Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kijkers zien ‘Peter R. de V.’ in compositietekening

Kijkers van Opsporing Verzocht keken dinsdagavond raar op toen de compositietekening van de dader van een zedenmisdrijf in Vianen in beeld verscheen. De man op de schets toonde namelijk wel erg veel gelijkenis met een wel heel bekende Nederlander, misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Ook op Twitter bleef de gelijkenis niet onopgemerkt. Gekscherend werd er al geschreven dat het NPO 1-programma kon stoppen met zoeken omdat de dader al gevonden is.

https://twitter.com/Cortes/status/950839858548953088

‘Er is gebeld’

Een woordvoerder van de politie regio Utrecht laat weten dat er naar aanleiding van de uitzending inderdaad mensen hebben gebeld om de naam van Peter R. de Vries te noemen. En hoewel de politie zegt alle tips altijd serieus te nemen, is er in dit geval geen reden om de misdaadverslaggever van zijn bed te lichten. „Het signalement van de verdachte omschrijft een man van 1.65 meter en Peter R. de Vries is veel langer dan dat. Dit en een aantal andere factoren hebben ertoe geleid dat er geen reden is om deze tips verder na te trekken”, aldus de politie.

De echte Peter R. de Vries. /ANP

De Vries zelf reageerde een dag later via twitter op de gelijkenis. Hij vraagt zich af of de tekenaar soms fan van hem is. ,,Ik begrijp dat ik word gezocht… de vraag is: heeft de tekenaar of de aangever een preoccupatie met mij…?"

Wie wil helpen met het opsporen van de dader, kan hieronder de hele video van de zaak in Vianen bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.