Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 3 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Leonardo DiCaprio houdt praatje op Goed Geld Gala

De filmacteur die met Kate Winslet in 1997 zo legendarisch mooi tegen de railing van de Titanic stond, komt op 15 februari naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Leonardo DiCaprio is daar gastspreker op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

De Amerikaanse Oscarwinnaar spreekt namens de door hemzelf in 1998 opgerichte stichting Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). Die stichting wil de gezondheid en het welzijn van alles wat op aarde leeft voor de lange termijn veilig stellen.

80 miljoen dollar

LDF ondersteunt wereldwijd initiatieven die werken aan een gezond klimaat, die met uitsterven bedreigde dieren beschermen en initiatieven die de balans herstellen voor bedreigde ecosystemen en gemeenschappen. DiCaprio’s organisatie steunde sinds tien jaar tal van doelen met ruim 80 miljoen dollar.

Leonardo DiCaprio houdt praatje op Goed Geld Gala
Leonardo DiCaprio in 1998 met Titanic-collega Kate Winslet. / Hal Garb | AFP

DiCaprio zegt uit te kijken naar zijn trip naar Amsterdam. „Ik zal er spreken over de zaken waar ik me zo intens betrokken bij voel.”

Bedragen voor dit jaar

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij bekend welke bedragen zij kan doneren aan goede doelen en extra projecten uit de lotenverkoop van 2017. Vorig jaar kende de loterij een recordbedrag van 341 miljoen euro toe aan 110 goede doelen-organisaties. Dit dankzij 2,8 miljoen Nederlanders die elke maand aan de Postcode Loterij meedoen.

George Clooney

Twee jaar geleden sprak DiCaprio’s collega-acteur George Clooney op het Goed Geld Gala. Clooney mocht toen ook persoonlijk een uur vullen aan de tafel van Humberto Tans RTL Late Night. Metro gokt wat Tan op 15 februari met een kruisje in zijn agenda heeft staan…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.