook weer mee gestopt."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


sad
user_38061c9d23d725f84696b4618414e0510a849b47_avatar

Views

300+

Edwin Evers stopt bij 538 met Evers Staat Op

Edwin Evers stopt bij 538 met Evers Staat Op

Edwin Evers stopt na 21 jaar met ochtendshow

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Radio-dj Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow bij radio 538. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend op de radio. "Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst."

Wennen

"Ik kijk na 21 jaar Evers Staat Op terug op een waanzinnige periode uit mijn leven", aldus Evers. "Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland."

Het besluit na dit jaar te stoppen heeft Edwin "een tijd geleden" genomen. "Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen."

Muziek maken

De dj gaf aan dat hij zich voorlopig gaat storten op het schrijven en maken van muziek. Maar sluit ooit een nieuw radioavontuur niet uit.

Evers Staat Op begon bij de KRO op 3FM. In 2000 stapte Edwin over naar 538, dat onder meer door de komst van Evers zijn marktpositie wist te verbeteren. De ochtendshow won meerdere Marconi Awards en kreeg in 2006 de Gouden RadioRing, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt.

John de Mol

,,Edwin Evers is zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio'', zegt John de Mol, eigenaar van Talpa Radio waar 538 onder valt . ,,Edwin heeft aan het begin van deze laatste periode, twee jaar geleden, al aan mij aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn, de impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot. Hoe jammer ik het ook vind, ik kan hem alleen maar dankbaar zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven.''

538 maakt binnenkort bekend wie Evers in de ochtend gaat opvolgen.

LEES OOK


Views

1k+

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Temptation Island: Hoogtepunten aflevering 9

Temptation Island: Hoogtepunten aflevering 9

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Niks is meer heilig nu zelfs Tim zijn beloftes heeft gebroken en het bed is ingedoken met Cherish. De verleidster heeft Tim helemaal om haar vinger gewonden en het idee van huisje, tuintje, kindje compleet van tafel geveegd. De arme Deborah zal niet weten wat ze ziet bij het volgende kampvuur.

‘No girls allowed, only Deborah Leemans’ prijkt nog steeds aan de deur van Tim en dat terwijl Cherish naast hem ligt in bed. Hij lijkt er geen spijt van te hebben: “ik wist waar ik voor gekozen had”. In bed oefent hij op wat hij tegen Deborah gaat zeggen, maar het leed is al geschied. Wat verliefdheid wel niet kan doen met een mens.

Deborah is nu al kapot door de kampvuurbeelden van flirtende Tim en Cherish. Tim praat met Mezdi over gisternacht en de vlinders in zijn buik, maar blijft zeggen dat hij Deborah geen pijn wil doen. Mezdi neemt daarom ook geen blad voor de mond: “Dit is echt kinderachtig kutgedrag wat je vertoont. Je mag je schamen, je denkt echt alleen maar aan jezelf”.

Tims missie heeft overduidelijk gefaald. Om het nog even af te maken vertelt hij nog jankend dat Deborah geen pijn verdient. Kevin daarentegen heeft de knoop doorgehakt en is nu vrijgezel. Hij werd ook niet voor niets wakker naast de mooie nieuwkomer Chloë. Wie automatisch ook vrijgezel is, is Megan. Ze is gefriendzoned door Joshua en dat zag ze niet aankomen. Het was niets meer dan een spel en Megan voelt zich ronduit kut.

Op het strand zoeken de nieuwe tortelduifjes elkaar op, maar Mezdi steekt daar een stokje voor. Letterlijk. Hij trekt een lijn in het zand waar ze niet overheen mogen lopen en houdt een oogje in het zeil. Mezdi: “Ze zijn overtuigd dat ze voor elkaar zijn gemaakt. Ik ben er niet van overtuigd dat je elkaar zo goed kan leren kennen in twee weken”.

Genoeg gepraat over alle drama, het is tijd voor dates. Eerst shamed presentator Rick onze Tim eerst flink en wijst hem op de foto’s, het kussen, het bordje op zijn deur en niet te vergeten de ring. Tim kijkt naar de grond en weet niet goed wat hij moet zeggen.

Tim koos zonder na te denken om met Cherish op date te gaan. Gekleed in traditionele Thaise kleding ondergingen zij een vriendschapsceremonie met een echte monnik.

Jeremy denkt er goed aan te doen om met Billie weg te gaan omdat hij haar nauwelijks kent. Geen temptation te bekennen dus. Vanessa en Andrea maken een ritje in een buggy en hij krijgt het voor elkaar om de starre Vanessa zelfs te laten genieten. Tims (voormalige) wederhelft geniet van een spabehandeling samen met Gino en krijgt ook een massage ván Gino. Is dit een minuscuul begin van iets nieuws?

Het sprookje van Megan en Joshua is voorbij en toch kiest Megan hem voor haar date. Ondanks de ongemakkelijke situatie is het gezellig. Volgens Megan komt dat doordat ze “zulke goede vrienden zijn”. Kevin en Chloë zijn ook samen op date en dan komt de hamvraag van Chloë:

Kleurplaat Fabrizio zet Daniëlle’s eerste tattoo tijdens de date. Fabrizio weet dat Mezdi dit niet gaat pikken en daar geniet hij extreem van. “Dit gaat zwaarder vallen bij hem dan seks. Dit draag je elke seconde bij je”. Daniëlle trekt zich niks aan van wat Mezdi hierover gaat denken: “I don’t give a fuck”.

Dag negen komt langzaam tot zijn eind en er is veel gebeurd. Tim en Cherish gedragen zich onderhand als een stelletje terwijl Mezdi en Jeremy vol ongeloof hun hoofden schudden. Volgens Jeremy zit Tim te veel met zijn hoofd in de wolken. “Dit is geen realiteit”. Daar lijkt Tim alleen geen boodschap aan te hebben.

Terwijl de feestjes bezig zijn praat Jeremy met Billie over Tim na alle kusjes en liefdesverklaringen aan Cherish. “Die gast is niet goed joh. Dertig jaar en kan nog steeds niet verstandig nadenken”. Mezdi’s plan is ze om te beledigen met humor en daarom heeft hij een snoeptrouwring gekocht voor Tim. Toch nog een Tempation wedding dus!

Megan heeft de mannen afgezworen na haar breuk met Joshua en zondert zich 's avonds af van de rest. Kevin doet precies het tegenovergestelde en laat Chloë bij hem intrekken. Mezdi doet een emotioneel boekje open over zijn Danielle bij Inge. “Als ik deze meid verlies aan zo’n programma, dan ben ik de grootste focking mongool ever”.

Tim wist alle sporen van Deborah in zijn kamer omdat Cherish weer bij hem komt slapen. Cherish geeft eerlijk toe dat ze het wel moeilijk vindt tegenover Deborah. Laat dit nou net het hele concept zijn van het programma. Deborah heeft nog geen flauw idee wat er gebeurt aan de andere kant en verwacht alleen meer flirtbeelden te zien. If she only knew…

Volgende week zal de bom barsten bij het kampvuur wanneer Deborah de beelden ziet van Tim. Hoe gaat ze hierop reageren? Check het volgende week donderdag om 20:30 op RTL5 of de dag na de uitzending op Metro!

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 3

Giel provoceert Tim Knol met stripper-grap

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

22 MAA 2018

Nadat zangeres Maan aan het eind van vorig jaar in tranen was bij Radio 538 om een streaker in de studio, liet singer-songwriter Tim Knol zich stevig uit over de actie. De zanger begreep niet dat de radiozender zo met artiesten omgaat.

Nu werd Knol zelf uitgenodigd in de studio van Radio Veronica, door presentator Giel Beelen. Beelen heeft nog een appeltje te schillen met de muzikant en zet hem dan ook voor het blok. „Als je niet weet waar het over gaat, moet je gewoon je bek houden" vindt de radiomaker. Volgens hem ging het in het geval van de streaker om een lange reeks grappen tussen Frank Dane en Maan, die helaas niet goed afliep.

Heftige uitspraken

Hij vindt dat Knol nooit zulke heftige uitspraken had mogen doen tegenover radiostation 538. De twee hebben duidelijk een andere mening, maar uiteindelijk begint de zanger toch te doen waar hij voor gekomen was: een liedje voordragen. Net voordat hij begint te zingen grapt hij nog dat hij hoopt dat er nu geen stripper binnenkomt.

Het duurt niet lang voordat er inderdaad een vrouw in kostuum binnenkomt, die Tim Knol haar borsten laat zien. De zanger stopt per direct met zingen en loopt de studio uit. „Ik heb hier geen trek in", zegt hij daarbij. „Ik ben te oud voor deze onzin en voel me te serieus hiervoor. Ik had niet gedacht dat je zo laag zou zakken." Ook Knols band pakte zijn biezen, tot ongenoegen van Beelen.

Op Twitter gaan mensen helemaal los om de 'grap' van Giel. Hij zou geen respect hebben voor de mening van anderen en zou deze keer echt te ver zijn gegaan.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


dislike
user_cc7910a0ce1139916db1f9b0faa654e3ad38701d_avatar

Views

2k+