Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Floortje Dessing: reis Jemen was moeilijkste ooit

Televisiemaker Floortje Dessing reisde begin december 2017 naar Jemen voor haar tv-programma Floortje naar het einde van de wereld. Ze reisde naar het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Jemen en kwam vast te zitten in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Volgens de presentatrice is het de moeilijkste reis die ze ooit heeft gemaakt.

In de nieuwe aflevering van Floortje naar het einde van de wereld is te zien hoe de presentatrice en een team van hulpverleners van het Rode Kruis een paar dagen moesten schuilen voor het geweld.

Radicale verandering

,,Ondanks alle goede voorbereidingen en het wel afgewogen risico veranderde de situatie plotseling radicaal”, zo blikt Dessing terug. Zo dicht had ik nog nooit bij het strijdtoneel gezeten. De aflevering is daardoor onverwacht veel persoonlijker geworden dan normaal, maar het draait om Gisela, waar ik grenzeloos veel respect voor heb.” Ze doelt daarmee op de Mexicaanse hulpverleenster die voor het Rode Kruis gevangenen bijstaat in de hoofdstad Sanaa.

De presentatrice trok anderhalve dag met haar op voordat er plotseling een hevig vuurgevecht uitbrak naast de compound waar ze verbleven.

Mobiele telefoon

Vooraf was niet zeker of het ging lukken om een uitzending te maken, omdat de cameraman geen visum kreeg. Dessing heeft de beelden vervolgens samen met mensen van het Rode Kruis gemaakt met onder meer een mobiele telefoon en een ter plekke gehuurde camera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.